Arama

Astroloji ve Ay İlişkisi

Güncelleme: 17 Haziran 2009 Gösterim: 3.115 Cevap: 0
Hi-LaL - avatarı
Hi-LaL
Ziyaretçi
17 Haziran 2009       Mesaj #1
Hi-LaL - avatarı
Ziyaretçi
ASTROLOJİ VE AY

Bir Horoskop'ta, Güneş'in ye­rinden sonra en önemli bir şey Ay'ın konumudur. Ay'ın bulundu­ğu burcun karakteristikleri kişili­ğin bir parçasıdır. Kişiye alışkan­lıklar ve aydınlanma reaksiyonla­rı yükler. Bütün insiyaki davranış­lar Ay ve onun konumuyla ilgilidir.
Sponsorlu Bağlantılar

Ay, dünyamızın bir uydusu olduğu ve bize gezegenlerden çok daha yakında bulunduğu için ya­şamımız üstünde doğrudan doğ­ruya bir etki yaptığının farkında­yız. Özellikle Ay'ın, suların kabar­ması ve çekilmesi yani gelgit'ten sorumlu olduğunu bitiyoruz. Bi­lim, ayın bütün suları etkilediğini ortaya koymuştur. Vücudumuzun büyük kısmı da sudur ve dolayı­sıyla Ay bizi doğrudan doğruya et­kilemektedir.

Bir yıldız haritasında Ay'ın ko­numu çok önemlidir ve o kimse­nin yaşam karşısındaki tutumunu, bilinçaltı tepkilerini ve güçlü, te­mel davranışlarını gösterir. Bazı hallerde Ay'ın bulunduğu burç da­ha güçlü ve dolayısıyla bunun et­kileri güneşin bulunduğu burcun özelliklerinden daha belirgin ola­bilir.

Bir insanın karşısındakiler üstünde bıraktığı ilk etki, Ay'ın onun yıldız haritasındaki konumu konusunda fikir verebilir. Ay, genel olarak duyguları da temsil eder.

Psikolojik yönden Ay'ın konu­mu özellikle anlamlıdır. Bu, çoğu zaman evdeki koşullarla, ana-babanın kişilikleri nedeniyle, genç yaşta verilen kararları gösterir. Ba­zen bu kararların çağı geçmiş ola-bilir ve yetişkin yaşamında hâlâ rol oynamaya devam edebilirler, iyi bir astrolog, kendisine baş vu ran kimsenin, bu kararları incele meşine ve hâlâ geçerli olup olma dıklarını anlamasına yardım eder.

Ay, dünyadaki bitkilerin büyümesine neden olduğundan; verimlilikle de ilgili sayılır. Astroloji'de Ay, Yengeç Burcu'nu yönetir. Bu burç annelik duygusunu simgeler. Vücutta da Ay, göğüsle, mide ve sindirim sistemi ile ilgilidir. Ast­roloji'de Güneş gibi Ay'dan da "Işık" olarak söz edilir.

Ayın özellikleri: Derin duygular, yuva sevgisi, hisler arasında bocalama, kararsızlık, gizli düşünce ve duygular. Yengeç burcunu belirten sözlere de bakın.

Yönettiği burç - Yengeç
Zayıfladığı burç - Akrep Tesirini azaltan burç - Oğlak
Yükseldiği burç - Boğa.
Anahtar kelimeler- Değişim. Uyum, İnsiyak.
Birleştikleri -
Doğum. Analık. Sindirim sistemi. Miğde. Meme­ler. Sempatik sinir sistemi. Ev. Ai­le. Atalar. Sorumluluk. Hafıza.

( + ) ÖZELLİKLERİ
Sabır ve sebaat. Imajınatif hassasiyet. Analık mizacı. Sempa­ti. Anlayış. İş konularında kurnaz­lık ve iyi hafıza.

( - ) ÖZELLİKLERİ
Dargınlık. Değişiklik. Zayıf dü­şünce gücü. Güvenilmezlik. Aldanabilmek. Affetme isteksizliği.


Kaynak: MsXLabs.org & Astroloji Ansiklopedisi


Benzer Konular

1 Temmuz 2012 / Hi-LaL Astroloji/Fallar
1 Temmuz 2012 / Hi-LaL Astroloji/Fallar
1 Temmuz 2012 / Hi-LaL Astroloji/Fallar
1 Temmuz 2012 / Hi-LaL Astroloji/Fallar
29 Haziran 2009 / Hi-LaL Astroloji/Fallar