Arama

Astrolojide Evler ve Etkileri - Uranüs

Güncelleme: 16 Haziran 2009 Gösterim: 11.585 Cevap: 0
asla_asla_deme - avatarı
asla_asla_deme
VIP Never Say Never Agaın
16 Haziran 2009       Mesaj #1
asla_asla_deme - avatarı
VIP Never Say Never Agaın
Uranüs

Sponsorlu Bağlantılar
Uranüs'ün bulunduğu ev, kişi­nin benliğine ve özgürlüğüne yö­nelik çalışmalarının hangi alanda olacağını yansıtır. Hayatına han­gi çevrelerin ne gibi alışılmamış ve heyecanlı olayların gireceğini gösterir. Kişinin seçtiği arkadaş, çalışma alanı ve arkadaşlarıyla ya­pacağı işlerin niteliğini belirler. Yeteneklerinin, doğaüstü ilgileri­nin hangi alanda ortaya konacağı­nı ifade eder.

Birinci evde Uranüs'ün işlevi

Güçlü bir özgürlük isteği ile dolu bilimsel icat yetenekleri olan biri olmalısınız. Geleneksel davra­nışlara bağlı olmayan, anlaşılmaz biri olarak tanınırsınız. Başkaları­nın doğru bildiği şeylere değer vermeden kişisel özgürlüğünüz peşinde koştuğunuzdan, neden­siz bir dik kafalılığınız olabilir.
Uranüs kötü etkiler almışsa, bu anlaşılmazlığınız sizin sonunuz olabilir. Sürekli değişiklik ve heye­can aradığınız için huzursuzsu­nuz. Heyecanla serüveni, güven­liğe yeğ tuttuğunuz için tekdüze işleri kabul etmezsiniz. Yenilik ve yeni düşünceler, ileri ruhsal konu­lar sizi hep ilgilendirir. Bu konu­ları felsefe edinmiş gurup ve ku­ruluşlarda önder olmak istersiniz. Denenmemiş şeylerle; icatlarla uğraşmak sizi çeker. Amaç ve dav­ranış değişikliklerine konu olmak, aşırı uçlardaki görüşlere sahip ol­mak size göredir. Sağduyulu bir insan olmadığınız için ne yapaca­ğınızı Önceden kestirmek zordur. Uranüs birinci evde, kendi alanın­da önemli keşifler yapan dahiler yarattığı için üstün zekalı biri ola­bilirsiniz.
Konuşkan, kibirli ve kıskançsı­nız. Zor hoşnut olursunuz. Atıl­gansınız, içgüdülerinizle davranış­larınızı yönlendirirsiniz. En iyi ar­kadaşınızla bile her an kavga et­meye hazırsınız. Ters kararlar ve­rirsiniz. Çocuklarınıza yabancı bir yaşantınız olabilir. Uranüs Ateş burçlarından birindeyse, kaba, dik kafalı, tutkulu, gergin ve antikaya meraklısınız. Astroloji'ye yatkın, büyük, soylu amaçları, özgün dü­şünceleri olan bir kişisiniz. Tartı­şılmaktan, kavgadan hoşlanırsı­nız. Uranüs Toprak burçlarından birindeyse, dik kafalı, inatçı hay­vansal içgüdüleri güçlü olan, ki­birli, obur, hileci ve güvenilmez bi­risiniz. Uranüs Hava burçlarından birindeyse, somurtkan bilgili, ön­lem almayı seven, bütün bilimler­den hoşlanan, (özellikle doğaüstü) biri olmakla birlikte, dürüst ama kendini beğenmiş, sabit görüşlü bir insansınız. Uranüs Su burçla­rından birindeyse, içki içmeyi se­viyorsunuz. Düşük kişilerle ahbap­lık eden, ezii, inatçı, dar kafalı, gü­zel duygulardan uzak, hasta ruh­lu bir kişiliğiniz var.
İkinci evde Uranüs'ün işlevi

