Arama

Erkeklerde Vücuda Uygun Giyim Önerileri

Güncelleme: 15 Nisan 2009 Gösterim: 99.797 Cevap: 6
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
30 Nisan 2007       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Erkeklerde Vücuda Uygun Giyim Önerileri

Sponsorlu Bağlantılar
Uzun Boylular
1. Boyuna çizgili takımlar kullanılmamalı.
2. Kurvaze takımlar idealdir.
3. Sivri burunlu ayakkabılar giyilmemeli.
4. Serbest giyim günlerinde pötikareli, tüvit ceketler kullanılabilir.
5. Gömlek yakaları sivri ve uzun olmamalı.
6. Duble paçalı pantolonlar kullanılmalı.
7. 3'lü konbinler kullanılmalı. (Ceket, pantolon ayrı renklerde ve bunlara uyan bir gömlekle kullanılmalı.)
Kısa Boylular
1. Boyuna ince çizgili takımlar giyilmeli.
2. Düz koyu renkler kullanılmalı.
3. Ceketler bele oturmalı, kare omuzlar olmalı, ceketler ya 2 ya 3 düğme olmalı.
4. Uzun ceketler giyilmemeli.
5. Boyuna ince çizgili gömlekler tercih edilmeli.
6. Paçaları aşağı doğru daralan pantolonlar giyilmeli. Duble paça kullanılmamalı.
İri Yapılı Erkekler
1. Koyu renkte takımlar ve boyuna çizgili takımlar tercih edilmeli.
2. Kalın kumaşlardan yapılmış her türlü giysiden uzak durulmalı.
3. İstendiği taktirde kemer yerine askı kullanılabilir.
Minyon Yapılı Erkekler
1. Genelde bele oturan kuplarda ceketler giyilmeli.
2. Ceket kolları katiyen uzun olmamalı.
3. Bol, dökümlü kazak ve gömleklerden uzak durulmalı.
4. Pantolonların paçaları aşağı doğru daralarak inmeli.
5. Gömlek yakaları ve manşetleri geniş olmamalı.
6. Kravatta çok büyük desen kullanılmamalı.

evo - avatarı
evo
VIP kirlenmek güseldir : )
22 Kasım 2007       Mesaj #2
evo - avatarı
VIP kirlenmek güseldir : )
Erkekler için giyim önerileri

Sponsorlu Bağlantılar

Günümüzde artık bakımlı olmayı yaşamın bir parçası kabul eden erkekler için “şıklık rehberi” hazırlandı. Moda uzmanı Adam di Stefano tarafından hazırlanan rehberde günümüz erkeğine tavsiyelerde bulunuluyor.






Askmen” sitesinin, “Stilinizi Geliştirmek İçin Öğütler” başlığıyla hazırlanan bölümünde, moda uzmanı Adam di Stefano günümüz erkeğine tavsiyelerde bulundu. Modanın günümüz erkeğinin yakından takip ettiği bir kavram olduğunu ve artık erkeklerin de eşleri ve kız arkadaşları yanlarında olmadan giyim kuşam alışverişi yaptıklarını belirten Stefano, “Erkeklerin yaşamı üçe ayrılır; iş, özel hayat ve sosyal aktiviteler. Eğer şıklığınızla görenlerin dönüp ikinci kez bakmasını istiyorsanız bu rehberi takip edin” tavsiyesinde bulundu.


Bazı erkekler için kendi stilini oluşturmanın adeta “korkulu bir rüya” olduğunu anlatan Stefano, şu altın öğütlerde bulundu:

Uzmanları dinleyin:


Benim gördüğüm pek çok erkek alışverişe önce anneleri, sonra kız arkadaşları ya da eşleriyle çıkıyor. Eğer kendi stilinizi oluşturmak istiyorsanız uzmanları dinleyin. Dergileri veya bunun gibi erkeklere yönelik sitelerini okuyun. Ancak bunu yaparken de sadece spor yorumlarını ya da güzel yıldızların fotoğraflarına göz gezdirip bırakmayın, bunun gibi yazılardan görüş alın. Beyaz ve açık renk çorapları siyah ayakkabıyla giymeyin, kemerinizle ayakkabınız uyumlu olsun.

