Arama

Tarihin İlginç Mumyası

Güncelleme: 29 Mart 2009 Gösterim: 10.153 Cevap: 0
Kutadgu - avatarı
Kutadgu
Ziyaretçi
29 Mart 2009       Mesaj #1
Kutadgu - avatarı
Ziyaretçi
palermorosalialombardo1hp5

Tabuttaki Küçük Kızın İlginç Sırrı Çözülemiyor
Sponsorlu Bağlantılar
Rosalia Lombardo 1918 doğumlu bir general kızı 1920 yılında ispanyol ateşesi diye bilinen bir hastalığa yakalanıyor ve 2 yaşında can veriyor. Bu küçük kız hakkında farklı farklı hikayeler anlatılıyor.
Onu mumya eden kimyager Dr. Salafia, insan cesetlerine balsam sürmeyle ilgilenen bir uzman Bazı hikayelerde onu muhafaza eden bu Doktorun kendi babası olduğu iddia ediliyor. Kızın nasıl, hangi tekniklerle ve hangi maddeler ile mumya edildiği, bugüne kadar bilinmiyor. Cesetin cürümesini engellemek için muhtemelen nitrit ve nitrat karısımı bir madde enjekte edilmiş.Doktorun kullandığı bu karışım henüz tam olarak çözülemedi.Bugüne kadar yapılan mumyalama tekniklerinin hiç birisinde ceset bu şekilde yüzde yüze yakın bir oranda canlı gibi durmadı.
Rosalia Lombardo´nun mumyası dünyanın en dayanıklı ve en sağlam mumyalarından birisi sayılıyor. Diğer mumyalarda tatbik edildigi gibi balmumu kullanılmadığı, kızın halen tek tek görünmekte olan sac tellerinden ispat ediliyor. Şuan bu mumya Palermo'da Sicilya'da (Italya) da bulunuyor. Çok güzel bir kız çocuğu olan küçük Rosalia Lombardo, sanki canlı imiş gibi, mışıl mışıl uyuyor gibi duruyor...
Oysa 88 yıldır Rosalia Lombardo ölü bir "çocuk".

Benzer Konular

2 Ekim 2012 / GusinapsE Taslak Konular
21 Ekim 2015 / GusinapsE Tarih
10 Ekim 2011 / Misafir Soru-Cevap
3 Kasım 2010 / Misafir Soru-Cevap
18 Ocak 2011 / Misafir Soru-Cevap