Arama

Astroloji Sözlüğü

Güncelleme: 17 Şubat 2014 Gösterim: 24.061 Cevap: 3
seul_soliste - avatarı
seul_soliste
Ziyaretçi
11 Şubat 2007       Mesaj #1
seul_soliste - avatarı
Ziyaretçi
ASTROLOJİ NEDİR?
Astroloji Nedir?
Sponsorlu Bağlantılar
Astroloji, gezegen ve yıldızların insanların üzerindeki etkisini yorumlayan bir bilim dalıdır. İnsanoğlunun yazılı tarihinin başından beri var olan astroloji bilimlerin en eskisidir.
Astroloji kader değildir, herşey insanın kendi elindedir. Astroloji dönemleri inceler, fırsat alanlarını, şanslı zamanları, doğum haritanızda sizi kısıtlayan, zorlayan alanları, gecikmeleri gösterir. Sonuçta nasıl hareket edeceğiniz, neler yapacağınız hepsi sizin iradeniz içindedir. Gezegenlerin iyi açılar yaptığı şanslı dönemlerde, hiçbir şey yapmadan oturursanız bu fırsatları kaçırabilirsiniz. Aynı şekilde gezegenlerin zorlayıcı etkiler yaptığı dönemlerde gerekli gayret ve azmi gösterirseniz tüm zorlukları aşabilir, farkında bile olmadığınız içinizdeki gücü ortaya çıkarabilirsiniz.
TARİHÇE
Astroloji insanlık tarihi kadar eskidir.Tarihçilerin araştırmalarına göre farklı uygarlıklar birbirlerinden bağımsız olarak astroloji ile ilgilenmişlerdir. Aşağı yukarı bütün büyük uygarlıklar astroloji ile ilgilendiklerini açıklayan kanıtlar bırakmışlardır. Babil, Mısır, Hint, Çin, Maya, Yunan, Roma ve Arap uygarlıkları bunlar arasındadır. İlk astrologların kimler olduklarını bilmiyoruz, fakat bulduklarını ilk kaydeden Kaldeliler'dir. M.Ö. 3000 yılında Kaldeliler (şimdiki Irak) astrolojinin bilinen en özgün şekillerinden birini ortaya çıkarmışlardır. Bazı uzmanlar astrolojiye ait ilk kayıtların M.Ö. 5800 yılına kadar gittiğini belirtiyorlar. Maya uygarlığı, Hindistan ve Çin M.Ö. 2000 yılında astroloji bilimini kullanıyorlardı. Pitagoras ve Plato'nun yazılarında M.Ö. 500 yıllarında eski Yunanlılarda astrolojinin varlığından bahsedilmektedir. Kuzey Afrika'daki ve Doğu Akdeniz'deki Araplar da M.S. 8. yüzyılda astrolojiyi kullanıyorlardı. M.S. (805-85) yılları arasında yaşamış olan Albumasur ya da diğer adıyla Abu Maaschar'ın yazmış olduğu "Introductorium in Astronomiam" adlı eserle astroloji orta çağda yeniden önem kazanmıştır.
Zodyak yani burçlar kuşağı ilk astrolojik kayıtlarda şimdikinden biraz daha farklı idi. M.S. 180 yılında büyük Yunan matematikçi ve astronom Ptolemy tarafından bugünkü şekline getirilmiştir. Bu yüzyılda ise Carl Jung astroloji hakkında yazılar yazmış, insan kişiliği ve motivasyonu hakkındaki çalışmalarında astrolojiden faydalanmıştır.

A

Açılar (Aspect): Bir yıldız haritasındaki Güneş, Ay ve gezegenler aralarında ve bazen de yükselen burçla açılar meydana getirirler. Bu açıların kimi olumlu kimi olumsuz sayılır. Açıları kuran gezegenler çok daha etkili duruma gelebilirler. Astrolojide açıların yorumlanmasına çok önem verilir.
Akrep (Scorpio): Zodyak’ın sekizinci burcudur. Bu burçta Güneş, 24 Ekim - 22 Kasım devresinde yer alır.
Alçalan Burç (Descendent): Doğum saat ve yerinde batı ufkunda kaybolmakta olan Zodyak burcu ve derecesi.
Altmış (Sextile): Aralarında altmış derece olan gezegenler ahenkli ilişkiler kurarlar. Bu uyumlu açıya ‘Altmış’ denilir.
Aslan (Leo): Zodyak’ın beşinci burcudur. Güneş, 24 Temmuz - 23 Ağustos devresinde bu burçta kalır.
Astrolog: Gök haritasını çıkaran ve ayrıntılarına göre bunu yorumlayan kimse.
Astroloji Türleri: Dünya siyaset ve ekonomisi, gelecek olaylar, sağlık gibi türlü konuda astrolojiden yararlanılabilir. ‘Seçim’ denilen bir tür sayesinde de evlenme veya bir proje için gelecekte uygun bir günü bulabilmek mümkündür.
Ateş (Fire): Zodyak’ın burçları belirli gruplara ayrılırlar. Ateş de böyle bir gruptur. Koç, Aslan ve Yay, ateş burçlarıdır. Buna Ateş Üçlüsü de denir.
Ayakucu (IC - Nadir): Düşey doğrultunun gökkubbeyi deldiği noktalardan ufkun altında olanı.
Ay'ın Güney düğümü (South Moon Node): Ay'ın ekinoks'u yukarıdan aşağıya veya güneye doğru kestiği noktaya Ayın Güney Noktası, Güney Düğümü veya Ejderhanın Kuyruğu adı verilir ve simgesiyle gösterilir.
Ay'ın Kuzey düğümü (North Moon Node): Ay ilerlerken ekinoks'u yani Güneş'in izlediği varsayılan yolu yukarıya veya kuzeye doğru keser. Buna Ayın Kuzey Noktası, Kuzey Düğümü veya Ejderhanın Başı adı verilir Bu nokta simgesiyle belirtilir.

B

Balık (Pisces): Zodyak’ın onikinci burcudur. Güneş, 19 Şubat - 20 Mart devresinde bu burçta kalır.
Başak (Virgo): Zodyak’ın altıncı burcudur. Güneş, 23 Ağustos - 23 Eylül devresinde bu burçta kalır.
Başucu (MC - Zenit): Doğum anı ve yerinde gökyüzünün tam başüstünde kalan yeri. Doğum haritasının en yüksek noktası. Buna ‘Gökyüzü Ortası’ da denilir.
Batı Evleri (Occidental): Dördüncü ev ile onuncu ev arasında kalan evler. Mars ya da Satürn bu evlerde olursa ağır ve uzun süren hastalıklara neden olur.
Birleşme (Conjunction): Doğum haritasının en önemli açılarından biri de budur. Bu durumda iki güç birbirlerinin üstüne düşebilir. Birleşme açısında iki gezegen arasında 8 derece kadar pay bırakılır.
Boğa (Taurus): Zodyak’ın ikinci burcu olan Boğa, Güneş 21 Nisan - 20 Mayıs'ta iken bu burçta kalır.
Bohça: Bir haritada bütün gezegenlerin 120 derece içine toplanmasından meydana gelen şekil. Güçlerin böyle toplanması insanın sadece belirli birkaç konuyla ilgilenmesine yol açar.
Burçlar Kuşağı (Zodiac): Bk. Zodyak.

