Arama

İbrahim Ulusoy

Güncelleme: 11 Mart 2012 Gösterim: 5.073 Cevap: 0
ibrahim ulusoy - avatarı
ibrahim ulusoy
Ziyaretçi
11 Mart 2012       Mesaj #1
ibrahim ulusoy - avatarı
Ziyaretçi
İbrahim Ulusoy
Kırıkkalenin Koçubaba köyünde 1949 yılının ilk baharında doğmuştur.Babası Mustafa Ulusoy (MUSTAFA DEDE) ANNESİ ŞAZİYE ULUSOY 'dur. 10 Koçu baba 6 ncısıdır. İlk okulu 3 sınıfına kadar Koçubaba köyünde daha sonra Kırıkkale Gürler ilk okulunu bitirmiş Kırıkkale Orta okulunu bitirmiş daha sonra imtihana giererek Hv Assb Okulunu kazanmış 1967 yılında mezun olarak Hv K k katılmıştır.1974 yılında ise 68 kuşagı ile hareket ettiğinden resen emekliye sevk edilmiştir.Çalışma hayatına YKM de devam eden İbrahim ULUSOY ATATÜRK AANATORYUM Hastanesinde Personel müdürlüğü,Gimada kat şefliği ve mağaza müdürlüğünden sonra bir yılda Ankara EGO da çalıştıkdan sonra 12 eylülün baskılarından dolayı İstanbula yerleşmiştir.
Sponsorlu Bağlantılar
İstanbulda ise Beymen Grubuna Personel müdürü olarak göreve başlamış 1996 Kasım ayında ise emekli olmuştur.Emeklilik yıllarında CHP de siyasete girmiş 2002 yılında İstanbul 1 nci bölgeden Millet vekili aday adayı olmuştur.Aynı zamanda da yazarlığa başlamış olan İbrahim Ulusoy'un
  • Zavallı Haydar,
  • Senin Zevce Benim Zevceye yardım etsin,
  • Hanesi Viranlar,
  • Kırpık Emmim,
  • Bu dünyadan Bir Anşakadının Mustafa Geldi Geçti
  • Hikayeler
  • Zeytin ve zeytin Yağı
üzerine araştırmaları vardır.

HANESİ VİRANLAR
'dan..
Allahım bundan sonra ben ne yapacağım, ne edeceğim avare avare sokaklarda birkaç gün gezip dolaştım. Ne ev kalmış ne yurt ne yuva. Kaldığım otelin lobisinde birkaç kişi oturmuş sağdan soldan konuşuyorlar bense çaktırmadan onlara kulak misafiri oluyorum. Kıbrıstan bahsediyorlar oraların güzelliğinden, girmek için pasaport gerekmediği hatta nüfus kâğıdı sureti ile bile gidildiğini uzun uzun birbirlerine anlatıyorlar. Benim nüfus kâğıdımda var ama onu kullanmak istemiyorum. Çünkü Arap patronumun mutlaka beni arayacağını biliyorum. Aradan epey bir zaman geçtikten sonra otel arkadaşlarım dışarıya çıkıyorlar aralarında kabaca şakalaşarak. Birde baktım hangisinin olduğunu bilmiyorum ya, yerde bir nüfus kâğıdı:
Adı: Hasan Soyadı: Viran nüfus kâğıdını kaparcasına alıyorum, özenle ceketimin iç cebine yerleştiriyorum yeni nüfus kâğıdımı. Ama resmimi nasıl yapıştıracağım, bir kara düşünce sarıyor beni. Aradan biraz zaman geçtikten sonra otel arkadaşlarım telaşla otele geri dönüyorlar.

Biyografi Konusu: İbrahim Ulusoy nereli hayatı kimdir.

Benzer Konular

3 Ekim 2012 / LaSalle Sinema tr
16 Şubat 2015 / Misafir Soru-Cevap
11 Temmuz 2015 / _Yağmur_ Tiyatro tr
22 Ağustos 2011 / Jumong Basın/Magazin tr