Trendleri takip edin:


Moda değişen bir kavramdır. Bir gün moda olan öbür yıl demode olur. Peki değişen trendleri nasıl takip edeceksiniz? Ünlü oyuncuların, futbolcuların kıyafetlerine bakın, neyin moda olduğunu anlarsınız. Ama tabii bunları kendi stilinize uydurun.

Eskiye dönün:


Moda değişken olduğu kadar kendini tekrarlayan bir kavramdır. Önceki yıllarda moda olan ve unutulan kıyafetler bir süre sonra yeniden çıkar. Bir dönem moda olan, ama sonra unutulan pilot gözlüklerini hatırlar mısınız? Şimdi tekrar moda oldular ve onları yeniden çıkarmanın tam zamanı...

Gardrobunuzu yenilerken eskileri tamamen atmak kadar kötü bir düşünce daha olamaz. Logolu tişörtler, motosikletçi montları ve daha pek çok giysi, onlar yeniden moda olacaktır. Bunları son moda olanlarla kombinlemeniz çok iyi bir fikir...

Formda olun:


Moda sadece ne giydiğiniz değil nasıl giydiğinizdir. İki kişiyi gözünüzün önüne getirin; biri atletik ve formda; diğeri bira göbeği bulunan, düşük omuzlu ve tombul... Kıyafetlerin hangisine yakışacağı açık. Formda kalmak biraz diyetine dikkat etmek, biraz da her hafta spor salonunda birkaç saat geçirmekle mümkün. Hem daha sağlıklı olursunuz, hem de giydikleriniz yakışır.

Kendiniz olun:


Bütün bu öğütlerin yanında en önemlisi kendiniz olun. Giysiler mankenlerin üzerinde güzel durur ama onlar sizin için yapıldı. Kendine güvenen bir erkeğin giydiği kıyafet de yakışır.



KAYNAK: egos
Son düzenleyen Safi; 26 Mart 2016 13:34
GÜLGECELER - avatarı
GÜLGECELER
Ziyaretçi
25 Haziran 2008       Mesaj #3
GÜLGECELER - avatarı
Ziyaretçi
Resmi bir ortamda boy gösterecekseniz takım elbise en güvenli seçimdir ama kalıplara bağlı olacaksınız diye bir kural da yok. En azından gömleğinizi kravatsız kullanabilirsiniz, yakasını çok fazla açmadan tabii. Yine de bol, fazla rahat kazak ve tişörtlerle bir davete gitmek ters kaçabilir.


Koyu renk ve üzerinizde iyi duran bir tişörtü takım elbisenizin içine giyebilirsiniz. Ancak öncesinde kendinizi boy aynasında iyice bir kontrol edin ve sonucun içinize sindiğinden emin olun.

Büyük olasılıkla kravat takacaksınız. O zaman onu da doğru seçmeniz gerek. Eğer çizgili bir takım giyiyorsanız kravatınız mümkünse düz renk olsun. Hele ki desenli bir kravat hiç uygun düşmeyebilir. Zaten genel kural olarak özel günlerde iri ve karışık desenli, bol renkli kravatlardan uzak durmakta fayda var. Kravatın çok kalın, çok uzun ya da çok kısa olanı, ne özel günlerde ne de diğer zamanlarda pek makbul değildir, onu da hatırlatalım. Yine de son zamanların moda renklerini kravatınıza yansıtabilirsiniz; örneğin koyu renk bir takımın içine beyaz bir gömlek giyip altın ışıltılı bir kravat ile süsleyebilirsiniz.


