Arama

Kitap Severler / E-book (ebook) / E-kitap (ekitap)

Güncelleme: 3 Aralık 2014 Gösterim: 210.129 Cevap: 232
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
22 Eylül 2005       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Kitap Severler / E-book (ebook) / E-kitap (ekitap)
Bütün büyük buluşlar basittir. Bunun tarihteki en büyük kanıtı kitaplar elbette. Bilgiyi saklamak ve gelecek kuşaklara aktarmada yararlanılan en etkin buluştu kitap. Kil tabletlerin, parşömen el yazmalarının ya da papirüsten yapılan ruloların yerini, bugün bildiğimiz anlamıyla kitap almış­tı. Önceleri elde yazılan ve çoğal­tılan, sonralarıysa matbaalarda basılarak yaygınlaşan kitaplar yüzyıllar boyunca varlıklarını ve işlevlerini başarıyla sürdüren kusursuz nesneler oldular.
Sponsorlu Bağlantılar
Bugün kitap­lıklarımızı süsleyen kitaplarımız, kâğıt ve baskı teknolojilerinin gelişmesiyle aslında bugün yay­gın olarak kullanılan "inovasyon" yani yenilik süreçlerini de birçok kereler yaşadı. Cildi ve mürekkebinin yanısıra, kitap içinde kullanılan resim, fotoğraf gibi malzemeler de bu bütünü destekler biçimde zamanla değiş­ti, gelişti. Günümüzde halen en yaygın bilgi saklama aracı kitap­tır diyebiliriz. Ne var ki gelecekte kitapların hâkimiyetlerini kay­betme olasılığı yüksek...
Bilgisayarlarlar kısa sürede insa­nın alışkanlıklarını değiştirerek, farklı bir çağın doğmasına neden oldu: İletişim çağı. Bu çağda bir­çok alanda olduğu gibi bilişim ve iletişim alanlarında da birçok yenilik yaşandı ve yaşanmaya devam ediyor. Kitapların ve der­gilerin yerini yavaş yavaş elektro­nik kopyaları almaya başlıyor. Bilgisayarlarda da okuyabileceğiniz ".doc, .pdf, .lit" gibi uzantısı olan dosyalar olarak karşımıza çıkıyor elektronik kitaplar. Ne var ki bilgisayardan kitap oku­mak, normal bir kitap okumanın verdiği keyfi vermiyor. Gece yat­madan önce yatağınızda, rahat bir koltukta, hatta piknikte, plaj­da kitap okuma keyfini yakalaya­bilmeniz için bilgisayarlardan farklı aletler tasarlanmış. Bunlar e-kitap okuyucular. Elektronik kağıt, elektronik mürekkep gibi yenilikler kullanan bu kitaplar, kaldığınız yeri unutmuyor, dile­diğiniz sayfaya anında gidiyor, hatta geceleyin ekranı kendileri aydınlatıyorlar. Bu aygıtlar henüz yeni yeni yaygınlık kaza­nıyor; ama gelecekte normal kitaplara göre çok daha avantajlı olacakları bir gerçek. Düşünün, çantasında yalnızca bir kitap yerine bütün bir kütüphaneyi taşımayı kim istemez ki...

İşte bu yüzdendir ki, hadi kitap kurtları, okuduklarımızı paylaşalım...
Ve sitemizin kendi E-Kitap köşesini yapalım Msn Happy

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
27 Eylül 2005       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Cezmi Ersöz =======> Hayat Bir emrin varmı?
Sponsorlu Bağlantılar
dogann - avatarı
dogann
Ziyaretçi
12 Ekim 2005       Mesaj #3
dogann - avatarı
Ziyaretçi
gine yazmak için yazdıgım düşünülecek olsada
Küçük Prens (Antoine de Exupery )
1984 (george orwel)
Armagedon (Aydoğan Vatandaş)
Binbaşı Erseverin Hatıraları (Soner Yalçın)
Vadideki Zambak (Honoré de Balzac)
Genç Wertherin Acıları (Johann Wolfgang von Goethe)
Erenlerin Bağından (Yakup Kadri Karaosmanoğlu)
Kuran açısından 4 terim Mevdudi
bu kitaplar güzel ama her insanın kitaplardan aldıgı tat farklıdır tabi...
descartes - avatarı
descartes
Ziyaretçi
14 Ekim 2005       Mesaj #4
descartes - avatarı
Ziyaretçi
Sizlerle Turgut ÖZAKMAN' nın " Şu Çılgın Türkler" adlı kitabını paylaşmak istiyorum kitap şuan 111. Basımında inanılmaz bir kitap mutlaka okumalısınz. Kitabın sonunda 60-70 sayfalık bir kaynakça listesi var bence bu alanda yazılmış en iyi kitaplardan biri...
darticleshore - avatarı
darticleshore
Ziyaretçi
6 Kasım 2005       Mesaj #5
darticleshore - avatarı
Ziyaretçi
Öncelikle hangi kitabı okuyorsunuz bolumu kitap dağıtım başlığına dönüşmüş. tabii ki iyi birşey ama kitap dagitim başlığında olabilirdi.

