Arama

Tarot

Güncelleme: 24 Ocak 2012 Gösterim: 38.770 Cevap: 9
b.e.s.t.e - avatarı
b.e.s.t.e
Ziyaretçi
8 Ekim 2006       Mesaj #1
b.e.s.t.e - avatarı
Ziyaretçi
Tarot’un gerçek tarihçesi, tıpkı kartların anlamları gibi hemen hemen gizlidir. Bu konuda pek çok açıklama getirilmeye çalışılsa da, kesin bir bilgi yoktur. Kartların çizimine M.S. 618 tarihinde Çin’de egemen olan Tang hanedanı zamanındaki paraların örnek alındığı zannedilmektedir.

Sponsorlu Bağlantılar
Kartlar yüzyıllar boyu değişik kültürlerde pek çok şekle bürünmüşsede, sembolik figürleri değişmemiştir.

Dünyayı dolaşan Çingeneler sayesinde, Tarotun böylesine yaygın hale gelmesinin sağlandığı düşünülmektedir. Aslında Avrupa’da 1550 yılına kadar çingeneler belli bir nufüsa erişememişlerdi . Oysa Tarot bir asır kadar evvel Avrupa’nın hemen hemen tüm ülkelerinde bilinmekteydi. Böyle düşünülecek olursa Tarot’la Çingeneler arasındaki ilişki zayıflamakta fakat iki asırlık zaman dilimi içinde Tarot’un yayılması Çingenelerin Avrupa’da görülmeleriyle aynı zamana denk gelmektedir.

Başka bir açıklamaya göre ise M.S. 710 yılında İspanya’ya giren ve 1492’ye kadar burada kalan Arapların bu kartları Avrupa’ya getirdiği şeklindedir. İspanya’nın Müslümanlardan Hristiyanlara geçmesi ile sadece bir şehirde binlerce kitap Hristiyan alemine devrolmuştur. Buna rağmen Arapların ünlü Binbir gece masalları’nda Tarot’a rastlanmaması bu olasılığıda ortadan kaldırmaktadır.

Bu konuda her ne düşünülürse düşünülsün, insanlar her zaman geleceği merak etmiştir. Geleceği öğrenmek için her zaman çeşitli yöntemler geliştirmiş ve zaman zaman bu yöntemlerden yararlanmaya çalışmıştır. Bu yöntemlerin en tanınmışı olan Tarot yüzyıllardır başarılı sonuçlar vermiştir. Tarot’tan istenilen faydayı sağlamak için en önemli adım kartların anlamlarına inanmaktır. Yaşadıklarımızı ve geleceği hiç birimiz değiştiremeyiz. Fakat kartlara verdiğimiz enerji sayesinde, danıştığımız sorulara alacağımız cevaplarla merak ettiklerimizi yanıtlayabilir ve yönümüzü çizebiliriz.

Tarot destesi Büyük Arkana (22 kart) ve Küçük Arkana (56 kart) olarak ikiye ayrılır.

Büyük arkana özel ve anlamlı durumları tanımlamaktadır. Romen rakkamlarıyla 0 ve 1-21 olarak numaralandırılmışlardır. Bu destede, Deli, Büyücü, Başrahibe, İmparotiçe, İmparator, Başrahip, Aşıklar, Savaş Arabası, Kuvvet, Münzevi, Kader Çarkı, Adalet, Asılmış Adam, Ölüm, Denge, Şeytan , Yıkılan Kule, Yıldız, Ay, Güneş, Uyanış ve Dünya kartları bulunmaktadır.

Bu kartlar hayattaki derslerin manevi anlamlarını gösterir. Kartlar ayrıca, psikolojik karakterin, maneviyet ya da ruhumuzun farklı kısımlarının tasvirleridir.

Küçük Arkana ise 56 karttan oluşmaktadır. 10 kart Asalar, 10 kart Kılıçlar, 10 kart Kupalar, 10 Tılsımlar ve geriye kalan 16 kart ise Saraylı Kartları’dır. Küçük Arkana günlük yaşamımızdaki koşulları ve olayları anlatır.

Asalardan oluşan kartlar; başarı, savunma, mücadele etme ve rekabeti anlatmaktadır. Kupalar; sevgi alışverişini ve sevdiğimiz birini çevreleyen olayları gösteren hayatın duygusal yönleriyle ilgilidir. Bu kartlarda hayatımızın iniş, çıkışlarını, ilişkileri, aşkı ve aileyi görürüz. Kılıçlarda ise problemnler ve güçlükler ana temalardır. Tılsımlar ise bize hayatın pratik, gerçekçi maddesel yönünü göstermektedir.

Msn Dunno Smiley9
AriThmetiCs - avatarı
AriThmetiCs
Ziyaretçi
5 Kasım 2006       Mesaj #2
AriThmetiCs - avatarı
Ziyaretçi
TAROT FALINIZA BAKARKEN BİLMENİZ GEREKENLER

Sponsorlu Bağlantılar
TAROT FALINA NASIL BAKACAKSINIZ?

Tarot falına 78 kartla bakılır. Fala başlarken ilk önce Tarot'a soru sormanız gerekli. Seçeceğiniz sorular "Bu durum karşısında nasıl davranmalıyım?""Beni etkiliyen bu olay için ne yapmalıyım?"şeklinde olmalıdır. Daha sonra sorunuza iyice konsantre olduktan sonra 7 kart seçmelisiniz. Mosue'nuzla seçeceğiniz kartları işaretleyin. Eğer seçtiğiniz bir karttan vazgeçerseniz tekrar işaretleyip iptal edin ve yeni bir seçim yapın. Seçtiğiniz kartlardan birinci kart Sorunuzun nedenini ve bu konuda sizi nelerin beklediğini anlatır. 2.,3 ve 4. Sıradaki kartlar geçmişte nasıl davrandığınızı, 5.,6.,7. Kartlar ise gelecekte nasıl davranmanız gerektiğini size anlatmaktadır.

Bu yedi kartın anlamını okuduktan sonra bunları yorumlayarak bir bütün haline getirmelisiniz. Kartlar arasında bir çelişkiye rastlayabilirsiniz. İyice düşünmeli ve size anlatılmak istenilen derin anlamı çıkartmalısınız. Unutmayın Tarot, enerji alışverişi sonucunda bakılan bir faldır. Burada ise size genel bir anlatım yapılmıştır. Bu nedenle tamamen dileğinizle ilgili yaşadıklarınızla özleşip, siz yorum yapmalı ve sonuca gitmelisiniz.


forestjf1

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
30 Ocak 2007       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Tarot günümüzün en popüler fallarından biridir ve diğer fallardan farklıdır. İlk önce kendinize bu falı neden öğrenmek istediğinizi sorun. Vereceğiniz cevap çok önemli, çünkü o cevap size kapıyı açacak olan doğru anahtarı getirecektir. Eğer verdiğiniz cevap yeterli değilse, elinizde yanlış anahtarla doğru kapıyı açmaya çalışacaksınız. Ama kapı açılmayacak.

Eğer bu falı öğrenirken kapı açılmazsa, Tarot falına baktığınız insanlar size '' hayır öyle değil, doğru değil, bilemiyorsun'' derseler, yanlış anahtarı tutuyorsunuz demektir. Ve o zaman '' neden Tarot öğrenmek istiyorum?'' sorusu tekrar senden bir cevap bekler. O doğru anahtarı bulma meziyetti belki bir ayini, belki de yıllarını alabilir. Bu falı yanlış anahtarla asla bakamazsınız.

Eğer Tarot falını öğrenmeyi hala istiyorsanız, bu kartlarla yasamak istiyorsunuz demektir.

