Arama

Ölmeden önce yapılması gereken 50 şey nedir?

Güncelleme: 1 Haziran 2012 Gösterim: 48.063 Cevap: 1
volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
10 Eylül 2009       Mesaj #1
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
Ölmeden Önce Yapmanız Gereken 50 Şey

Sponsorlu Bağlantılar
1. Yedi kıtanın yedisine de gidin. Antarktika’ya gitmek zor olabilir, ama eğer yedi kıtaya da giderseniz kendinizi bir dünya gezgini sayabilirsiniz.

2. Bir ülkeyi bisikletle bir uçtan öbür ucuna katedin. Bisikletle yapacağınız bir tur biraz planlama gerektirecektir; ancak bu deneyim, gezdiğiniz ülkeden, yolcu yanı bir pencereyle ayrılmaktan kat kat iyidir.

3. Attan daha büyük bir hayvana binin. Bir filin iki katlı bir bina kadar yüksek sırtında trekking yapmak daima hatırlayacağınız bir deneyim olacaktır.

4. Bir ay boyunca yabancı bir yerde bir yerli gibi yaşayın. Yerli insanları ziyaret etmek, size bir gezgin gettosundan diğerine geçerek harcanacak iki yıldan çok daha fazla içgörü kazandıracaktır.

5. Şikago’da gerçek bir Blues barına gidin. Ticarileşmiş müziği bir kenara bırakarak Blues’un ruhunu hissetmenin bundan daha iyi bir yolu yok.

6. Yabancı bir dil öğrenin. Bu elbette zor ve zaman alacak bir öneri. Ama bu süreci kolaylaştıracak bir çok kaynak mevcut.

7. Helikopterle kayak yapmaya gidin. Kara ve güzel bir kayak arazisine helikopterle gitmek hayatta deneyimleyeceğiniz her şeyden farklı. (Siz bunu ‘daha güzel’ olarak yorumlayın.)

8. Hindistan’ı trenle gezin. Geniş ve yaygın demiyolu ağıyla bu ulaşım şekli, dünyanın en fazla renk ve çeşit barındıran ülkelerinden biri olan Hindistan’ı gezmenin en iyi yolu.

9. Yedi Zirve’den birine tırmanın. Dağa tırmanmak cesaret ister. Ancak herkes bir dağın zirvesinde olmayı hayal eder.

10. Bir balina köpekbalığıyla dalın. Bu sevimli dev canlılarla yüzmek dünyadaki en muhteşem ve etkili yaban hayatı deneyimlerinden biridir.

11. Brezilya’da bir karnaval geçidine katılın. Büyük partilerin ülkesindeki en büyük partiye gitmeden dışarıda güzel bir gece geçirdiğinizi söyleyemezsiniz.

12. Arjantin’de tango yapın.

13. Sörf yapın. Bu işte çok başarılı olmanıza gerek yok, dalgaları yakalayın,yeter .

14. Dünyanın en büyük mercan adası olan Büyük Set Resifi’nde dalın. Dalış tutkunlarının mutlaka dalış yapması gereken bir yer.

15. Gezilerinizle ilgili bir makale yayımlayın. Seyahat etmenin önemli bir kısmı deneyimlerinizi başkalarıyla paylaşmanızdır. Hem yazdıklarınızı yayımlamak düşündüğünüzden daha kolay olabilir.

16. Yurtdışında bir ay gönüllü olarak çalışın.

17. En sevdiğiniz seyahatnamenin gösterdiği yolu takip edin. Sizi gezmeniz için ilk teşvik eden kitaptan daha iyi bir rehber bulunabilir mi?

18. Afrika’nın iç bölgelerindeki düzlüklere gidin. Bu az ziyaret edilen yerler eşsiz kültürlere ve çok çeşitli yabani türlere ev sahipliği yapıyor.

19. Yürüyerek bir buzulu geçin. Bu hızla kaybolan doğa harikalarında yaşayacağınız bir deneyim gelecek nesillerin yaşayamayabileceği bir deneyim olabilir.

20. Dünyanın en büyük nehirlerinden birinin kaynağını ziyaret edin. Nil gibi büyük nehirlerin mütevazı kaynakları olur.

21. Hala aktif olan volkanik bir dağa tırmanın.

22. Bir tekne alıp kullanmayı öğrenin. Wright Kardeşler’den önce herkes seyahat etmek için rüzgar gücünü kullanıyordu. Bu yöntem hala en sürdürülebilir seyahat etme yollarından biri.

23. Yediklerinizin tarladan sofranıza gelmesine şahit olun . Dünya genelinde insanların çoğu hala kendi elleriyle topladıkları şeyleri yiyorlar. Siz de özünüze dönmeyi deneyin.

24. Ganj Nehri’nde yıkanın. Hindistan’ın manevi yönünü hissetmenin daha iyi bir yolu var mıdır?

25. Dünyayı gezin. Uçaklardan ve havaalanlarından dışarı adım atmadan da dünyayı gezmek elbette mümkün. Ancak çok az insan tüm yerküreyi gerçek anlamda geziyor. Bütçesine dikkat eden bir gezgin için Round The World biletleri oldukça uygundur.

