Arama

Kurt Resimleri

Güncelleme: 21 Kasım 2015 Gösterim: 358.972 Cevap: 142
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Eylül 2005       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Kurtlar
MsXLabs.org
Ad:  Spirit_Wolf.jpg
Gösterim: 5782
Boyut:  20.2 KB
Sponsorlu Bağlantılar
  • Familyası:Köpekgiller (Canidae)
  • Yaşadığı yerler: Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya'nın orman, ova ve bataklık alanlarında
  • Özellikleri: Köpekten daha iri ve yabanidir. Gündüz ininde barınır, gece avlanır. Kışın sürüler meydana getirerek avlanırlar. Derisi boz, sarı ve siyahımsı kıllarla kaplıdır. Ömrü 15-20 yıl.
  • Çeşitleri: Kır kurdu, kızıl kurt, boz kurt vs.
Etçiller (Carnivora) takımının, köpekgiller familyasından, köpeğe benzeyen yırtıcı bir hayvan. Genellikle ıssız bölgelerde yaşar. Ağırlığı 35-50 kg'dır. Bazı Kanada kurtlarının ağırlığı 85-90 kiloya ulaşır. İri bir kurt, 120 cm uzunluğunda, omuz hizasında boyu 90 cm'dir. Ayrıca 50 cm uzunluğuna varan kuyruğu vardır. Bu geniş ve tüylü kuyruk ile soğuk havalarda uykuya yattığı zaman çıplak burnunun ve ayaklarının etrafını sararak donmaktan korunur. Kuyruğu sarkık, kulakları diktir.
Görme, işitme duyuları keskindir. Gece avlanmaya çıkar. Aç kaldığında insana da saldırır. Köpekten farklı olarak kuyruğu daha uzun, kulakları daha büyük ve dik, postu daha tüylü, boyu daha uzun, dişleri ve çenesi daha iri ve kuvvetlidir. Koyunlara düşmanlığı ile şöhret bulduğundan, insanlar tarafından avlanarak nesli hayli azalmıştır.
Köpekgiller ailesinin en büyük, vahşi üyesidir.
Boz kurt (Canis lupus), Amerika'da Arktik Adalarından Meksika'ya kadar, Avrupa ve Asya'da özellikle Hindistan ve Çin'in bazı kısımlarında çok bulunur. Postu boz sarı ve siyahımtrak kıllarla kaplıdır.
Kızıl kurt (Canis niger), Amerika'da Teksas-Florida arasındaki bölgeye has bir türdür. Boz kurttan daha ufaktır, az çok kır kurduna benzer.
Kır kurdu (Canis latrans) ise Kuzey Amerika'da yaşar. Her gece kendine has sesiyle ulur. Postu kürkçülükte değerlidir. Tavşan ve küçük kemirgenleri bol bol avlar. Bu sebepten faydalı sayılabilir.
Kurtlar çok değişik şartlarda, karda, buzda, tundralarda, orman ve bozkırlarda yaşayabilirler. Yerin altında 9 metre uzunluğa varan tünellerde yaşadıkları gibi kayalık mağaralarda da barınabilirler.
Kurtlarda örnek bir aile yaşayışı vardır. Erkek herhangi bir sebeple eşinden ayrılmadığı müddetçe ömrünün sonuna kadar eşiyle yaşar. Eşlerden biri yaralandığında diğeri ona besin taşıyarak bakar. Dişi ölürse, erkek yavruları besleyerek büyütür. Çiftleşmesi köpekte olduğu gibidir. Çiftleşme esnasında kaçamadıklarından emniyetli yerleri seçerler. Eşleşmeden iki ay (64 gün) kadar sonra gözleri kapalı 4-6 yavru doğar. Genellikle Mayıs ayında yavrularlar. Yavrularını mağaralarda, dik yamaçlarda ve dağ eteklerindeki tabii oyuklarda beslerler. Doğumdan 14 gün sonra yavruların gözleri açılır. Bir iki hafta anne sütü ile beslenen yavrular sütten hemen kesilir. Bu zamanda anne, midesindeki yarı sindirilmiş etleri kusmak suretiyle yavrularını besler. Erkek kurdun avlanıp, midesinde yavrularına et getirmesi yavrular büyüyünceye kadar devam eder. Yavrular üç haftadan sonra anne ve babaları ile dışarı çıkıp günlük hayata alışırlar. Dişiler erkeklerden önce gelişir. Dişiler 2, erkekler 3 yaşında erginleşirler. Kurtlar 12 yaşında ihtiyarlamaya başlar, iki sene sonra dişleri iyice kesmez olur. Ömrü en fazla 20 yıldır.
Kışın sürü halinde ava çıkan kurtlar öyle pek fazla kalabalık değildir. Bu, normal olarak hepsi aynı ailenin fertlerini içine alan 10-12'yi geçmeyen bir topluluktur. Belli avlanma sahalarında dolaşan kurtlar, geyik, dağ koyunu gibi hayvanları avlarlar. Açlığa çok dayanıklı olup, aç kalınca karpuz, böğürtlen gibi nebati besinler de yerler. Kurt yiyecek bulduğu zaman ağırlığının beşte biri kadar yiyebilir. Kalanını tekrar yemek için toprağa gömer.
Kurdun uluması çok meşhurdur. Duyulduğu zaman hayvanları bile ürperten, her birinin ayrı manası olan 6 değişik uluması vardır.
Kış aylarında ava çıkacakları zaman sürüden biri uzun uzun ulur. Bunu takiben hepsi birden ulumaya başlar. Bu birlikteki uluma kurt sürüsünde birliği, beraberliği ve bir heyecanı hasıl eder. Ava çıkan sürünün önünde en güçlü ve en iri olan reis bulunur. Karda sürüye yol açar ve bir avla karşılaştıklarında ava önce kendisi saldırarak, diğerlerini cesaretlendirir. Zayıf ve cılızlar sürünün son saflarında yer alır. Kışın insana saldırmaktan bile çekinmezler. İnsan soğukkanlılıkla kurtlara karşı koyarak birini yaralarsa hepsi üzerine saldırarak yaralı kurdu parçalayarak yerler. Hatta saldırıya uğrayan kişi ağaca çıkarak, parmağını kesip kanını ağaç dibindeki kurtlardan birinin üzerine damlatabilirse sürü o kurda saldırır. Böylece insana saldırmaktan vazgeçerler. İlkbahar ve yaz aylarında sürü dağılır. Yalnız veya 2-3 bireylik grup halinde avlanmaya başlarlar.
Kurdun koyuna saldırışı ekseri sabah vaktinde olur. Köpeğin yorulup uyumasını bekler. Avlanma sahalarını kaya, oyuk ve çalılıklara bıraktıkları idrarları ile, sınırlarlar. Yabancı bir kurt koku vasıtası ile yabancı bir sahaya girdiğini anlar. Bölge kurtları uluyarak yabancıyı ikaz ederler.
Kurt postundan kürk, eldiven ve davul zarı yapılır.
Dişi kurtların insan yavrularını da besledikleri hikaye edilmektedir. Roma şehrinin kurucusu Romüs ve Romülüs'ün dişi bir kurt tarafından beslendiği rivayet edilmektedir.
Boz kurt, kahramanlık ve cesaret sembolü olarak Ergenekon, Oğuz ve diğer Türk destanlarına geçmiştir. Hunların, Uygurların bayraklarında boz kurt (bozkurt) resmi vardır. Eski Türk bayraklarının sopalarının ucunda, kılıç kabzalarında tunçtan, bakırdan veya altından kurt başları bulunur.