Tarot özel zamanlarda, özel insanlara bakılan bir falmış gibi lanse edilir. Ama Tarot bakan kişi her ani özel ve her insani özel kabul eder. İsterseniz mistik dekorlu, Los ışıklı ve sakin bir yerde, isterseniz kalabalık, gürültülü bir caddede kartları açıp yorumlayın. Hiçbir önemi yok. Eğer geleceği görme yetisine sahip ve karsınızdaki insanin ruhunu okuyabiliyorsanız, zaman, mekan önemini yitirir.

Tabii güzel dekorlu, mistik objelerle süslü, ipek masa örtüsü, kimsenin el sürmediği 10 yıllık Tarot kartları ve masada yanan bir mumun olduğu odada Tarot açmak keyiflidir. Ve sizin daha iyi konsantrasyon sağlamanıza yardımcı olur. Fakat bu ayrıntılar hiçbir zaman sizin geleceği görmeniz için yeterli değildir. Eğer bu ayrıntılar ve geleceği görme yetisi birleşirse çok keyifli ve doyurucu bir seans ortaya çıkacaktır.

Tarot kartlarını, kendinizin değil başka insanların geleceğini görmek için yorumlamak zorundasınız. Bu yüzden anlatımlarımda, karsınızda size fal baktırmak niyetinde olan bir insani göz önünde bulundurarak açıklamalarımı yapmaya çalışacağız. Tarot tek kişilik bir oyun değildir. Eğer sadece kendi geleceğinizi görmek için kartları kullanmak isterseniz, olduğunuz yerde sayarsınız ve de en sonunda kartları terk edersiniz.

Tarot kartlarını iyi yorumlayan insanların, kartları kullanmaya başlamadan öncede 6.hissi, sezgileri güçlü olduğu bilinir. Kartlar sezgilerin yön bulmasını sağlar. Zamanla daha güçlü ve doğru tahminler yapmaya baslarsınız. Peki sezgilerinizin güçlü olduğunu nasıl anlayacaksınız? Kendinizi dinleyerek. İçinizden gelen sese güveneceksiniz. Eğer sizde ufak bir kıvılcım (6. His, sezgi) mevcutsa, ilerleyen yıllarda sönmeyen ve kontrollü yanan ateşe dönüşecektir. Maalesef ki bu kıvılcım Tarot bakmak için şarttır.

6. Hissiniz kuvvetli değilse, bir tasın iletkenliği gibi geçirmez, kati olursunuz ve karsınızdaki insanin sıcak veya soğuk, iyi veya kötü, güçlü veya zayıf, hakli veya haksiz olduğunu algılayamazsınız. Algılayamadığınız zaman Tarot kartlarına iletemezsiniz ve sonuç olarak kartlar gerçekleri yansıtmaz. Tarot tun en önemli prensibi, kendi enerjinizi ve karsınızda oturan insanin enerjisini, hislerinizi dinleyerek kartlara akıtmaktır.

Bunu nasıl yapacaksınız? Kendinizi dinleyerek. Çevrenizdeki sessizliği değil, kendi içinizdeki dinginliği ve yalınlığı yakalayarak. Kendiniz ve karsınızda oturan insan hakkındaki tüm düşüncelerinizden arınarak bunu başarabilirsiniz.

Tarot bakmanın sakıncaları var mi? İyi yanları olduğu gibi kötü yanları da vardır. Mesela eğer karsınızdaki insan çok sıkıntılıysa, onun negatif enerjisi size gedebilir. Bu yüzden olabildiğince saydam, yansıtan olmak zorundasınız. Eğer diş etkilere, enerjilere karsı güçsüzseniz Tarot bakmanızı tavsiye edilmez. Çünkü her Tarot seansından sonra yorgun düşecek, güçsüzleşecek ve zarar göreceksiniz.

Peki güçsüz olduğunuzu nasıl anlayacaksınız? Eğer size nazar değiyorsa, çok sik basınız ağrıyorsa, bir insanla konuştuktan sonra kendinizi yorgun ve bezgin veya tam tersi enerjik ve hareketli hissediyorsanız diş etkilere açıksınız demektir. Bu durum sik, sik sizin zarar görmenize neden olabilir. Tarot bakmanın diğer bir sakıncası, eğer iyi bir yorumcu olmayı başarırsanız, diğer insanların dertleri ile uğraşmaktan kendinize zaman ayiramaya bilirsiniz veya insanların devamlı kendilerine Tarot bakmanızı rica etmeleri sizi sikip, bunaltabilir ve gittiğiniz her yerde size rahat vermeyebilirler.
Her seyden önce su bilinmelidir ki tarot fali gelecegi görmekten çok sizin ruhsal durumunuzu desifre eder. Karsinizdaki insan tarottun simgesel içerigini, sembollerin derinligini anlayamaya bilir. Ve tarot açilimi yaptiginiz kisi derin degilse, size altin sunmuyorsa, tarot yorumcusu sadece bir araci oldugu için en degerli kelimeleri bulup çikartamaz, soru isaretleri havada asili kalir. Bu nedenle tarot açilimi yapacaginiz insani önceden uyarmak zorundasiniz, yoksa enerjinizi bosu bosuna tüketebilirsiniz.

Tarot bakmanin getirecegi sikintilardan biride su olabilir; 6. Hissiniz gün geçtikçe güçlenecek ve gelisecek, bedensiz varliklar tarafindan rahatsiz edilebilirsiniz. Bu durumun yaratacagi etkiler kisiye göre degisebilir. Ama yinede diger boyuta açilan kanala veya paralel dünyalara yakinlasacaksinizdir. Tarot bakan her kisi bu ince sinira yaklasmayabilir. Burada asil belirtmek istedigim; Siz zaten bazi meziyetlere sahipsinizdir, tarot kartlari sizin hassaslik derecenizi arttirir. Yasayacaginiz olaylar, sesler, içine dogmalar rahatsiz edici boyuta varabilir. Eger bu tür meziyetlere sahipseniz ve rahatsiz olabileceginiz düsüncesi varsa, bu fali ögrenmeyin.

Insanlar genelde tarotun kökeninde insan psikolojisinin agir bastigini bilmezler. suan, geçmis, beklentiler, korkular, dis etkenler, gelecek kombinasyonu ile yasami elle tutulur bir hale getirir. Burada en önemli etken soru cevap yöntemi ile kartlarin isaret ettigi noktayi tam olarak tespit etmektir. Tarot geçmisi ve bugünü, tüm yasananlari net bir sekilde ortaya koyar. Eger geçmisi desemezseniz gelecekle ilgili tahminlerinizin saglamligi azalir. Tarot açilimi yaptiginiz kisinin kisiligini ve son günlerdeki ruhsal durumunu kartlari kullanarak ortaya çikarmalisiniz. Bu çok önemli, neden mi? Çünkü sizin ve karsinizdaki insan arasinda bir bag, güven olusmasini saglar. Bu güven gelecegi daha iyi görebilmenize yardimci olur.

Eger bu gizemli kartlarin gelecegi okumasini istiyorsaniz, ilk önce kartlarin üzerindeki resimleri belleginize iyice islemeniz gerekiyor. Piyasada birçok sanatçinin resmettigi tarot serileri var. Size tavsiyem mutlaka bu özel tasarimli kartlari kullanmanizdir. Çünkü tarotta ilk basta sindirdiginiz semboller çok önemlidir. Bu yüzden tarot karti çesitleri içinden size en yakin olani, hislerinizin sesini dinleyerek belirleyin. Ve tarot kartlarini seçerken ki diger bir husus, sembollerin islenisi birbirinden farkli olmali. Özellikle belirtmek istedigim, sizin olumlu veya olumsuzu net olarak görebileceginiz, sembollerin kolayca anlasildigi tarot karti serilerinden birini seçmeniz.