C

Castor ve Pollux: İkizler takımyıldızında bulunan çok parlak iki yıldız. Bunlara mitolojide zıt iki kardeş olan Castor ve Pollux’un adı verilmiştir. İkizler burcunda bu tür zıtlıklar olduğu söylenir.

D

Dişi ve Erkek Gezegenler (Feminine and Masculine Planets): Uranüs, Satürn, Neptün, Jüpiter, Mars, Güneş ve Merkür erkek; Ay ve Venüs dişidir.
Değişir Grup (Mutable): Zodyak’ın dört burcu değişir türdendir. Yani bu burçlar, kolaylıkla durumlara uyarlar. Buna Değişir Dörtlü de denir. İkizler, Başak, Yay ve Balık bu gruba girerler.
Doğu Evleri (Oriental, Eastern): Onuncu ev ile dördüncü ev arasındaki evler. Bu evlerde bulunan gezegenler başarı verip kişiyi atılgan ve tutkulu yaparlar.
Doğum Haritası (Horoscope): Bir insanın doğduğu anda Güneş, Ay ve gezegenlerin gökyüzünde çizdikleri şekillerin Dünyadan görülüşü. Yıldız Haritası olarak ta anılan doğum haritası doğum tarih, yer ve saatine göre çıkarılır. Bu harita insanın kişiliğini, yeteneklerini özelliklerini, gelecekteki durumunu ve başarı derecesini gösterir.
Dörtlüler (Qualities): Zodyak’ın burçları özelliklerine göre belirli gruplarda toplanırlar. Her bir grupta dört burç olduğu için buna bu isim takılmıştır. Dörtlüler, Öncü, Sabit ve Değişir olmak üzere üç gruptur.

E

Ekliptik (Ecliptic): Bir yıl boyunca Gökyüzünde Güneş’in gökkubbede çizdiği çemberin sınırladığı daire.
Enlem Tabloları: Gök haritası çıkarırken burçların hangi evlere düşeceği bu Enlem Tablolarından anlaşılır. Ephemeris’lerde böyle türlü enlem tabloları bulunur. İstanbul için New York Enlem Tablosu kullanılır. Çünkü her iki kent de Kuzey 40 enlemindedir.
Ephemeris: Bk. Gökgünlüğü.
Evler (Table of Houses): Aslında bu ‘Gökyüzünün Evleri’ diye anılır. Gökyüzü bir daire olarak kabul edilir. Bu 30 derecelik eşit on iki kısma bölünür. Her bir evin kendi özellikleri vardır. Bu evlere düşen burç ve gezegenlere göre yorum yapılır (Table of Houses).
Evlilik Noktası (Part of Marriage): Yükselen Burç + Ayakucu, - Venüs.

G

Gerçek Yıldız Zamanı (Apparent Sideral Time): Bu söz astrolojide fazla geçer ve yıldız zamanı demektir. Doğum haritası da yıldız zamanına göre çıkarılır. Güneş yerine ilkbahar noktasına bağlı zamandır. Birim 1 yıldız günüdür.
Geometrik Şekiller: Gök haritalarında üçgen, kare vs. gibi geometrik şekiller görülür. Bunlara birbirleriyle fazla açı yapan güçler neden olur.
Gezegenler (Planets): Güneş sistemimizde dünyadan başka sekiz gezegen bulunur. Bunlar da Merkür, Venüs, Mars, Jüpiter, Satürn, Uranüs, Pluto’dur. Dünyamız da aynı sistemde bir gezegendir.
Gökgünlüğü (Ephemeris): Her yıl çıkarılan, Güneş, Ay ve gezegenlerin gökyüzündeki durumlarını belirten tablo. Gökgünlüğünde ayrıca Enlem derecelerine göre evlere giren burçlar, Güneş, Ay tutulmaları ve astrolojiyle ilgili ayrıntılı bilgiler bulunur. Gök haritasını çıkarmak isteyen kimseye doğduğu yılın gökgünlüğü gereklidir.
Greenwich Meridyeni: Dünya saat ayarı Greenwich meridyenine göre yapılır. Greenwich’in bulunduğu boylam derecesi 0 olarak kabul edilir. Bunun doğusundaki boylamlarda Güneş daha erken doğar. Dolayısıyla saat daha ileridir. Greenwich’in batısında ise Güneş daha geç doğar ve dolayısıyla saat daha geridir.
Güçlü Gezegen (Exaltation): Bir doğum haritasında yönettiği burca giren Güneş, Ay veya gezegenler çok güçlü sayılırlar. Bunlardan ‘Güçlü’, Etkili Gezegen’ olarak söz edilir.
Güneş Haritası (Solar Chart): Doğum saati tam olarak bilinmediği zaman Güneş’in bulunduğu nokta yükselen burç kabul edilerek hazırlanan doğum haritası.


H


Hastalık Noktası (Part of Sickness): Yükselen burç + Mars, - Satürn.
Hava (Air): Zodyak’ın üç burcu Hava grubuna girer. Bunlar da İkizler, Terazi ve Kova’dır. Hava üçlüsünün kafa ve zekayla ilgisi vardır.

I


Imum Coeli (IC - Zenit): Bir doğum haritasında gökyüzünün en yüksek kesitinin karşısına düşen noktadır.
Işıklar (Luminaries, Lights): Doğum haritasında Güneş ve Ay’dan ‘Işıklar’ diye söz edilir. Doğum haritasının en önemli güçleri ışıklardır. Güneş kişiliği, Ay da duyguları temsil eder.

İ

İkizler (Gemini): İkizler Zodyak’ın üçüncü burcudur. Güneş, 21 Mayıs - 21 Haziran'da bu burçta kalır.
İlerletme (Progressions): Astrolojide doğumdan sonra 1 gün=1 yıl kabul edilerek hazırlanan harita. Geleceği yorumlamakta kullanılır.