Gündelik yaşayan, belirli bir kazancı olmayan, çabuk kazanıp, aynı hızla harcayan birisiniz. Ura­nüs iyi etkiler almışsa, para kazan­mak konusunda alışılmamış yön­tem ve davranışlarınız olabilir. An­cak Uranüs sert etkiler altındaysa, parasal risklere girer, genellikle beklenmedik ağır kayıplara uğrar­sınız. İcatlar, elektronik ya da di­ğer bilimsel alanlarda para kaza­nabilirsiniz.
Arkadaşlarınızdan ya borç is­ter ya da para konularında onlara yaslanırsınız. Ödemediğiniz borç­lar yüzünden çatışmalara girebi­lirsiniz.
Uranüs iyi etkiler almışsa, in­sancıl, ya da bilimsel amaçlar için paranızı kullanırsınız. Olanakları­nızı kullanış biçiminiz sıradan in­sanlardan başkadır, geleneksel değerlere önem vermez, kendini-zinkileri kabul etmelerini bek­lersiniz.

Üçüncü evde Uranüs'ün işlevi

Düşünceleri tam anlamıyla oturmuş yalın bir insansınız. Sez­gi gücü olan, görüşleri bilimsel gerçeklere ve deneylere dayanan, özgür düşünceli bir kişisiniz. Dü­şünceleriniz başkalarınınkinden etkilenmez. Her zaman alışılma­mış ilgi alanlarını araştırır, görüş­leri nesnel bir biçimde değerlen­dirirsiniz.
Keşif isteği ile, bulunduğunuz bölge içinde çok gezinirsiniz. Bir­denbire içinize gelen yeni düşün­celere açık birisiniz. Devrimci gö­rüşlere yatkın bir mucit ya da bi-limadamı olabilirsiniz. Ancak Ura­nüs, Mars'la aspekt oluşturuyor­sa, yazılmış ve söylenmiş sözler­le kendinizi kısıtlarsınız.
Eğitsel gelişmenize ve zihnini­zi canlı tutmaya yardımcı olacak entellektüel arkadaşlarla grup ça­lışmalarına ilgi duyan bir kişisiniz. Kardeşlerinizle, komşularınızla olan ilişkileriniz bile alışılmamış canlılıktadır.
Bilim ve Astroloji'yi sever, do­ğaüstü bilimlerle ilgilenir, heye­canlı kitaplar okursunuz. Gezmek­ten hoşlanır davranışlarınızda öz­gürlük istersiniz. Kardeş ve kom­şularınızla yazışmalarınız sizi üze­bilir. Uranüs sert bir etki aldıysa, huzursuz ve havadar bir tipsiniz. Sık sık görüşlerinizi değiştiriyor, hemen sonuca varmak istiyorsu­nuz. Astroloji, doğaüstü bilimler ya da bilimsel konularda yazar ola­bilirsiniz. Uluslararası görüşme­lerde, özellikle radyo ve televiz­yonda çalışabilirsiniz.

Dördüncü evde Uranüs'ün işlevi

Tipik bir eksantriksiniz. Herşe-yiniz keninize özgü. Değişik bir ai­le hayatı ve ilişkileri olan bir kişi­siniz. Evinize gelip gitmekte özgür olmak istersiniz. Evinizin mimari­si herhalde çok değişiktir. Bir çok elektronik gereçle donatılmıştır. Yakın arkadaşlarınızı aile üyesi gi­bi kabul eder, evinizi doğaüstü ça­lışmalar ve grup çalışmaları için bir buluşma yeri, bir büro, hatta bir tekke gibi kullanırsınız.
Uranüs sert bir etki almış ya da Değişken bir burçta ise, sık sık taşınırsınız. Aile yaşamınızda sık sık değişiklikler olabilir. Yaşlılığı­nız değişik bir çevrede, rahat ve servet içinde geçer,
Uranüs sert bir etki aldıysa, beklediğiniz paralar yüzünden üzülebilirsiniz. Aile üyeleri ile ara­nızda zorluklar çıkabilir, ana-babanızdan uzaklaşabilirsiniz.