Tarot serilerindeki sembolleri inceleyerek hislerinize en iyi tercüman olacak seçimi yaptiktan sonra Tarot serüvenine basliyorsunuz demektir. 78 tane Tarot kartinin üzerindeki resimleri belleginize iyice kazimak yillarinizi alacak. Tarotta bir tek seriyi yillarca kullanmak her zaman daha iyidir. Eger farkli farkli sanatçilarin resmettigi serileri bir arada kullanarak tarottu ögrenmeye çalisirsaniz çok güçlük çekersiniz. simdi artik kendinize bir Tarot destesi almaya hazirsiniz.

Seriniz 22 majör Arcana ve 56 Minör Arcana olmak üzere iki çesit gruptan olusacaktir. Majör Arcanalar ruhsal gelismeleri, ana degisimleri içerdikleri sembollerde barindirirlar. Minör Arcanalar da yasamin içindeki sembolleri, kisileri, iliskileri, sevgiyi, basarilari, engelleri, tehlikeleri, is hayatini, maddi inis çikislari, zaferleri, yenilgileri... günlük yasamin içinde etkili olan her durum simgesel olarak minör Arcana kartlarinda islenmistir.

Tarot kartlari, ruhsal gelisimimizi tamamlarken yasamin tüm ayrintilari göz önünde tutularak tasarlanmistir. Bu nedenle hiçbir ayrinti gözden kaçmaz ve günlük yasamda burnumuzun dibinde duran gerçekleri net bir sekilde görmemize yardim eder. Kendi yasantimiza çerçevenin disindan bakmamizi saglar. Bugünü iyi anlarsak yarinimizi kendi ellerimizle var edebiliriz. Ama bugün ki kisir döngülerimizden kurtulamazsak, neyin etrafinda dönerek vakit kaybettigimizi algilayamazsak, ümitlerimiz yarinlarla birlikte renksizlesmeye baslar.

Tarot günlük yasamimizi aydinlatir, önemli olan andir ve bize bunu daima fisildar. Bugününüz yarinin elçisidir. Kartlar bunu bilir ve bize gelecegin nasil sekillenebilecegini göstermeye çalisir. Bu 78 adet karttin her biri büyülüdür ve nerede, ne zaman sizin parmaklarinizin arasina sikisacagini bilir. Asla süpheye düsmezler. Sorunuza karsilik ortaya çikan kartlar belki ilk basta size anlamsiz gelebilir. Fakat olaylar yasanmaya basladiktan sonra kartlarin aslinda size neyi isaret ettigini görür ve hayretler içersinde kalirsiniz.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
30 Ocak 2007       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
TAROT KARTLARINA NASIL SORMALI?

Tarot kartlariniza basvurdugunuz cogu zaman bir sorunla karsi karsiyasinizdir. Hayatinizda size aci veren birsey olabilir bu. Bunun neden böyle oldugunu ve bu konuda ne yapabileceginizi ögrenmek istersiniz. Bu durumda durumunuzla ilgili bir soru belirlemelisiniz. Bu yazida bunu nasil yapmaniz gerektigi aciklanacaktir.

Ilk adim bu duruma dogrudan ve acik bir sekilde yaklasmaniz gerektigidir. Olayin icindeki tüm dolayli ya da dolaysiz kisileri ve etkileri hesaba katmalisiniz. Bir takim ön yargilar ya da kisitlamalar getirmemelisiniz.

TAROT KARTLARI SIZIN ICIN SECEMEZ

Örnegin su iki soruyu ele alalim:

Babami bir yaslilar evine mi yerlestirmeli, yoksa kendi evimde mi bakmaliyim ?

Babamin en iyi sartlarda yasayabilmesine karar vermek icin bilmem gerekenler nedir ?

Ilk soruda tarota danisan kisi bir karar verebilmek icin sorumlulugunu kartlara birakmaktadir. Ister ki kartlar ona ne yapacagini söylesin. Ikinci soruda ise, basit bir sekilde kartlardan bilgi istemektedir. Bilir ki sorumluluk ondadir.

Birinci soru türü gercekten daha cezbedici görünmektedir. Hepimiz iyi secimler yapabilmek icin kesinlige ihtiyac duyariz, ama tarot kartlari bizim icin secemez. Sorumluluktan kacan bu tip sorulardan bu nedenle uzak durmaliyiz, tipki sunlar gibi.

"Evet" ya da "Hayir" cevaplari istenen sorular:

Bu ay dietimi layikiyle uygulayabilecek miyim ?

Is bulabilecek miyim ?

Hazir miyim ?

"Yapmali miyim" sorusunu icerenler

Birden fazla üniversiteye gitmeli miyim?

Ahmetle beraber olmali miyim?

Kiz kardesimin ayri bir eve gecmesine izin vermeli miyim ?

Sadece zamanla ilgili olanlar

Mehmet ne zaman bana evlilik teklif edecek ?

Yeni bir arabayi ne zaman satin alabilecegim ?

Ne zaman ikramiyemi alacagim ?

Bunlarin yerine, sorulari su sekilde sormak gereklidir :

... neden böyle olmustur ?

... yi anlamak icin bilgi verir misin ?

... 'nin anlami nedir ?

... nin amaci nedir ?

... olayinin ardindaki sebepler nelerdir?

... yi tamamlayabilmek icin nasil davranmali ?

... konusundaki sansimi nasil arttirabilirim ?

BÜTÜN SEÇENEKLERE ACIK OLMAK

Sorulari bastan bir takim yargilari kabul ederek belirlememek gerekir. Örnegin:

Kaynanamin evden gitmesini nasil saglarim?

Kaynanamla daha iyi iliskiler kurmak icin neleri bilmem gerekiyor?

Ilk soruda, soruyu soran kisi bütün seceneklere hazir degil. Bastan bazi seyleri kabul etmis. Kaynanasinin gitmesini tek cözüm olarak görüyor. Ikinci soru ise daha genis tabanli. Aslinda sinirli sorular da sorulabilir tarot kartlarina, tabii bastan bazi seyleri kabul etmediysek.

EN IYI DETAY SEVIYESINI BULMAK

Cok genel ve cok detayli sorular sormamaliyiz. Bununla ilgili bazi örnekler:

Isimde nasil daha basarili olurum ?

Hasan'in istediginde dosyalara kolayca ulasabilmesi icin masami nasil yeniden düzenlemeliyim ?

Hasan'la aramdaki is iliskilerini nasil daha iyi bir duruma tasirim?

Ilk soru cok genel. Isin hangi alanda oldugunu bile belirlemiyor.

Ikincisi cok detayli. Olaya sadece bir yönüyle yaklasiyor.

Ücüncü en iyisi cünkü ilk iki soru arasindaki dengeyi buluyor. Bilmek istediginiz seyleri daha net görebilmek icin yalnizca gerekli detaylari isin icine sokmalisiniz.

KENDINIZ ÜZERINE YOGUNLASIN

Sadece kendiniz icin tarot kartlarini actiginizda, daima merkezdeki kiside sizsinizdir. Ama bazen baskalarinin durumlari üzerine de bunu kullanmak istersiniz. Bu duruma söyle bir örnek verilebilir:

Eray'in alkol probleminin ardinda ne var ?

Eray'a alkol probleminden kurtulmasi icin nasil yardimci olabilirim ?

Eray'in alkol probleminde nasil bir rol oynamaliyim ?

Buradaki ilk soru tamamen Eray ve onun problemi hakkinda.

Ikincisi sizi de kapsiyor ama merkezde bulunan hala Eray.

Ücüncüsü en iyisi, cünkü belki de rol oynamaniz iyi olmayacaktir. Bu tamamen onunla ilgilidir...

POZITIF OLUN

Sorulari belirlerken pozitif olmalisiniz. su örneklere bir göz atin :

Neden topluluk icinde konusma fobimin hakkindan gelemiyorum ?