K


Kare (Square): Doğum haritasında 90 derecelik açıya kare denilir. Bu daima sert etki yapar. Bazen böyle kare açı yapan gezegenlere bir üçüncüsü da sert etki yapabilir. Buna da T Karesi veya T cetveli denir.
Karşılıklı Etki (Mutual Reception): Doğum haritasında iki gezegen birbirlerinin burçlarına düşerlerse olumlu bir denge sağlanır. İki güç birbirlerine yararlı etki yapabilir.
Kepçe: Doğum haritasında dokuz güç üst tarafa toplanır ve teki aşağıda kalırsa bu şekle ‘Kepçe’ denilir. Kepçe insana başarı verebilir.
Kesit: Zodyak’ın burçlarını veya gökyüzü evlerini ayıran çizgilere kesit denilir.
Koç (Aries): Zodyak’ın birinci burcu olan Koç Güneşin 21 Mart - 20 Nisan devresinde bu burçta kalır.
Kova (**uarius): Zodyak’ın onbirinci burcu olan Kova Güneşin 21 Ocak - 18 Şubat devresinde bu burçta kalır.
Köşeler (Angles): Birinci, Dördüncü, Yedinci ve Onuncu evler. Bu evlerdeki gezegenlerin etkisi çok güçlüdür.
Kuşak Etkisi: Bir burçta uzun yıllar kalan gezegenler kişilerden çok kuşakları etkilerler. Bu yüzden her kuşakta belirli ortak özellikler görülür.

M


MC (Medium Coeli): Doğum anı ve yerinde gökyüzünün tam başüstünde kalan yeri. Doğum haritasının en yüksek noktası. Buna ‘Gökyüzü Ortası’ veya ‘Başucu Noktası’ da denilir.


N
Negatif Burçlar (Negative Signs): Toprak veya Su üçlülerindeki burçlar negatif sayılırlar.


O

Oğlak (Capricorn): Zodyak’ın onuncu burcudur. Güneş, 22 Aralık - 20 Ocak devresinde bu burçta bulunur.


Ö

Öncü (Cardinal): Zodyak gruplarından birine de bu ad verilmiştir. Bu gruplar nitelikleri gösterir. Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak Önder gruplardır. Bu gruplara ‘Dörtlüler’ de denilir.

P

Pozitif Burçlar (Positive Signs): Ateş ve Hava üçlülerine giren burçlar pozitiftir.

S

Sabit (Fixed): Dörtlülerden birine de bu ad verilmiştir. Nitelikleri gösteren Sabit dörtlüde Boğa, Aslan, Akrep ve Kova burçları vardır.
Semboller (Planets and Signs): Işıklar, gezegenler ve burçları belirten şekillere ‘sembol’ denilir.
Serpme: Bir doğum haritasında güçler ayrı ayrı burçlara dağılmışsa buna ‘Serpme’ denilir. Bu tür dağılış insanın pek çok şeye ilgi duymasına neden olabilir.
Sert Etkiler (Affliction): Bir gezegenin başka gezegenlerle kare ya da karşıt bakış açısı oluşturması, ya da zararlı ve zayıf etkili olduğu burçlarda bulunması.
Sinastri: İki veya daha fazla doğum haritasının birbirleriyle kıyaslanmasıdır.
Su (Water): Üçlüler veya unsurlardan birinin adıdır. Su üçlüsünde Yengeç, Akrep ve Balık burçları bulunur.

T

Takımyıldızlar: Astronomi biliminin kabul ettiği belirli yıldız gruplaşmaları. Ekliptik üstündeki takım yıldızların isimleri burçlara da verilmiştir. Fakat burçlar adlarını aldıkları takımyıldızlarla aynı yerlere düşmezler.
Terazi (Libra): Zodyak’ın yedinci burcudur. Güneş, 23 Eylül - 23 Ekim devresinde bu burçta kalır.
Toprak (Earth): Üçlülerden birine Toprak adı verilmiştir. Bu üçlüde Boğa, Başak ve Oğlak burçları bulunur.
Transit (Transit): Bir gezegenin gökkubbede hareketi sırasındaki konumu. Doğum haritasındaki gezegen ve evlere bakış açısı yapıyorsa olayları başlatır.
Tutulum (Ecliptic): Bk. Ekliptik.

U

Unsurlar veya Üçlüler: Zodyak dört gruba ayrılır. Her grupta üç burç bulunur. Bu üçlüler veya unsurlar burçların ortak özelliklerini gösterirler. Bu unsurlar da Ateş, Toprak, Hava ve Su’dur.

Ü

Üçgen (Trine): Doğum haritasında güçler arasındaki 120 derecelik çok uyumlu açılar. Bazen bir gezegen iki ayrı güçle bu açıyı yapar. O zaman ortaya büyük talih sayılan bir ‘Büyük Üçgen’ çıkar.
Üçlüler (Elements): Veya unsurlar. Burçlar, özelliklerine göre üçer üçer gruplarına ayrılırlar. Bunlar da Ateş, Toprak, Hava ve Su üçlüleridir.
Üçüncül Evler (Cadent Houses): Üçüncü, altıncı, dokuzuncu evler. Bu evler zayıf olup üçüncü ve dokuzuncu evler zihni etkiler. Altıncı ev ise bir gezegen için en kötü durumdur.

Y

Yararlı Gezegenler (Benefics): Jüpiter ve Venüs. İlki başarı, ikincisi iyi huylar verir.
Yay (Sagittarius): Zodyak’ın dokuzuncu burcudur. Güneş, 23 Kasım - 21 Aralık'ta bu burçta kalır.
Yengeç (Cancer): Zodyak’ın dördüncü burcudur. Güneş, 22 Haziran - 22 Temmuz devresinde bu burçta kalır.
Yeni Ay (New Moon): Ay yuvarlağının tüm karanlık olduğu devredir. Ay ve Güneş aynı burçta kavuşumdadır.
Yönetici Gezegen (Ruler, Lord): Evlerin bulunduğu burçları yöneten gezegendir. Örneğin ikinci ev İkizler ise yönetici gezegeni Merkür, yükselen burç Balık ise yönetici gezegen Neptün’dür.
Yükselen Burç (Ascendant): Doğum saati ve yerinde Zodyak’ın Doğu Ufkunda Yükselen Burç ve derecesi. Yükselen burç ayrıca gökyüzü haritasının da birinci evinde bulunur.
Yükselen Gezegen (Elavated Planet): Yükselen burcun yöneticisi olan güce bu ad verilir. Bu gezegen haritada güçlü sayılır.

Z

Zararlı Konum (Detriment): Bir gezegenin doğal burçlar kuşağında kendi burcunun karşıt burcunda yer alması. Örneğin Mars Terazi burcunda zararlı konumdadır.
Zıtlık (Opposition): Doğum haritasında iki gücün oluşturduğu 180 derecelik sert açı. Bazen iki zıt açı birbirini keser ve ortaya Büyük Çapraz çıkar. Bu durumda iki çift zıt burçta bulunan dört güç birbirlerini sert etkilerler. Bu olumlu bir durum sayılmaz.
Zodyak (Zodiac): Dünyamızın ekliptiğin her iki yanında 8’er derecede görülen gökyüzü kuşağı. Gezegenler bu kuşakta görülürler. Astrolojide bu gökyüzü kuşağı otuzar derecelik on iki eşit kısma bölünür. Bu eşit parçaların her biri de bildiğimiz burçlardır.