Beyler de fular kullanabilir. Ancak bunun için antrenmanlı olmakta fayda var. Alışkın olmadığınız bir aksesuar ise sakil durma riski var. Ama sade ve şık bir fular ya da kaşmir bir atkı son derece hoş durabilir. Denemekten çekinmeyin.




Kendinize has birkaç parfümünüz olsun. Özel günlerde kullanmak üzere biraz daha dikkat çekici, baharatlı bir koku seçebilirsiniz. Aman dikkat edin, öyle asansörden indiğinizde yarım saat daha varlığını hissettiren cinsten ağır bir şey olmasın. Eğer parfüm seçme konusunda deneyiminiz yoksa kozmetik reyonlarındaki uzmanlar size yardımcı olacaktır. Acele etmeyin,
doğru ve zevkinize uygun kokuyu bulun ve mutlaka kullanın. Kendinizi farklı hissedeceksiniz.

Özellikle takım elbise seçerken dikişine, kumaş kalitesine çok dikkat edin. Erkek giysilerinde bu durum kendini daha çok belli eder. Bir davete giderken giydiğiniz kıyafet ne kadar modaya uygun olursa olsun eğer kalitesi üst düzeyde değilse kendinizi kötü hissetmenize neden olur. Oysa iyi bir takımın içinde güveniniz de yerine gelir, duruşunuz değişir. Buna mutlaka özen gösterin. Düz siyah bir takım elbise, beyaz gömlek ve siyah kravat gibi sade bir tercih bile kalite farkıyla çok özel bir hale gelebilir ve yanınızdaki hanımın ışıltısına yetişir.
Damat Tween ’de üzerinizde çok şık duracak, özel takımlar bulabilirsiniz. Son dönem tasarımları, her tip vücudu formda gösterecek modeller içeriyor. İnce ve esnek kumaştan, özel dikimle hazırlanan ceketler insanda fazlalık hissi yaratmıyor. Ceketler bu kadar rahat olunca gömlekler de ona uygun olarak hafifleyip modernleşmiş haliyle. Seçim yapmakta zorlanacaksınız. Hatta özel tasarım smokinler bile bulmanız mümkün. Kiğılı da takım elbise konusunda iddialı bir diğer marka.

Aman ayakkabılarınızın temiz ve cilalı olmasına dikkat edin. Ne kadar şık bir takım elbise giyerseniz giyin, altına uyumsuz ve kirli ayakkabılar giydiğiniz an puanınız oldukça düşer. Ayakkabı alışverişi için Ayakkabı Dünyası ve Hotiç’e uğrayabilirsiniz.



Özel bir davet, hatta kendi düğününüz öncesi giysi seçimi için işinize çok yarayacak diğer birkaç adres de Network, Fabrika Altınyıldız, Vakko ve Beymen.
Son düzenleyen Safi; 26 Mart 2016 13:34 Sebep: Sayfa düzeni.
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
10 Temmuz 2008       Mesaj #4
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Erkeklere giyim önerileri

1.ceketlerin düğme sayısı çok önemlidir.iki düğmeli ceket sportif,üç düğmeli ceket daha ciddi görünüm verir.

2.ceket bedene çok oturmamalı ve omuzlar dar gelmemeli.

3.pantolon vücuda oturmamalı,ne dar,ne bol,ne uzun,ne de kısa olmamalı.

4.pantolonla çorap,kemerle ayakkabı aynı renkte olmalı.

5.yuvarlak yüzlüler sivri yaka gömlek giymeli.

6.uzun yüzlüler enine çizgili kravat takmamalı,kravatlar kemer boyunu geçmemeli.

7.sarışın ve beyaz tenliler koyu renk kullanmalı,siyah ve lacivart gibi..

8.esmerler gri tonları giymeli.

9.buğday tenliler toprak tonları,spor giyimde haki yeşilini kullanmalı.

10.uzun boylular düz kumaşlar tercih edip,duble paça kullanmalı.ceketler üç düğmeli olmalı,gençlerde bu dört düğme olabilir.

