Arama

Erkekler Neden Aldatır? İhanet Eder?

Güncelleme: 1 Aralık 2018 Gösterim: 471.232 Cevap: 233
ChinaDoll - avatarı
ChinaDoll
Ziyaretçi
25 Haziran 2006       Mesaj #1
ChinaDoll - avatarı
Ziyaretçi

Erkekler Neden Aldatıyor?

Ad:  erkekler neden.jpg
Gösterim: 7642
Boyut:  35.1 KB
Evliliğinizde aldatmayı yaşadınızsa, mutlaka durup düşünmeli,- kendiniz, eşiniz ve ilişkinizle ilgili konuları gözden geçirmelisiniz. Hatalı siz de olabilirsiniz.
Eşinizin sizi aldatması tabi ki büyük ve acı veren bir olay. Bu ilişkinizde de bir takım sorunlar olduğunu gösteriyor. Bugün size bu sorunları, aldatan erkeklerin gözünden anlatmaya çalışacağız. Onların haklı olduklarını iddia etmiyoruz. Sadece size olayın bu boyutunu göstermeye ve kendinizle ilgili önlem almanız için yol gösterici olmaya çalışıyoruz. Aşağıda fikirlerini okuyacağınız 3 erkek de farklı kişilik yapılarına sahip. Cevaplarını bu açıdan görmeye çalışınız;

Sponsorlu Bağlantılar

KadınVizyon :

Neden Aldatıyorsunuz?
Ahmet : Hem yakışıklı görünüyorum hem de kadınların beğendiği başka özelliklerim var. Karımı çok seviyorum, o da benimle ilgili özellikleri seviyor ama o zaten elimin altında. Bazen kendimi güçlü hissettirecek şeyler istiyorum. İşte o zaman yeni bir kadın buna cevap olabiliyor.
Kamuran : Karım yaptığım her şeyde bir hata bulur. Onun gözünde her zaman uygunsuz şeyler yapan birisiyim. Bu nedenle de beni cazip, ilginç, akıllı ve komik bulan kadınlar gördüğüm zaman dayanamıyorum. Kendimi o zaman yeniden doğmuş gibi hissediyorum.
Selim : Kendimi yakışıklı buluyorum ve birisi benimle ilgilendiğinde çok mutlu oluyorum. O zaman kendimi, kısa bir süre bile olsa dünyanın en hoş ve başarılı erkeği gibi görüyorum. Beni aldatmadığı sürece karımdan ayrılmayı da düşünmem..

KadınVizyon :

Karınız aldatıldığını biliyor mu sizce?
Ahmet: Sanmam. Bu konudan hiç söz açmadı.
Kamuran : Umurumda değil. Hatta bazen bilse iyi olurdu diye de düşünüyorum. Belki evliliğimize ne yaptığını değerlendirirdi.
Selim : Son derece temkinliyim.Tespit etmesine imkan yok.

KadınVizyon

: Peki başka şekilde soralım. Eşinizi aldatmanız için, sizce neyi eksik ya da yanlış yapıyor?
Kamuran : Benimle hiç ilgilenmiyor. Bu nedenle başka bir kadın benimle ilgilendiğinde büyük bir heyecan duyuyorum. Belki bu ego’mla ilgili diyeceksiniz. Belki yeterince sevgi görememekle ilgili. Ben aslında sadece sevilmek ve okşanmak istiyorum.
Ahmet : Eşim devamlı görünüşünden şikayet eder. Vücudunu beğenmediğinden söz eder. Ondan sonra da ona dokunmamı bekliyor. Aslında kilosu benim açımdan sorun değil ama bu kadar çok şikayet ettiği zaman ben de rahatsız oluyorum. Seksten zevk almadığını düşünüyorum ama bu benim kabahatim değil.
Selim : Bence iletişim ve macera bir evliliğin en önemli kavramları. Ama benim karım sürekli depresyonda. Ya işi nedeniyle, ya arkadaşları ya annesi ya da çocuklar. Üstelik seks açısından da çok tutucu. Yeni şeyler denemek ya da fantezilerime cevap vermekten çok uzak. Diyelim ki ben çok heyecanlanmışım, bir de bakıyorum bana donuk bakışlarla bakıyor. O zaman ben de dışarılarda bir yerlerde arıyorum bu heyecanı.

