Arama

J. K. Rowling

Güncelleme: 14 Temmuz 2013 Gösterim: 11.226 Cevap: 2
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
21 Aralık 2009       Mesaj #1
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
J. K. Rowling
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Ad:  j-k-rowling.jpg
Gösterim: 312
Boyut:  18.7 KB
J.K. Rowling, Harry Potter serisinin yazarıdır. Asıl adı Joanne Rowling'dir, Kathleen kendisine verilen ikinci ad olmamasına rağmen Rowling, büyük annesinin onuruna bu adı almıştır.
Sponsorlu Bağlantılar

Biyografi


Harry Potter'dan Önceki Hayatı
J.K. Rowling, 31 Temmuz 1965'te Chipping Sodburry, İngiltere'de doğdu. Ailesiyle birlikte Bristol'e, daha sonra da Chepstow'a taşındı. Liseyi Wyedean Comprehensive'de okudu. Exeter Üniversitesi'nde, bir yıllık Fransa'da okuma da dahil olmak üzere, Fransızca ve klasik edebiyatlar okuduktan Londra'ya yerleşerek araştırmacı ve çift dilli bir sekreter olarak Amnesty International'de çalışmaya başladı.
Bu sırada, Rowling'in aklında bir büyücülük okulunda okuyan bir çocuğun hikayesi vardı. Rowling, 4 saat rötarlı bir Manchester-Londra tren yolculuğu sırasında bu hikaye üzerinde yoğunlaştı ve yolculuk sonunda "Harry Potter ve Felsefe Taşı" kitabının temel hikayesi ve karakterleri aklının bir köşesinde duruyordu. Rowling, öğle aralarında hikayeyi kağıda dökmeye başladı.
Rowling daha sonra Portekiz'e taşınarak burada İngilizce öğretmenliği yapmaya başladı. 16 Ekim 1992'de Portekizli televizyon gazetecisi Jorge Arantes'le evlendi ve 27 Temmuz 1993'te ilk çocuğu Jessica Rowling Arantes'i dünyaya getirdi. Çift 1995 yılında ayrıldı.
Aralık 1994'te Rowling ve kızı, kız kardeşine daha yakın olmak için Edinburgh'a taşındı. Tek geçim kaynağı işsizlik maaşı olan Rowling, ilk kitabını burada şimdi bir Çin lokantası olan Nicolson's Café'de tamamladı. Rowling aynı zamanda Edinburgh Üniversitesi'nde bir yıllık bir yüksek lisans diploması için okudu ve 1996 yılında buradan mezun oldu.

Harry Potter'dan Sonraki Hayatı

Rowling'in Harry Potter serisi tüm dünyada 300 milyon kopya satarak hem kitabı hem de yazarını büyük bir üne kavuşturdu. 1 milyar doları aşan servetiyle bir kitap yazarak dolar milyarderi olan ilk kişi olan Rowling aynı zamanda İngiltere'nin en zengin kadını unvanına da sahip.
Rowling'in kitaplarından edindiği büyük başarısının yanında aile yaşantısı da her zaman istediği düzeyde. 26 Aralık 2001'de Rowling, Pertshire'daki evinde küçük bir törenle Neil Murray adında bir doktorla evlendi. Rowling, 23 Mart 2003'te David Gordon Rowling Murray adını verdiği ikinci çocuğunu dünyaya getirdi. "Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı" kitabını kocası Niel'la çocukları Jessica ve David'e ithaf etti. 23 Ocak 2005'te Rowling, Mackenzie Jean Rowling Murray adını verdiği üçüncü çocuğunu dünyaya getirerek üç çocuk sahibi olma hayalini gerçekleştirdi. Rowling, Harry Potter serisinin altıncı kitabı "Harry Potter ve Melez Prens" adlı kitabı kızı Mackenzie'ye ithaf etti.