Topluluk icinde konusabilme yetenegimi nasil arttirabilirim ?

Bana neden her karsilasmadan yenilgiyle ciktigimi söyleyebilir misin?

Karsilasmalarda beni zafere tasiyacak hangi yolu takip etmeliyim?

Neden arastirmami bir türlü yayimlayamiyorum?

Arastirmami yayimlatabilmek icin nasil bir forma sokmaliyim?

Ilk sorular bastan bir yenilgiyi kabul etmis havada.

Ikincileriyse daha kendine güvenli. Soran kisi biliyor ki iyi bir öneri onu basariya hala tasiyabilir.

Belki bir soru sormak konusunda neden bu kadar detaya indigimi merak ediyorsunuz. Bir soru sormak genellikle üc ya da dört dakikadan fazlasini almayacaktir, ama, bu kücük zaman kaybi size daha net yanitlar saglar ve ayni zamanda durumunuzu daha iyi anlamaniza ve kartlari daha iyi yorumlamaniza vesile olur.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
22 Mart 2007       Mesaj #5
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
TAROT KARTLARININ TANITIMI
Tarot kartlari iki bölümden olusur. Biri Arcana Majör denilen Büyük Sirlar , digeri ise Küçük Sirlar bölümü denen Arcana Minör'dür. Arcana Majör 22 karttan olusur. Hayatin gizemli, mistik ve derin yönlerini anlatir. '0' numarali kartla ile baslayan Arcana Majör hayat yolculuguna baslayan bir kisiyi simgeler. Ve ilk karttan son karta dogru gidildikçe, artan sayilarla birlikte evrensel bilince ulasmanin evreleri görülür.Ve son kart artik olgunlasip bilinçlenmis ruhu gösterir. Arcana Minör hayatimizin her gün yasanan, gündelik bölümlerini içerir. 4 adet takimdan olusmustur. Asa, kupa, kiliç ve tilsim takimlarindan her biri gündelik yasamin bir yönünü simgeler. Asalar arzularimiz ve mücadelelerimizi, kupalar duygulari ve iliskilerimizi, kiliçlar düsünce ve atilimciligimizi, tilsimlar ise parayi ve maddi yönümüzü simgeler. Bu takimlar ayrica astrolojideki elementlerle ve burçlarla da ilgilidir.

Tarot kartlari eglence amaçli kullanildiginda kehanet degeri olan hiçbir sey vermez. Bu yüzden anlamlari derinlemesine arastirmaniza ve ögrenmenize gerek yoktur. Ama eger ciddi bir biçimde kartlarla ilgilenmeyi düsünüyorsaniz bu konuda çesitli çalismalar yapmalisiniz. Tarot oldukça çesitli oldugu için (Klasik Tarot, Asiklar Tarotu, Italyan Tarotu, Rönesans Tarotu ...vs.) kartlar ve açilimlar farklilik gösterir. Tarot kartlarinizi seçerken degisik sekilde resimlendirilmis bir çok desteyle karsilasabilirsiniz. Bunlardan begendiginizi seçip alabilirsiniz. Kartlarin biri tarafindan hediye edilmesi daha iyi sayilsa da siz de alabilirsiniz. Öncelikle bilinmesi gereken Tarot kartlarinin enerji depoladigidir. Kartlari kullanmaya basladiginizdan itibaren enerji yüklenmeye baslarlar. Bu yüzden ilk zamanlarda sürekli yakininizda tasimaniz gereklidir. Ayrica kartlarin ipek bir kumas veya özel bir kutuda saklanmasi tercih edilir. Ama aslinda gerekli olan kendi kartlarinizi sizin resmetmenizdir. Bunun için bos Tarot kartlari bulup çizeceginiz kart sizin için ne ifade ediyorsa onu bos karta aktarmaniz gerekir. Bu kartlar size özel olacak ve çok daha fazla enerji depolayacaktir. Bu da algilamanizi kolaylastirir.
TAROT AÇILIMININ YAPILIP YORUMLANMASITarot'la ciddi anlamda ilgileniyorsaniz öncelikle bazi çalismalar yapmaniz isinizi kolaylastirir. Tarotu daha kolay çözmek ve sembolleri görüp yorumlayabilmek için tarot meditasyonu yapilmasi örnek bir çalisma olabilir.
tarotcards
Bu meditasyon kartlarla özel bir çalismayi gerektirir. Böylece imajinasyon yeteneginiz gelisir ve rahatça yorum yapabilmeyi basarabilirsiniz. Çünkü kartlarin anlamlarini ezberlemek gerçek anlamda bir Tarot yorumu yapmak için çok yetersizdir. Dogru sonuçlar verir, ama gerçek anlamda bir basari saglamaz. Daha sonra amaciniza/soruya uygun bir açilimdan yararlanarak Tarot yorumuna baslayabilirsiniz.
Yorum yapacaginiz kisi kartlari seçecegi zaman kartlara dokunup dokunmamasina siz karar vermelisiniz. Kartlarin karsinizdakinin enerjisinden etkilenecegini düsünüyorsaniz kart seçimini siz yapin. Ama kartlara enerji akiminin yorumu kolaylastiracagini düsünüyorsaniz karsi tarafin seçmesine izin verin. Açilima uygun biçimde kartlari yerlestirdikten sonra sezgileriniz dogrultusunda yoruma baslayabilirsiniz. Unutmayin, kartlar kendilerini size semboller sayesinde ifade edecektir. Kitap anlami negatif oldugu için kart mutlaka o anlami ifade edecek diye bir sart yoktur. Iyi ve pozitif bir seyler hissediyorsaniz bunun yanlis oldugu kuskusuna kapilmadan bunu karsinizdakine aktarmalisiniz.
Tarot belli kaliplarin içinde bulunmaz.Okült bilgidir ve her türlü anlami ifade edebilir. Tarot bir enerji akimiyla ilgili oldugu için üzerinizde bir agirlik yaratabilir. Bu sebeple karsinizdaki insandan bu yoruma karsilik bir bedel almalisiniz. Bu size hediye verecegi bir esya veya para olabilir. Ama fazla degeri olan bir sey istemeniz size zarar verebilir. Emeginize karsilik gelecek bir sey yetecektir. Eger almazsaniz enerji üzerinizde kalir. Bunun sonucu uyku, bas agrisi, agirlik hissi vs. olur.
Son düzenleyen asla_asla_deme; 28 Haziran 2010 02:31 Sebep: Mevcut Ek
HerHangiBiri - avatarı
HerHangiBiri
Ziyaretçi
4 Kasım 2008       Mesaj #6
HerHangiBiri - avatarı
Ziyaretçi
TAROT AÇICISI ya da okuyucusu olma hazırlığına geçmeden evvel, yapılması gereken bazı kurallar vardır. Önce belli bir ortamın hazırlanması, yararlı olacaktır. Bundan sonra da, okuyucunun kendisinin hazırlanması gerekir. Öncelikle, çalışılan odanın ışıkları azaltılımalıdır veya mum ışığı ya da küçük ve tercihen yeşil bir ışık kaynağı kullanılabilir. Odada, güzel kokulu tütsülerin yakılması da, rahatlık sağlanması yönünden uygun olacaktır. Bilincin boşaltılması ve tüm bedende genel bir rahatlamanın sağlanması gerekir. Bunun için de, en uygun yöntem nefes metodudur.

Örneğin, beş veya on saniyeden başlayarak ritmik nefes alma yolunu kullanabilirsiniz. Bunu on beş dakikaya kadar sürdürebilirsiniz. Kartları açacağınız masanın üzerini siyah veya mor bir örtü ile kaplayın. Örtünün desenli olmaması çok önemlidir. Bazı yöntemlere göre, oturuş biçimleri de önemlidir. Kendisine Tarot açılan kişi, güneye doğru, Tarot okuyucusu ise, kuzeye doğru dönük olarak oturmalıdır. Ama, okuyucu eğer Tarot'u kendi için ya da orada bulunmayan birisi için açıyorsa, yüzü doğuya yönelik olmalıdır. Bütün bunlar birer ön hazırlıktır, yapılıp yapılmaması yine kişinin arzusuna veya inancına kalmıştır.

