| | #1 (mesaj-linki) |
1940’ta İstanbul’da doğdu. Bir süre Yüksek Öğretmen Okulu Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde öğrenim gördü. Yayınevlerinde çalıştı. Öğretmenlik yaptı. Afşar Timuçin ile birlikte Kavram Yayınevi’ni kurdu, yönetti. İstanbul’da yazar ve çevirmen olarak yaşamını sürdürüyor. Dünya şiirinden çevirileri de çeşitli kitaplarda yer aldı. Ataol Behramoğlu, Eray Canberk için, "Az yayınlayan, özenli, incelikli bir dil işçisi" değerlendirmesini yapıyor. ESERLERİ ŞİİR: Kuytu Sular (1969) Yüreğin Burkulduğu Zaman (1983) Ebrular (1997) DEĞİŞİP YOK OLAN BİR KENTİ ANIMSAYARAK bu kent büyük bir ihaneti gizliyor sabahlara dek inlemesinden belli seni nasıl uzak kentlere götürsem nasıl uyutsam nasıl dinlendirsem bu kent gizliyor büyük bir ihaneti bu kent küçücük adamları büyütüyor utanmadan ışıl ışıl yanan lambaları pişman gözleridir pişman gözleridir pişman bir ölüyü suçlamak kadar anlamsız üstüme üstüme geliyor hiçbir şey anlatmadan anlatmadan anlatmadan ben nasıl yanılmışım bilmiyorum bilmiyor ne çok anlatamadığımı gizlemekle umarsız iniyor umarsız akşam iniyor bir çiçek bırakıyorum gecenin başladığı yere . Son Düzenleyen KisukE UraharA; 03-02-2008 @ 13:14. | |
|
![]() |
| En popüler 10 etiket
Bu Konunun Etiketleri
|
| canberk araç, eray can berk hayatı, eray can berk kısaca hayatı, eray canberk, eray canberk hayatı, eray canberk in hayatı, eray canberk kimdir, eray canberk kısaca hayatı, yazar eray canberk özgeçmişi, |
Eray Canberk (Eray Canberk Kimdir? - Eray Canberk Hakkında) Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Nazlı Eray (Nazlı Eray Kimdir? - Nazlı Eray Hakkında) | BARIŞ | Edebiyat tr | 0 | 14-11-2006 14:18 |
| |||||
| MsXLabs® MK - Copyright ©2005 - 2009 | MsXLabs® ve Mavi Karanlık® tescilli markalardır. Başka adreslerde içeriğimizi paylaştığınızda lütfen kaynak belirtmeyi unutmayınız, duyarlılığınız için teşekkürler. Sayfalarımızda bulunan içeriklerin telif haklarıyla ilgili bir şikayetiniz / sorunuz varsa bize ulaşmak için tıklayınız. If you OWN the copyrights to any content we publish or offer for download & you want them to be REMOVED from our web site, please contact us with some proof of ownership of copyright and they will be removed immediately. | |||||