Arama

Dünyanın En Zeki İnsanı

Güncelleme: 2 Eylül 2006 Gösterim: 31.748 Cevap: 0
GusinapsE - avatarı
GusinapsE
Ziyaretçi
2 Eylül 2006       Mesaj #1
GusinapsE - avatarı
Ziyaretçi
Dünyanın en zeki insanı olarak kabul edilen Prof.Dr.Naida Camukova, 1 yaşında konuşmaya başlamış. Camokova, çok fazla kitap okuduğu için 23 yaşında beyin kanaması geçirmiş. Fotografik hafızaya sahip olan Naida Camukova 300 sayfalık bir kitabı iki saate anlayarak okuyor ve bitiriyor. 33 yaşındaki Camukova, 3 binden fazla kitabı hafızasında taşıyor.

Sponsorlu Bağlantılar
IQ zeka ölçüm testlerinde, Picasso ölçüm standartlarına göre 360 üzerinden 357 puan alan Camukova, Okan Üniversitesi'ni ziyaret etti. Prof. Dr. Naida Camukova, üniversitenin İşletme Bölümünün girişimiyle öğrencilere "Dünya Bilim kurgusu ve Türkiye" konusunda konferans verdi. Konferans öncesinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Prof. Dr. Naida Camukova soruları yanıtladı.

Zekasını ilk önce annesinin fark ettiğini anlatan Naida Camukova, "Birinci yaşımı doldurduktan sonra cümlelerle konuşmaya başladım. 'r' harfini diğer çocuklar söyleyemiyormuş, ben ise tam telaffuz edebiliyormuşum. Doktor olan annem bunları fark edince doktorlara başvurmuş ve durumumu öğrenmiş." diye konuştu. Zekanın ne işe yaradığı şeklindeki soruya Camukova, "Gözümüzde büyüttüğümüz problemleri, basite indirgeyerek beynimizi kullanımıyla çözmeye yarar." cevabını verdi.

"Türkiye de sizin gibi çocuklar var mı?" sorusu üzerine Camukova, "Çocuklarda çok görüyorum. Özellikle okula başlamamış olan çocuklarda çok var. Ama eğitimde, devlet okullarındaki öğrenci sayısından kaynaklanan imkansızlıklardan dolayı, bana göre daha da vasatlaşıyorlar." şeklinde konuştu.

Zekanın zaten doğuştan geliştirilmesi gereken potansiyel olduğunu ifade eden Camukova, geliştirmedikçe, her şey gibi, zekanın da köreldiğini dile getirdi. Türkiye'ye sık sık geldiğini ifade eden Camukova, "Son günlerde Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu ile birlikte üstün zekalı çocukların eğitimiyle ilgili çalışmalara başlıyoruz. İnşallah faydalı olacak." açıklamasında bulundu..

Çok fazla kitap okuduğundan 23 yaşında beyin kanaması geçirdiğini de anlatan Camukova, "O zaman çok okuyordum, tıbben fazla birikimden olduğu söylendi. Okumayı azalttım. Fakat beynim her zaman çalışıyor olması gerekir. Az bir boşlukta kaldığımı düşünmeye başladığım zaman sıkıntı yaratıyor." dedi.

Boş kalmamak için neler yaptığı sorusuna Camukova, "Çalışıyorum" yanıtını verdi. Camukova, çalışmanın illa kitap okumak ya da makale yazmak anlamında gelmediğini belirterek, "Beyni bir şekilde çalıştırmak, problem çözmek de beyni boş kalmamasını sağlar. Benim yapmaya çalıştığım şey, beynimin sadece bana faydalı olmasını değil çevredeki insanlara yasadığım ülkelere, dünyaya yararlı olmasını sağlamaktır." şeklinde konuştu.

Başarı konusunda sorulan soruya ilişkin Camukova, "Doğru çözümlere ulaşmak için strese girmemek ve ne yapmak istediğini bilmeli ne yapacağını değil ne yapmak istediğini bilmeli ne yapacağını değil. Ne yapak istiyorsa onu hedef koyarak aradaki yılları araç olarak kullanmak." diye cevap verdi.

"Erkeklerin daha zeki oldukları iddia ediliyor bu konudaki düşünceleriniz" şeklindeki soruya Camukova, "Dünyada erkeğin zekası egemenlik yaratmamıştır. Erkek, zekasıyla birlikte cesareti egemenlik yaratmıştır. Dolayısıyla kim daha zeki konusu tartışılmaması gerek." diye konuştu.


Benzer Konular

1 Aralık 2019 / eXcaLLaNT Tarih
2 Ekim 2009 / Ziyaretçi Soru-Cevap
29 Mart 2009 / Kutadgu Taslak Konular
8 Mayıs 2008 / eXcaLLaNT Taslak Konular