Harut mu, Horus mu?

Genelde, birçok uzman Tarot okuyucusu, belli duaların okunmasını önerirler. Bunlara, niyet duaları denir. Bu noktada, ilk olarak islami dualar geliyor. Aslında, Tarot, Müslüman falcılar arasında çok bilinen ve kullanılan bir yöntem değildir; ama yine de kullanılır. Müslüman falcılar, önce aptes aldıktan sonra, bir defa Fatiha, üç defa da İhlas surelerini okurlar, ardından bir defa da Ayet ül-Kürsi duası edilir. Bundan sonra da, aşağıdakine benzer bir dua edilir: "Ya Rab, sen kadiri mutlaksın, gizli veya aşikâr her şeyi bilirsin, ben (biz) âciz kulun (kulların) şu konuda yetersiz ve şaşkın kaldık. (Burada, hakkında fal açılan kişi de kastedilir). Lütuf ve keremin ile beni (bizi) bu durumdan kurtar ve hakkımda (hakkımızda veya şu kulun hakkında) hayır ve şer ne ise bildir Rabbim. Amin."

Aynı amaca yönelik bir diğer dua, genellikle Batılı uzmanlarca kullanılır; "Ey I.A.O, sana yalvarıyorum. Gizli bilgeliğin bilgisi üzerinde duran büyük melek H.R.U, senin tarafından gönderilsin ve o, görünmeyen elini, bu sanatın kartları üzerine koyarak onları kutsasın. Biz, senin şanın ve dile gelmez adın şerefine gizli şeyleri bilebilmeyi elde edelim. Amen." Burada geçen I.A.O. ve H.R.U. adları önemlidirler, harf harf, tek, tek okunurlar. I.A.O. geleneksel bilgilere göre, Tanrının isimlerinden biridir. H.R.U. ise, bir melektir. Bu meleğin tam adının Heru olduğu sanılıyor. Heru adı, Harut adıyla birleştirilir. Harut, Kuranı Kerim'de adı geçen ve Babil'e insanlara sihir ve büyü bilgisini öğretmeleri için gönderilen iki melekten biridir (Bakara suresi, ayet: 102). Bir başka yaklaşıma göre ise, H.R.U. Mısır Tanrısı Horusun, telaffuzu bozulmuş şeklidir. Sonuç olarak, bu dua yöntemleri birer örnektirler, Tarot okuyucusu bunlardan birisini seçebilir ya da kendine özgü bir diğer yöntem daha geliştirebilir.

Yorumlamanın zorluğu

Tarot açılışının öğrenilmesinde, ilk iş, kartların ters veya düz anlamlarının iyice öğrenilmesi ve tanımlamaların tam olarak özümlenmesidir. Açılış metotları çok çeşitlidir; Tarot okuyucusu bunlardan birisini, kendi seçecektir. 78 kartın anlamlarının tam olarak ezberlenebilmesi, ilk dönemlerde güç bir iştir, bu aşamada, bir kaynak kitaptan yararlanılabilinir. Ama asıl önemli nokta, bu değildir. Bütün bu kartların kehanet anlamları en geniş biçimde harfi harfine ezberlenmiş olsa da, iş bu kadarla bitmez. En güç olay, yan yana olan kartlar arasında olan bağlamların yapılmasıdır. Bu ise, yazı ile anlatılamaz. Kartlarla iç içe olmaya, onları çok iyi tanımaya ve uzun deneyimlere bağlıdır. Burada, ancak yaklaşık bir örnek verilebilir. Metot olarak, 'Küçük Haç'ı kullanabiliriz. Destenin bu metotla açıldığını kabul edelim, ortaya beş kart açılmıştır. Birinci kart, içinde bulunduğumuz durumu gösterir, bu kart örneğin Kılıç 7'li olsun. Düz açılmış olan bu kart, kısmi başarılar, konsantrasyon eksikliği yüzünden gerçekleşmeyen planlar ve Tarot' u açılan kişinin ancak başkalarının sayesinde ilerleyen biri olduğu anlamlarındadır. İkinci kart ise, geleceği gösterir. Bu da, ters pozisyonda, Kader Çarkı veya Şans Tekerleği olsun. Bu kartın kehanet anlamı çoğalma, bolluk ve başarıdır. 3. Kart, düşünceyi, aşk, neşe ve bereketi gösteren Kupa ası olsun. 4. Kart, yapılacak şeyleri gösterir, bu da Büyük Sırlar'ın III. kartı olsun. Anlamı kudret, hareket ve cesarettir. 5. Kart sonuçtur, Kupa 6'lı olduğunu kabul edelim, anlamı iyi haberler ve mücadelede başarıdır. Şimdi, bu kök anlamlara göre yorumlayalım.

Geleneklere uymak gerekiyor

"Siz, başkaları sayesinde ilerlemeye eğilimli birisiniz. İçinde bulunduğunuz şu anda, iyi konsantre olamadığınız için, planlarınız bir türlü gerçekleşmiyor. Bu yıl içinde, başkalarından yararlanmayı nihayet bırakıp, arzuladığınız hedefe ulaşacaksınız. Düşüncelerinizde aşk var, önünüzdeki dönem içinde sevdiğinizle birlikte mutlu olabilirsiniz. Bolluk gelecek, kuvvetinizi, güç ve cesaretinizi kullanırsanız, işlerinizi başarı ile tamamlayacaksınız. Sonuç olarak, bu yıl içinde, her işinizde başarı ve olumlu sonuçlar görüleceği söylenebilir." Bu bir örnektir, önemli olan, sürekli pratik yapmaktır. Boş zamanlarınızda, yoğun Tarot meditasyonu yapın; sanki biri varmış gibi, bir metot seçerek, kartları açın ve okuyun. Böylece, hem sezgileriniz gelişecek, hem de kartların anlamları daha çok aklınızda kalacaktır. Bazen, beklemediğiniz bir anlamda kartla karşılaşabilirsiniz, o zaman içinizden gelen sesi dinleyin.

Tarot'un bazı kesin gelenekleri de vardır, bunlara uyun. Başarınızın artmasına yardımcı olurlar:

1. Aynı kişiye, bir yıl içinde, bir def adan fazla kart açmayın.
2. Kartlarınızı, sizden başkasının eline vermeyin.
3. İşi bittiği zaman, kartlarınızı özel bir kesede saklayın (koyu renkli).
4. Tarot açtığınız kişiye desteyi karıştırtın, sonra, sol eliyle ve sola doğru üç ayrı parça ha/inde kestirin.
5. Bazı açılış metotlarında çok önemli bir gelenek vardır. En son kart açılmadan evvel, üç defa "Açayım mı? Çıkana razı mısın?" diye soru¬lur. Cevap olumsuzsa, kart açılmadan tekrar desteye karıştırılır.

