TartışıYORUM Üye Ol (Üye olduğunuzda tüm reklamlar gizlenecektir) Soru/Cevap
Geri Dön   MsXLabs MK > :: Yaşam :: > Genel Mesajlar > Güncel Konular
Facebook Hesabınızla Bağlanın (Connect with Facebook)
Cevap Yeni Konu Aç
Eski 27-03-2008   #31 (mesaj-linki)
diabloazul - avatarı
Cvp: TartışıYORUM

Medyanın yada diğer duyum çevrelerinin yazdığı değil; olabilecek olan senaryoları düşündükçe veyahut kendi kendimize gündemden komplo reorilerini üretip bunlardan birkaçı çıknca ortaya ister istemez hep kötü yanları düşünüp umutsuzluk denizinde çabalıyoruz. sözgelimi Ankarayı muhattap almayan barzani yada talabani kısa bi süre sonra ülkemize gelip temaslar yapacak ki öncesinde topraklarındaki terör örgütüne karşı harekat olmuş; sonra da doğal gaz anlaşması yapacaklar.....yada vakıflar kanunu en çok hangi vakıfların işine yarayacak!... ve en kötüsü bir anda parti kapatma davası, zamanı yada sebebi yada amacı gerçekten kapatmaya yönelikmi? kapansa ne olacak kapanmasa ne olaacak? yasama ve yürütme'yi elinde tutan yargıyıda eline geçirirse ne olabilir başka! yerel seçimler öncesi mazlum'u oynamak ne kazandıracak... muhalefet bu yumakla oynaya dursun diğer tarafta neler oluyor... Ya da ergenekon kapsamında daha kimler yargılanacak.... söz gelimi mahallede ki bakkal da olabilir mi.? bizim bunlar için ne yeteneğimiz nede bilgimiz olacak... sadece tartışıp zamana şahitlik etmekten başka...
  Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et Bu mesaja hızlı cevap gönder
Eski 24-06-2008   #32 (mesaj-linki)
tekinfsm - avatarı

Evet arkadaşlar Türkiye büyük bir dönemecin eşiğinde ne olacak bir siyasi parti daha kapatılacak ve Türkiye Cumhuriyeti yine mi 60'lı ve 80'li yıllardaki gibi bir kaos ortamına mı sürüklenecek bu bir siyasal görüş meselesi değildir artık kendi adıma düşünecek olursam şuanki iktidar partisi benimde görüşlerime ters hareketlerde bulunmuştur ama önemli olan siyasal görüşler değil devletin bekasıdır. Bu olaylarlarla devletin bekası sağlamlaştırılmıyor aksine kökünden sarsırıyor. Bu forumda sizleri bu konudaki görüşlerinizi bildirmeye çağırıyorum. saygılarımla.

"Mahkemeler milletin vicdanıdır. Millet ender durumlarda sanıkları değil, mahkemenin vereceği kararı, yani kendi vicdanını yargılar. Tarih ve toplum Türk milletinin vicdanını yargılayacaktır. Ama biz inanıyoruz ki, bu millet kendisine bir katre kadar hizmet edeni şerefle yad etmiştir, yine edecektir."
Eski 08-07-2008   #33 (mesaj-linki)
uzeyirerdem - avatarı
6 ayda yüzde 45 zam.

Son zamanlarda ekonomik alanda önemli konular var. Kısa bir süre önce yapılan büyük zamlarla başlayan zamlar, ekonomimizi derinden sarsmaktadır.

- Yılbaşına göre 5 tenekelik bitkisel yağı yarı fiyatı kadar artmış almak zorundadır vatandaşlarımız. Elektrikteki 6 ayda yaşanan yüzde 45 zam diğer ürünlere de hemen yansımaktadır. Doğalgazdaki artış vatandaşlarımızı çok ciddi şekilde rahatsız etmiştir. En sonunda ana muhalefet partisi lideri bu önemli konuya değindi YÜZDE 45 zam şimdi bunun mantıklı açıklamasını ve gerekçesini soruyorum bir tüketici olarak....... dıgıl dıgıl verseyona gerek yok.
Eski 10-07-2008   #34 (mesaj-linki)
MeLL - avatarı