Beşinci evde Uranüs'ün işlevi

Kendine özgü, duygusal yakla­şımları olan, ilişkileri birden baş­layıp, birden biten bir kişisiniz. Sevgilileriniz anlaşılmaz, zeki ve kesinlik'e önemli bir özelliğe sa­hip kişilerdir. Eğlencede heyecan istediğiniz için, geleneksel cinsel ahlâka pek uymazsınız.
Karşı cinsle beraberlikte nikâh gibi kayıtlara fazla önem vermeye­bilirsiniz.
Uranüs sert etki aldıysa, bo­hem yaradılışlı ve cinsel konular­da uluorta konuşan bir kişisiniz. Karaborsacılık iyi ya da kötü yön­de şansınızı değiştirebilir. Spekü­lasyonlar, bahisler yüzünden pa­ra kaybedebilirsiniz. Zevke, sefa­ya, kumara düşkünsünüz.
Uranüs iyi etkiler almışsa, ço­cuklarınız çok şanslı olur. Ancak sert etkiler varsa, çocuklarınızın özel sorunları, ruhsal zorlukları ya da anormalliği olabilir. Hiç çocu­ğunuz olmayabilir, az yaşar ya da olağanüstü bir nedenle ölebilirler. Çocuk eğitimi konusunda yeni tekniklerle ilgilenir, onlara büyük özgürlük tanırsınız. Uranüs çok sert etkiler aldıysa çocuklarınıza ya aşırı özgürlük tanır, ya da boş verirsiniz.
Artistik bir yaratıcılığınız ola­bilir, sanatın elektronik biçimleri ile ilgilenirsiniz. Birçok sinema yıldzı, rock şarkıcısı, ses sanatçı­sı, radyo-televizyon artistlerinin Uranüs'leri beşinci evdedir. Sos­yal olmayan davranışlara, sağlığa uygun olmayan heyecanlı zevk ve eğlencelere eğitiminiz var.
Uranüs sert etkiler aldıysa, ev­lilik dışı ilişkileriniz olur. Kadınsa­nız evlilik dışı çocuk sahibi olur­sunuz. Yengeç ya da Balık burcu yükselen burcunuzsa, erken yaş­ta eşinizden ayrılırsınız. Genel ola­rak duygusal yaşantınız dengesiz­dir. Mutsuzluk peşinizi hiç bırak­mayabilir.

Altıncı evde Uranüs'ün işlevi

Eski anlamıyla belki de bir ba­haratçı, yahut aktarsınız, işinizde, hizmetlerinizde tuhaf ama geliş­miş yöntemler kullanak, iyileştir­me, hemopatik ilaçlar, ruhsal iyi­leştirme gibi değişik iyileştirme biçimleri ve beslenme yöntemle­ri deneyen bir kişisiniz. Uranüs'­ün etkileri iyi ise elektronik mü­hendisliği, teknisyenlik, bilgisayar programcılığı ile diğer ileri tekno­loji alanlarında bir meslek sahibi olabilir, işinizde özgünlüğe yeni tekniklere önem verirsiniz. Mate­matik ve bilimsel yetenekleri ile sorunlara uygulanabilir çözümler getiren birisiniz.
İşinizde ve grup çalışmaları­nızda arkadaşlar edinir, onlarla iyi geçinirsiniz. Ama bu arkadaşlıklar uyumsuz, patlayıcı olabilir. Çalış­ma koşulları ile iş arkadaşları ko­nusunda titiz davranır, bu konular doyurucu değilse, o işi kabul et­mezsiniz, işinizi bildiğiniz gibi yapmakta özgür olmak istersiniz.
Uranüs sert etkiler almışsa, si­ze hizmet edenlere hiç güvenmemelisiniz.
Tekdüze işlerden nefret eder, sık sık iş değiştirmeniz yüzünden belli bir iş yapamazsınız, işinize birdenbire son verilir. Sinirli ve uyumsuz olabilirsiniz. Uranüs Bo­ğa burcunda ise, difteriye yakala­nabilirsiniz. Tıp adamlarının hüne­rini göstermesini gerektirecek alı­şılmamış hastalıklar geçirebi­lirsiniz.

