Arama

Müzeler - Royal Ontario Müzesi

Güncelleme: 5 Haziran 2010 Gösterim: 5.306 Cevap: 0
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
5 Haziran 2010       Mesaj #1
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Royal Ontario Müzesi - Kanada
Sponsorlu Bağlantılar

Ad:  7-2.jpg
Gösterim: 1126
Boyut:  137.2 KB

Gerek mimari yapısıyla ,gerek barındırdığı çok büyük koleksiyonlar nedeniyle heybetli müzelerden biri olan Royal Ontario Museum altı milyon parçalık koleksiyonuyla Kanada'nın en önemli kültür merkezlerinden biri ve Kanada'nın en büyük araştırma enstitüsüdür.
Aynı zamanda, Kuzey Amerika'nın da en büyük beşinci müzesidir.

Berlin'li mimar Daniel Libeskind tarafından bir peçete üzerine çizilen tasarım daha sonra aslında tuğla olan binaya eklenir ve çok iyi eleştiriler alır.
Dış cephe ne kadar modern görünse de bina aslında oldukça eskidir. Asıl bina, Nisan 1912'de inşa edilmiştir.

Ad:  800px-Royal_Ontario_Museum.jpg
Gösterim: 1281
Boyut:  55.7 KB


Müzede dünya tarihi bölümünde Helenistik dönemden Çin hanedanlarına, Japon koleksiyonundan Ortaçağ Avrupa'sına kadar pek çok esere rastlamak mümkündür.
Ayrıca kuşlar, sürüngenler, fosillere ait çok geniş yelpazeden oluşan pek çok eser mevcuttur.
Taş devrinden, 21. yüzyıla kadar pek çok güzelliğe ev sahipliği yapan müzenin doğa tarihi bölümü botanik, entomoloji, herpetoloji, ihtiyoloji, omurgasız zooloji, mammaloji, mikoloji, ornitoloji, omurgasız paleontoloji, omurgalı paleontoloji, jeoloji ve mineraloji olarak oniki bölümden oluşuyor.
Royal Ontario Müzesi, yedi kattan oluşur ve milyonlarca yıl öncesinin dinazor fosilleri bile burada çok iyi korunmuş vaziyettedir. Ayrıca ziyaretçilerin yanında genellikle rehber bulunmuyor, gelenlerin ellerine müze haritası veriliyor (istenirse rehber de veriliyor) ve ziyaretçiler müzeyi istedigi gibi gezebiliyor.Kızılderili, Çin, Peru kültürü gibi dünya kültürleri bölümlerinde mumyalardan savaş arabalarına, kıyafetlerden heykellere ne aranırsa vardır ve bu kadar eser dünyanın bu kadar yerinden nasıl toparlanmış ve bu kadar iyi korunmuş hayretle izlenmektedir.


Ad:  rom2004-1014-4.jpg
Gösterim: 1022
Boyut:  14.9 KB


Ad:  rom2005-6151-3.jpg
Gösterim: 957
Boyut:  10.7 KB


Ad:  royal-ontario-museum.jpg
Gösterim: 1647
Boyut:  18.8 KB


trexrom




Benzer Konular

12 Mart 2011 / Daisy-BT Turizm