Gelelim hangi kitapları okuduğum bölümüne.

Şu anda okuduğum kitaplar
Ayn Land - Hayatın Kaynağı
G. Luis Borges -Bütün Şiirleri

Şidddetle tavsiye edebileceğim kitaplar ise

İhsan Oktay Anar - Puslu Kıtalar Atlası ( Okumayan Cidden Pişman Olur)
Ömer Hayyam - Rubailer ( sanirim yoruma bile gerek Yok)

tabii her kitap kendi içerisinde guzeldir ama benim favorilerim bunlar...
YaKaMoZcuk - avatarı
YaKaMoZcuk
Ziyaretçi
14 Ocak 2006       Mesaj #6
YaKaMoZcuk - avatarı
Ziyaretçi
Kitap Severler / E-book (ebook) / E-kitap (ekitap)


Kitap gayet sürükleyici ve pek çok konuda ilginç bilgiler edinebilirsiniz.Msn Wink


Taş Meclisi
Jean-Christophe Grangé


Çeviren: Ali Cevat Akkoyunlu



Jean-Christophe Grangé’nin ikinci romanı olan "Taş Meclisi", tesadüfî bir trafik kazasıyla birlikte gelişir. Hayvanların, özellikle de yırtıcı hayvanların doğal çevrelerindeki davranışlarını inceleyen ve şaolin boksu meraklısı olan Diana Thiberge, genç kızlık dönemini karartan korkunç bir dramı yaşadığından beri hiçbir erkeği öpmemiştir. Bu demir karakterli genç kadın, küçük Lu-Sian'ı evlat edindikten sonra, korkunç deneylerin yaşamında iz bırakacağını aklına bile getirmez. Paris'e dönüşlerinin hemen ardından, Diana ve Asya kökenli oğlu korkunç bir trafik kazası geçirirler. Ama bu kazada bir cinayet teşebbüsünü hatırlatan her şey vardır. Ölümün eşiğindeki küçük Lucien, Berlin'den gelen esrarengiz bir doktor tarafından kurtarılır. İşte burada sorular ortaya çıkar: bu doktora kim haber vermiştir? Hastayı nasıl ve neden kurtarmıştır?
Soruların cevabını bulma serüveni, parapsikolojiden Şamanizme varan inançlar yumağını çözdükçe karmaşıklaşır. Paris’te başlayan arayış, Sibirya’nın derinliklerine kadar uzanır. Ve tabiî korku ve gerilim de...
Cage - avatarı
Cage
Ziyaretçi
20 Ocak 2006       Mesaj #7
Cage - avatarı
Ziyaretçi
FeRRarisini SaTan BiLge / Robin Sharma

İnsanlara birşeleri anlatabilmek için oldukça kısa ve yalın olmak gerekir benim yapmaya çalışacağım gibi...

Kitap okuduğumu gören arkadaşım bana ne okuduğumu sordu başımı kitaptan zorla kaldırdım ve kitabın ismini görecek şekilde havaya kaldırdım, bana konusunu sordu bende aklıma gelen ilk şeyi söyledim yenilenme kitabı....

Hayatın sizin için çok zor olduğunu düşünüyorsanız birde bu kitabı okuduktan sonra düşünün.


Rast gele bir öğreti:
-Gülmek için mutlu olmayı beklemeyin, gülerekte mutlu olabilirsiniz...
(sabah kalktığınızda gülmeye zorlayın kendinizi en azından mimik olarak)...

Rast gele Bir teknik:
-Zihninizi yönetemiyorsanız o sizi yönetir...
Zihninizi toparlayamıyorum, yoğunlaşamıyorum diyorsanız, bir gül alıp gözünüzü ayırmadan onun kalbine bakın; ilk başlarda bunu beceremeyeceksiniz buda zihninizin gerçekten terbiyeye ihtiyacı olduğu anlamına gelir.... Bu tekniği her zaman uygulayabilirsiniz. (Gül yerine her hangi bir cisim, leke vs olabilir)

Bugün yapmak istediğiniz bir şey varsa yapın, yarın diye birşey yoktur...