11.kısa ve göbekliler üç düğmeli ceketlerden kaçıp iki düğmelileri giymeli.

12.renkli cekette farklı renkteki pantolonun birleşimi spor giyimde,blazerler,çizgili yada düz gömlekle ve blujeanle bile rahatça giyilebilir.

13.gömlek her giyim tarzında ceket ve pantolonla uyumlu olmalı.

14.hiçbir koşulda kısa gömlekle kravat takmamalı.


Son düzenleyen Efulim; 6 Aralık 2011 14:38 Sebep: Sayfa düzeni.
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
7 Ekim 2008       Mesaj #5
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Erkek İçin Haftalık Giyim Önerileri

2008yazerkekmodasi

Erkek giyimi kadın modasına göre daha az gösterişli olabilir ama daha kolay olduğunu kimse söyleyemez. Görünüşüyle özel birisi olduğunu anlatmak isteyen erkeğin dikkat etmesi gereken o kadar çok nokta var ki! Türkiye’nin önemli erkek giyim modacısı, tasarımcısı ve imaj danışmanları Özlem Çakır, Hatice Gökçe ve Güner Işık’la konuşarak bir kılavuz hazırladık.

SARIŞIN VE ATLETİKLER
HAFTA İÇİ: Lacivert veya gri çift düğme, slim cut bir takım elbise, mavi dar ve kısa yaka bir gömlek, düz tek renkte veya minik puanlı dar ve ince kravat, kahverengi ayakkabı ve kemer.

HAFTA SONU: Gri jean , gri tişört, uçuk pembe bisiklet yaka kazak, spor ayakkabı, trençkot.

GECE: Tüvit kahve, bej, taba karışık bir spor ceket, bej spor kanvas pantolon, bej- mavi-taba pötikare slim cut gömlek üzerine mavi polo yaka triko, kahve süet kemer ve kahve süet bot.

SARIŞIN KİLOLULAR
HAFTA İÇİ: Lacivert veya füme ince çizgili veya düz çift düğme ama daha klasik kesimli takım elbise, mavi İtalyan yaka gömlek, diagonal çizgili veya tek düz renkte kravat, kahverengi kemer ve ayakkabı.

HAFTA SONU: Koyu renk blucin, boyuna ince çizgili spor gömlek, lacivert kolsuz süveter, kahve spor ayakkabılar, süet dökümlü bir ceket

GECE: Lacivert blazer, füme gabardin pantolon, boyuna ince çizgili, yakası düğmeli uçuk pembe ve beyaz çizgili gömlek, füme polo yaka triko, kahve ayakkabı ve kemer.

STİL SAHİBİNİN GARDIROBUNDA BU YIL NELER OLUYOR?
Keten, oldukça sert bir tuşe ile karşımıza çıkıyor. Pamuk ise organik olanı ile ön planda.

Kendini tekrar eden desenler yanında, bu yıl büyük desenli kravatlar geldi.

V yaka merserize örgülü kazaklar ile pamuklu, koyu zeminli gömlekler yine vazgeçilmez.

Vintage deri aksesuvarlar yine favori. Bu yıl tek yenilik baskılı atkılar olabilir.

Rafya ve bambudan yapılan şapka ve benzeri tasarımlar yazın tatil mood’una çok uygun.

Yaşasın, yıka-çık ütü gerektirmeyen takımlar artık çıkmamak üzere gardıroplara giriyor.

ESMER VE ATLETİKLER
HAFTA İÇİ: Füme çift düğme, slim cut bir takım elbise, beyaz veya mavi dar ve kısa yaka gömlek, düz tek renk veya minik puanlı dar ve ince kravat, kahverengi kemer ve ayakkabı.

HAFTA SONU: Gri jean, bordo polo yaka uzun kollu tişört, siyah altı lastik spor ayakkabı, siyah kısa kruvaze kaban.