YILDIZ HARİTASI YORUMLAMA

load101942


Basit yorum yapmak isteyen bir kişinin öncelikle yıldız haritasında evlerin ne anlama geldiğini bilmesi gerekir. Aşağıdaki haritada her evin içine o evle ilgili en önemli nitelikleri yazdım. Burdaki haritanın yükselen burcunu Koç burcu olarak kabul ettim. Bu yüzden en üstteki kare şeklindeki eve 1 rakamını yazdım. Ama başka bir burç yükseldiğinde, birinci eve o burcun numarasını yazmalıyız. Evlerin yerlerinin her zaman aynı kaldığını biliyoruz.

Evlerden sonra bilinmesi gereken en önemli konu, gezegenlerin nitelikleri. Bunu zaman zaman yazılarımda anlatıyorum. Yine de kısaca bir kez daha hatırlayalım.

Güneş; babayı ve fizyolojimizi,
Ay; anneyi ve zihnimizi,
Mars; cesaretimizi ve enerjimizi,
Merkür konuşmayı ve kendimizi ifadeyi,
Jupiter; bilgiyi ve refahı,
Venüs; evliliği, estetiği ve üremeyi,
Saturn; disiplini ve dönüşümleri,
Rahu ve Ketu ise hayatımızda çözmek zorunda olduğumuz konuları temsil eder.
Tabi bunlar ilk akla gelen etkiler. Her gezegenin daha bir çok etkisi bulunmakta. Hangi evde hangi gezegenin bulunduğuna dikkat edip, o gezegenin özellikleriyle bulunduğu evin özelliğini bağdaştırırsak ilk analizimizi yapmış oluruz.

Birinci aşama yorum bittikten sonra ikinci yorum aşaması olarak incelemek istediğimiz evin hangi burçta olduğunu ve bu burcu hangi gezegenin temsil ettiğini belirleriz. Bu gezegen o evin yöneticisidir. Yıldız haritamızda bu gezegenin yer aldıgı evle, yöneticisi olduğu ev arasında bağlantı kurarak yorum yapabiliriz. Şimdi sırayla hangi gezegenin hangi burca ait olduğuna bakalım.

Koç: Mars,
Boğa:Venüs,
İkizler: Merkür,
Yengeç: Ay,
Aslan: Güneş,
Başak: Merkür,
Terazi: Venüs,
Akrep: Mars,
Yay: Jupiter,
Oğlak: Saturn,
Kova: Saturn,
Balık: Jupiter.
Örneğin 11. evin niteliği olan genel kazancımızı incelemek istiyoruz. Bu eve düşen burç eğer Boğa ise, yönetici gezegeni Venüs’tür. Bu durumda Venüs’ün olumlu bir gezegen olduğunu düşünerek ve ilgili olduğu konulara artış getirdiğini hatırlayarak kazancın yüksek olacağına karar verebiliriz. İkinci aşama olarak Venüs’ün hangi eve gittiğine bakmalıyız. Örneğin birinci eve gitmiş bir Venüs için, kazanç evinin yöneticisinin kişilik evine gitmiş olması nedeniyle kişinin iyi para kazanan, geliri iyi olan bir kişi olacağı yorumunu yapabiliriz.

Bir insan hayatı tek bir yoruma hiç bir zaman sığdırılamaz. Önemli olan insanın yıldız haritasındaki en temel etkileri tanıması ve yeteneklerini ve güçlü olduğu değerleri hayatında ön plana çıkarabilmesidir

Son düzenleyen seul_soliste; 11 Şubat 2007 21:45 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
9 Aralık 2009       Mesaj #2
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
Burçların Arapça Karşılıkları
Koç: Davar-ül kurban
Sponsorlu Bağlantılar

Boğa: Sığır-ül camığ

İkizler: Adem-ül çift-i aynen

Yengeç: Mahluk-ül derya-ül böcekvari

Aslan: Malukat-ül vahşi

Başak: Nebatat-ül arpa vü yulaf

Terazi: Endaze-i kantar

Akrep: Haşerat-ül zehr-i zıkkım

Yay: Silah-ül zemberek

Oğlak: Davar-ül sakal-ı sivri

Kova: Damacana

Balık: Mahsulat-ı derya


Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
6 Ocak 2012       Mesaj #3
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Astroloji Sözlüğü

-A-

Abaris:
İskityalı Apollon rahibi, Tanrı, ona kahinlikte öğretmişti. Hiç yemek yemeden yaşar. Apollon’un attığı altın bir oka biner, dünyayı dolaşırdı.

Abas:
Metanize ’ nin oğlu, su içmesiyle alay ettiği için Demeter, onu kertenkele yaptı. Kalkanında büyüleyici bir güç varmış.

Aberasyon :
Sapınç. Işığın sonlu hıza sahip olması ve Yerin dönme ve yörünge hareketleri nedeniyle yıldızların konumlarındaki görünür değişim.

Absyrtos:
Kolkhi (Gürcü) kralının oğlu ve Medea’nın kardeşi.

Acacallis:
Minos’un kızlarından biri. Hermes ve Apollon bu kıza gönül vermişlerdi.

Acamas:
Thesus ile Phedre’nin oğlu.

Acetes(Aietes):
Kafkas dağları ile Karadeniz arasındaki bir bölgenin kralı.Sihirbaz Circe (Kirke)’nin kardeşi ve güneşin oğlu.

Açık evren:
Genişlemeyi durduracak kadar maddeye (yerçekimine) sahip olmayan evren

Açık küme :

Galaktik küme. Belli bir şekilleri olmayan ve genelde galaktik düzlemde bulunan yıldız kümeleri.

Açıklık :
Teleskop, fotoğraf makinesi gibi optik araçlarda, ışığı toplayan ayna veya merceğin çapı.

Açıklık oranı :
Optik araçlarda odak uzaklığının açıklığa oranı.

Açılar:
Gezegenler arasında veya gezegenler ile köşe noktaları arasında oluşan geometrik açılardır. Tek tek gezegenler arasındaki ve eksenler sistemi noktaları arasındaki önemli uzaklıklar. Bu önemli mesafeler, Zodyak'ın 1'den 10'a kadar herhangi bir sayıya bölünmesiyle ortaya çıkan dilimlerdir. Temel açılar, 1, 2, 3, 4 ve 6 sayılarına bölünenlerdir. Bu bölünmeler şu açıları yaratır. Kavuşum 0 derece, karşıt 180 derece, üçgen 120 derece, kare 90 derece ve altmışlık 60 derece. Bir yıldız haritasında Güneş, Ay ve gezegenler aralarında ve bazen de yükselen burçlarla açılar meydana getirirler. Bu açıların, kimi olumlu, kimi olumsuz sayılırlar. Açı yapan gezegenler daha etkili duruma gelebilirler. Astrolojide açıların yorumlanması çok önemlidir.