Kılavuz kartın önemi

Yüzlerce Tarot açma metodu vardır. Bunlar, üç kartla yapılan en basit metottan başlayarak, 78 kartın açıldığı metotlara kadar gider. Size, on değişik metot sunacağız, siz bunlardan birisini, arzuladığınız gibi seçebilirsiniz. Yalnız, daha önce, "Signifikatör" yani belirleyici kartı seçmeniz gerekir. Bir diğer anlamda bu kart, kılavuz karttır. 40 yaşından fazla bir erkeğe bir kral kartı, kadına kraliçe kartı, 20-40 arasında genç bir erkeğe bir silahşor kartı, 20 yaşın altındaki kadın veya erkeklere bir uşak kartı seçilir. Tarot açılan kişi, sarışın, açık renk gözlü ise sopalardan kral, kraliçe, silahşor veya uşak seçilir. Kumral, ela gözlü ise, bir kupa kartı, kahverengi saçlı ve gözlü ise, bir kılıç kara siyah saçlı ve gözlü esmer biriyse, tılsımlardan bir kart seçilir. Signifikatör, yani kılavuz kart, basit yayma metotlarında merkezi bir pozisyona konur ve yayılış onun çevresine doğru yapılır. Büyük açış biçimlerinde ise, kılavuz kart, deste içinde bırakılarak okumaya başlama kartı olarak kabul edilir. Bazı metotlarda ise, kılavuz kart hiç kullanılmaz.

Metotlar

A. BASİT METOT: Önce signifikatör kart seçilir, sonra karıştırılan desteden, Tarot okuyucusu iki kart seçer ve kılavuz kartın kendisine göre sağ yönüne dizer. Birinci kart, konuyu veya karşılaşılacak durumu, ikinci kart da muhtemel sonucu verir.

B. 15'Lİ METOT: Bu metotta signifikatör yoktur. Malum, seremoniden sonra, kartlar beşer, beşer dizilir. Birinci kartın, sol yanına dört kart konur, altıncı kart, birincinin yukarısına konur, 7-8-9-10. kartlar, altıncının yanına dizilirler. On birinci kart, altıncının yukarısına konur, 12-13-14 ve 15. kartlar birincinin sol yanına dizilirler. Birden beşe olan ilk sıra, gelecektir, altıncı ile onuncu arası haldir, on birinci ile on beşinci arası geçmiştir. Yorumlamaya, geçmiş sırasının son kartından yani, 15'ten başlanır.

C. 36'LI METOT: İlk yedi kart soldan sağı dizilir, yedincinin sağ yanına signifikatör konur. Hemen alta, ikinci sıraya altı kart dahi dizilir. Yedincinin altına, 13. kart gelir. Sonra 9. kartın altına 14. ve 13. kartın altına 18. kara koyarak beş kart daha dizin. Sonraki sıra don kart olacaktır, yani 18. kartın altında 22. kart olarak. 21. ve 22. kartların altına 23. ve 24.kartları koyun (iki kart). Son sıra 11 kart ola¬caktır, soldan sağa doğru dizin. Bu sisteme göre, birinci sıra ev ve çevredir (7 kart), ikinci sıra açılışın konusu ya da kişisidir (6 kant üçüncü sıra geçmiş olay veya kişilerdir (5 kant dördüncü sıra sürprizlerdir (4 kart), beşinci sıra karşıt faktörler ve ılımlılıktır (2 kart) ve son sıra bilinmeyen etkin faktörlerdir (11 kart). Böylece, 35 kart dizilmiş olur ve signifîkatörle 36 kart açılmış olur.

D. KÜÇÜK HAÇ METODU: Signifikatör kullanılmaz. Kesişten sonra, birinci kartı masaya soyun, bu, haldir yani şu andır. Bunun sağına biraz uzağa, ikinci kartı koyun, bu gelecektir, üçüncü kartı yukarıya koyun, anlamı düşüncedir. Dördüncü kart, yapılacaklardır, onu da alta koyun. Böylece bir dörtgen oluşturun, tam ortasına ise beşinci kartı koyun, o da sonuçtur. Buna göre, ilişkileri kurmayı unutmadan yorumlayın.

E. AT NALI METODU: Signifikatör kullanılmaz. Şekil V biçiminde veya at nalı (ters) şeklinde olacaktır. Birinci kart konduktan sonra, hafif sağa, altına ikinci kart, aynı şekilde üçüncü ve dördüncü kartlar konur. Dördüncü kartın yukarısına yine hafif sağa beşinci kart ve aynı şekilde altıncı ve yedinci kartlar konur. Birinci kart geçmişi, ikinci kart şimdiki hali, üçüncü kart genel geleceği, dördüncü kart alınması gereken tedbirleri, beşinci kart Tarot'u açılanın çevresindeki olayları, altıncı kart amacın önündeki engelleri, yedinci kart ise tüm bu kartların toplu yorumu ile kazanılacak olan muhtemel sonucu verir.

F. ESKİ KELT METODU: Birinci kartın altında, signifikatör vardır. Kartlar açık olarak yayılırlar. Birinci kart genel durumdur, "bu onu örtsün" denir. İkinci kart olumlu, olumsuz etkilerdir, "bu ona engeldir" denir. Üçüncü kart önceki sebeplerdir, "bu onun altındadır" denir. Dördüncü kart geçmişte kalan etkilerdir, "bu onun arkasındadır" denir. Beşinci kart istenilen sonuçtur, "bu onu geliştirsin" denir. Altıncı kart gelecektir, "bu onun önündedir" denir. Yedinci kart korku ve endişelerdir, sekizinci kart Tarot’u açılanın çevresindeki durumu, dokuzuncu kart ümit ve düşünceleri ve onuncu kart açılışın tam sonucunu verir. Eğer, tam bir sonuç elde edilemezse, 10. kart signifikatör olarak seçilir ve aynı metotla açılış yine yapılır. Bu metot, Tarot açılışlarında en çok kullanılan metottur. Birçok Tarot açıcısı, bu metodu kullanırlar.

G. BİR YIL SONRA METODU: Signifikatör kullanılmaz. Kartlar saat yönünde, daire şeklinde dizilirler. Yorum ise, saatin aksi yönüne doğru yapılır. Her kart belli bir ayı gösterir, ortadaki 13. kart yılın genel yorumudur. Bu metotta, kartların ters anlamları kullanılmaz. 12 kartın toplu yorumu ile, 13. kartın yorumu toplu olarak göz önüne alınır.

H. GÜNEŞ SİSTEMİ METODU: Ortaya signifikatör konur. Kartlar etrafına doğru yayılarak, yedi uçlu bir yıldız oluştururlar. Yıldızın her ucunda bulunan kart, Astrolojideki bir gezegenin etki alanına girer. Anlamları şöyledir:

1. Ay kartı: Evle ilgili konular.
2. Merkür kartı: İş, yalanlar, aldatmalar, kadınlar ve haberleşme.
3. Venüs kartı: Aşk yaşamı.
4. Güneş kartı: Şöhret ve ün kazanma ile ilgili konular.
5. Mars kartı: Düşmanlar ve kavgalar.
6. Jüpiter kartı: Kazanç ve maddi gelişimler.
7. Satürn kartı: Entelektüel düşünceler ve genel sınırlanmalar.

Bu sistemde, kartlar önce teker, teker, sonra ikişer ,ikişer yorumlanırlar. Eşleştirme; bir dört ile, üç beşle, altı yedi ile şeklinde yapılır. Aynı metot, günlük olarak, haftalık planlama için de yapılır. Buna göre, 1. kart pazartesi, 2. kart çarşamba, 3. kart cuma, 4. kart pazar, 5. kart salı, 6. kart perşembe, 7. kart cumartesi günlerini gösterir. Bu amaca yönelik açılışta, kartlar numara sırasına göre değil, gün sıralamasına göre açılırlar ve yorumlanırlar.
HerHangiBiri - avatarı
HerHangiBiri
Ziyaretçi
4 Kasım 2008       Mesaj #7
HerHangiBiri - avatarı
Ziyaretçi
Bir Tıkla Tarot Falı


Beni en çok şaşırtan ve her defasında doğruya yakın analiz yapmayı başaran bir tarot bakma sistemi. Eminim doğruluk oranından sonra sizde bana hak verirsiniz.


