Arama

Çin Astrolojisine Göre Keçi Burcu

Güncelleme: 15 Haziran 2013 Gösterim: 9.622 Cevap: 1
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
17 Ağustos 2008       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Yin - yang: Yang
Ugurlu Sayısı: 12
Sponsorlu Bağlantılar
Renk: Açık Yeşil
Hayvan: Bülbül

Bitki: Nergis, Kızılcık Ağacı
Şifalı Ot: Nane
Baharatı: Safran
Kıymetli Maden: Alüminyum



Keçi insanları kendi hayal dünyalarında yaşayan, yaşamlarında hiç bir zaman düzen ve organizasyon yaratmaya ihtiyaç duymayan kişilerdir. Oldukça yumuşakbaşlı ve diğer insanların yönlendirmesine açık bir yapıları vardır.Etraflarındaki insanları mutlu etmek, hoşnut kılmak için ellerinden geleni yaparlar. Uyumlu yapıları gereği, insanlarla ilişkileri her zaman son derece mükemmeldir. Hayatta savaşmaktan, huzursuzluktan ve mücadeleden nefret ettikleri için, güvenecekleri ve sırtlarını yaslayayacakları bir insana ihtiyaç hissederler. Keçi’nin iradesi zayıf değildir ama, başka bir insana zorla bir şey yaptırtmak, kabul ettirmek, kendi yaralanmasına ve acı çekmesine yol açar. Sezgileri son derece kuvvetli olan Keçi insanı, çok zengin bir hayal dünyasına sahiptir. Bu zengin hayal dünyasının esinlerini kullanabileceği moda ya da sanat gibi konularda çok başarılı olur ve tatmin elde edebilir. El yetenekleri de oldukça gelişkin olan Keçi, bu tür mesleklerde de kendinden bir şeyler katarak, büyük başarılar elde edebilir. Aslında plansız programsız olmasına rağmen, dayanıklı bir insandır Keçi.

İnandığı ve gönül verdiği projeler için çelik gibi bir irade ile sonuna kadar sabır gösterebilir. Ama yine de sistem yaratamamak gibi bir özelliği olan Keçi, ağır sorumluluklar altına girmek, zor kararları uygulamak gibi ciddi gereksinimleri olan mesleklerde başarılı olabilecek bir yapıda değildir. Spontanlık ve duygulara göre hareket etmek tam Keçi tarzıdır. Ruh halindeki dalgalanmalar da ilişkilerinde belirleyiciliğe sahiptir. Keçi’yi iyi tanımayan insanlar, O’na alışıncaya kadar büyük şaşkınlıklar yaşayabilir.Keçi duygusal yapısıyla, sadık ve vefakar bir insandır. Özellikle güvene ve yönetilmeye ihtiyaç duyduğu için, tek eşliliğe daha yatkındır. Ancak duygusal ihtiyaçları da çok ön planda olan Keçi insanı, beraberliğinin ilerleyen zamanlarında bile, yeni bir aşk aramak için yıllanmış eşini terk edebilir. Keçi’nin eşi kadar ailesi ve çocukları da hayatının merkezinde bulunur. Çocukları için her türlü fedakarlığı yapabilen Keçiler, oldukça iyi ebeveyn olmalarına rağmen, otorite kurmakta zorlanırlar. Keçi kadını sezgileriyle hayatını yönlendiren, kendini duygularına bırakan bir yapıdadır. Sevdikleri için hiç bir fedakarlığı yapmaktan çekinmez. Aşka aşık olan Keçi kadını, duygusal anlamda tatmin olmazsa ya da şüphe yaşarsa, tırnaklarını çıkarabilir ve radikal kararlar alabilecek hale gelir.
Duygusallık her şeyin önüne geçtiği için, cinselliği de duygusallık olmadan yaşayamaz. Resmi birlikteliklerinde bile, masumluğunu ve utangaçlığını üzerinden atması oldukça uzun süre alabilir. Keçi erkeği de kadını kadar hassas, gelenksel hayat mücadelesine uyum sağlamakta zorluk çeken bir yapıya sahiptir.