Açısal büyüklük :
Cismin iki görüş çizgisinin arasındaki açı ölçülerek bulunan görünen büyüklüğü.
Bir cismin gerçek doğrusal çapı eğer uzaklık biliniyorsa açısal büyüklüğünden hesaplanabilir. Doğrusal çap= (2p/360°) × (uzaklık × açısal büyüklük derecesi).

Açısal çap :
Bir gökcisminin, gerçek çapının uçlarını, gözlemciye birleştiren doğrular arasındaki açı.

Açısal hız :
Dönen ya da gökyüzünde hareket eden bir cismin açısal konumundaki değişim miktarı.

Açısal momentum :
Bir eksen çevresinde dönen cismin birim zamanda eylemsizlik momenti ile bu cismin dönme açısal hızının çarpımı.

Açısal momentumun korunumu:

Bir cismin ya da sistemin üzerindeki net kuvvet sıfırsa toplam açısal momentum değişmez.

Admete:
Eurystee’nin kızı.

Admetos:
Thessalia’da Phere şehrinin kralı Alkestis’in babası.

Adonis:
Güzelliği ile meşhur bir delikanlı, hakkında çeşit çeşit rivayetler vardır.

Adrasteia:
Girit adasında yaşayan bir peri kızı.

Adrastos:
Argos kralı, (Adraste)

Adrogos:
Girit kralı Minos’un oğullarından biri.

Aedon:
Bülbül. Bir Attika efsanesine göre Aedon , Atina kralı Pandion’un kızıydı.

Aegee(Aige):
Ege Theseus’un babası ve Athena kralı.

Aegina(Aigina):

Irmak Tanrısı Asopos’un kızı.

Aeson(Aison):
Thessalia kralı Pelias’ın kardeşi ve Jason’ın babası.

Aethra(Aitra):
Trezene kralının kızı, Theseus’un anası.

Afel (yer öte) :
Bir cismin yörüngesinde Güneş’e en uzak olduğu nokta.

Afeta:
Arapça anlamı , yaşam veren anlamına gelir. Klasik Astrolojide kullanılan bir kavramdır. Gündüz haritasında güney gece haritasında klasik Astrologlar Ay' ı Afeta kabul ederler. Bazı Arap Astrologları yükselen burcun ve bazı Arap noktalarının da afeta olabileceğini savunmaktadırlar.Günümüzde çok kullanılmamaktadır. Elimizde doğruluğunu gösteren yeterli kanıt olmasa da bazı horoskop işleyiş biçimlerinde Afeta derecelerini çalıştığı bilinmektedir .

Aganippe:
İlham perilerinin yani Musa’ların Hlikon dağındaki mukaddes kaynağı

Agapenar:
Yunan kahramanlarından biri.

Agathodaimon:
Toprağa bereket, şehirlere bolluk veren Lütuf Tanrısı.

Agathon:
Atinalı ünlü bir trajedi yazarı.

Agave:
(Agarie) Kral Kadmos’un kızı. Dionysos’un annesi, Semele’nin kızkardeşi.

Agdistis:
Eski Anadolu Tanrıçalarından. Adını Sivrihisar bölgesindeki Agdos dağından almıştır. Pausanias’ın anlattığına göre, Zeus bir rüya görüyor ve tohumları yeryüzüne saçılıyor bu tohumlardan kendisinde hem dişilik hemde erkeklik vasfı bulunan Agdistis yaratılıyor, Tanrılar bu tuhaf mahluku yakalıyorlar. Erkeklik uzvunu kesiyorlar. Kesilen uzvun yerinden bir badem ağacı çıkıyor. Sangrios (Sakarya) nehrinin kızı, bu ağaçtan bir badem koparıyor, göğsüne koyuyor ve gebe kalarak Attis’i dünyaya getiriyor. Attis çok güzel bir delikanlı oluyor. O sırada, erkekliğini kaybettiği cihetle yal nız kadınlık vasfını muhafaza eden Agdistis, bu güzel genci seviyor.

Agemedes:
Ünlü heykeltraş ve mimar, Delphoi’deki Apollon tapınağını yaptı.

Agememnon:

Yunan krallarının en önemlilerinden biri. Troia savaşında,Yunan ordularının baş komutanı.

Agenor:

Finikeliler soyunun atası İo’nun torunu Telephassa ile evlendi Europa adlı bir kızı ile Kadmos, Phoeniks, Kiliks adlarında üç oğlu oldu.

Ağırlık :
Bir cismin hissettiği yerçekimi kuvveti. Birimi Newton’dur, çekim alanının gücüne bağlı olarak değişir

Aglaia:
Üç Kharitlerden biri.

Aglaures:
Kekrops’un kızı.

Agron:
Kos (İstanköy) adasında Byssa ve Meropis adlarındaki iki kız kardeşle yaşayan bir delikanlı. Bu üç kardeş toprak Tanrıçasından başka hiç bir Tanrıya saygı göstermedikleri için ceza olarak kuş şekline sokuldular. Meropis baykuş oldu, Byssa martı, Agron ise yağmur kuşuna çevrildi. Babaları olan Eumelos ise bir kargaya çevrildi.

Agyieus:
Yolların, sokakların, meydanların Tanrısı olarak Apollon’a verilen adlardan biridir.

Aiakos:
Zeus ile Aigina’nın oğlu ve Telamon’un babası. İyi kalpli ve adalet sever olduğundan öldükten sonra yeraltı ülkesinin yargıcı oldu. Minos ve Rhadamantys onun yargıç arkadaşları idi.

Aias:
Troia savaşına katılmış iki kahramanın adı Aias, Salamis kralı Telemon’un oğlu. İlias’ta Akhilleus’tan sonra en yiğit, güzel bir kahraman olarak anılır. Aias, Lokri’in oğlu, kırk gemi ile Troia’ya gitti, çok hızlı koşardı.

Aidoneus:
Yeraltı dünyasının Tanrısı Hades’in bir diğer adı.

Aigeus:
Atina kralı Theseus’un babası. Theseus Minotauros’a karşı kazandığı zaferden dönerken, gemisine zafer işareti olarak beyaz yelken çekmediği için, babası oğlunun yenildiğini zannederek kendisini denize attı, intihar etti. O günden beri bu denize ege denizi denir.

Aigisthos:
Kral Thyestes' in kendi öz kızı Pelopia’dan kazandığı oğlu. Baba ile kızı arasındaki bir sevginin ürünü olan bu çocuk, halkın ayıplamasından utanıldığı için doğruca ormana bırakılmıştı. Çobanlar, keçi sütü ile bunu beslediler. Sonradan amcası Atreus’u öldüren ve Trobia savaşına giden Agememnon’un karısını ayartan, delikanlı, Agememnon’u da öldürdü fakat kendisi de Orestes tarafından öldürüldü.