GECE: Siyah kaşmir - ipek karışımı ince tek spor ceket, siyah boğazlı ince kaşmir triko, füme flanel pantolon, siyah rugan bot, kemer, bordo kaşmir atkı.

ESMER KİLOLULAR
HAFTA İÇİ: Füme veya koyu lacivert ince çizgili veya düz tek renkte ama daha klasik kesimli takım elbise, beyaz veya mavi İtalyan yaka gömlek, tek düz renkte kravat, kahverengi kemer ve ayakkabı

HAFTA SONU: Siyah jean, beyaz spor gömlek, kolları mandallı ve çift cepli, siyah V yaka boyuna çizgili kazak, kırmızı kaşmir atkı, siyah önden düğmeli kaban, siyah spor altı lastik ayakkabılar

GECE: Siyah ince fitilli, hafif bir kadife ceket, beyaz pötikare yüksek yaka spor gömlek, mor v yaka kazak, siyah kanvas pantolon.

HAFTA İÇİ/ İş hali
RAHAT TAKIM: Stil sahibi işe giderken mutlaka takım giyer. Renginin bu yıl lacivert olmasında yarar var. Hem modern, hem de şık. Laciverti memur işi bulduysanız diğer alternatifiniz gri. Çünkü toprak, kum ve taş renklerini giyebilmek için daha yaz aylarının gelmesini beklemeniz lazım. Stil sahibinin iş takımı yünlü kumaştan, altında ise mutlaka ve mutlaka mokasen ayakkabı var. Kiloluysanız ceketinizin tek düğmeli ve kuplu olmasına dikkat edin.

DAR PANTALON: Kendini içinde rahat ve kendi gibi hissettiği takımları tercih eder. Ama rahattan anladığı bol kesimli geniş pantolonlar değil elbette. Bacak payı çok geniş olmayan, paçaları hafif dar bir pantolonun 2008 trendlerine uygun düşeceğini bilir. Pantolonun beli mühim: Ne sokak modası gibi düşük, ne de 80’lerdeki gibi yüksek olmalı. Pantolon ceketle aynı renk de olabilir, iki-üç ton açığı da. Tabii ki kanvas kumaş olacak.

MAVİ GÖMLEK: Gardırobu açın, beyaz ve pudra mavisi olmayan bütün gömleklerinizle moda yeniden değişene kadar vedalaşın. Temizlik daha bitmedi: Yaşınız 35’ten büyükse 8 santim, 35’ten küçükse 6 santimden geniş bütün kravatlar da kaldırılacak! Her stil sahibi erkek, ince kravatın kendisini daha yapılı göstereceğini bilir. Eğer takımınız griyse bebek mavisi bir gömlekle gri, bej, toprak renkleri bulunduran bir kravat mükemmel olabilir. Yok lacivertse, o zaman koyu bordo ve koyu yeşil. Ama gömleğin yakasına dikkat edin, ne kadar küçükse takımınıza o kadar seçkin bir ifade verir.

HAFTA SONU/ Spor hali
GÖMLEK-CEKET: Hafta içi jilet gibi dolaşan stil sahibi, hafta sonu geldiğinde sandık eskisi görüntülere bürünür. Bu havayı vermek için yıkanmış, eskitilmiş yaka uçlu gömlekler ve trikolar kullanacaktır. Çok amaçlı gömlek-ceketler ya da bol cepli bir ceket hiç fena fikir olmayabilir. Ama düşmeyeceği tek bir hata var: Hafta sonu pamuklu kumaş dışında bir kumaş giymek.

SPOR TABANLI AYAKKABI: Stil sahibi adamın ayakkabılığında haftasonu için mutlaka bir-iki çift süet ya da deri ayakkabısının olması şart. Gerekirse spor ayakkabı da hiç fena kaçmayacaktır. Muhafazakarlığınız mı tuttu? Tamam, 4 buçuktan 5, geçti: Spor tabanlı klasik bir ayakkabıya da razıyız! Çünkü nasılsa üstünde ya bir jean ya da rahat kesimli bir kumaş pantolon olacak.

