Arama

Dünyada ve Türkiye'de Ekonomi Gündemi, Güncel Haberler - Sayfa 69

Güncelleme: 15 Ağustos 2018 Gösterim: 229.809 Cevap: 685
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
17 Mayıs 2014       Mesaj #681
Avatarı yok
Yasaklı
Bankalardan Soma'ya Destek

Sponsorlu Bağlantılar
Bankalar Soma'daki maden faciasından etkilenen ailelere destek olmak için harekete geçti. Bazı bankalar hayatını kaybeden madencilerin kredi borçlarını silerken Soma şubelerindeki müşterilerin kredi ödemelerini erteledi.ING Bank'tan yapılan açıklamada, faciada hayatını kaybeden madencilerin kredi kartları da dahil tüm bireysel kredi borçlarının silineceği belirtildi.Müşterinin hayat sigortası olması halinde bankanın sigorta alacaklarından feragat edeceği, sigorta şirketinin ödeyeceği tazminatın tamamının varislerine ödenmesinin sağlanacağı ifade edildi.Buna ek olarak ING Bank, Soma şubesine bağlı tüm bireysel kredi müşterilerinin taksit ödemelerini üç ay ertelediğini duyurdu.

Garanti Bankası'ndan Örnek Davranış

Gazetelerde yer alan haber göre Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, Soma'daki müşterileriyle ilgili kendilerinin de bir çalışması olduğunu söyledi. Özen "Türk bankacılık sektörü bu tür hassas konularda kendini çok net ispat etti. Tabii ki gereken yapılacaktır. Soma'da meydana gelen durum çok üzücü. Biz de Garanti Bankası olarak gereken her türlü desteği vereceğiz. Buna şüphe olmasın. Bizim de Soma için benzeri bir çalışmamız olacaktır. Kar/zar meselesi bu tür konularda kesinlikle önemli değil."

Yapı Kredi Harekete Geçti

Yapı Kredi CEO'su Faik Açıkalın, Soma'da meydana gelen kazanın ardından kendilerinin de yürüttüğü çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Açıkalın, "Van depreminde ve şehitlerimizin ailelerinin acı günlerinde olduğu gibi, Soma kazasında da vatandaşlarımızın yanında olmak için konuyla ilgili tüm teknik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kaybettiğimiz madencilerimize Allah'tan rahmet, aileleri ve sevdiklerine sabır diliyorum." dedi.

Bank Asya da Borçları Sildi

Kurumun resmi twitter hesabı üzerinden bir duyuru yapan Bank Asya da, hayatını kaybeden madencilerin Bireysel Finansman desteği borçları ile Kredi Kartı borçlarının silinmesine karar verildiğini açıkladı. Açıklamada ayrıca Bank Asya'nın Soma Şubesi'nin diğer tüm bireysel ve KOBİ müşterilerinin Finansman Desteği borçlarının vade farkı olmaksızın yıl sonuna kadar ertelendiği belirtildi.

Kaynak: CNBC-E / Ntvmsnbc (15 Mayıs 2014, 10:38)

Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
19 Haziran 2014       Mesaj #682
Avatarı yok
Yasaklı
Asgari Ücret 45 Lira Artacak

Sponsorlu Bağlantılar
Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun kararı doğrultusunda, 1 Temmuz-31 Aralık 2014 tarihleri arasında geçerli olacak asgari ücrette düzenlenmeye gidilecek.Düzenlemeyle yılın ilk yarısında yüzde 4,85 artırılan asgari ücrete, yılın ikinci yarısı için yüzde 5,88 zam yapılacak.Buna göre, halen brüt 1,071, net 846 lira olan asgari ücret, yüzde 5.88'lik zamla brüt 1,134, net 891,03 liraya yükselecek.Asgari ücretteki 45 liralık artışın ardından, asgari ücretlinin net yevmiyesi 29,70 lira, net saat ücreti ise 3,96 lira olacak. Asgari ücretteki artış kapıcı ücretlerine de yansıyacak. Kapıcılar için brüt 1,071, net 910,35 lira olarak uygulanan asgari ücret, brüt 1.134, net 963,90 liraya yükselecek.

Kesintiler

1 Temmuz itibarıyla yapılacak düzenleme, asgari ücret üzerinden yapılan kesintileri ve işverene maliyeti de artıracak.Asgari ücretten yapılan kesinti 242,97 lirayı bulurken, işverene toplam maliyeti 1.332,45 lira olacak.Yeni asgari ücretle birlikte sosyal sigortalar primine esas kazancın alt ve üst sınırı da değişecek. Halen asgari ücretin brütü olan 1.071 liraya karşılık gelen prime esas kazancın alt sınırı 1.134 liraya, 6.961,50 lira olan prime esas kazancın üst sınırı ise 7.371 liraya çıkacak.Öte yandan, asgari ücretteki artış, asgari ücrete endeksli olan Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'na göre uygulanacak idari para cezalarına da artış getirecek.Yeni asgari ücret ile prime esas kazancın alt ve üst sınırları, 1 Temmuz-31 Aralık 2014 tarihleri arasında uygulanacak.

Kaynak: AA (18 Haziran 2014, 11:17)
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
11 Temmuz 2014       Mesaj #683
Avatarı yok
Yasaklı
Roubini: Türkiye’de Konut Balonu Olabilir

Ünlü ekonomist Nouriel Roubini, aralarında Türkiye’nin de yer aldığı 18 ülkede konut balonunun başlamış olabileceği uyarısında bulundu.Roubini, bu 18 ülke içinde gelişen ülkeler olan Hong Kong, Singapur, Çin, İsrail, Türkiye, Hindistan, Endonezya ve Brezilya’nın büyük şehirlerine de yer verdi.