kompetankedi adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
ATO'dan tüketiciye '869' çagrisi
Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, ithal ürünler yerine Barkodu '869' ile başlayan yerli malı ürünleri satın alma çağrısı yaptı..
Aygün, tüketim malı ithalatına giden her 6 bin 500 dolarınTürkiye'de bir kişiyi işsiz bıraktığını belirterek, '869'u al, çocuğun İşsiz kalmasın' dedi.. Aygün, yaptığı yazılı açıklamada, yabancı markalı Ürünlerin market raflarını istila ettiğini ve ithal ürün tüketimi Nedeniyle Türkiye ekonomisinin çıkmaza girdiğini kaydetti.. Aygün, bir ürünün Barkoduna bakarak hangi ülkeye ait olduğunun anlaşılabileceğini anımsatarak, Türkiye ekonomisinin kurtuluşunun 869 rakamında gizli olduğunu savundu.. Aygün, şöyle konuştu: 'Türkiye ekonomisi bugün güçlü ekonomiler karşısında bağımsızlık savaşı veriyor. Bu savaşta parolamız 869'dur. Yani Türk'ün şifresi 869'dur.Savaşı kazanmak ve başı dik gezmek istiyorsak ülkemizin ürünlerine sahip çıkalım. İthal ürünlere verdiğimiz her kuruş, ekonomimizi çıkmaz sokağa götürüyor, yerli sanayinin bacası tütmez oluyor. Gençlerimize istihdam yaratılamıyor. Yerlisi varken yabancı mal almak, kıt kaynaklarımızın dışarıya gitmesi ve yatırımların azalmasıdır. Azalan yatırım, çoğalan işsizliktir.'

Tipik bir örnek;

Sinan Aygün'ün çağrısı...
ARKADAŞLAR BUNU YAPMAK ZOR DEĞİL. BEN YAPTIM. GEÇEN HAFTA 2 AYLIK FİŞİMİN HEPSİNİ ÇIKARTTIM VE ERİNMEDEN HESAPLADIM.
YANİ DANONE YERİNE SÜTAŞ, NİVEA YERİNE ARKO ALMIŞIM VS. 2 AYDA 900 YTL PARAM TÜRKİYEDE KALMIŞ ,TEK BAŞIMA OKADAR SADECE 100 KİŞİ DÜŞÜNÜN.....
O kadar doğru konuşmuşki.İnşallah bu konuda milletçe bilinçleniriz...Ayrıca ithal malların bu kadar fazla kullanılması sadece ekonomimize değil; Bazıları direk sağlığımıza zarar vermek durumundadır...

tsubasa adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
Sevgili arkadaşlar, yaklaşık iki-üç aydır bütün yerel ve ulusal basın tarafından bu filim(300 Spartalı) yerlere göklere sığdırılamıyor.Üst üste fragmanları veriliyor.Hakkında tartışma programları falan oluşturuluyor.Zorla bu filmi herkese izletecekler.Müthiş bir propagandadır gidiyor.Bu işe haber spikerlerini bile alet ediyorlar.

Kanal D’nin haber spikeri Mehmet Ali Birand Kanal D ana haber bülteninde “bu filmi herkese tavsiye ediyorum, mutlaka izlenmeli” demişti.Star TV’de daha film yayınlanmadan iki ay önce fragmanları verildi ve “bu film Yüzüklerin Efendisi serisini geride bırakacak” dendi.Daha bunu gibi bir sürü reklam ve göz boyamaya başvuruldu.Sonuçta başardılar da.Film kendinden yeterince söz ettirdi ve hatırı sayılır bir sinema hasılatı yaptı.Peki sizce bunda ne amaç güdüldü?Cevabı çok basit.Amerikalıların Hollywood ‘u kullanarak nasıl siyaset yaptığını hepiniz biliyorsunuz.Rambo serilerini daha unutmadık.Bu filimde Spartalılar asil ve kahraman, Persler yani İranlılar işgalci,barbar,aşağılık ve canavar gibi lanse ediliyor. Eski Helenleri ve Bizans’ı kendine ata olarak gören Avrupalılar bu filmi izledikten sonra Amerikanın olası bir İran işgalini memnuniyetle karşılayabilirler.Çünkü filimde İranlıları; masum Yunanlıların topraklarını işgal eden büyücü_barbar_beceriksiz_aşağılık insanlar olarak gösteriyor.Ve 300 tane seçilmiş, kahraman Spartalı askerleri Perslerle kahramanca savaştıktan sonra ölüyorlar.Yani sizin kahraman atalarınız bunlarla böyle savaşıp asilce şehit oldu denmek isteniyor.Bütün Avrupa’nın kanından iliğine kadar İran düşmanlığı yerleştirilmek isteniyor.Bu Amerika’nın ilk oyunu değil.Amerika Afganistan ve Irak işgalinde de bütün Avrupa’nın ve bütün Dünyanın tepkisini almamak, 2007 yılına girildiği günümüzde bu insanlık ayıbını onlara bir nebzede olsa haklı gösterebilmek için kendi tezgahladığı 12 Eylül olaylarını öne sürmüştü. Yani Amerika Afganistan ve Irak’a doğal kaynaklarını sömürüp,petrollerine sahip olmak ve BOP gerçekleştirmek için girmedi de , küresel terörizm engellemek ve bu topraklara demokrasi getirmek için girdi.Aynı olayı İran’a da uygulayacaklar. Amerika çok uzun süreden bu yana İran’la savaşmayı planlıyor.Bu tür aşağılık filmlerle de İranlıları bütün dünyaya barbar ve canavar gibi göstermeye çalışıyorlar. Yani bunlar alt yapı çalışmaları.

