YouTube'a Erişim Tekrar Engellendi Üye Ol (Üye olduğunuzda tüm reklamlar gizlenecektir) Soru/Cevap
Geri Dön   MsXLabs MK > :: Yaşam :: > Genel Mesajlar > Güncel Konular
Facebook Hesabınızla Bağlanın (Connect with Facebook)
Cevap Yeni Konu Aç
Eski 20-01-2008   #1 (mesaj-linki)
NervouS - avatarı
YouTube'a Erişim Tekrar Engellendi

Alıntı:
T.C. Ankara 12. Sulh Ceza Mahkemesi 17/01/2008 Tarih ve 2008/55 nolu kararı gereği bu siteye erişim engellenmiştir.

İ
stanbul (İHA) - İnternetin ünlü web sitesi Youtube'da Atatürk'e hakaret içeren görüntülerin yer aldığı yönünde basında çıkan haberler üzerine harekete geçen İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, olayla ilgili geniş kapsamlı soruşturma başlattı. İstanbul 1. Sulh Ceza Mahkemesi de siteye erişimin engellenmesine karar verdi.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Basın Savcısı Nurten Altınok, çıkan haberlerle ilgili başlattığı soruşturma kapsamında, Emniyet Güvenlik Şube Müdürlüğü'nce gönderilen delil niteliğindeki bir CD'yi inceleyerek nöbetçi mahkemeden erişimin engellenmesini talep etti. İstanbul 1. Sulh Ceza Mahkemesi de, gönderilen delil niteliğindeki CD'ye el koyma kararını onadı. Mahkeme ayrıca, Youtube'a erişimin engellenmesi talebini de kabul etti. Erişimin engellenmesi kararı, Türk Telekom'a gönderildi.

Savcılık yetkililerinden, sorumluların bulunması için ABD'den adli yardım istendiği de öğrenildi.

YouTube Üzgün
YouTube'den erişim yasağıyla ilgili olarak yapılan açıklamada, söz konusu videonun siteden kaldırılmasına rağmen, yasal mercilerin erişimi engelleme kararı almasının üzücü olduğu ifade edildi.
Edinilen bilgilere göre YouTube, Türkiye'de konuyla ilgili bir çalışma başlattı ve tüm bilgiler
ABD'deki merkez ofisle paylaşıldı.
Türk Telekom yetkilileri, YouTube'la sözleşmeleri bulunması nedeniyle yasağın kapsamı hakkında savcılıkla görüşme başlattı. Savcılık da mahkemeye başvurarak, hakaret görüntülerinin siteden kaldırılması halinde erişimin yeniden sağlanabilmesi için ek bir karar talep etti. İstanbul 1. Sulh Ceza Mahkemesi, talebi yerinde bularak Atatürk'e hakaret içeren video görüntülerinin kaldırılması halinde erişimin açılabileceğine karar verdi. Mahkemenin bu kararının da Türk Telekom yetkililerine iletildiği öğrenildi.
Türkiye'de YouTube'a erişimin durdurulması, başta AP ve AFP olmak üzere uluslararası ajanslarda ve yayın organlarında da geniş şekilde yer aldı.

Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et Bu mesaja hızlı cevap gönder
Eski 22-01-2008   #2 (mesaj-linki)
farmer
Youtube ye giremeyenler konusuna cevaptır

Yafu arkadaş kendini çok mu zeki zannediyosun ya da cahilsin ya da insanlarla dalga geçiyosun !!!

Sayıyorum

Birincisi konu bence çalıntı!!!

İkincisi Türkiyede ISP server bi tane o da telekom.Bu adamlar interneti dağıttıkları serverlarının İSA larından bunu kapattıysa sen nası gircen!!!

Üçüncüsü diyosun ki dns ine 127.0.0.1 yaz bu söylediğin local host yani bi server ın olması lazım bunu yapman için millet xp kullanıyor ne işe yarayacak bu söleyebilirmisin???

Dördüncüsü bu işi çözüm arayan arkadaşlar benim linklerim de içerde aklıma gelen 3 ihtimal var birazdan deniycem sonuç alabilirsem yayınlarım hideip tarzı programlar bi ihtimal işimize yarayabilir gibime geliyor.Ama söylediğim gibi henüz denemedim.

2 ci ihtimal server 2003 bi makinam var ve üzerine kurduğum bi dns im dış bi proxy bulup sorunu çözmeye çalışcem ve o makinadan halledebilirim sanırım.

3cü ihtimal server 2003 makinamın dns ini localhostum yapıp A recordu açıp windows un altında ki drive file ını editleyip bağlanmaya çalışcem.

Lütfen insanlarla oynamayın... Selametle

System Engineer F@rmeR
Eski 22-01-2008   #3 (mesaj-linki)
NervouS - avatarı
Cvp: Youtube ye giremeyenler konusuna cevaptır

farmer adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
Yafu arkadaş kendini çok mu zeki zannediyosun ya da cahilsin ya da insanlarla dalga geçiyosun !!!

Sayıyorum

Birincisi konu bence çalıntı!!!

İkincisi Türkiyede ISP server bi tane o da telekom.Bu adamlar interneti dağıttıkları serverlarının İSA larından bunu kapattıysa sen nası gircen!!!

Üçüncüsü diyosun ki dns ine 127.0.0.1 yaz bu söylediğin local host yani bi server ın olması lazım bunu yapman için millet xp kullanıyor ne işe yarayacak bu söleyebilirmisin???

Dördüncüsü bu işi çözüm arayan arkadaşlar benim linklerim de içerde aklıma gelen 3 ihtimal var birazdan deniycem sonuç alabilirsem yayınlarım hideip tarzı programlar bi ihtimal işimize yarayabilir gibime geliyor.Ama söylediğim gibi henüz denemedim.