KadınVizyon

: Peki, bu şikayetler olmasaydı.. yine de aldatır mıydınız?
Selim : Bence aldatmak işin olmazsa olmazı. Daha önceki ilişkilerimde de hep bir yerlerde aldatan kişi oldum. Bunun heyecanı beni ayakta tutuyor.
Kamuran : Benim için seks çok önemli. Eğer karımdan yeterli ilgi ve sevgiyi görseydim, aldatmazdım.
Ahmet : Eskiden ona aşıktım. O dönem boyunca hiç aldatmadım. Şimdi ayrılamıyorum çünkü çocuklar var ama bana artık heyecan vermiyor. Ben bu heyecanı arıyorum. Belki de evlilik fikri yanlış bir fikir. Evli olmak demek tapulu olmak anlamına geliyor sanırım.

İşte, aldatan 3 farklı erkek ve düşünceleri. Size bir şey kattı mı bilmiyoruz ama eğer aldatma yaşadınız ve eşinizin hatalı olduğunu düşünüyorsanız, ileride yaşayabileceğiniz kızgınlık, depresyon ya da acı duygularına karşı önleminizi almalısınız. Hatta bu bir ayrılık da olsa..

Sevgililerin Yarısı Aldatıyor


İngiltere'de yapılan bin araştırma evli olan çiftlerin yüzde 21'inin eşlerini aldattığını ortaya koydu. Bu oran beraber yaşayan sevgililerde yüzde 51'e çıkıyor.
Araştırmalara göre evlilikte aldatma daha çok duygusal boşluklar nedeniyle yaşanıyor. Kadınlar aşık oldukları için erkekler ise karşı cinsin cazibesine kapıldıkları için aldatıyor.

İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre, evli olan çiftlerin yaklaşık yüzde 21'i eşlerini aldatıyor. Bu oran beraber yaşayan sevgililerde yüzde 51'e çıkıyor. Evli çiftlerin aldatma nedenleri incelendiğinde erkeklerin fiziksel, kadınların ise duygusal gerekçelerle eşlerini aldattığı ortaya çıkıyor. Erkeklerin yüzde 44'ü karşı cinsin fiziksel cazibesine kapılarak eşini aldatırken kadınların yüzde 50'ye yakını aşık oldukları gerekçesiyle eşini aldatıyor. Üstelik kadınlar evliliklerinde yaşadıkları umutsuzluk ve mutsuzluk nedeniyle aldatma yoluna gidiyor.

Aldatan kadınlar arttı

Evlilik Enstitüsü'nden Psikiyatrist ve Psikoterapist Doç. Dr. Armağan Samancı'ya göre, Türkiye'de "erkek aldatır ama kadın aldatmaz" gibi bir önyargı bulunuyor. Buna karşılık kadınlar da eşlerini, flörtlerini aldatıyor hatta eşini aldatan kadın oranında artış gözüküyor. Ancak kadın ve erkeğin eşini aldatma nedenleri farklılık gösteriyor. Türkiye'de yapılan bir araştırmada evli kadınlara, "Eşinizden başka bir erkekten hoşlandınız mı" sorusu yöneltildi. Evliliği iyi olan kadınların yüzde 13'ü, evliliği orta derecede olan kadınların yüzde 9'u, evliliği kötü olan kadınların yüzde 100'ü "evet" yanıtını verdi. Samancı'ya göre, bu araştırma, mutsuz olan kadının aldatma olasılığının yüksek olduğunu gösteriyor. Eşlerini aldatan erkekler ise üç grupta inceleniyor.

Bunlar şöyle sıralanıyor:


  • İlişkisindeki mutsuzluk nedeniyle mutluluk eksikliğini tamamlamaya çalışanlar: Bunlar daha çok evliliğin ilk 10 yılı içinde görülüyor.
  • Sürekli aldatma eğiliminde olan erkekler: Evlilik öncesinde de sonrasında da çoğul ilişkileri olan ve ilişkilerinde başarılı olamayan insanlar. Çocukluktan gelen iç çatışmaları var. Bağlı, güvenli ilişkiyi uzun süreli oluşturamıyorlar. Bu tür aldatma Türkiye'de daha çok yaşanıyor.
  • Bir ilişkinin içine istemeden çekilen erkekler: Bu gruptakiler evli erkeklerle birlikte olmayı tercih eden kadınlar tarafından ilişkinin içine çekilebiliyorlar.
Öte yandan aldatmanın nedenleri incelendiğinde yüzde 50 ile ilk sırayı duygusal anlamda yalnız bırakılma oluşturuyor. İkinci sırayı yüzde 30 gibi bir oranla eş ile iletişim kuramama, üçüncü sırayı ise yüzde 20 ile eşiyle cinsel sorunlar yaşama izliyor.

