Arama

Garip Olaylar

Güncelleme: 1 Mart 2008 Gösterim: 12.617 Cevap: 2
EDEBALİ - avatarı
EDEBALİ
Ziyaretçi
26 Şubat 2008       Mesaj #1
EDEBALİ - avatarı
Ziyaretçi
Iğdır'da bir koyun 8 ayaklı, 3 kulaklı ve 2 kuyruklu bir kuzu dünyaya geldi. Sezaryenle doğan kuzu 10 dakika kadar yaşadıktan sonra öldü. Anormal doğum olayı ile ilgili uzmanlar şu tespiti yaptı.

Sponsorlu Bağlantılar
104609wl2

Merkeze bağlı Karakuyu köyünde Maruf Çakmaz, doğum yapmakta zorlanan koyununu Doğubayazıt Caddesi'ndeki Çayırağası kliniğine götürdü.

Burada sezaryenle doğan 8 ayaklı, 3 kulaklı ve 2 kuyruklu kuzu, 10 dakika sonra öldü.

Atatürk Üniversite (AÜ) Veteriner Fakültesi Patoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Yavuz Selim Sağlam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, anormal doğumların genellikle genetik yapıdaki bozukluklar ve gebelik döneminde hayvana yanlış ilaç verilmesi nedeniyle ortaya çıktığını söyledi.

Anormal doğumu tetikleyen sebebin, gebelik sürecinin başında hayvanı etkilemesi durumunda doğumların genelde ölümle sonuçlandığını ifade eden Sağlam, ''Gebeliğin sonlarına doğru anormal doğumu ortaya çıkaracak bir durum söz konusu olduğunda yavrunun yaşama şansı artmaktadır. Çok şiddetli hayati organlarından anormallik yoksa hayvanların yaşama şansı fazladır'' diye konuştu.







Su, bilinen tüm yaşam formları için gerekli olan tatsız ve kokusuz bir madde. Su, canlıların yaşaması için hayati bir öneme sahiptir. Küçük miktarlarda çıplak gözle bakıldığında renksizdir. Dünya üzerinde farklı şekillerde bol miktarda bulunur. Birleşmiş Milletler Çevre Programı, Dünya'da 1.400 milyon km3 su olduğunu söylemektedir.

İçtiğiniz suyun içerisinde neler var,hangi canlıları mideniz de misafir ediyorsunuz? İçtiğiniz o safi suyu daha yakından görmeye ne dersiniz?

Garip Olaylar Garip Olaylar

Garip Olaylar Garip Olaylar Garip Olaylar










Beni sevişerek öldürecekti..

ADANA’da eşi 42 yaşındaki Hatice Demir’i banyo yaparken satırla öldürdüğü ileri sürülen görme engelli 56 yaşındaki Arif Demir, ‘eşinin kendisini eski eşiyle aldattığı’ gerekçesiyle ağır tahrik indiriminden yararlandırılılarak 15 yıl hapis cezasına mahkum edildi.


Bahçeşehir Mahallesi’nde 27 Kasım 2006’da 13 yıllık eşi Hatice Demir’i banyoda öldürüp, mahalle muhtarına giderek “Muhtarım ben eşimi öldürdüm, polis çağır" diyerek teslim olan Arif Demir, yargılandığı Adana 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde karar duruşmasına çıktı. Hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istenen Demir son savunmasında, eşinin kendisini eski eşi Beytullah’la aldattığını, devamlı sevişerek kalp krizi geçirtip öldürmek istediğini iddia etti. İlkokul 5’nci sınıfta barajda balık avlarken bulduğu patlayıcı maddenin patlamasıyla gözlerini kaybettiğini belirten Demir, 2 çocuğunun annesi eşini nasıl öldürdüğünü şöyle anlattı:

“Olay günü eve geldiğimde, eşim sırtını keselemem için beni banyoya çağırdı. Banyoya giderken yanımdan birinin geçtiğini hissettim. Dış kapı kapanınca beni aldattığını anladım. Kim olduğunu sorduğumda, ‘Çocuğumun babasıydı. Sana da yetiyorum, Beytullah’a da. Sarıl bana’ dedi. Sarılırken elinde sert bir cisim olduğunu anladım. Cismi tutunca elimi kesti. Bileğinden tutup kesici aleti alıp rasgele vurdum. Daha sonra üzerimdeki kanlı kıyafetleri çıkarıp banyo yaptıktan sonra teslim oldum. Eşim devamlı bana çay içiriyordu. Çay içtikten sonra cinsel arzularım artıyor ve devamlı sevişiyorduk. Benim kalbimin çarpıntısı tutuyordu. Kendisine neden çay içtikten sonra böyle bir şey olduğunu sorduğumda, ‘Ne güzel mutlu oluyoruz’ diye konuşuyordu. Daha sonra anladım ki beni kalp krizinden öldürmeye çalışıyormuş.”

Sanık Demir son sözlerinde ise, “Eşimi öldürmek istemedim. Kendisini seviyordum. Benim elim, ayağımdı. Çok pişmanım, Affınıza sığınıyorum. Beni bırakın” diyerek tahliyesini istedi.

Mahkeme heyeti Demir’i, eşini öldürmekten ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına mahkum etti. Eşinin eski eşiyle kendisini aldatması haksız tahrik unsuru kabul edilip, iyi hali de göz önünde bulundurularak cezası 15 yıla indirildi. Demir, karar üzerine mahkeme heyetine teşekkür etti.

‘Hisleriyle yapmıştır’

Görme özürlü Demir’in evden bir erkeğin çıktığını fark etmesi, ardından eşini öldürmesi polisleri ve olayı duyanları şoke etmişti. Görme engelli birinin cinayet işleyebilecek yeteneğe sahip olduğunu belirten Çukurova Özürlüler Derneği Başkanı Ahmet Ataş, “Cinayet zanlısı koca hisleri doğrultusunda bu planı hazırlamıştır. Görme özürlülerin hissi duyguları kuvvetlidir. Ona nasıl yaklaşacağını, onun nereye oturacağını, nasıl hareket edeceğini kafasında hesaplamıştır. Daha sonra bir öfke anında cinayeti işlemiştir” dedi












Kendi penisini öpmek istedi, beceremeyince makasla kesti!

Bayrampaşa'da sabaha karşı, 18 yaşındaki tekstil işçisi Hakan K. , makasla cinsel organını kesti.

Kartaltepe Mahallesi'nde ablasına ait evde kalan Hakan K. , saat 04.00 sıralarında acı içinde bağırarak eniştesini uyandırdı.Elinde makas olan ve cinsel organı kanayan Karaağaç, bir taksi ile Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı.

Yerine dikildi

Cinsel organı dikilen Hakan K. , hayati tehlikeyi atlattı. İfadesinde önce, "Ölmek istediğim için kestim", daha sonra da "Öpmek istedim, öpemeyince canım sıkıldı ve kestim" diyen K'nın bir süre müşahade altında tutulacağı söylendi. Farklı ifadeler veren K.'nın akli dengesinin yerinde olmadığı bildirildi.


4656manset2

Camdaki karı temizlemeden trafiğe çıktı, kadını ezip öldürdü

Ferah IŞIK- Ramazan ÇETİN/DENİZLİ

DENİZLİ’de, ihmalkar bir sürücünün aracının karla kaplı ön camını temizlemeden trafiğe çıkması, üç çocuk annesi kadının yaşamına mal oldu. Minibüsünü kaplayan kar yüzünden küçük bir pencereden bakar gibi trafikte ilerleyen İsmail Ümit Olçar, yolun karşısına geçmeye çalışan yaşındaki Fatma İnesi’ye çarptı. Minibüsün sağ ön tarafı ile vurduğu kadın yere yığıldı. Başından yaralanan Fatma İnesi, hemen hastaneye kaldırıldı. Ancak yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayıp yaşamını yitirdi. Minibüs şoförü İsmail Ümit Olçar gözaltına alınırken, minibüsün ön camının tamamen karla kaplı olduğunu gören trafik ekipleri, sürücünün bu şekilde yolun karşısına geçmeye çalışan kadını görmesinin mümkün olmadığını söyledi.


