Arama

Dünya Gölleri - Junin Gölü

Güncelleme: 7 Haziran 2010 Gösterim: 1.315 Cevap: 0
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
7 Haziran 2010       Mesaj #1
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Junin Gölü
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar

250px Lago JunC3ADn


Lago Junín

Junin Gölü (Lago Junín), Güney Amerika ülkesi Peru'nun Titikaka Gölü'nden sonra en büyük ikinci gölüdür. Ancak Titikaka Gölü'nden farklı olarak Junin Gölü'nün tamamı Peru ülke sınırları içinde yer alır.

Konum

Junin Gölü (İsp. "Lago (de) Junín"), ayrıca "Chinchayqucha" (Quechua "Kuzey Gölü") olarak da adlandırılır ve deniz seviyesinden 4.082 m yüksektedir. Junin Bölgesi'nde (Region Junín) bulunur.

Büyüklük

Gölün derinliği yağışlı ve kurak yıllara göre 1.5 m- 2 m kadar kadar oynar. Gölün büyüklüğü, bugün Upamayo Nehri'ne açılan ağızdaki su santrali ile ayarlanan su seviyesinin yüksekliğine bağlıdır.

Doğal park

7 Ağustos 1974'de gölü ve hemen çevresini içeren, 530 km² bir alanı kapsayan Junin doğal koruma alanı kurulur. Göl ve buraya komşu bölge, sıra dışı hayvan ve dünyada kendine özgü bitkisel formasyonu olan bitki çeşitliliğine sahiptir. Hamster (Cavia tschudii) gibi memeliBatrachophrynus macrostomus gibi kurbağalar, Challhua gibi balıklar, Podiceps taczanowskii gibi kuşlar, Totora gibi bitkiler burada yerleşik olan halk tarafından kullanılırlar.

1933'den beri doğal parkın fauna ve florası, yaşanan niceliksel düşüş ve bölgenin mayınlarından zarar görmüştür. Bunun dışında Junin ve Carhuamayo şehirlerinin atık suları bölgenin kirlenmesini hızlandırmıştır.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.

Benzer Konular

11 Ekim 2013 / HayLaZ61 Coğrafya
30 Temmuz 2012 / _Yağmur_ Coğrafya
11 Aralık 2009 / asla_asla_deme Coğrafya
19 Nisan 2010 / _Yağmur_ Coğrafya
3 Mayıs 2010 / _Yağmur_ Coğrafya