Para harcamaya olan merakını, para kazanmak için gösterse, milyarder olabilir. Kadınların kendisine söz geçirmesine ya da yönetmesine karşı eğilimi vardır. Dominant kadınlardan hoşlanan Keçi erkeği, kendinden daha güçlü ve becerikli bir kadın bulduğu zaman tüm sorumluluklarını onun üzerine yıkabilir.
_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
15 Haziran 2013       Mesaj #2
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
Keçi

Sponsorlu Bağlantılar
Zarif, artistik yetenekleri olan, doğaya aşık gibi olumlu özelliklerinin yanı sıra bir de karamsar, heyecanlı, bıktırıcı, kararsız olmasaydı Keçi bütün simgeler arasında en büyüleyicisi sayılabilirdi. Keçi varlığından hiçbir zaman memnun değildir. Kaprisleri ile çevresindekileri umutsuzluk içine sokabilir. Kendisi itiraf etmese de sahiplenmeyi sever. Disiplinsiz, her zaman geç kalan, zaman kavramı olmayan kişiliği yüzünden Keçi başkaları için çekilmez olabiliyor. Bunun yanı sıra işine geldiği zaman o kendini sevdirmesini bilir ve bu şekilde başkalarını kullanarak onların sayesinde yaşayabilir. Keçi bağımlılık duygusundan çok uzaktır. Ama ona güvenli bir ortam sağlanırsa her koşula kolaylıkla adapte olur ve ayak uydurmasını bilir.
Ürkek, kadınsı, bazen şefkatlidir, şikayet etmesini sever. Hakkında konuşulmasından, yönetilmekten, tavsiye dinlemekten, birisinin kaprislerini çekmesinden, sürekli kararsızlığının ve şikayetlerinin dinlenmesinden hoşlanır. Yalnız başına karar veremez ve her zaman başkalarına güvenir. Keçi hakkında konuşurken onun karamsar birisi olduğunu söyleyebiliriz.
Keçi'nin hareketleri bilgece ve şefkatli olsa da o kişilik olarak aşırı kaprislidir. Çoğunlukla dindar olabilir. Ayrıca hayali eserler ve doğaüstü olaylar, falcılık ve horoskoplar ilgisini çeker. Keçi ilk bakışta insanda iyi yürekli ve iyilik sever birisi gibi izlenim bırakabilir. Gerçekten de o hayır işlerine yatkındır, kendisinden daha mutsuz insanlara yardım etmesini sever. Yalnız maalesef dağıttıkları her zaman Keçi'ye ait şeyler değildir. Onun bu açıdan sorumluluk duygundan yoksun birisi olduğunu söylersek hata etmemiş oluruz. Keçi'nin yaşamı onun değil başkalarının elindedir.
Keçi'nin iyi bir vekile ihtiyacı olduğu bir gerçektir. O kesinlikle sorumluluk duygusundan yoksun, inisiyatifsiz, iradesiz biridir. O kimseyi yönetemez, daha fazla dinleyebilir. Başında iyi bir etki olursa sanatın dallarına yönele bilir. Zevkli ve yeteneklidir. Sanatsal veya teknolojik işlerde iyi bir şekilde yönetilirse uzmanlığa kadar yükselebilir. Keçi zekidir. Ama asla esas rolde oynamak ona göre değildir. O hayaller kuran biridir, küçlü bir iradeye ihtiyacı vardır.
Bu kadınsı bir simgedir. Kadınlar bağımsızlık ve sorumsuzlukları için her zaman erkeklere göre daha kolay affedilirler. Keçi sakin bir hayatı tercih eder ve zengin veya ona işlerinde faydalı olabilecek evlilik hayalleri kurar. Hatta zengin ailesinin yanında bile yaşamaya devam edebilir. Bir bakıma o çok menfaatçidir. Her şey onun nasıl bir ortamda bulunduğuna bağlıdır. İyi bir 'otlukta' beslenen Keçi başarılı olur ve iyi yaşam sürer, kötü bir 'otlukta' beslenen ise sürekli yaşamından şikayet eder.
Ticaretten uzak durursa akıllılık eder. O kötü bir satıcıdır. Akıcı konuşamaz, fikirlerini zor ifade eder, çok hızlı konuşur veya çok yavaş ve dolaylı konuşarak konuyu saptırır.