Ad:  800px-Canis_lupus_laying_in_grass.jpg
Gösterim: 2794
Boyut:  41.5 KB


Resim ve fotoğraf konularında uygulanan kurallar şöyledir:

  • +18 içerikte resim ve fotoğraf eklenmemelidir.
  • Deviantart.com sitesinden alınan her resim ve fotoğraf için kaynak bilgisi verilmesi zorunludur.
  • Bir mesajda en fazla 3 adet resim/fotoğraf olmalıdır.
  • Eklenecek olan her resim/fotoğraf mesajına konu başlığı girilmelidir.
  • Yukarıda belirtilen kurallara uygunluk göstermeyen bütün resim/fotoğraf ekleri silinecektir.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 21 Kasım 2015 00:51 Sebep: Kural hatası düzeltildi.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
15 Eylül 2006       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Ad:  00041.jpg
Gösterim: 2430
Boyut:  14.1 KB

Sponsorlu Bağlantılar
Ad:  0005.jpg
Gösterim: 2018
Boyut:  34.2 KB

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Son düzenleyen _Yağmur_; 24 Nisan 2014 10:16 Sebep: mevcut ek silindi.
AreX - avatarı
AreX
Ziyaretçi
26 Eylül 2006       Mesaj #3
AreX - avatarı
Ziyaretçi
Kurt Resimleri
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen asla_asla_deme; 7 Ağustos 2007 14:09
BARIŞ - avatarı
BARIŞ
Ziyaretçi
11 Ekim 2006       Mesaj #4
BARIŞ - avatarı
Ziyaretçi
Kurt Resimleri
Son düzenleyen asla_asla_deme; 7 Ağustos 2007 14:15
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
26 Ekim 2006       Mesaj #5
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
GrayWolf2 Face GreatTeeth

GrayWolfSong 12 Howling

Sawtooth5 GrayWolf FaceCloseup
Son düzenleyen Blue Blood; 26 Ekim 2006 16:43 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
27 Ekim 2006       Mesaj #6
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
GrayWolfScan1 FaceCloseup SnowMountains Painting
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
28 Ekim 2006       Mesaj #7
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
GrayWolfScan3 WhiteFur in snow forest Painting

Son düzenleyen _VICTORY_; 24 Nisan 2014 10:10 Sebep: Kırık link kaldırıldı.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
28 Ekim 2006       Mesaj #8
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
GrayWolf S InHeavySnowFall
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
30 Ekim 2006       Mesaj #9
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
GrayWolfSong 12 Howling
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
12 Kasım 2006       Mesaj #10
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
canis lupus
Son düzenleyen asla_asla_deme; 8 Ağustos 2007 22:02

Benzer Konular

11 Şubat 2010 / BrookLyn Moda tr
12 Kasım 2008 / Misafir Edebiyat ww
14 Ekim 2015 / ThinkerBeLL Bilim ww
7 Ocak 2012 / AndThe_BlackSky Edebiyat tr
12 Şubat 2016 / _Yağmur_ Siyaset ww