Aigle:
Heliades’lerden, yani Phaeton’un kız kardeşlerinden birinin adı.

Aineias:
Kral Ankhises ile Aphrodite’ın Oğlu Troia kahramalarından biri. Aineisas zaptedilen ve yakılan Troia şehrinden, hasta babasını sırtında taşıyarak önce İda (Kazdağı)’nda gizlendi. Uzun ve dolambaçlı yollardan Kartaca’ya oradan da İtalya’ya geldi. Orada yeni bir vatan kurdu.

Aiolos:
Rüzgarların Tanrısına verilen ad. Bunu bazıları Zeus’un, bazıları Hippotes ile Menalippe’nin oğlu sayarlar.

Aisa:
Kader Tanrısı Moira’nın başka bir adı.

Aison:

İolkos şehrinin kralı. Pelias’ın ağabeyi, İason’un babası.

Aithalides:
Hermes’in oğlu, Arganautlar seferine haberci olarak katılmıştı. Efsaneye göre babası ona öldükten sonra mezarda bile her şeyi hatırlayabilecek bir hafıza vermişti.

Aithra:

Kral Pitteheus’un kızı. Theseus’un anası. Aithra, Dioskur’lar tarafından kaçırılmış, köle olarak Helena’ya verilmişti. Helena ile Troia’ya gelen Aithra, Troia’nın düşmesi üzerine torunları tarafından kurtarıldı.

Akakallis:
Girit kralı Minos’un kızı. Dione adı ile de çağırılır.

Akaman:
Alkmanion ile Kallirhoe’nin oğlu

Akan yıldız :

Yerin atmosferine girince sürtünmeden dolayı ısınarak akkor haline gelen ve ardında bir ışık çizgisi bırakarak geçen meteor.

Akastos:
Pelias’ın oğlu Medias’ın kardeşi .

Akhaeus:

İon’un kardeşi, Helen’in yeğeni, Akhai’lilerin babası sayılmaktadır.

Akhales:
Herakles (Hercul) ile Omphale’nin oğullarından biri.

Akhates:
Aineias’ın sadık dostu. Troia’dan kaçarken de onun yanındaydı.

Akheus:
Poseidon ile Larides’in oğlu, Pelasgos ile Phtius’un kardeşi. Basitliği ile ün kazanmıştı.

Akhilleus:

Peleus ile Tethys’in oğlu ünlü Yunan Kahramanı. Topuğundan başka hiç bir yerine ok işlemez, kılıç kesmezdi.

Akhiroe:
Ares’in torunu çok güzel bir kız.

Akhyls:
Karanlıklar Tanrıçası.

Akı :
Birim yüzeyden, birim zamanda geçen enerji miktarı.

Akış :
Verilen bir alandan (örneğin bir santimetrekare) bir saniyede geçen enerji miktarı, bir cismin görünür parlaklığı

Akis:
Faunus ile Nympha Symaethis’in oğlu.

Akragos:
Zeus ile Okeanos’un kızlarından Astepore’nin oğlu çıplak gördüğü için geyiğe çevrildi.

Akrep:
Zodyak’ın 8. burcudur. Bu burçta Güneş, 24 Ekim - 22 Kasım devresinde yer alır.

Akrepheus:
Apollon’un oğlu. Biotiada, akrephia şehrine kendi adını vermiştir.

Aktif galaksi :

Enerjisinin çoğunu merkezindeki yoğun bir kaynaktan üreten parlak galaksi.
Isısız devamlı spektruma sahiptir. Enerji, galaksinin çekirdeğindeki süper büyük kara deliğin etrafındaki gaz yoğunlaşması diskinden gelmektedir.

Aktor:
Poseidon’un oğlu.

Akuilon:
Eos ile Ailos’un oğlu. Doğuştan saçları beyazdır ve yılandan bir kuyruğu vardır.

Akus:
Hephaistos ile Letafet Tanrıçalarının en genci Agaia’nın oğlu.

Alala:
Savaş’ın kızı. Kişisel savaş olarak bilinir.

Alalkomenis:
Thebai kralı Ogyges ile Thebe’nin kızı. Telksine ile Aulis’in kız kardeşi. Üç kardeş Tanrıça Athena’nın süt anneleriydi.

Alan kanunu :
İkinci Kepler kanunu

Alba Longa(Albano) :
Aimeas’ın oğlu .

Albedo:
Bir cismin ışığı yansıtma gücü; cismin yansıttığı ışınımın, aldığı ışınıma oranı.

Albfuss:
Gezegenlerin gökyüzünde 5 köşeli bir yıldız şeklinde görünmesi hali veya Venüs gezegenini 8 yılda 5 geri harekete başladığı noktanın geometrik olarak birleştirilmesi sonucu ortaya çıkan şekil. Ezoterizm'de kadının ve kutsal dişinin sembolüdür.

Albion:
Poseidon’un oğlu olan müthiş bir dev. Heracles ile yaptıkları kavgadan galip çıkınca Zeus kardeşi Bergion ile onun başlarına taş yağdırdı.

Albumasar:

Horasan' da etkili olmuş ünlü bir Arap Astrolog' u. (ASTRONOMiAN APOTELESMA) isimli kitabın yazarı.

Albunea:
Bir peri kızı.

Alçalan:
Yükselenin tam karşısında ve doğum anında Batı ufkunda yer alan burç.

Aleksandros:
Kahraman Paris’in bir lakabı.

Alekto:
Uranos’un kanından yaratılan öç Tanrılarından biri.

Alembroth:
Simyada Merkür gezegeniyle bağlantılı maddelere verilen isim.

Alfirdar:
Klasik Astrolojide kullanılan bir kavramdır. Gezegen dönemlerini göstermek için kullanılır. Ezoterik Astrolojideki kozmik gezegen sikluslarıyla aynı anlama gelmektedir. Bu kavramı Pers ve Arap Astrolojisinde görmekteyiz. Her ne kadar bu iki kültürü çok etkilemiş gibi görünse de kadim Çin Astrolojisi insan hayatının belli gezegen dönemlerinin etkisi altında kaldığını gösteren en gelişmiş Astroloji kültürüne sahiptir. Çin Astrolojisinde bunları baskın gezegen periyotları olarak görmekteyiz.

Alkaios:

Perseus’un üç oğlundan biri .

Alkakoden:

Bir insanın horoskopta takvim cinsinden yaşam uzunluğunu gösteren gezegene verilen isimdir . Ortaçağ ve Arap Astrolojisinde kullanılan bir kavramdır.

Alkandros:
Tanrıların gözüne girmiş ünlü bir kahin.

Alkathoos:
Pelops ile Hiphodemie’nin oğlu. Megara şehrine kral oldu.