Şimdi bu yazıyı okuyan birçok kişi yine mi komplo teorisi diyecektir eminim.Arkadaşlar artık komplo falan kalmadı.Bunların hepsi gerçek.Gerçekler acıdır.Uyanın artık.Bazı insanlar gerçekleri kabul edemiyorlar yada etmek istemiyorlar.Bu tür yazılara komplo teorisi der geçerseniz matrix filmindeki sisteme körü körüne bağlanmış insanlardan hiç bir farkınız kalmaz.

Bu arada bu filmi yapanlar isim seçiminde büyük hata yapmışlar.Filmin adı "300 mason,300 tapınak şovalyesi ,300 aydın,300 Amerikalı,300 siyonist,300 Yahudi,300 K.hpe,vs" olsaydı daha iyi olurdu bence.....
Okumayanlar da okusun bence.Paylaşımın için çok teşekkür ederiz arkadaşım...
Ayrıca ABD'nin İran'ı işgal etmekle kalmayacağı da kesin!Sırayla hangi kesimleri hedef aldığı ortada.Bilmem anlatabildimmi...?

Son Düzenleyen MeLL; 10-07-2008 @ 19:23. Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
Eski 11-07-2008   #35 (mesaj-linki)
The Unique - avatarı

Ben başka 1 konuya dikkat çekmek istiyorum... Çoğumuzun konuşmatan çekindiği 1 şey bu ülkede neden askerlerin ve yargının etkisi var neden oy veriyoruz ki bunlar yönetsin ülkeyi ! Artık demokratik 1 ülkeyiz demek gelmiyor içimden...
Eski 11-07-2008   #36 (mesaj-linki)
MeLL - avatarı

Demokrasi denilen kavram bazılarının işine geldiği gibi işliyor bence.Bir çok insan demokrasi'den ve özgürlükçü düşünce yapısından yararlanamıyor,kısıtlanıyor.Türk topraklarında türk kanı taşıyan milliyetçi insanları dışlamak,bölümlere ayırmak neden...Türkiyeye nifak sokanlar gerçek amaçlarına ulaşıyorlar...Bizi birbirimize düşürüyorlar,bu oyuna gelmeyelim!!!
Eski 11-07-2008   #37 (mesaj-linki)
diabloazul - avatarı

Günümüz Türkiye'sinde halkların yada toplumların ayırılamayacak derecede siyasi ve ekonomik birliteliği inkar edilemez. Ancak önümüze konulacak ütopyalarla yada eski defterlerden çıkan tozlarla ortalığı biraz bulanık hale getirilirse, insanımızın yine yerinde durması yada sessizliğini daha az bir tonda bozması için yapılan çalışmalar bence. projeleri hazır sadece kaygıları bunların daha az bir maliyetle uygulanması dolayısıyla elede edilecek karın artması. böyle durumlarda da demokrasi insan hakları, islamizim, laiklik, milliyetçilik gibi birleştirici yada ortak unsurların renk tonu da herkeze göre değişik. son zamanlarda karabulutların sonrası yada öncesi gibi suni tartışmalarla da hayat ayaklarımızın altında kafamız biraz daha karışık akıp gidiyor...herkez gibi bende isterdim oyuna gelmeseydik, ama oynandı bittimi dersiniz...
Eski 13-08-2008   #38 (mesaj-linki)
fortune - avatarı

oynanmakta hala.ve ne yazık ki artık aktörler de sokaklardan,daglardan degil.kalbimizden.
ayrıca yönetmen ve senaristler için, oyuncunun nasıl ve ne oldugu önemli degil.yumuşak olsun,makyaj yaptırsın,yazılanları aynen okusun vs vs vs.
peki sorun neremizde?yani hastalık,duymazlık.aşırı narkoz mu verilmiş ki bu vücuda?
Eski 22-08-2008   #39 (mesaj-linki)
peaceful - avatarı

bu ergenekoncuların yaptığı kötülüğü ülkemize, türkiye de kimse yapmamıştır.sağcıyı solcuya dindarı laike kırdırdılar.allah en sonunda foyalarını çıkardı .bunlar gibiler yüzünde darbelerden türkiye hep geriye gitti.halk yoksayıldı.3 dünya ülkesine döndük.bir kaç adamın hırsı yüzünden halk acı çekti.son 25- 30 yılda ülkede girmedikleri delik yapmadıkları pislik kalmamış.ama adalet yerini bulacak inşiallah.intikamımız alınacak.hiç birşey gizli kalmıyor.allah bu millete acıdı.bu yahudi bozması sabetaylardan kurtaracak umarım...
Eski 23-08-2008   #40 (mesaj-linki)
fortune - avatarı

öyle birileri var mı hiç bilmiyorum .ama şuna kesinlikle eminim ki;

bu ülkenin bu rotasından en çok kimler memnun ona bakmak gerekir.
Cevap Yeni Konu Aç

Etiketler
tartışıyorum
Hızlı Cevap
Resim Doğrulama