Tüm Eserleri
  • Harry Potter ve Felsefe Taşı
  • Harry Potter ve Sırlar Odası
  • Harry Potter ve Azkaban Tutsağı
  • Harry Potter ve Ateş Kadehi
  • Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı
  • Harry Potter ve Melez Prens
  • Harry Potter ve Ölüm Yadigarları
  • Çağlar Boyu Quidditch

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Biyografi Konusu: J. K. Rowling nereli hayatı kimdir.
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
8 Temmuz 2012       Mesaj #2
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Rowling'in yeni kitabının kapağı yayınlandı
Harry Potter serisinin yazarı JK Rowling'in yeni kitabı 'The Casual Vacancy'nin kapağı yayınlandı.
Sponsorlu Bağlantılar

120705 rowling2standard

J. K. Rowling’in eylül ayında çıkması beklenen romanının kapağı yayımlandı. Harry Potter serisinin yazarı Rowling’in temelde yetişkinleri hedefleyen ilk romanı The Casual Vacancy, kurmaca bir kasaba olan Pagford’da geçiyor ve bir kasabalının beklenmedik ölümünü ele alıyor. Salı günü yayımlanan kapak, sarı çerçeve içinde büyük oranda kırmızı renkte ve üzerinde “x” harfiyle işaretlenmiş bir kutu bulunuyor.
512 sayfadan oluşacağı açıklanan kitabın İngilizcesi, bütün dünyada 27 Eylül’de satılmaya başlanacak.

Yayınevi, kitabın satış fiyatlarını da açıkladı. Kitabın kalın kapaklı baskısının satış fiyatı 35 dolar, büyük boy kalın kapaklı baskısının fiyatı ise 39 dolar olarak belirlendi. Öte yandan kitabın e-kitap versiyonu 19.99 dolar, kısaltılmamış sesli kitabı 29.98 dolar ve CD versiyonu da 44.98 dolara satılacak.
Kitabı Türkiye’de hangi yayınevinin basacağı ise henüz belli değil.
Harry Potter Rowling’i dünyanın en başarılı yazarlarından biri yapmıştı.



BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
14 Temmuz 2013       Mesaj #3
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
J.K Rowling'den büyük itiraf!
MsXLabs.org
Ad:  J._K._Rowling_2010.jpg
Gösterim: 186
Boyut:  73.3 KB

Takma adla polisiye roman yazmış
Dünya çapında milyonlarca satan "Harry Potter" roman dizisinin İngiliz yazarı J.K Rowling, takma ad kullanarak polisiye bir roman yazdığını itiraf etti.

Sunday Times gazetesinin haberinde Rowling'in, Robert Galbraith takma adıyla yazdığı "The Cuckoo's Calling" adlı polisiye romanının nisanda yayımlandığını, olumlu eleştiriler aldığını ve 1500 adet sattığını belirtti.

Rowling, gazeteye verdiği demeçte, Robert Galbraith'i "özgürlük deneyimi" olarak nitelendirdi.

"Beklenti ve reklam gürültüsü olmadan kitap yayımlamanın harika bir duygu olduğunu" dile getiren İngiliz yazar, sırrını daha uzun süre saklamak istediğini ancak bunu başaramadığını ifade etti.

Rowling'in polisiye romanı, Afganistan'da yaralanan ve özel dedektif olan eski asker Cormoran Strike'ın, bir mankenin intiharını araştırmasını konu alıyor.

J.K. Rowling’in yetişkinler için geçen yıl yazdığı "Boş Koltuk" romanı, ABD’de çıktığı ilk haftada 375 bin, İngiltere’de ise 120 bin satmıştı.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...

Benzer Konular

29 Mayıs 2011 / ThinkerBeLL Edebiyat
29 Mayıs 2011 / ThinkerBeLL Edebiyat
22 Temmuz 2011 / ThinkerBeLL Edebiyat
22 Temmuz 2011 / ThinkerBeLL Edebiyat
22 Temmuz 2011 / ThinkerBeLL Edebiyat