Alkestis:
Pelias ile Anaksibia’nın kızı, kral Admetos’un karısı.

Alkimedon:

Troia surlarına merdiven dayayan bir kahraman.

Alkinoe:
Korinthos kralı Polybos’un kızı, Amphilokos’un karısı.

Alkinoos:
Koro adasının eski adı olan Scheria adasında yaşayan bir kral.

Alkithoe: Minyas’ın kızı, iki kardeşi ile birlikte şarap Tanrısının ayinlerine katılmadıkları için çıldırdılar. Artemis onlara acıdı ve üç kardeşi yarasaya çevirdi.

Alkmene: Mykena kralının kızı. Kral Amphitriyon’un karısı Herakles’in annesi.

Alkmeon:
Amphiaros ile Eriphyle’nin oğlu. Annesini öldürdü.

Alkyone:
Rüzgarların Tanrısının kızı ve Keyk’in karısı. Kocası bir deniz kazasında ölünce kendisini denize attı. Birbirlerini çok seven bu iki insana acıyan Tethys karı kocayı iki deniz kuşuna çevirdi.

Almagest:
Ptoleme' nin Tetrabiblos ' unun Arapça versiyonu. Diğer ismi Kitap ül Macesti olarak da bilinmektedir. Tarihi kaynaklar çevirinin tam bire bir olmadığını bazı eski yunan astronomlarının da çeviri içinde yer aldığını göstermektedir.

Almanak :

Gökgünlüğü.Önemli gök cisimlerinin; yer, uzaklık, parlaklık v.b. değerlerini, her yıl, bir yıl boyunca, hergün için veren kaynak kitap.

Almuten:
Doğum haritasının herhangi bir noktasında en güçlü etkiye sahip olan gezegen. Klasik Astrolojide kullanılır. Batıda noktanın ruler' ı (yöneticisi) şeklinde anlatılmaya çalışılmıştır . Ezoterik Astrolojide gezegenin bulunduğu burçtaki asalet' ine bakılarak hesaplanır.

Aloadlar:
Poseidon ile İmphimedia ’ nın ikiz çocuklarına verilen ad. Bunlar Ares’ i bile aylarca esir tutacak kadar güçlü ve yiğit kahramanlardı. Fakat gökyüzüne saldırmak istedikleri için Apollon onları öldürdü.

Aloeus:
Gök ile yer ’ in oğlu olan bir Titan. İphimedia adında bir kadınla evlenmişti. Ancak Poseidon bu kadını sevmiş ve ondan ikide çocuğu olmuştu.

Alope:
Korkyon’un kızı Poseidon’dan Hippothous adında bir oğlu olmuştu.

Alphesibea:

Arkadia kralı Phegeus’un kızı, annesini öldüren Alkmeon ile evlenmişti.

Alphesibia:
Diyonysos’un aşık olduğu Asya’lı bir peri kızı.

Alpos:

Sicilya'da yaşayan korkunç bir dev.

Alt geçiş:
Gök cisimlerinin, meridyenden iki geçişinden ufuk yüksekliği düşük olanı.

Alt kavuşum :
İç gezegenlerin ve Ay'ın, Güneş - Gezegen - Yer olmak üzere, aynı doğru üzerinde bulunma durumu.

Altair:
Kova burcundaki en güçlü beyaz yön yıldızı Deneb ve Vega yıldızlarıyla birlikte gökyüzünde oluşan geometrik şeklin doğu ayağı.

Althaia:

Melagros’un annesi.

Althala:
Kalydon kralı Peneus’un karısı ve Melagros’un annesi.

Althemenos:
Girid kralı Kereteus’un oğlu. Yanlışlıkla babasını öldürdü ve yer tarafından yutuldu.

Altı köşeli Yıldız:
Birbirini kesen iki eş kenar üçgen şekli . Diğer ismi Davut yıldızı. Gökyüzünde gezegenler bu şekilde dizildiğinde çok büyük şans getirmektedir. Kabala' da bu dünya ile öbür dünya arasındaki bağlantı noktalarını göstermesi acısından önemli bir semboldür.

Altmışlık açı

(SEKSTiL):

İki gezegen arasında 60 derece uzaklık olması. Coşku ve mutluluk verecektir. Aralarında altmış derece olan gezegenler ahenkli ilişkiler kurarlar. Bu uyumlu açıya ‘sekstil’ denilir. İki gezegen arasında iki burç olma hali üçgen açıya benzeyen etkisi varsa da genellikle içimizdeki yetenekleri ve küçük şansları gösterir.

Amata:
Kral Latinus’un karısı. Lavinia’nın annesi. Kızının Ene ile evlenmesine üzülerek intihar etti.

Amathus:
Herakles’in oğlu.

Amazonlar:
Karadeniz kıyısına yakın bir yerde yaşayan ve müthiş savaşçı olan kadınlar. Aralarında hiç erkek bulunmayan bu kadınlar kendilerine ait bir devlet kurmuşlar. Thermodon (Terme Çayı) kıyısında Themikyra şehrinde yaşarlardı. Savaş Tanrıçası Ares’e taparlardı.

Ambarvalia:
Roma'da Mars şerefine yapılan tören

Ambrossia:
Olympos Tanrılarının baldan dokuz kat daha tatlı olan yiyeceği. Bu gıdadan tadanlar ölümsüz oluyorlardı.

Ameltheia:

Zeus’un süt annesi olan keçi.

Amentes:
Hades’in lakabı

Ammon:
Kıbrıs kralı Kynyros’un oğlu, Myrha’nın kocası .

Amor:
Aphrodite’ın oğlu Eros’un bir diğer adı.

Amphiaros:
Zeus ve Apollon tarafından korunan bir kahin. Oikides ile Hypermestra’nın oğlu.

Amphikttyon:
Deukalion ile Pyrrha’nın oğlu.

Amphilokhos:
Amphiaros ile Eriphyle’nin oğlu. Oda babası gibi bir kahin idi

Amphion:
Zeus ile Antiope’nin oğlu Niobe’nin kocası.

Amphissus:
Apollon ile Dryoge’nin oğlu. Çok kuvvetli idi.

Amphitrion:
Triynthe kralı Akaios’un oğlu. Alkmene’nin kocası. Alkmene Zeus’tan hamile kalarak Herakles’ı doğurdu.

Amphitrit:
Poseidon’un karısı. Nereos ile Doris’in kızı.

Amplifikasyon :
İnsanla ilgili bilimleri kullanarak bir düş imgesini genişletmek, ayrıntılarıyla irdelemek ve yorumlamak.

Amulius:
Albe adasının efsanevi kralı ve Prokas’ın oğlu.

Amyklos:
Apollon’un istemeyerek vurup öldürdüğü daha sonra sümbül çiçeğine dönüştürdüğü delikanlı.