Aldatan erkek suçlu çocuk gibi bakıyor


Doç.Dr.Samancı'ya göre aldatan erkek kendini bazı ipuçlarıyla ele veriyor. Eşi tarafından aldatılan kadın, bazı belirsizlikler duyumsuyor. Öncelikle bir şeylerin yolunda gitmediğini fark ediyor. Ardından eşinin söylediklerinin birbirini tutmadığına tanık oluyor. Ayrıca, aldatan erkek, karısın gözünün içine "suç işlemiş çocuk gibi" bakıyor. Eve olan ilgisi ve eve ayırdığı zaman, cinsellik azalıyor.

Aldatıldığının ayrımına varan kadınların yüzde 50'ye yakınında güven duygusu ortadan kalkıyor, yüzde 35'i ise, ailenin geleceğini düşünerek 'kocam bunu nasıl yapabildi" diyor. Öte yandan aldatılan eşler ilk aşamada boşanmayı düşünse bile sadece yüzde 20'si boşanma konusunda adım atıyor. Yüzde 80'i ise sorunu çözme yoluna gidiyor.

Aldatıldığını düşünen kadınlara, emin olmadan harekete geçmemelerini söyleyen Samancı, aldatılan kadınlara şu önerilerde bulunuyor:"Aldatılan kadın sorunu eşiyle paylaşsın. Yani, 'böyle hissediyorum, böyle bir sorun var mı' şeklinde konuşsun. 'Evet' yanıtı alındığında yas süreci, sıkıntı, uykusuzluk, tedirginlik dönemi başlayabilir. Bu dönem bir kaç hafta ile bir kaç ay sürebilir. Aldatılan kişinin eşiyle biraraya gelerek sadece karşı taraftan değil kendinsinden de kaynaklanabilen sorunları çözmek için adım atması gerekiyor. Unutulmaması gerekir ki aldatılma çözülebilen bir sorundur. Çözüldüğü zaman da evlilikte geçmişe yönelik sorunları yeniden gözden geçirip çözebilmektedir."

Bir Türk eşini niye aldatır?

Aldatan çok boşanan yok.Türkiye'de eşlerini aldatan kişiler üzerinde yapılan araştırmadan ilginç sonuçlar çıktı.
Araştırmalara göre kadın aşk, erkek cazibe için aldatıyor. Türkiye’de de durum garip: Aldatan çoğalıyor ama kimse boşanmıyor.
İngiltere’de yeni bitirilen tamamen bilimsel bir araştırma, erkek ve kadınların eşlerini aldatmalarıyla ilgili son eğilimleri ortaya çıkardı.

Araştırmanın en temel sonucu, kadınların ‘aşık oldukları için’, erkeklerinse ‘karşı cinsin cazibesine kapıldıkları için’ aldatıyor olmaları. Sonuçlara göre, erkeklerin yüzde 44’ü karşı cinsin fiziksel cazibesine kapılıyor. Kadınlarda ise ‘aldatma sebebi’, yüzde 50’ye yakın oranla ‘aşk’. Kadınların diğer ağırlıklı ‘aldatma sebepleri’ de evliliklerindeki umutsuzluk ve mutsuzluk. Aynı araştırmanın ikinci temel sonucu da, aldatma olayının ‘sevgililer’ arasında daha çok yaşanması. Çünkü araştırmaya göre evli çiftlerde yaklaşık yüzde 21 olan ‘eşini aldatma oranı’, beraber yaşayan sevgililerde yüzde 51’e çıkıyor.