Yazı kısa olacak demiştim değil mi? Msn Happy)
Son düzenleyen Cage; 20 Ocak 2006 12:48
SiMYaCı - avatarı
SiMYaCı
Ziyaretçi
30 Ocak 2006       Mesaj #8
SiMYaCı - avatarı
Ziyaretçi
EROİNLE DANS
Yazarı : CANAN TAN


suan okuduğum kitap tavsiye ederim..
CimbomLu_Dj_EseN - avatarı
CimbomLu_Dj_EseN
Ziyaretçi
3 Şubat 2006       Mesaj #9
CimbomLu_Dj_EseN - avatarı
Ziyaretçi
Kitap Severler / E-book (ebook) / E-kitap (ekitap)

ŞU ÇILGIN TÜRKLER
Dünyadaki en meşru, en ahlaklı, en haklı, en kutsal savaşlardan birinin, emperyalizme karşı verilmiş ve kazanılmış ilk kurtuluş savaşının, bir millileşme ihtilalinin romanı, şaşırtıcı bir yakın zaman destanı...
· Turgut Özakman'ın elli küsur yıldır süregelen çabasının ürünü.
· Milli Mücadelemizin, bir serüven romanı gibi rahat okunan ve şimdiye kadar yazılmamış ayrıntılı, çok yönlü öyküsü.
· Gurur ve ibret verici gerçeklerin, gerçek belgelere dayalı olgu ve olayların, insanı içine çeken, şaşırtan...
CimbomLu_Dj_EseN - avatarı
CimbomLu_Dj_EseN
Ziyaretçi
3 Şubat 2006       Mesaj #10
CimbomLu_Dj_EseN - avatarı
Ziyaretçi
dbdvs250704

DA VİNCİ ŞİFRESİ
Robert Langdon Harvard Üniversitesinde görev yapan Amerikalı bir simgebilim uzmanıdır. Paris'te verdiği bir konferans sonrasında görüşmek için randevulaştığı Louvre Müzesi Müdürü'nün o gece, üstelik onunla görüşeceği sırada öldürülmesi sonucu kendini "baş şüpheli" olarak olayların içinde bulur.

Dahası ölen müze müdürü arkasında bir not ve çözülmesi gereken bir bilmece bırakmıştır. Bu bulmacayı çözerken Robert Langdon'un en büyük yardımcısı Fransız polisinde Kriptoloji uzmanı olan öldürülen müze müdürünün torunu Ajan Sophie olacaktır.

Kitap her ne kadar bir bulmaca çözme oyunu gibi başlasa da, gizli tarikatlar, Isa peygamberin hayatında gizli kalan bilgiler ve hristiyanlığın kökenleri gibi konulara da el atarak geniş bir kurgu içerisinde bizlere bir komplo teorisi sunuyor. Anlaşıldığı kadarıyla teorisinin gerçek olduğunu iddia etmek yerine, sadece kitabın merakla okunmasını garanti eden öğelerin üstünde duruyor Dan Brown. Çünkü kitabın sonunda komplo teorisiyle ilgili bir bulguya veya sonuca yer verilmiyor.

Sonuç olarak kitap kendini okutuyor, merak ve gizlilik unsurlarını dozunda kullanarak sizi sona kadar getiriyor ama herşeyin arkasında kim olduğu sorusuna verdiği yanıt maalesef tahmin ettiğiniz kişi oluyor. Yani şaşırmıyor ve ters köşeye yatmıyorsunuz. Ayrıca bilmeceye de tam bir çözüm alamadığınız için ikinci bir hayal kırıklığı yaşıyorsunuz.

Yazarın hakkını yememek için ekleyeyim; günümüze kadar yazılmış o kadar çok polisiye kitap ve çekilmiş o kadar farklı polisiye film var ki artık farklı ve orijinal bir son yazmak o kadar kolay değil yazarlar için. Hep eski numaraları denemeleri de bundan olsa gerek sanırım. (Burada beni hep şaşırtabilmiş bir numaralı polisiye yazarım Agatha Christie'nin de adını anmak istiyorum. Artık onun gibi yazarlar pek bulunmuyor.)

Bence bulun ve okuyun, çünkü iyi bir beyin cimnastiği yapacağınız garanti. Ancak kitabın sonundan çok birşey beklemeyin.

Benzer Konular

22 Aralık 2010 / melile Cevaplanmış
7 Mart 2017 / ThinkerBeLL Bilgisayar
9 Kasım 2012 / karayel Edebiyat
17 Ekim 2011 / Misafir Soru-Cevap