Milliyet



















En PahaLı GeReKSiZ ŞeYLeR

LiveImages5CFoto20Haber5CEn20pahalFD20gereksiz20FEeyler5Ccanta05

1.63 milyon dolar. Saf platinden yapıldı ve elmaslarla bezendi. Japon modacı Ginza Tanaka, çantayı Tokyo'da bir defileyle Temmuz 2007'de tanıttı. Çanta bir gün sonra alıcı buldu.

LiveImages5CFoto20Haber5CEn20pahalFD20gereksiz20FEeyler5Ckitty03
163 bin dolar. Çizgi film karakteri Hello Kitty sadece 590 gram. Platinden yapılmış. Üstelik fiyonku değerli taşlarla bezenmiş. Fiyatı 163 bin dolar. Aralık 2006'da Tokyo'daki Mitsukoshi mağazasında satışa çıktı ve kısa sürede alıcı buldu.

LiveImages5CFoto20Haber5CEn20pahalFD20gereksiz20FEeyler5Ckutu01
1.5 milyon dolar. Aslıda çikolata kutusundan çok mücevher kutusu. Le Chocolate firması, Simons Jewelers firmasıyla işbirliğinin sonucunda ortaya çıktı. Bir işadamı sevgilisi için doğum günü hediyesi olarak aldı.

LiveImages5CFoto20Haber5CEn20pahalFD20gereksiz20FEeyler5Cpark12
225 bin dolar. New York'un göbeği, Manhattan semtinde 5.5 metreye-2.5 metre olan bu park yeri ABC.com'da 225 bin dolardan satışa çıktı. Bir Ferrari fiyatından fazla. Ama almak isteyenler bekleme listesinde. Manhattan'da arabası olmayanlar bile park yeri alıyor. Emlak piyasasında en iyi yatırım

LiveImages5CFoto20Haber5CEn20pahalFD20gereksiz20FEeyler5Cpizza04
Bin dolar. Dünyanın en pahalı pizzasını New York'taki Nino's Bellisima pizzacısı yaptı. Pahalı olması kullanılan malzemelere bağlanıyor: Siyah havyar, somon, wasabi. Pizza 8 dilim olarak bölünüp dilimi 125 dolardan satılıyor. Alıp yiyen çok.

GaleriDetayaspx?cid9870&ampp7&amprid2
14 bin dolar. İngiltere'nin önemli çay üreticilerinden PG Tips, 75'inci yıldönümünde elmaslarla süsülü bu çay poşetini hazırladı. Çay poşeti satıldı, geliri bir vakfa bağışlandı ama alan kişinin çay poşetini sıcak suya daldırıp çayı içip içmediği bilinmiyor.

LiveImages5CFoto20Haber5CEn20pahalFD20gereksiz20FEeyler5Ctekila
225 bin dlar. Tekila Ley şirketi 20 Temmuz 2006'da platin ve beyaz altın karışımı bu şişelerde çok özel tekila hazırladı. 225bin dolarlık tekilayı bir Meksikalı işadamı aldı.

LiveImages5CFoto20Haber5CEn20pahalFD20gereksiz20FEeyler5Ctekila06
Bunlar da Tekila Ley'in ucuz versiyonu. Altın şişe 150 bin $, gümüş şişe 25 bin $. Hepsi de alıcı buluyor.

LiveImages5CFoto20Haber5CEn20pahalFD20gereksiz20FEeyler5Ctel02
1.3 milyon dolar. Peter Aloisson tarafından Diamond Crypto Smartphone için tasarlandı. 10'u mavi olmak üzere 50 elmasla süslenmiş. En çok Rusya'da satıyor. Ama alanlar kimliklerini gizli tutuyor.