TABİAT RENKLERİ: Hafta içinin gri ve lacivertinden işte şimdi sıyrılabilirsiniz. Stil sahibine hafta sonu doğal toprak renkleri yakışır. Derin V yaka merserize bir kazak mı dediniz? Örgülü olursa, tamam. Ha keza çizgili, koyu zeminli bir gömlek de olabilir. Üstüne ya el örgüsü ya da elde örülmüş hissi veren bir hırkayla tabii.

GECE/ Salon hali
AYNI TAKIM: Birçok erkek gece dışarı çıkarken takımını değiştirmez. Kravatı fırlattığı gibi iş kıyafetini gece kıyafetine dönüştürür. Siz de bunlardansanız, doğru yoldasınız, olduğunuz gibi kalın.

JAKARLI GÖMLEK:

Ama geceye gündüz gömleğiyle devam ederseniz, işte sizin bittiğiniz an o kapıdan girdiğiniz andır. Çünkü stil sahibi bir erkek akşam çıkarken takımının içine aynı renkten jakarlı bir gömlek tercih edecektir.

KOT ÜSTÜ BAROK: İlle de jean giyecekseniz, tamam olur ama bu sefer üst kısmı iyi hesaplamak lazım. Stil sahibi, rahatlıkla salaşlığın arasındaki ince çizgiyi ayırt edebildiği için stil sahibidir. Jean’in imdadına ancak barok kapanışlı bir ceket ya da ince biyeli bir gömlek yetişebilir.

UZUN BOYLULAR DİKKAT
Boyuna çizgili takım ASLA
Kruvaze takım HER ZAMAN
Sivri burunlu ayakkabı OLUR
Sivri ve uzun gömlek yakası ASLA

KISA BOYLULAR DİKKAT
Boyuna ince çizgili takım HER ZAMAN
Uzun ceketler ASLA
Cekette 2 ya da 3 düğme HER ZAMAN
Duble paça pantolon ASLA

İRİ YAPILILAR DİKKAT
Kalın kumaştan yapılmış giysi ASLA
Kemer yerine askı OLUR
Koyu renk takım HER ZAMAN
Boyuna çizgili takım OLUR

MİNYON YAPILILAR DİKKAT
Uzun ceket kolu ASLA
Bol ya da dökümlü kazak ASLA
Geniş gömlek yakası ve manşet HER ZAMAN
Kravatta büyük desen ASLA
Son düzenleyen Efulim; 6 Aralık 2011 14:38 Sebep: Sayfa düzeni.
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
21 Mart 2009       Mesaj #6
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi


Uzun boylular
1. Boyuna çizgili takımlar kullanılmamalı.
2. Kurvaze takımlar idealdir. 3. Sivri burunlu ayakkabılar giyilmemeli
4. Serbest giyim günlerinde pötikareli, tüvit ceketler kullanılabilir.
5. Gömlek yakaları sivri ve uzun olmamalı
6. Duble paçalı pantolonlar kullanılmalı
7. 3'lü konbinler kullanılmalı.(Ceket, pantolon ayrı renklerde ve bunlara uyan bir gömlekle kullanılmalı)

Kısa boylular
1. Boyuna ince çizgili takımlar giyilmeli
2. Düz koyu renkler kullanılmalı
3. Ceketler bele oturmalı, kare omuzlar olmalı, ceketler ya 2 ya 3 düğme olmalı.
4. Uzun ceketler giyilmemeli
5. Boyuna ince çizgili gömlekler tercih edilmeli
6. Paçaları aşağı doğru daralan pantolonlar giyilmeli. Duble paça kullanılmamalı.