İşte Türkiye’de durum


İngilizler’in araştırması, birçok yönüyle Türk insanı için de geçerli.
Araştırmayı değerlendiren Psikiyatrist Doç. Dr. Armağan Samancı, "Türkiye’de erkek aldatır, kadın aldatmaz gibi bir önyargı var. Ama eşini aldatan kadın oranında artış gözüküyor" diyor.
Samancı, Türkiye’de de benzer bir araştırma yapıldığına dikkat çekerek, ‘Eşinizden başka bir erkekten hoşlandınız mı?’ sorusuna ‘evliliği iyi’ kadınların yüzde 13’ünün, ‘evliliği orta derecede’ kadınların yüzde 9’unun ve ‘evliliği kötü’ kadınların yüzde 100’ünün ‘Evet’ yanıtı verdiğini belirtiyor. Bu araştırmanın bir diğer çarpıcı sonucu da, aldatılan eşlerin ilk aşamada boşanmayı düşünmeleri, ama sadece yüzde 20’sinin boşanma konusunda adım atması.

Aldatan erkek nasıl anlaşılır?


Psikiyatrist Samancı’ya göre aldatan erkek kendini ipuçlarıyla ele veriyor. Aldatılan kadın, bazı belirsizlikler duyumsuyor. Bir şeylerin yolunda gitmediğini fark ediyor. Ardından eşinin tutarsız açıklamalarına tanık oluyor. Ayrıca, erkek, karısının gözünün içine ‘suç işlemiş çocuk gibi’ bakıyor. Eve ilgisi ve ayırdığı zaman, cinsellik azalıyor. Aldatıldığını anlayan kadınların yüzde 50’ye yakınında güven ortadan kalkıyor.

Son düzenleyen perlina; 11 Temmuz 2016 10:58
ChinaDoll - avatarı
ChinaDoll
Ziyaretçi
25 Haziran 2006       Mesaj #2
ChinaDoll - avatarı
Ziyaretçi

ALDATAN EŞİN(KADIN VE ERKEĞİN )24 ÖZELLİĞİ

ÖZELLİKLER;

1- dini inançları zayıfsa,
2- aşırı siyasi görüşleri varsa,
Sponsorlu Bağlantılar
3- daha önce boşanmamışsa,
4- üniversite eğitimi almışsa,
5- ailesinde boşanan varsa,
6- evlilik öncesi aktif bir cinsel hayata sahipse,
7- seksle aşkı birbirinden ayırtedebiliyorsa,
8- kendine güveni yoksa,
9-yaş otuzbeşse ve yolun yarısına gelmişse,
10-alkol ve uyuşturucu yüzünden zarar görmüşse,
11-bağımsızlığına düşkünse,
12-daha önce biriyle aynı evi paylaşmış ise,
13-genç yaşta evlenmiş ie,
14-7 yıldır evli ve bir çocuğu varsa,
15-şehirde yaşıyorsa,
16-partneriyle iletişimi kötü ise,
17-boşanma davasını kazanmış ise,
18-siz çalışmıyor iken o çalışıyor ise,
19-kazancı iyi ise,
20-gezmeyi seviyorsa,
21-çevresindekilerden çok kolay etkilenen bir kişi ise,
22-cinsel hayatta tatminsiz ise,
23-özgürlüğe tolerans tanıyorsa,
24-cinsiyet faktörü(erkekler aldatmaya daha meyilli)

EŞİNİZİN YA DA SEVGİLİNİZİN YAKASINDA RUJ İZİ,CEP TLF NUNDA ŞÜPHELİ MSJ LAR YOKSA SAKIN ALDANMAYIN...EĞER AŞIRI SİYASİ GÖRÜŞLERE SAHİPSE ÜSTELİK DE BÜYÜK BİR KENTTE YAŞIYORSA,SİZİ ALDATMADIĞINDAN ASLA EMİN OLAMAZSINIZ !!!!
İNGİLTEREDE IMC İSİMLİ ARAŞTIRMA ŞİRKETİ TARAFINDAN YAPILAN ÇALIŞMAYA GÖRE,EŞLERİNİ ALDATANLAR(KADIN VE ERKEK),ÇOĞUNLUKLA AYNI ÖZELLİKLERİ GÖSTERİYOR.UZMANLARA GÖRE; KADINLAR 18 İLE 29 YAŞLARI ARASINDA ALDATIYOR.DİNİ İNANCI KUVVETLİ OLAN KADIN VE ERKEKLER ARASINDA İSE ALDATMA ORANI DAHA DÜŞÜK