LiveImages5CFoto20Haber5CEn20pahalFD20gereksiz20FEeyler5Ctop07
68 bin dolar. Top deyip geçmemek lazım. Üzerinde 5 bin 728 elmas var. Bu kriket topunu 2007'de alıcı buldu.

LiveImages5CFoto20Haber5CEn20pahalFD20gereksiz20FEeyler5Ctoy
41 bin dolar. Japon Ginza Tanaka mücevhercisi ile Bandai Co. oyuncak üreticisi, Japonların ünlü çizgi filim karakteri robot Gundam'ın oyuncağını yaptılar. Ama ne oyuncak! 1400 gramlık oyuncak saf platinden yapıldı.

LiveImages5CFoto20Haber5CEn20pahalFD20gereksiz20FEeyler5Ctv09
130 bin dolar. Yalos Diamond LCD televizyonun çerçevesi elmaslarla süsülü. İnsan ekrana mı bakar, elmaslara mı bilinmez ama şimdiye kadar pek çok Arap bunu aldı.

Son düzenleyen EDEBALİ; 26 Şubat 2008 22:16 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
EDEBALİ - avatarı
EDEBALİ
Ziyaretçi
29 Şubat 2008       Mesaj #2
EDEBALİ - avatarı
Ziyaretçi
Almanya'da, ''Hatalardan Öğrenmek'' adlı broşür hazırlayan doktorlar, burada yaptıkları büyük mesleki hatalarını anlattılar. Hatalar arasında neler var neler?

Sponsorlu Bağlantılar
Doktorlar, "açıkça itirafta bulunarak", benzer hataların önlenmesini amaçlıyorlar.

Marburg Üniversitesi Kliniği'nde görev yapan Prof. Dr. Matthias Rothmund (65), yaptığı hatayı şöyle anlattı:

"Hafif kilolu bir hasta, bağırsak kanseri teşhisiyle hastaneme geldi. Hastaya bağırsak ameliyatı yaptım. Birkaç gün sonra hastanın akciğer filmleri çekildi ve tesadüfen, ameliyatta hastanın karnında bir makas unuttuğum görüldü.

İkinci bir ameliyatla makası çıkardık. Ameliyat hemşiresi tamponları kontrol etmiş, ancak aletleri kontrol etmemişti. Olayı sigortama bildirdim, hastaya tazminat ödediler."

Köln-Merheim Kliniği cerrahlarından Prof. Bertil Bouillon (50) da uzun atlayış yapan genç bir sporcu kızın menüsküs teşhisiyle geldiğini, aynı anda kaza geçirerek yaralanan diğer bir hastayla da ilgilenmek zorunda kaldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Yanlış dizi ameliyat ettim"

"Ameliyata girdim, ancak hastada menüsküs olduğuna dair bir ize rastlamadım. Görevli hemşire öğleden sonra, yanlış dizi ameliyat ettiğimizi söyledi. Bu tür hataları önlemek için artık ameliyat edilecek bölgeleri, hasta henüz ayıkken, suda çıkmayan kalemle işaretliyoruz."

Berlin Tabipler Birliği Başkanı Dr. Günther Jonitz (49) de Bild gazetesine yaptığı açıklamada, genç bir doktor olarak çalıştığı yıllarda, klinikteki yoğun bir günde, yaralı parmağında iltihap olan genç bir kıza kan zehirlenmesini önlemek amacıyla penisilin yazdığını anlattı ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dışarıda 20 hasta bekliyordu. Hemşire acele ettiriyordu. Hastaya alerjisi olup olmadığını sormadan penisilini yazdım. Hasta ertesi gün yeniden kliniğe geldi, her yerinde yaralar çıkmıştı. Penisiline alerjisi varmış, ölebilirdi de. O andan sonra bir daha asla aceleci davranmadım."