İri yapılı erkekler
1. Koyu renkte takımlar ve boyuna çizgili takımlar tercih edilmeli
2. Kalın kumaşlardan yapılmış her türlü giysiden uzak durulmalı
3. İstendiği taktirde kemer yerine askı kullanılabilir.

Minyon yapılı erkekler
1. Genelde bele oturan kuplarda ceketler giyilmeli
2. Ceket kolları katiyen uzun olmamalı
3. Bol, dökümlü kazak ve gömleklerden uzak durulmalı
4. Pantolonların paçaları aşağı doğru daralarak inmeli
5. Gömlek yakaları ve manşetleri geniş olmamalı
6. Kravatta çok büyük desen kullanılmamalı
Son düzenleyen Safi; 26 Mart 2016 13:35 Sebep: Sayfa düzeni.
uygungiyim - avatarı
uygungiyim
Ziyaretçi
15 Nisan 2009       Mesaj #7
uygungiyim - avatarı
Ziyaretçi
uygun giyim insan sağlığı için çok önemHangi tip vücutların nasıl giyinmesi gerektiği konusunda fikir sahibi olmak isteyenlere bilgi vericek bu yazıda siz de vücut tipinizi seçerek kıyafet denemelerine hemen başlayın.
Senenin moda çizgilerinden veya bir markanın tarzından yararlansalarda bu vücut tipine uygun giyinmek isteyenlerin içlerini rahatlatmıyor. Kendi vücut tipinizi tanımak ve hangi bölgelerinizi ön plana çıkaracağınızı bilmek; doğru alışveriş yapmak ve en önemlisi kendini iyi hissederek giyinmek adına çok önemlidir.

Kendinize yakışanı ve tarzınızı bilmek bir bütündür. Bu bütünlük sizi şıklığa taşır. Vücut diliniz, tipiniz, saçınız, ses tonunuz ve ifadeniz gibi detaylarla birlikte kıyafetinizi vücut tipinize uygun seçmek en önemli detaydır... Ama vücut tipinizi bilmek ve silüetinizin bilincinde olmak en önemlisidir. 6 ayrı vücut tipinden biri mutlaka size de uyacaktır...

A tipi

A tipi kadınlar dardüşük omuzlara, küçük-orta beden göğüslere, ince bel ve yuvarlak basenlere sahiptir. Bu tip kadınlar, vücutlarının üst kısmında hareketli, alt kısmında ise düz paça pantolon ya da evaze kesimli etek giymelidir. Buradaki amaç basenlerin yuvarlaklığını bir avantaj olarak kullanarak alt kısma göre daha dar ve küçük olan üst bedenle oranlamaktır. Kruvaze elbiseler, bele oturan ve ampir kesimler tercih edilebilir. Bu vücut tipinde dikkat edilmesi gereken bir nokta da mutlaka topuklu ayakkabı giymektir.Çünkü popoyu yukarda göstererek kalçaları toparlayacaktır.

B tipiOrta beden göğüs, ince veya orta beden bel ve yuvarlak basen, bu tipin en belirgin özellikleridir. Bu vücut tipi giyinmesi en kolay ve avantajlı vücut tiplerindendir. Mağazalardaki çoğu elbisenin kesimi bu vücut tipine göredir. Vücut tipinizle ilgili bilmeniz gereken en önemli nokta, omuz-basen-göğüs genişliklerinin ve bacak boyu ile üst beden oranıdır. B tipi olan kadınlar, bilek boyu ve düşük bel-düz paça pantolon, kalem ve çan etek, klasik tek düğmeli ve kruvaze ceket gibi birçok farklı modeli giyebilme şansına sahip kadınlardır. Ancak bu tip kadınların iri desenli kumaşlardan ve hareketli formlardan kaçınmalıdır. Bu seçim onları olduklarından kilolu gösterebilir.