HerHangiBiri - avatarı
HerHangiBiri
Ziyaretçi
7 Kasım 2008       Mesaj #8
HerHangiBiri - avatarı
Ziyaretçi
Tarot Açılımları


Celtic Açılımı

Celtic Çapraz açılımı en çok kullanılan ve popüler olan açılımdır. Açılımı kullanan kişinin yaşamına ışık tutmak için açıklamar getirir. Bu açılımı kullanmak için öncelikle bir soru üzerine yoğunlaşmanız gerekmektedir

Astrolojik Açılım

Bu açılımda her kart kendi üstünde bir kişilik olarak tanımlanır. Her kart bir astrolojik evi simgeler ve o simgenin kuvveti veya zayıflığını açıklar. Bu açılımı kullanmadan önce bir soru hazırlaman ve kendi kendine sorman gerekiyor

İlişki Açılımı

Bu açılım kişinin diğerleri ile olan ilişkisi açılımında ihtiyaçalarını, eksiklerini ve farklılıklarını açılar bu açıklamalara iki taraf içinde geçerlidir. Bu açılımı kullanmak için öncelikle ilişkide olduğunuz kişi hakkında sıkı bir şekilde düşünmeye başlayınız

Gezegensel Açılım

Bu açılım sizin şu andaki yaşamınız hakkında birden çok şey söyleyebilir. Açılımın şu andaki yaşımınız hakkında olduğunu unutmayın ve birden çok etkisi var! Bu açılımı kullanmak için lütfen bir soru üzerinde yoğunlaşın

Doğum Günü Açılımı

Doğum günü açılımı gelen doğum gününüzden önce bir amacın yerine getirilmesi ile ilgili olarak bilgi veren bir açılımdır. Lütfen bu yönde gelecek doğum gününüzden önce ne yapmak istediğiniz üzerine yoğunlaşın

Mandala Açılımı

Mandala açılımi sizin tinsel (manevi) yönünüzle ilgili olarak açıklamalar getirir. Bu açılımı kullanmak için bir soru sorabilirsiniz veya genel olarak tinsel tarafınızı soru sormadan sorgulayabilirsiniz.

Yıldız Açılımı

Yıldız açılımı genellikle özel sorular üzerinde yoğunlaşır. Bu açılımı kullanmak için hiç bir şey yapmadan (konsantre) önce bir soru üzerine yoğunlaşın

Yaşam Ağacı Açılımı

Yaşam Ağacı Açılımı genel olarak yaşamınız hakkında bilgi. Genel olarak detaylara girmeden irdeler. Bu açılımı kullanmak için bir soru hazırlayın ve açılım yapın

Çapraz ve Üçgen Açılımı

Bu açılım yaşamınızın nereye doğru gittiğini genel olarak irdeler ve açıklamalar getirir. Bu açılımı kullanmak için bir soru üzerine yoğunlaşın

Rüzgarlı Yol Açılımı

Bu açılım vermeniz gereken kritik kararlar hakkında size yardımcı olur. Açılımı kullanmak için Kararlar ve Çözümleri hakkında düşününüz
Rakamların Gizli Gücü Açılımı

Bu açılım rakamların anlamlarını kullanarak açıklamalar yapar. 1 ile 9 arasındaki rakamları kullanır. Bu açılımı kendiniz hakkında herşey için kullanabilirsiniz.

Hayaller ve Amaçlar Açılımı

Hayaller ve Amaçlar Açılımı şu andaki amaçlarınız ve hayalleriniz hakkında açıklamalarda bulunur. Bu açılımı kullanmak için amaçlarınız hakkında düşünmenizi istiyoruz.
kemoli - avatarı
kemoli
Ziyaretçi
12 Kasım 2008       Mesaj #9
kemoli - avatarı
Ziyaretçi
Arkadaşlar online olarak tarot falınıza bakmanız da mümkün ;

Tarot Falı Ana Sayfası
LaDyGaGa - avatarı
LaDyGaGa
Ziyaretçi
24 Ocak 2012       Mesaj #10
LaDyGaGa - avatarı
Ziyaretçi
Tarot Falı Nasıl Bakılır

Tarot günümüzün en popüler fallarindan biridir ve diger fallardan farklidir. Ilk önce kendinize bu fali neden ögrenmek istediginizi sorun. Vereceginiz cevap çok önemli, çünkü o cevap size kapiyi açacak olan dogru anahtari getirecektir. Eger verdiginiz cevap yeterli degilse, elinizde yanlis anahtarla dogru kapiyi açmaya çalisacaksiniz. Ama kapi açilmayacak.

Eger bu fali ögrenirken kapi açilmazsa, tarot falina baktiginiz insanlar size '' hayir öyle degil, dogru degil, bilemiyorsun'' derseler, yanlis anahtari tutuyorsunuz demektir. Ve o zaman '' neden tarot ögrenmek istiyorum?'' sorusu tekrar senden bir cevap bekler. O dogru anahtari bulma meziyetti belki bir ayini, belki de yillarini alabilir. Bu fali yanlis anahtarla asla bakamazsiniz.

Eger Tarot falini ögrenmeyi hala istiyorsaniz, bu kartlarla yasamak istiyorsunuz demektir.

Tarot özel zamanlarda, özel insanlara bakilan bir falmis gibi lanse edilir. Ama tarot bakan kisi her ani özel ve her insani özel kabul eder. Isterseniz mistik dekorlu, los isikli ve sakin bir yerde, isterseniz kalabalik, gürültülü bir caddede kartlari açip yorumlayin. Hiçbir önemi yok. Eger gelecegi görme yetisine sahip ve karsinizdaki insanin ruhunu okuyabiliyorsaniz, zaman, mekan önemini yitirir.

Tabii güzel dekorlu, mistik objelerle süslü, ipek masa örtüsü, kimsenin el sürmedigi 10 yillik tarot kartlari ve masada yanan bir mumun oldugu odada tarot açmak keyiflidir. Ve sizin daha iyi konsantrasyon saglamaniza yardimci olur. Fakat bu ayrintilar hiçbir zaman sizin gelecegi görmeniz için yeterli degildir. Eger bu ayrintilar ve gelecegi görme yetisi birlesirse çok keyifli ve doyurucu bir seans ortaya çikacaktir.

Tarot kartlarini, kendinizin degil baska insanlarin gelecegini görmek için yorumlamak zorundasiniz. Bu yüzden anlatimlarimda, karsinizda size fal baktirmak niyetinde olan bir insani göz önünde bulundurarak açiklamalarimi yapmaya çalisacagiz. Tarot tek kisilik bir oyun degildir. Eger sadece kendi geleceginizi görmek için kartlari kullanmak isterseniz, oldugunuz yerde sayarsiniz ve de en sonunda kartlari terk edersiniz.

Tarot kartlarini iyi yorumlayan insanlarin, kartlari kullanmaya baslamadan öncede 6.hissi, sezgileri güçlü oldugu bilinir. Kartlar sezgilerin yön bulmasini saglar. Zamanla daha güçlü ve dogru tahminler yapmaya baslarsiniz. Peki sezgilerinizin güçlü oldugunu nasil anlayacaksiniz? Kendinizi dinleyerek. Içinizden gelen sese güveneceksiniz. Eger sizde ufak bir kivilcim (6. His, sezgi) mevcutsa, ilerleyen yillarda sönmeyen ve kontrollü yanan atese dönüsecektir. Maalesef ki bu kivilcim tarot bakmak için sarttir.

6. Hissiniz kuvvetli degilse, bir tasin iletkenligi gibi geçirmez, kati olursunuz ve karsinizdaki insanin sicak veya soguk, iyi veya kötü, güçlü veya zayif, hakli veya haksiz oldugunu algilayamazsiniz. Algilayamadiginiz zaman tarot kartlarina iletemezsiniz ve sonuç olarak kartlar gerçekleri yansitmaz. Tarottun en önemli prensibi, kendi enerjinizi ve karsinizda oturan insanin enerjisini, hislerinizi dinleyerek kartlara akitmaktir.