2 ci ihtimal server 2003 bi makinam var ve üzerine kurduğum bi dns im dış bi proxy bulup sorunu çözmeye çalışcem ve o makinadan halledebilirim sanırım.

3cü ihtimal server 2003 makinamın dns ini localhostum yapıp A recordu açıp windows un altında ki drive file ını editleyip bağlanmaya çalışcem.

Lütfen insanlarla oynamayın... Selametle

System Engineer F@rmeR

Arkadaşım benim yukarıda vermeye çalıştığım bilgiyle senin söylediklerinle ben bir alaka kuramadım hepsine tektek cevap veriyim....

1) Konu 2 Pararaf halidedir ikiside başka haber sitelerinden alıntıdır ve bu mesaj YouTube kapandıktan az bir süre sonra atılmıştır....

2) 2 de ne demek istediğini anlamadım kendin bişeyler yazmışsın yukarda ben Youtube yasaklı girmeye çalışacam diye birşey yazmadım....

3)Ben böyle bişey demedim

Sen YouTuba girmeye başarsanda bu sitede yayınlamana site kurucuları izin vermeyeceğini düşünüyorum...
Eski 03-02-2008   #4 (mesaj-linki)
Adaletin_Kırbacı
Cvp: YouTube'a Erişim Tekrar Engellendi

haklsın NervouS,bende bişey anlamadım ama sanırım bir yanlış anlaşılma filan oldu,neyse sıkma canını,
Eski 20-03-2008   #5 (mesaj-linki)
StaLker
Youtube giris

Biliyorsunuz ki Youtube artik Ip bazinda kapatildi arkadaslar. Dns degistirseniz dahi giremiyorsunuz ancak proxy yani yabanci ulkelelerin Ip lerini kullanarak girebiliyoruz. Bilmeyenler icin zor

Fakat nette dolasirken gozume bir site carpti tunel kazmislar youtube a kimse gormeden girebiliyoruz..

Buradan.. www.ktunnel.com
Eski 23-03-2008   #6 (mesaj-linki)
Arrow - avatarı

BU SİTEYE ERİŞİM ENGELLENMİŞTİR

ANKARA 1. SULH CEZA MAHKEMESİ, 12/03/2008 tarih ve 2008/251 nolu kararı gereği bu siteye erişim TELEKOMÜNİKASYON İLETİŞİM BAŞKANLIĞI'nca engellenmiştir.
Access to this web site is banned by "TELEKOMÜNİKASYON İLETİŞİM BAŞKANLIĞI" according to the order of: ANKARA 1. SULH CEZA MAHKEMESİ, 12/03/2008 of 2008/251.
Ankara 3. Sulh Ceza Mahkemesi, 13/03/2008 tarih ve 2008/311 nolu kararı gereği bu siteye erişim TELEKOMÜNİKASYON İLETİŞİM BAŞKANLIĞI'nca engellenmiştir.
Access to this web site is banned by "TELEKOMÜNİKASYON İLETİŞİM BAŞKANLIĞI" according to the order of: Ankara 3. Sulh Ceza Mahkemesi, 13/03/2008 of 2008/311.
Ankara 4. Sulh Ceza Mahkemesi, 13/03/2008 tarih ve 2008/411 nolu kararı gereği bu siteye erişim TELEKOMÜNİKASYON İLETİŞİM BAŞKANLIĞI'nca engellenmiştir.
Access to this web site is banned by "TELEKOMÜNİKASYON İLETİŞİM BAŞKANLIĞI" according to the order of: Ankara 4. Sulh Ceza Mahkemesi, 13/03/2008 of 2008/411.
Eski 10-04-2008   #7 (mesaj-linki)
SultaN_

sadece tek bir video yuzunden

butun ulkenin cezalandirilmasi cok sacma bence ..
Eski 10-04-2008   #8 (mesaj-linki)
Cyber Snake - avatarı

SultaN_ adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
sadece tek bir video yuzunden

butun ulkenin cezalandirilmasi cok sacma bence ..
hicbir yasaga uymadigim gibi buna da uymadım

+

sadece türkiyeden erisim kesildi ve youtube ayni sekilde yayinina devam etti,pek de umurlarinda oldugu soylenemez.

Türkiyeden giden tüm DNS ler kesildi bu yüzden hepimiz proxy ile çeşitli DNS lerden giriş yaptık,şu an icin boyle bisey gecerli değil ama gecerli olunca bana ozel mesaj iile ulasin ki size de ogretebileyim
Eski 10-04-2008   #9 (mesaj-linki)
PilliBebek

Yha yine mi engellediler şunu yaa
Eski 20-07-2008   #10 (mesaj-linki)
kutsi

yaaaaaaa
neden böle
oldu
kimin
yüzünden
Cevap Yeni Konu Aç
Hızlı Cevap
Resim Doğrulama
En popüler 5 etiket
Bu Konunun Etiketleri
tunnel youtube, v tunel, v tunnel, v tünel, youtube tunnel,
YouTube'a Erişim Tekrar Engellendi Konusuna Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Kablosuz Erişim (WLL) Gabriella Elektrik - Elektronik 0 15-11-2008 17:23
Mine Çayıroğlu - Tekrar RoSSoRoSe Türkçe Şarkı Sözleri 0 09-09-2008 10:08
YouTube'a İçerik Raporlama Remondees Flash/Video Dünyası 0 05-02-2008 20:49
İyi Haber: MSXLABS.COM Erişim Yasağı Kalktı! NeutralizeR Site ve Forum Hakkında 52 11-07-2007 23:33
Bir Penaltı Kaç Kez Tekrar Edilir? kompetankedi Karışık Flash'lar/Video'lar 2 10-01-2007 21:35