C tipi

Bu tip vücutlarda basene oranla omuzlar daha geniştir. Bel düz, kalça dar, bacaklar ise daha incedir. Bu kadınların dikkat etmesi gereken nokta ise omuzları olduğundan daha da geniş göstermeyecek şekilde giyinmektir. Bu yüzden vatka veya düşük omuz kesimli kıyafetlerden kesinlikle kaçınılmalıdır. Çan ve evaze eteklerin yanı sıra pantolon-etekte bu grup için doğru bir seçim olabilir. Üst kısımda ise dar tişört veya kazaklar, dar omuz kesimli ceketler, üstü hafif bol, kalçada oturan elbiseler tercih edilebilir. Bu kadınlar, dar kalçaları ve ince bacaklarıyla istedikleri pantolonu giymekte özgürdürler.

D tipi dar ve düşük omuzlar, küçük veya orta beden göğüsler, dolgun bacaklar, geniş bel ve basenler bu grubun tipik özellikleridir. Öncelikle bu tipteki kadınlara elbiselerini her zaman bir beden büyük almalarını ve bir terziye vücutlarına göre daralttırmalarını tavsiye ederiz. Çünkü vücutlarının orantısını özellikle terzi ölçüleriyle dikilmiş kıyafette mükemmel tutturabilirler. Etek boylarını ise her zaman dizaltında tutmalılar. Düz ve geniş paçalı pantolonlar ya da omuzları basene göre orantılan geniş yakalı, hafif bol ceket ve bluzlar tercih edebilirler.

E tipi:

Kalın boyun, geniş omuz, girik ve dolgun bel, omuzlarla aynı oranda genişlikteki basenler. Bu silüet dolgun vücut tipleri arasında oranlı ve düzgün bir vücut tipidir. Bilek boyu ya da düşük bel bol pantolonlar bu vücut tipleri için çok uygundur. E tipleri boyunlarını her zaman açık bırakmalıdır. Boyunlarını kapatan kıyafetler onları olduklarından şişman ve kısa boylu gösterebilir. Ki bunu da bir kadınlar olarak hiçbirimiz istemeyiz. E tipi vücutlu kadınlar bele oturan elbiseleri de rahatlıkla giyebilirler.

Marka ve trendlerden bahsedenlerin yanı sıra tarz giyinmek ve şık olmak isteyenler de oluyor. Kendileri için hangi kıyafetin uygun olduğu konusunda kararsız kalanlar bu konuda onlara fikir verecek bilgilere ulaşmak için uzmanlara danışıyorlar.

Tabii ki bunun için bazı ipuçları da yok değil... Kendi vücudunuza uygun kesim, desen ve kumaşları tercih etmelisiniz.

F tipi:

Kalın boyun, geniş ve düşük omuzlar, dolgun göğüsler, kalın ve düz bir bel, düz kalçalar ve tüm bedene oranla ince bacaklar F tipinin belirgin özellikleridir. Bu tip kadınlar öncelikle orantının sağlanması için bedenin üst kısmını inceltecek kesimleri tercih etmelidir. Drape, geniş yaka, düşük omuz kesimli kıyafetlerden kesinlikle kaçınmalıdır. Ceket boylarının kalça hizasında, etek boylarının ise en kısa dizaltında olmasına dikkat edilmelidirler. Ceket, palto, mantolarının cepleri kalça hizasında olmalıdır. F tipi vücuda sahip kadınlar karışık desenli kıyafetlerde büyük figürler yerine küçük figürler tercih ederlerse minimal bir görüntü yakalayabilirler.
Son düzenleyen Efulim; 6 Aralık 2011 14:40 Sebep: İfdeler kapatıldı.

Benzer Konular

9 Mart 2016 / Ziyaretçi Tıp Bilimleri
1 Temmuz 2012 / -MaSaL- Astroloji/Fallar
24 Nisan 2016 / Misafir Tıp Bilimleri
23 Mayıs 2016 / Ziyaretçi Cevaplanmış
14 Mart 2013 / Misafir Soru-Cevap