Konut Kredilerini Adres Gösterdi

Ekonomist bu fikrine gerekçe olarak hızla artan konut fiyatlarını, hâlihazırda yüksek olan ve artmaya devam eden fiyat-gelir oranını ve hane halkı borcu içerisinde yüksek orana sahip olan konut kredilerini gösterdi.

Londra'ya Dikkat Çekti

Roubini gelişmiş ülkeler arasında ise İsviçre, İsveç, Norveç, Finlandiya, Fransa, Almanya, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda ve İngiltere özelinde Londra’ya dikkat çekti. Ekonomist bu ülkelerde konut piyasalarında köpüklenme başladığını ifade etti. 2008 krizine neden olan konut balonunun patlaması konusunda ABD, İngiltere, İspanya, İrlanda, İzlanda ve Dubai örneklerini hatırlatan Roubini gelişmiş ekonomilerde balonların çok düşük faiz oranlarıyla söndürüldüğünü belirtti.

Varlık Fiyatları Artıyor

Ünlü ekonomist zayıf büyüme, yüksek işsizlik ve düşük enflasyon yaşanması durumunda likiditenin olağan ve olağandışı parasal genişleme yoluyla sağlanarak konut fiyatları başta olmak üzere varlık fiyatlarını artırdığına dikkat çekti.

Neden Artıyor?

Gelişen piyasalarda ise Roubini'ye göre konut fiyatlarını artıran farklı etkenler söz konusu. İsrail, Hong Kong ve Singapur’da kişi başına yüksek gelir ve düşük enflasyon ile kurun değerlenmesine engel olmayı hedefleyen para politikası etkili. Türkiye, Hindistan, Endonezya ve Brezilya’da yüksek enflasyon var. Çin ve Hindistan tasarruflarıyla konut alıyor. Hızlı şehirleşme de gelişen ülkelerde talebi arzdan hızlı artırarak fiyatları yükseltiyor.

Kaynak: Ntvmsnbc / CNBCE (10 Temmuz 2014,12:37)
selmanpekseker - avatarı
selmanpekseker
Ziyaretçi
28 Ocak 2015       Mesaj #684
selmanpekseker - avatarı
Ziyaretçi
Serbest Tüketici Limitleri Yeniden Belirlendi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) elektrikte 2015 yılı için serbest tüketici limitini yeniden belirledi. Ucuz elektrik kullanımı için limitlerin sıfırlanması beklenirken, piyasanın henüz buna hazır olmadığı belirtildi.

2014 yılında en az 4,500 kWh kullanımı olan aboneler serbest tüketici sayılırken, 2015 yılında serbest tüketici limiti 4,000 kWh olarak uygulanacak. Resmi Gazete'de kanunun yayınlanmasıyla uygulamaya geçirilen limitler, yeniden birçok aboneyi kapsamış oldu.Ucuz elektrik kullanmak isteyen serbest tüketiciler elektriğini istedikleri kaynaktan istediği şekilde alabileceği vurgulanmış, firmaların sunduğu indirimli elektrik tekliflerinden yararlanılacağı gibi internet üzerinden de ucuz elektrik için tedarikçi değişimi başvurusunun yapılabileceği söylendi.

Kaynak
Son düzenleyen nötrino; 14 Nisan 2015 17:28 Sebep: Mesaj düzeni / Kaynak bilgisi!
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
14 Nisan 2015       Mesaj #685
Avatarı yok
Yasaklı
IMF'den Bilgilendirme

IMF Türkiye için 2015 büyüme tahminini yüzde 3.1'e düşürdü, 2016 tahminini ise yüzde 3.6'ya çıkardı. IMF, bu bağlamda Türkiye'nin bu yılın büyüme tahminini düşürdü, gelecek yıl büyüme tahminini ise yükseltti.Dünya ekonomik görünüm raporuna göre Fon, Türkiye için 2015 GSYH büyüme tahminini yüzde 3.1'e, 2016 büyüme tahminini yüzde 3.6'ya revize etmiş oldu.IMF'nin daha önceki büyüme beklentisi bu yıl ve 2016 yılı için yüzde 3,4 düzeyindeydi. IMF küresel ekonomi için 2015 büyüme tahminini yüzde 3.5'te tuttu, 2016 büyüme tahminini ise yüzde 3.7'den yüzde 3.8'e yükseltti.

Kaynak: Ntvmsnbc (14 Nisan 2015)
serdarakın - avatarı
serdarakın
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2018       Mesaj #686
serdarakın - avatarı
Kayıtlı Üye
"BDDK tarafından açıklanan swap işlemlerinin azaltılmasına yönelik uygulama ile kur spekülasyonu önemli ölçüde azaltılarak büyük bir düşüş sağlanmış oldu. Yaşanan sert hareket sonrasında 5,90-6,20 bandı dahilinde denge arayışı görülebileceğini düşünüyoruz."
(alıntı)
bence bu gidişle biraz daha düşmesi muhtemel görünüyor benim fikrimce. Yarın yine bu aralarda sallanmasını hatta biraz daha düşmesini bekliyorum. grafiklerini takip ediyorum uzun zamandır. Şu an güncel olarak bu aralıkta:
j6rv8W

Benzer Konular

1 Haziran 2007 / virtuecat Ekonomi
27 Ekim 2015 / Misafir Soru-Cevap
18 Ağustos 2013 / Hi-LaL Meslekler
13 Haziran 2008 / Bia Turizm