Bunu nasil yapacaksiniz? Kendinizi dinleyerek. Çevrenizdeki sessizligi degil, kendi içinizdeki dinginligi ve yalinligi yakalayarak. Kendiniz ve karsinizda oturan insan hakkindaki tüm düsüncelerinizden arinarak bunu basarabilirsiniz.

Tarot bakmanin sakincalari var mi? Iyi yanlari oldugu gibi kötü yanlari da vardir. Mesela eger karsinizdaki insan çok sikintiliysa, onun negatif enerjisi size geçebilir. Bu yüzden olabildigince saydam, yansitan olmak zorundasiniz. Eger dis etkilere, enerjilere karsi güçsüzseniz tarot bakmanizi tavsiye edilmez. Çünkü her tarot seansindan sonra yorgun düsecek, güçsüzlesecek ve zarar göreceksiniz.

Peki güçsüz oldugunuzu nasil anlayacaksiniz? Eger size nazar degiyorsa, çok sik basiniz agriyorsa, bir insanla konustuktan sonra kendinizi yorgun ve bezgin veya tam tersi enerjik ve hareketli hissediyorsaniz dis etkilere açiksiniz demektir. Bu durum sik, sik sizin zarar görmenize neden olabilir. Tarot bakmanin diger bir sakincasi, eger iyi bir yorumcu olmayi basarirsaniz, diger insanlarin dertleri ile ugrasmaktan kendinize zaman ayiramaya bilirsiniz veya insanlarin devamli kendilerine tarot bakmanizi rica etmeleri sizi sikip, bunaltabilir ve gittiginiz her yerde size rahat vermeyebilirler.

Her seyden önce su bilinmelidir ki tarot fali gelecegi görmekten çok sizin ruhsal durumunuzu desifre eder. Karsinizdaki insan tarottun simgesel içerigini, sembollerin derinligini anlayamaya bilir. Ve tarot açilimi yaptiginiz kisi derin degilse, size altin sunmuyorsa, tarot yorumcusu sadece bir araci oldugu için en degerli kelimeleri bulup çikartamaz, soru isaretleri havada asili kalir. Bu nedenle tarot açilimi yapacaginiz insani önceden uyarmak zorundasiniz, yoksa enerjinizi bosu bosuna tüketebilirsiniz.

Tarot bakmanin getirecegi sikintilardan biride su olabilir; 6. Hissiniz gün geçtikçe güçlenecek ve gelisecek, bedensiz varliklar tarafindan rahatsiz edilebilirsiniz. Bu durumun yaratacagi etkiler kisiye göre degisebilir. Ama yinede diger boyuta açilan kanala veya paralel dünyalara yakinlasacaksinizdir. Tarot bakan her kisi bu ince sinira yaklasmayabilir. Burada asil belirtmek istedigim; Siz zaten bazi meziyetlere sahipsinizdir, tarot kartlari sizin hassaslik derecenizi arttirir. Yasayacaginiz olaylar, sesler, içine dogmalar rahatsiz edici boyuta varabilir. Eger bu tür meziyetlere sahipseniz ve rahatsiz olabileceginiz düsüncesi varsa, bu fali ögrenmeyin.

Insanlar genelde tarotun kökeninde insan psikolojisinin agir bastigini bilmezler. suan, geçmis, beklentiler, korkular, dis etkenler, gelecek kombinasyonu ile yasami elle tutulur bir hale getirir. Burada en önemli etken soru cevap yöntemi ile kartlarin isaret ettigi noktayi tam olarak tespit etmektir. Tarot geçmisi ve bugünü, tüm yasananlari net bir sekilde ortaya koyar. Eger geçmisi desemezseniz gelecekle ilgili tahminlerinizin saglamligi azalir. Tarot açilimi yaptiginiz kisinin kisiligini ve son günlerdeki ruhsal durumunu kartlari kullanarak ortaya çikarmalisiniz. Bu çok önemli, neden mi? Çünkü sizin ve karsinizdaki insan arasinda bir bag, güven olusmasini saglar. Bu güven gelecegi daha iyi görebilmenize yardimci olur.

Eger bu gizemli kartlarin gelecegi okumasini istiyorsaniz, ilk önce kartlarin üzerindeki resimleri belleginize iyice islemeniz gerekiyor. Piyasada birçok sanatçinin resmettigi tarot serileri var. Size tavsiyem mutlaka bu özel tasarimli kartlari kullanmanizdir. Çünkü tarotta ilk basta sindirdiginiz semboller çok önemlidir. Bu yüzden tarot karti çesitleri içinden size en yakin olani, hislerinizin sesini dinleyerek belirleyin. Ve tarot kartlarini seçerken ki diger bir husus, sembollerin islenisi birbirinden farkli olmali. Özellikle belirtmek istedigim, sizin olumlu veya olumsuzu net olarak görebileceginiz, sembollerin kolayca anlasildigi tarot karti serilerinden birini seçmeniz.

Tarot serilerindeki sembolleri inceleyerek hislerinize en iyi tercüman olacak seçimi yaptiktan sonra Tarot serüvenine basliyorsunuz demektir. 78 tane Tarot kartinin üzerindeki resimleri belleginize iyice kazimak yillarinizi alacak. Tarotta bir tek seriyi yillarca kullanmak her zaman daha iyidir. Eger farkli farkli sanatçilarin resmettigi serileri bir arada kullanarak tarottu ögrenmeye çalisirsaniz çok güçlük çekersiniz. simdi artik kendinize bir Tarot destesi almaya hazirsiniz.

Seriniz 22 majör Arcana ve 56 Minör Arcana olmak üzere iki çesit gruptan olusacaktir. Majör Arcanalar ruhsal gelismeleri, ana degisimleri içerdikleri sembollerde barindirirlar. Minör Arcanalar da yasamin içindeki sembolleri, kisileri, iliskileri, sevgiyi, basarilari, engelleri, tehlikeleri, is hayatini, maddi inis çikislari, zaferleri, yenilgileri... günlük yasamin içinde etkili olan her durum simgesel olarak minör Arcana kartlarinda islenmistir.

Tarot kartlari, ruhsal gelisimimizi tamamlarken yasamin tüm ayrintilari göz önünde tutularak tasarlanmistir. Bu nedenle hiçbir ayrinti gözden kaçmaz ve günlük yasamda burnumuzun dibinde duran gerçekleri net bir sekilde görmemize yardim eder. Kendi yasantimiza çerçevenin disindan bakmamizi saglar. Bugünü iyi anlarsak yarinimizi kendi ellerimizle var edebiliriz. Ama bugün ki kisir döngülerimizden kurtulamazsak, neyin etrafinda dönerek vakit kaybettigimizi algilayamazsak, ümitlerimiz yarinlarla birlikte renksizlesmeye baslar.

Tarot günlük yasamimizi aydinlatir, önemli olan andir ve bize bunu daima fisildar. Bugününüz yarinin elçisidir. Kartlar bunu bilir ve bize gelecegin nasil sekillenebilecegini göstermeye çalisir. Bu 78 adet karttin her biri büyülüdür ve nerede, ne zaman sizin parmaklarinizin arasina sikisacagini bilir. Asla süpheye düsmezler. Sorunuza karsilik ortaya çikan kartlar belki ilk basta size anlamsiz gelebilir. Fakat olaylar yasanmaya basladiktan sonra kartlarin aslinda size neyi isaret ettigini görür ve hayretler içersinde kalirsiniz.
Kaynak:Tarot Fal Nasl Baklr TAROT renmek

Benzer Konular

27 Şubat 2012 / Misafir Soru-Cevap