O savaşta yenen taraf, amir veya asker olamaz. Kötü bir alın yazısı varsa yaşamını köprü altında sona erdirebilir. Yeterince giysi, yemek, konfor olan bir ortamda Keçi için hiçbir önemli bir sorun olamaz. Eğer güvenli, ünlüler tarafından ziyaret edilen, varlıklı birisi iseniz Keçi'yi evinizden uzak tutmaya çalışın. Onu bir daha dışarıya çıkaramazsınız. Konfor, rahatlık, ünlüler hepsi tam onun hayallerindeki gibi bir ortamdır. Keçi aşkta sık sık sorunlar yaşayacaktır ve yaşamı coşkun geçecektir.
Keçi kendi yaşamını Tavşan, Domuz ve At'la birleştirirse onlar Keçi'ye rahatlık temin edebilirler. Onun kaprisleri Tavşan'ı sadece eğlendirir. Domuz da onu belirli seviyeye kadar çekebilir. Şımarıklığı At'ı da rahatsız etmez.
Başka insanlar, özellikle de Öküz yılında doğmuş olanlar, Keçi'yi uzun zaman çekemezler. Öküz ailesine rahatlık temin etmekle birlikte karşılığında çok şey bekler, Keçi ise sadece kendisi ile meşgul bir insandır. Keçi - Köpek ikilisine gelince, ister aşkta ister işte olsun onların ilişkisi sınıfı geçemez. İkisi de karamsar insanlardır. Bir araya gelirlerse, bütün bir yaşamlarını demir boyunduruk arkasında, bir birlerinden şikayetçi olarak geçirirler.
Keçi'nin yaşamının ikinci dönemi onu duygusal anlamda etkileyecektir, ama diğer iki döneme göre başarılı olacaktır. Keçi iyi bir ortamda, iyi danışmanların yanında başarıyı yakalayacaktır.
Bu yılda doğmuşsanız siz Keçi gibi inatçısınız. Sizi anlamak zordur. Buna rağmen siz şefkatli ve fedakar bir insansınız. Keçi çocukluğunda ailesinin yanında kendini güvende hisseder. Genç yaşta siz belirsizlik içinde kalabilirsiniz, bazen çok kararsız kalacaksınız ve bu da yaşamınızı değişken kılacaktır. Olgun yaşlarınızda talihli olacaksınız, ileri yaşlarınızda ise endişelenecek bir şeyiniz olmayacaktır.
Siz hayal gücünüz geniş, mucit, sanata yatkın bir insansınız. Bu yılda doğan insanlar genelde bütün boş zamanlarını onlar için dinle aynı derecede önemli olan sanata ayırmayı tercih ederler. Sanatsal yeteneklerinizi geliştirebilmeniz için sizin finansal açıdan danışmanlığınızı yapacak birisine daima ihtiyacınız olacaktır. Keçi'ler paraya ihtiyaç duyarlar, ama onu kazanmayı tercih etmezler. Onlar için en iyi çözüm parası çok olan birisini bulup yaşamında onun parasından yararlanmaktır.
Keçi kadını sezgileriyle hayatını yönlendiren, kendini duygularına bırakan bir yapıdadır. Sevdikleri için hiç bir fedakarlığı yapmaktan çekinmez. Aşka aşık olan Keçi kadını, duygusal anlamda tatmin olmazsa yada şüphe yaşarsa, tırnaklarını çıkarabilir ve radikal kararlar alabilecek hale gelir. Duygusallık her şeyin önüne geçtiği için, cinselliği de duygusallık olmadan yaşayamaz. Resmi birlikteliklerinde bile, masumluğunu ve utangaçlığını üzerinden atması oldukça uzun süre alabilir.
Siz sanatsal, yumuşak ve şefkatli birisiniz. Bazen kendinize güvenmemektesiniz. Ayrıca kendinizi hayallerinize fazla kaptırmayın, onların arasında kaybolabilirsiniz.


Benzer Konular

15 Haziran 2013 / Misafir Astroloji/Fallar
15 Haziran 2013 / Misafir Astroloji/Fallar
15 Haziran 2013 / Misafir Astroloji/Fallar
15 Haziran 2013 / Misafir Astroloji/Fallar
15 Şubat 2015 / Misafir Astroloji/Fallar