Amykos:
Poseidon’un oğlu.Vahşi tabiatlı bir kral idi.

Amymone:
Donaos’un elli kızından biri. Satyr’dan kaçarken Poseidon yardımına geldi ve ona aşık oldu. Bu aşktan Nauplios adındaki kahraman doğdu.

Ana dizi :
Herztprung-Russel diyagramında üst soldan sağ aşağıya uzanan dar diagonal bant, yıldızların %90 özelliklerini tanımlar; yıldızlar hayatlarının %90’ını bu aralıkta hidrojeni helyuma yakarak geçirirler.

Anakol : Yıldızların, sıcaklık - ışınım gücü grafiğinde oluşturduğu temel kol.

Anaksarete:
Kıbrıslı çok güzel fakat kalpsiz bir kız. Kendisine aşık olan İphis’in intihar etmesine neden olduğu ve ölümüne aldırmadığı için Aphrodite onu taştan bir heykele dönüştürmüş.

Ananke:
İnsan şeklindeki bir kader Tanrısı.

Anaretha:
Yaşam yok edici gezegen Doğum Horoskopunda 8 . eve yerleşen gezegen veya 8. evin yöneticisi Anaretha olarak tanımlanır. Klasik Astrolojide burçların 29 derecesi ve Akrep burcunun 11 ile 16 derecesi arasında kalan tüm derecelerde Anarethik olarak bilinmektedir .

Androgeos:

Girit kralı Minos’un oğlu. Bir zaferden dönerken pusuya düşürülerek öldürüldü.

Androklos:
Ephes şehrinin kurucularından.

Andromakhe:
Hektor’un karısı ve Eetion’un kızıydı. Yedi kardeşi, babası ve annesinin ölümüne tanık olduktan sonra kocasını da bir savaşta kaybetti. Yunanlılara esir düşerek Akhilleus’un oğlu Neoptolemos’un metresi oldu.

Andromeda:
Kral Kepheus ile Kasiope’nin kızı.

Anima :
Ruh, eterik beden, enerjik beden.

Anima Mundi:
Dünyanın kendisine ait olduğu sanılan kozmolojik ruh, dünyanın şuuru veya insanoğluna ait olan ortak bilincin şuurlu hali, bütün varolan düşüncelerin ve zihnimizle algılanan nesnelerin yapı taşı.

Anima ve Animus :
Bir erkeğin bilinçdışı dişi doğasının bir kadının da bilinçdışı erkek doğasının kişileştirilmesi.

Anios:

Apollonun Delosta yaşayan oğlu.

Anira:
Japon ezoterizmin de deniz Tanrılarından biri . 8 gezegene verilen isim. Japon ve Zen kültüründe evrendeki 9 ana enerjiden 8. büyük güç. Astrolojide Neptün ' ün karşılığı.

Ankhises:
Troia kahramanlarından biri. Kapys ile Themiste’nin oğlu. Aphrodite’ten Aeneas (Enee) adında bir oğlu oldu.

Ankhores:
Phirigia kralı Midas'ın oğlu. Bir uçuruma düşerek can verdi

Anlam düzeyleri:
Yalın bir ifadeyle, horoskopun değişik faktörleri aşağıdaki karşılıklı ilişkileri içerir. Gezegenler kişiliğin hangi alanına hitap edildiğini, Astrolojik burçlar bu temanın nasıl gerçekleştiğini, evler ise nerede gerçekleştiğini gösterir.

Antaios:
Poseidonile Gaia’nın oğlu olan Libyalı dev.

Antenor:
Troia kralı Priam’ın arkadaşı Yunalılarla anlaşıp Troia’ya ihanet etti.

Anteros:
Aphrodite’in Ares’ten olan oğlu.

Antigone:
Oidipus’un kızı.

Antiklea:
Odysseus’un annesi. Oğlunun öldüğünü sanarak intihar etti.

Antiope:
Nikteos’un kızı, Zeus ona aşık olmuştu.

Antiphates:
Sicilyada yaşayan dev cüsseli, insan eti yiyen Laistryon’ların kralı.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
JaMaiKa - avatarı
JaMaiKa
Ziyaretçi
17 Şubat 2014       Mesaj #4
JaMaiKa - avatarı
Ziyaretçi
Astroloji, gezegen ve yıldızların insanlar üzerindeki etkilerini tanımlayan bir semboller dilidir, bir bilim dalıdır. İnsanoğlu var olduğundan beri astroloji bilimi de var olmuştur, yani astroloji bilimlerin en eskisidir. Tıp gibi astrolojide bilime dayalı olduğu için bir bilim dalı diyebiliyoruz. Tıpta olduğu gibi astrolojide de bilimsel gözlemler, hesaplar ve ölçümlere dayalıdır. Böylece dünyanın nasıl oluştuğu konusunda bilgi sahibi olurken de sosyal hayatta da insanlar veya doğadaki tüm canlılar arasındaki etkileşimleri bir nevi açıklayabiliyoruz. Yüzyıllarca süren araştırmalar sonucunda deneysel sonuçlarla geniş bir veri tabanı oluşturuldu. Bu bilgilere daha sonra günümüzde de devam etmektedir, modern astrologlar veriler eklemeye devam etmiştir.

Astrolojide kainattaki her şeyin birbirine bağlı olduğuna inanılır, örneğin insanların vücut ve hücrelerinin birbirine bağlılığı gibi. Geniş bir perspektifte ele alınırsa astroloji sanatına güçlü sembollerin anlamlı bir şekilde yorumlanmasıdır diyebiliriz. Karmaşık ve birbirleriyle alakasız görünen olayların bu güçlü sembollerle doğru bir astroloji bilgisiyle açıklanması mümkündür.

Temelinde sembollerle yorumlama ve tümevarım da bulunan astroloji de diğer bilim dallarıyla da ilişkilidir. Günümüzde bunun en güzel örneğini “Burçlar ve Diyet” konu başlığı altında görebiliriz.

Astroloji, kaderinizi belirlemez, sadece gezenlerin hareketleriyle sizin şanslı veya şanssız zamanlarınızı belirleyebilir. Gezegenlerin iyi bir açıyla hareket etmesi sizin şanslı zamanınızda olduğunu ve fırsatları kaçırmamanız gerektiğini belirtir. Bir diğeri de gezegenlerin zorlayıcı hareketler yaptıkları sıradaki etkileri böylece de bazı zorlukları aşabilir ve farkında olmadığınız içinizdeki gücü ortaya çıkarabilir

Kaynak:

Benzer Konular

24 Ocak 2007 / virtuecat Astroloji/Fallar
24 Ekim 2008 / Pasakli_Prenses Taslak Konular
24 Ekim 2008 / Pasakli_Prenses Taslak Konular
24 Ekim 2008 / Pasakli_Prenses Taslak Konular
24 Ekim 2008 / Pasakli_Prenses Taslak Konular