Yedinci evde Uranüs'ün işlevi

Problemler karşısında zora düştüğü zaman kaçan, bozulmaya yüz tutan evliliklerde de boşanma­yı en önce düşünen birisiniz. Öz­gürlük tutkusu yüzünden hiç bir şeyle uzun süre uyum göstereme­yen bir kişisiniz. Yeni bir çevrede, birdenbire evlenirsiniz. Eşiniz par­lak, gösterişli ya da garip bir kişi olur.
Uranüs yedinci evde en kötü durumunda olduğundan, genellik­le yuvanın yıkılmasına neden olur. Eşiniz, ezici bir kişi, ya da sizi mutlu edemeyecek biri olabilir. Hukuk konularında şanssızsınız. Büyük kayıplara uğrarsınız. İstek­sizliğiniz ve uyumsuzluğunuz yü­zünden, toplumsal ilişkilerinizde zorluklar başgösterebilir. Ruhsal durumunuzla davranışlarınız bir­den değiştiği için, başkalarını küs-türebilirsiniz. Ortağınızın uyum­suz davranışları yüzünden kendi­nizi gösteremeyebilirsiniz. Uranüs sert bir etki almışsa politika, hu­kuk ve diğer toplumsal ilişkileri­nizde uyumsuzluğunuz büyük bir engeldir. Sorumluluğunu yüklen­mek zorunda kalacağınız görün­meyen etkenler size zorluklar getirir.

Sekizinci evde Uranüs'ün işlevi

Sıralarla ilgilenen birisiniz. Uranüs, Burçlar kuşağında doğal sekizinci evde güçlü olduğu için doğaüstü bilimler, telapati, ölüm­den sonra yaşam, atom fiziği ve dördüncü boyutla ilgili konularla ilgilenirsiniz. Evrenin ve doğanın işleyişi sizin hep dikkatinizi çeker. Evlilik, iş ortaklığı, sigorta, vergi­ler ve ortak kazanç konularında şansınız birden değişebilir.
Beklenmedik ölümünüz büyük bir olasılıkla kaza ile olur. Ölece­ğiniz zaman ve koşulları hissede­bilirsiniz.
Cinselliğe ve servete duygusal bir bağlılığınız var. Ruhsal değer­lerin kalıcı önem taşıyan tek şey olduğunu düşünürsünüz. Madde­de belirli tek şeyin değişim oldu­ğuna ve yaşamın dinamik bir sü­reç olarak ele alınmasının doğru olduğuna inanırsınız.
Eşiniz yoksul biri olabilir. Mi­raslar sizin için üzüntü kaynağı olur ve elinize geçmez.

Dokuzuncu evde Uranüs'ün işlevi

Felsefe, din ve yüksek eğitim konularında ileri düşünceleri olan Astroloji, telapati, doğaüstü bilim­ler ve yeniden doğuşla ilgilenen bir kişisiniz. Eğitim hakkındaki dü­şünceleriniz ileriye dönük olup, görsel-işitsel ve elektronik teknik­lerin kullanılışı ile ilgilidir. Uygu­lanır kuşkulu ütopik düşünceleri­niz de olabilir. Astronomi ve Arke­oloji ile ilgilendiğiniz için bilinme­yen geçmiş uzak ülkeler ya da üto­pik gelecek sizi çeker. Bu yüzden sık sık seyahat edebilirsiniz. Ura­nüs sert etkiler aldıysa esoterik öğretilere, sosyal felsefelere kar­şı fanatik bir bağlantınız olur. Dün­ya sorunları ile ilgili ütopik düşün­celeriniz uygulanabilir sonuçlar veremediği için, bir salon düşünü­rü olabilirsiniz. Ancak Uranüs iyi etkiler aldıysa, daha insancıl bir düzen getirecek değişiklikler öne­rebilirsiniz. Bağımsız ve dik kafa­lı bir kişisiniz. Evlilik nedeni ile ya­kınlarınızdan ciddi bir şekilde acı çekebilirsiniz. Astroloji yazarı ya da filozof olabilirsiniz.

