Arama

Erkeklerde Sertleşme Sorunları ve Nedenleri

Güncelleme: 17 Ekim 2011 Gösterim: 13.638 Cevap: 1
blackhorse - avatarı
blackhorse
Ziyaretçi
3 Temmuz 2009       Mesaj #1
blackhorse - avatarı
Ziyaretçi
Erkeklerde Sertleşme Sorunları ve Nedenleri

Sponsorlu Bağlantılar
Türk Androloji Derneği'nin Bayer firması ile gerçekleştirdiği 'Erkek Erkeğe Sağlık Konuşuyoruz' başlığını taşıyan tarama projesi erkeklerin cinsel sağlığının bölgesel olarak çok ilginç farklılıklar gösterdiğini ortaya çıkardı.
Türkiye'nin 25 il'inde yaklaşık 67 bin kişi üzerinde toplam 8 bin kilometre yol kat edilerek yapılan araştırma sonucunda sırasıyla İzmir, Antalya ve Trabzon, cinsel bakımdan sağlıklı erkek kriterlerine en uygun iller olurken, Konya sıralamanın en sonunda yer aldı. Gaziantep ve Adana'da listenin en sonlarında yer alan diğer iki il oldu.
Penisin erkek sağlığının barometresi olduğu tezini işleyerek gerçekleştirilen araştırmanın sonuçlarını kamuoyuna duyurmak üzere Bayer yetkililerinin de katılımıyla bir basın toplantısı düzenleyen Türk Androloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Önder Yaman, sertleşme sorunuyla yaşayan erkeklerin büyük bölümünde aynı zamanda sorunun kaynağında bulunan başka sağlık problemlerinin de yaşanmakta olduğunu söyledi.
Prof. Dr. Yaman, beslenmenin cinsel sağlıkta önemli bir belirleyici olduğunu hatırlatarak,
"Balık ağırlıklı ve Akdeniz mutfağı olarak nitelenen beslenme modelini benimseyen bölgelerde erkekler daha sağlıklı bir cinsel tablo ortaya koyarken, tahıl ve hububat ağırlıklı beslenen bölgelerde ise erkeklerin daha yüksek oranda sertleşme sorunu yaşadığı gözlendi."
dedi.

'Türkiye'de yılda 3.5 milyon kutu ilaç satılıyor'
Prof.Dr.Yaman, bir soru üzerine sertleşme sorununun çözümünde ilaç kullanımının da dünyada yaygın olduğunu kaydederek "Dünyada her 7.5 saniyede bir sertleştirici ilaç kullanılıyor" dedi. Edinilen bilgiye göre Bayer'in de Levitra adlı ilaçla yer aldığı Türkiye'de, erkeklerin sertleşme sorununa yönelik ilaç pazarının büyüklüğü 6.5 milyon Avro olarak tahmin ediliyor. Son verilerle yılda 3.5 milyon kutu civarında ilaç satılıyor.

'Her üç erkekten ikisi sorunlu'
Prof.Dr Yaman, Türk erkeğinde yaşa bakılmaksınız üç erkeğin ikisinde sertleşme sorununun mevcudiyetinin ortaya çıktığını ileri sürerek,
"Türkiye'de 40 yaş üstü erkeklerin yüzde 67'si bu sorunu hafif, orta ya da şiddetli şekilde yaşıyor. Yüzde 33'lük kesimde ise bir sertleşme sorunu yok. Bu rakamlar dünya ve AB ortalamalarına da yakın bir seyir izliyor. ABD ve AB ülkelerinde bu sorun yüzde 50 ile yüzde 70 arasında değişiyor. Avrupa'da bize en yakın ülke Finlandiya."
dedi. Prof. Dr. Yaman, projenin ortaya çıkardığı bir diğer önemli sonucun da erkek cinsel sağlığının halk tarafından tartışılmasının artık tabu olarak görülmediğinin anlaşılması olduğunu vurguladı.