Son düzenleyen perlina; 11 Temmuz 2016 10:37
ahmetseydi - avatarı
ahmetseydi
VIP Je Taime
25 Haziran 2006       Mesaj #3
ahmetseydi - avatarı
VIP Je Taime
Erkekler aldatmaz yaw.Onu da nerden çıkardınız. Mesela bir eviniz var. Güzel bir ev hatta saray gibi olabilir. Devamlı o evde olmaktan bir müüdet sonra sıkılırsınız ve tetile çıkar ve otel odasında kalabilirsiniz. Havuzu da olabilir. Erkeklerin aldatması dediğiniz şey aslında budur
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 0 üye beğendi.
Son düzenleyen perlina; 11 Temmuz 2016 10:38
ѕнσω мυѕт gσ ση ツ
GusinapsE - avatarı
GusinapsE
Ziyaretçi
25 Haziran 2006       Mesaj #4
GusinapsE - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
ahmetseydi adlı kullanıcıdan alıntı

erkekler aldatmaz yaw.. onu da nerden çıkardınız. Mesela bir eviniz var. Güzel bir ev hatta saray gibi olabilir. devamlı o evde olmaktan bir müüdet sonra sıkılırsınız ve tetile çıkar ve otel odasında kalabilirsiniz. Havuzu da olabilir. Erkeklerin aldatması dediğiniz şey aslında budur

Ya bu nasıl bir açıklama nasıl kendini savunmadır yaa.. Tatile çıkmakmış.. Msn Mad Msn Mad
Peki yaptığınız şey bukadar masum bu kadar basitse neden bayanlar yapmıyo veya neden yapmasına izin vermiyosunuz.
Yok iki tarafında böle bi hakkı Ahmetseydi sana şiddetle karşı çıkıyorum...
' Araştırmalara göre kadın aşk, erkek cazibe için aldatıyor. '
Sanırım bu açıklama yeterli...8o|
Son düzenleyen perlina; 11 Temmuz 2016 10:40
ahmetseydi - avatarı
ahmetseydi
VIP Je Taime
25 Haziran 2006       Mesaj #5
ahmetseydi - avatarı
VIP Je Taime
Bayanların yapı olarak, yani fıtri olarak böyle bir hakkı yok. Bu işi bir bayan yaptığı zaman toplumda " Aaaa..! Kadına bak, ne kadar utanmaz" gibi hatta daha da ağır damgalar alıyor. Ama bunu bir erkek yaptığı zaman "Yaw çapkınlık işte, arada bir olur böyle şeyler" denir. Bu aradaki farkı görmüşsündür. Ama senin de dediğin gibi doğru olan her iki tarafın da yapmaması. Ben de bundan yanayım.
Evi satmadan başka eve çıkmam hiç
(Ayrıca size kimse tatil yapmanız için izin vermiyor değil. Gidin gezin, hava alın, dolaşın.. Ama bizimle beraber Msn Tongue)
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 0 üye beğendi.
Son düzenleyen perlina; 11 Temmuz 2016 10:40
ѕнσω мυѕт gσ ση ツ
GusinapsE - avatarı
GusinapsE
Ziyaretçi
25 Haziran 2006       Mesaj #6
GusinapsE - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
ahmetseydi adlı kullanıcıdan alıntı

Bayanların yapı olarak, yani fıtri olarak böyle bir hakkı yok. Bu işi bir bayan yaptığı zaman toplumda " Aaaa..! Kadına bak, ne kadar utanmaz" gibi hatta daha da ağır damgalar alıyor. Ama bunu bir erkek yaptığı zaman "Yaw çapkınlık işte, arada bir olur böyle şeyler" denir. Bu aradaki farkı görmüşsündür. Ama senin de dediğin gibi doğru olan her iki tarafın da yapmaması. Ben de bundan yanayım.