26. Nesli tükenmekte olan türlerin fotograflarını çekin. Sadece hayatınız boyunca saklayıp arada bakabileceğiniz bir fotografınız olmaz, size ve çevrenizdekilere yaşamın ne kadar narin olduğunu hatırlatır.

27. Yanan Adam Festivali’ne katılın. “Yanan Adam’ı hiç katılmamış bir insana anlatmaya çalışmak kör birine renkleri anlatmaya çalışmaya benzer” derler.

28. Bir ormanda yirmi dört saat tek başınıza kalın.

29. Ülkenizin geleneksel mutfağından bir yemeği pişirmeyi öğrenin. İnsanlar arasında ortak olan tek şey nedir? Tabii ki yemek yemek.

30. Yabancı bir ülkede anadilinizi öğretin. Bu elbette seyahat masraflarınızı karşılamanın akıllıca bir yolu, ama aynı zamanda hayatınızın deneyimi olacak.

31. Başka bir ülkede bir müzik festivaline katılın.

32. Bir ülkeyi bir uçtan öbür uca toplu taşıma araçlarıyla katedin. Ülkeyi kendi vatandaşlarının çoğunun gördüğü şekillerde görün: bir otobüsün, trenin ya da feribotun penceresinden.

33. Tarihi önemi olan bir otelde bir gece geçirin. Klasik bir ortamın tadını çıkarmak için bulunduğunuz şehirden çıkmak zorunda bile olmayabilirsiniz.

34. Olimpiyat Oyunları’na, ticari olmaları hakkında fikriniz ne olursa olsun, gidin. Çünkü Olimpiyatlar dünyanın en büyük etkinliklerinden biri.

35. En sevdiğiniz seyahatname yazarıyla tanışın. Onlar size ilham verdi, şimdi onlara teşekkür etme zamanı.

36. Almanya’ya Aşk Geçidi’ne gidin. Bu festival gezegen üzerinde katılım açısından en büyük festival lerden biri.

37. Japonya’da Çay Seremonisi’ne katılın. Bu ebedi gelenek Japon Kültürü’nün kalbinde yer alıyor.

38. Sahra Çölü’nde bir kervana katılın. Dünyanın en zorlu çevre koşullarında insanların nasıl mücadele ettiğine şahit olun.

39. Oktoberfest’e (Ekim Festivali) katılın. Avrupa’nın en büyük partisi olan bu etkinlikle altı milyondan fazla bira sever ve içki masası şarkıları söyleyen şarkıcılar bir araya geliyor.

40. Kuzey ya da Güney Kutup Noktası’nda durun.

41. Güney Amerikalı futbol takımlarının birbirleriyle oynadıkları maçları tribünlerde seyredin. Futbol dünya nüfusunun büyük bir kısmı için bir tutku.

42. Bir kültür ikonunun mezarını ya da doğduğu yeri ziyaret edin. Bu Che Guevara, Picasso ya da önemli olduğunu düşündüğünüz herhangi bir şeyi icat etmiş biri olabilir.

43.“Kumsal”ın kendinize özel versiyonunu bulun.O, bir sırtçantalı gezgin nesline ilham veren en iyi seyahatname kitaplarından biri. Siz de kendi el değmemiş cennetinizi bulabilirsiniz.

44. Küba’da taze sarılmış bir puro için. Elde sarılmış bu özel ürünü kaynağına yakın bir yerde tadın.

45. Avrupa’daki bütün başkentleri gezin. Bu kalabalık kıta, hem güzel bir mimariye, hem de çok renkli bir kültürel dokuya sahip.

46. Viyana’da orkestralı bir performans izleyin.

47. Hava dalışı yapın. Heyecanı doruklarında yaşayacaksınız. Tabii özel bir kıyafet giymez, gerçekten uçarsanız.

48. Pasifik Sahili Otoyoulu’nda bisiklet sürün.

49. Bir ülkeyi gerçekten değiştirmiş biriyle el sıkışın.

50. Tayland Songkran’da Yeni Yıl Festivali dahilinde gerçekleştirilen dünyanın en büyük su savaşına katılın.

Son düzenleyen volture; 10 Eylül 2009 22:53 Sebep: ıhım
derin adam - avatarı
derin adam
Ziyaretçi
1 Haziran 2012       Mesaj #2
derin adam - avatarı
Ziyaretçi
1- hacca gidin

Sponsorlu Bağlantılar
2- kuran okuyun

3- iman edin

4- namaz kılın

5- oruç tutun

6- zekat verin

bu 6 şeyi yapmanız 1000 şey yapmanızdan daha hayırlıdır. Şu unutulmamalıdır ki bu dünyanın birde öbür dünyası var.

Benzer Konular

17 Aralık 2008 / kadircolak37 Cevaplanmış