'Obezite, şeker ve tansiyon etkileyici faktörler'
Sertleşme probleminin sıklıkla obezite, şeker hastalığı, yüksek tansiyon ve yüksek kolesterol gibi altta yatan başka önemli sorunlardan kaynaklanabileceğini ifade eden Prof. Dr. Önder Yaman,
"Çok önemli ve büyük bir projeyi Bayer firmasının desteği ile gerçekleştirdik. Hayatı boyunca tansiyon ve şeker ölçüm aleti görmeyen insanlarla karşılaştık. Erkek sağlığının ve cinsel hayatlarının çok basit kontrollerle daha verimli olacağı konusunda onlara bilgiler aktardık. Bu yıl için projemiz sona erdi. Projelerde esas sürekliliktir. Önümüzdeki yıllarda da projeyi geliştirip yeni formatı ve yeni illerde Türk erkekleri ile buluşturmayı düşünüyoruz."
Türk Androloji Derneği Önceki Başkanı Prof. Dr. Ateş Kadıoğlu ise, günün tıbbının geldiği noktada özellikle erkek cinsel sağlığı ile ilgili birçok ürünün olduğunu ve her derdin çaresi olduğunu belirterek,
"Taramalar sonucunda ülkemiz erkekleri gerek yaşam koşulları gerekse de beslenme bozukluğundan kaynaklanan cinsel fonksiyon bozukluğu sorunu yaşamaktadır. Proje kapsamında taramanın yanı sıra hazırlanan broşürlerle erkek cinsel sağlığı ve kaliteli bir yaşam için neler gerekli bunları da paylaştık. Projenin ana sponsoru olan Bayer firması erkek cinsel sağlığına yönelik araştırma geliştirme çalışmalarına devam etmekte. Bu doğrultuda Bayer İlaç Firması sertleşme problemine yönelik geliştirdiği Levitra ile diyabet, hipertansiyon ve yüksek kolesterol hastalarında cinsel hayat kalitesini artırmakta. Projeye katkılarından dolayı Bayer firmasına teşekkür ediyorum. Türk halkının sağlığına olumlu katkılar sağlayacak bu tür projelerin sürekli olmasını da diliyorum."
dedi.

'Türk erkeğini cinsel sağlıklarıyla yüzleştirdik'
Projenin sponsoru Bayer firması Ülke Müdürü Dr.Sebastian Guth ise sadece Türkiye değil, uluslar arası alanda büyük ses getiren bir projenin içerisinde bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, şu görüşleri ifade etti:
"Bayer yüz yılı aşan Türkiye yatırımları sırasında, birçok toplumsal sosyal sorumluluk projelerine katkı sağladı. Ancak tarama projesi ile insanlarımızla bire bir temas etme fırsatını yakaladık, onlara dokunduk, sağlığın ve koruyucu hekimliğin önemini anlattık. Hayatında hiç hastaneye, doktora gitmemiş insanlarla karşılaştık. Onları hastaneye ve hekimlerimize gitmeleri konusunda bilgilendirdik, bilinçlendirdik. Şehirlerimizin en önemli meydanlarında, stadyumlarda, hipodromlarda, kahvelerde, taksi duraklarında erkeklerin olduğu her yerde gerek tırımızla gerekse mobil ekipmanlarımızla Türk erkeklerini sağlıklarıyla buluşturduk, yüzleştirdik."
Obezitede Konya birinci
Türkiye'nin 25 ilinde yapılan erkek tarama projesinde, son dönemlerde erkek cinsel sağlığının en önemli rahatsızlıklarının başında gelen metabolik sendromun, en önemli belirtileri olarak gösterilen şeker, tansiyon, vücut kitle endeksi, kilo ve bel çevresi ölçümleri gerçekleştirildi. Buna göre tansiyonu en yüksek il Trabzon olurken, bu ili yine Karadeniz bölgesinde yer alan Samsun, Rize ve Zonguldak izledi.
Obeziteye ilişkin veriler de çarpıcı sonuçlar ortaya çıkardı. Konya araştırma kapsamında 40 yaş üstü erkeklerde en obez il olarak belirlenirken, bu ili Adana,Gaziantep ve Şanlıurfa izledi.


CUMHURIYET

GüNeSss - avatarı
GüNeSss
Ziyaretçi
17 Ekim 2011       Mesaj #2
GüNeSss - avatarı
Ziyaretçi
Yeni yapılan ve Archives of Internal Medicine’de yayımlanan bir araştırmaya göre her beş Amerikalıdan birisinin karşı karşıya kadığı sertleşme bozukluğu sorunu bazı kardiyovasküler rahatsızlıklar veya kronik hastalıkların habercisi olabilir.

Sponsorlu Bağlantılar
Yapılan çalışmada verilen bir arka plan bilgisine göre sertleşme bozukluğu için 1998 yılında tavsiye edilmeye başlanan bir grup ilacın 1996-2000 yılları arasında erkeklerin hastane ziyaretlerini arttırdığı gözlemlenmiştir.

Chistopher S. Saigal önderliğinde yürütülen araştırmada yaşları 20 ve üstü olan 2.126 ait veriler incelendi. Ara sıra veya çoğu zaman sertleşme sorunu yaşayan erkeklere sertleşme bozukluğu teşhisi konuldu. Araştırma sertleşme bozukluğunun 20-29 yaş arası erkeklerin 6.5 ve yaşlı erkeklerde %77.5 oranında olduğunu ortaya koydu.

James K. Min başkanlığında yürütülen diğer bir araştırma ise sertleşme bozukluğu yaşayan erkeklerde kalp rahatsızlıkları, diyabet ve yüksek tansiyon riskinin sağlıklı erkeklere oranla daha fazla olduğunu ortaya koydu.

kaynak:
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.

Benzer Konular

6 Şubat 2012 / Nephthys Taslak Konular
1 Nisan 2009 / Nephthys Taslak Konular
28 Temmuz 2011 / Misafir Soru-Cevap
20 Ekim 2015 / Safi X-Sözlük