Onuncu evde Uranüs'ün işlevi

Kişiliğiniz kadar mesleğiniz de değişiktir sanırız. Bilimsel, insan­cıl ve doğaüstü alanlarda, elektro nik,"matematik, yada Astroloji gi­bi dallarda çalışan biri olmalısınız. Hangi mesleği seçmiş olursanız olun, yöntem ve tekniğiniz yeni olur. Politik düşünceleriniz ister li­beral, ister radikal olsun, tutucu değilsiniz.
Uranüs sert etkiler aldıysa, devrimci yaklaşımlarınız olabilir. Güçlü bir iradeniz var. Şansınız birden değişip saygınlık kazanabi­lir ya da tersine, skandala neden olup gözden düşebilirsiniz. Deği­şik işlerde çalışırsınız.
Yetkili kişilerle pek geçine-mezsiniz. Sıradan sorumluluklar almaktan nefret edersiniz. İşiniz­de özgürlük ister, kendi işinizi kendiniz yönetirseniz çok .mutlu olursunuz. Yakınlarınıza yabancı gibi davranan, bağımsızlığına düş­kün bir kişisiniz.

Onbirinci evde Uranüs'ün işlevi

Uranüs, yöneticisi olduğu on­birinci evde çok güçlüdür. Açık düşünen, doğruya, gerçeğe bağ­lı, geleneklere saygı göstermeyen bir kişisiniz.
Yaşamın her alanında insanlarla kardeşlik eğilimindesiniz. Ev­rensel konuları ve İlkeleri sezgile­rinizle kolayca anlayabilirsiniz. Bu nedenle doğaüstü bilimler ya da bilimle, bazen ikisi ile birden ilgi­lenirsiniz. Sizi ruhsal ve zihinsel yönden canlandıran, sıradan ol­mayan arkadaşlıklarınız olur. İn­sancıl ve bilimsel amaçlar için grup çalışmalarını seversiniz.
Size her zaman yardıma hazır arkadaşlarınız vardır, ama tanıdık­larınızın çoğu iyiliğinize çalışmaz. Onlar yüzünden kayıplara uğraya­bilirsiniz.
Evliliğe olan yaklaşımınız kişi­sel düzeyde olmadığından bu tür ilişkilerinizde bohemce ya da ge­leneğe aykırı davranırsınız. Hare­keti, canlılığı sevdiğiniz için basit bir ilişkiye bağlanmak istemezsi­niz. Eşitlik duygunuz, başkalarının benzer davranış ve düşüncelerine hoşgörü ile davranmanıza neden olur.
Çok özgürlükçü bir kişi oldu­ğunuzu söyleyebiliriz. Uranüs sert bir etki almışsa, arkadaşlıklarınız dengesiz ve güvenilmez olur. Kim­se kullanılmak istemediği için bencil davranışlarınız, sonunda si­ze geri döner. Sosyal ilişkileriniz sorumsuzcadır.

Onikinci evde Uranüs'ün işlevi

Bilinçaltında doğaüstü araştır­malar yapan, yüksek bir ruhsal ya­pı için kafasında iç araştırmalara girerek yoga, meditasyon ve diğer mistik konularla uğraşan bir kişi­siniz. Sizin yıkımınız için uğraşan kıskanç bir çok gizli düşmanları­nız olabilir.
Uranüs çok sert etkiler almış­sa, medyumluk yeteneğinizle ge­leceği görebilirsiniz. Arkadaşları­nızın sırtarını saklar, gizli örgütle­re çalışırsınız.
İnsancıl ve bilimsel amaçlarla perde arkasında çalışabilirsiniz. Sinirli oluşunuz yüzünden yanıltı­cı medyumik görüşleriniz olabilir. Sezgilerinizin doğal olmaması ya­şamınızda çatışmalara yol açabi­lir. Uranüs, Mars ile sert bir bakış açısı oluşturuyorsa, hırsızlar tara­fından yaralanabilir ve soyulabilirsiniz.
Not: Bu gezegenin doğum ha­ritasında güçlü olup olmadığına özel bir dikkat gösteriniz. Güçlü ise size yardım edecek, güçsüzse dertler getirecektir.

Kaynak: MsXLabs.org & Astroloji Ansiklopedisi


Şeytan Yaşamak İçin Her Şeyi Yapar....

Benzer Konular

16 Haziran 2009 / asla_asla_deme Astroloji/Fallar
16 Haziran 2009 / asla_asla_deme Astroloji/Fallar
16 Haziran 2009 / asla_asla_deme Astroloji/Fallar
21 Haziran 2009 / KisukE UraharA Astroloji/Fallar
16 Haziran 2009 / asla_asla_deme Astroloji/Fallar