Berlin'deki Charite hastanesi doktorlarından Prof. Dr. Joachim W. Dudenhausen de 40 yaşındaki bir kadının ikinci kez sezeryanla doğum yapması sırasında yaptığı hatayı şöyle anlattı:

"Ameliyat sırasında rahmin kenarındaki bağdokusu yırtıldı. Ben de yırtığı onardım. Ancak 2 gün sonra hasta ağrı çekmeye başladı.

Ultrasonla yaptığımız kontrolde, idrar yolunun tıkandığını, sıvının böbreklere kadar biriktiğini gördük. Hastayı ikinci kez ameliyat etmek zorunda kaldık. Daha dikkatli olsaydım hastam ikinci kez ameliyat olmaz, o acıları çekmezdi."

Witten-Herdecke Üniversitesi profesörlerinden Christel Bienstein (56) da gazeteye yaptığı açıklamada, 1976 yılında bir hastanenin yoğun bakım bölümünde hemşire olarak çalıştığı dönemde, solunum makinesine bağlı genç bir hastanın solunum borusunun tıkandığını, kalbinin durduğunu belirtti ve şunları anlattı:

"Kalbini çalıştırdım, rapor tuttum, eve gittim..."

"Hastanın kalbini yeniden çalıştırdım. Doktoru sürekli telefonla aradım, ancak gelmedi. Sabah nöbeti devrederken rapor tuttum ve eve gittim. Saat 07.30 sularıydı.

Saat 08.00 gibi aynı hasta solunum yolunun tıkanması sonucu hayatını kaybetmiş. Gelmediği halde sürekli doktoru arayacağıma, nöbeti devralacak hemşireyle daha güvenli bir yol bulmalıydım. Kendimi çok suçluyorum."

Regensburg'taki St. Joseph hastanesinde görev yapan Dr. Marita Eisenmann-Klein da yaptığı hatayı şöyle anlattı:

"Bir hastadan yağ bezesi alınmıştı. Vizit yaparken, ameliyat yerinde sıvı biriktiğini gördüm. Çok ince bir iğneyle sıvıyı çektim. Kısa süre sonra hasta güçlükle nefes alır oldu. Akciğeri sönmüştü. Sıvıyı çekerken herhalde akciğere zarar vermiştim. Hasta acil ameliyata alındı. O kadar ince bir deliğin akciğeri iflas ettirebileceğini asla tahmin etmezdim."

EDEBALİ - avatarı
EDEBALİ
Ziyaretçi
1 Mart 2008       Mesaj #3
EDEBALİ - avatarı
Ziyaretçi
Yumurtanın içinden yumurta çıktı

54 yaşındaki Fran Vincent kek yapmak için yumurtayı kırdığında çok şaşırdı.Çünkü yumurtanın içinden bir başka yumurta çıktı.

Egg3APEX1502 468x660

Bir fabrika çalışanı olan Fran bir süpermarketten aldığı yumurtanın biraz büyük olduğunu ve ilk başta ördek yumurtası zannettiğini fakat böyle bir durumla ilk defa karşılaştığını söyledi.

Bir kümes hayvanları firmasından David Lanning böyle bir yumurtanın tüketiciye ulaşmasının çok nadiren karşılaşılabilecek bir durum olduğunu söyledi ve ekledi:"Genç tavuklarda yumurtlama biraz düzensiz olabilir.Tavuk açıkça iki kere yumurtlamış ve ikinci yumurta birinciyle aynı düzeye gelerek kabuk ikisinin etrafında oluşmuş.Bu durum genç tavuklarda çok sıktır fakat bu yumurtaların dükkanlardaki raflarda yerini alması nadir karşılaşılan bir durum."

Egg2APEX1502 468x326
EggAPEX1502 468x571
Kaynak:DailyMail



Benzer Konular

26 Nisan 2016 / ThinkerBeLL Edebiyat
29 Mart 2008 / KisukE UraharA Edebiyat tr
19 Mart 2008 / Misafir X-Sözlük