Evi satmadan başka eve çıkmam hiç Msn Happy)

(Ayrıca size kimse tatil yapmanız için izin vermiyor değil. Gidin gezin, hava alın, dolaşın.. Ama bizimle beraber Msn Tongue)

Yanılıyosun artık günümüzde kadında erkekde eşini aldatıyo. Zaten öneemli olan bu değil..
Bu kadar yanlışın içinde senin hata yapmamann ...
Ne bilim aldatmakk Ahlaksız bir davranış... Kimse kimseyi kandırmasın aldatmak denince nedense herkes tek noktaya odaklanır... . Kadın ve erkek olarak ayırt etmiyorum
Ama
Bir erkek niye aldatır'a cevabım ise net ve açık: egosunu tatmin için.
Son düzenleyen perlina; 11 Temmuz 2016 10:41 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
ahmetseydi - avatarı
ahmetseydi
VIP Je Taime
25 Haziran 2006       Mesaj #7
ahmetseydi - avatarı
VIP Je Taime
İşte belki de kadınların net ve açık bi egoları olmadıkları için böyle bir şeye hakkı yok.
"yanılıyosun artık günümüzde kadında erkekde eşini aldatıyor''. Zaten önemli olan bu değil..
Bu kadar yanlışın içinde senin hata yapmamann ...

Ne bilim aldatmakk Ahlaksız bir davranış... Kimse kimseyi kandırmasın aldatmak denince nedense herkes tek noktaya odaklanır. Kadın ve erkek olarak ayırt etmiyorum" Bu dediğine sonun kadar katılıyorum. En iyisi kimse tatile çıkmasın ,İş toplantıları da buna dahil Msn Happy))
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen perlina; 11 Temmuz 2016 10:43
ѕнσω мυѕт gσ ση ツ
arwen - avatarı
arwen
Ziyaretçi
25 Haziran 2006       Mesaj #8
arwen - avatarı
Ziyaretçi
Ya kimse aldatmasın birbirini güzel güzel geçinin yaa nedir bu böyle a yaww neyse susayımm yazarsam baya yazarımm Msn Happy SUSTUM
Son düzenleyen perlina; 11 Temmuz 2016 10:43
GusinapsE - avatarı
GusinapsE
Ziyaretçi
25 Haziran 2006       Mesaj #9
GusinapsE - avatarı
Ziyaretçi
Aldatmak erkeklerin doğasında var egolarımız var bayanların yok gibi sözlerede katılmıyorum neden? Çünkü bir erkek gerçekten sahiplendiği ve sahiplenildiğinde bu konuyu aklının ucuna bile getirmemeli.

Zaten kadınlar baştan önyargılılar einstein in dediği gibi tabuları parçalamak atomu parçalamaktan daha zordur(buna benzer birşeydi aklımda kalan)
Neden erkek aldatır diye bir soruyu soran bir kadınsa zaten şartlanmıştır aldatılma fikrine... Soruyu bir erkek soruyorsa zaten ilişkisinde doğru gitmeyen bir şey vardır ki sorguluyordur.
Bence erkek gerçekten sahiplenirse(evlenirse demiyorum)ve sahiplenilirse aldatmaz diye düşünüyorum
Ama Bilemem Düşündüklerimi herkes düşünüyomu Msn Thinking

Hayatın içinde her tesadüfde bir sürpriz ,her sürprizde bir tesadüf saklıdır.Önemli olan aldanmadan, yada aldatılmadan o tesadüfe bir sürpriz ,yada o sürpriz deki tesadüfün kıymetini bilmektir.Bu aldanmak fiili yalnız gerçekleşmeyeceğine göre ozaman gerçek olmayan fiillerde aldanmaya yer olmamalıdır.
Son düzenleyen perlina; 11 Temmuz 2016 10:45
arwen - avatarı
arwen
Ziyaretçi
25 Haziran 2006       Mesaj #10
arwen - avatarı
Ziyaretçi
Uzun süreli ilişkilerden çabuk sıkılan erkek başka kadınlara yanaşarak heyecan duyar. Bazen bir ilişki ne kadar iyi olursa olsun, heyecan bittiği için erkek yeni bir oyuncak bulmuşçasına başka kadınlara yönelir.
Erkekler özellikle orta yaş bunalımına girdikleri zaman eşlerini aldatmaya başlarlar, bu sayede kendilerine olan güvenlerini tazelerler.
Son düzenleyen perlina; 11 Temmuz 2016 10:46

Benzer Konular

2 Temmuz 2019 / Morrigan Sağlıklı Yaşam
29 Eylül 2012 / elma_shekeri Soru-Cevap
4 Temmuz 2016 / asla_asla_deme Genel Mesajlar
6 Ocak 2010 / volture Genel Mesajlar