Arama

Dünyanın En Tuhaf 10 Hastalığı

Güncelleme: 9 Ağustos 2009 Gösterim: 5.615 Cevap: 0
Tınmaz Melaike - avatarı
Tınmaz Melaike
Ziyaretçi
9 Ağustos 2009       Mesaj #1
Tınmaz Melaike - avatarı
Ziyaretçi
Dünyanın En Tuhaf 10 Hastalığı

Sponsorlu Bağlantılar
1- Fil Hastalığı (Elefantiyaz): Kabaca Genişleyen Uzuvlar

Elefantiyaz olarakta bilinen Lenfatik filaryaz, en çok kabaca genişlemiş ya da şişmiş ayaklar ve kollara sahip dramatik insan fotoğraflarından bilinir. Bu hastalığa Wuchereria bancrofti, Brugia malayi ve B. Timori gibi tümü sivrisinekler tarafından taşınan parazitik kurtlar neden olur. Lenfatik filaryaz dünya çapında halen 120 milyon insanı etkiliyor ve bunların 40 milyonu bu hastalığın ciddi boyutundadır. Enfeksiyonlu dişi bir sivrisinek bir insanı ısırdığında, mikrofilarya denen kurt larvalarını kana enjekte edebilir. Mikrofilarya tekrar tekrar ürer ve uzun yıllar boyu yaşayabileceği kan dolaşım yoluna yayılır. Sık görülen hastalık belirtileri enfeksiyon sonrası yıllara kadar gözükmez. Parazitler kan damarlarına yerleştiği gibi sirkülasyonu kısıtlayabilir ve çevresindeki dokularda kanın birikmesine neden olabilir. Enfeksiyonun en genel görülen belirtileri aşırı derecede büyümüş kollar, bacaklar, genitalya ve göğüslerdir.

2- Nanizm (Progeria): 80 Yaşındaki Çocuk
Nanizme bir çocuğun genetik şifresindeki ufacık, basit bir kusur neden olabilir ama bu onu mahfeder ve hayatını değiştiren sonuçlara yol açar. Ortalama olarak, bu hastalıkla doğan bir çocuk 13 yaşında ölmüş olacaktır. Vücutları normal yaşlanma sürecine göre daha hızlı yaşlandığı görüldüğü gibi genelde erken saç dökülmesi, kalp hastalığı, incelen kemikler ve artritisi içeren fiziksel belirtiler geliştirirler. Nanizm gayet nadir bir hastalıktır. Dünyada sadece bu hastalığa sahip yaşayan 48 insan bulunmaktadır. Bunun yanında, 5 çocuğu bu hastalığa sahip bir aile vardır.

3- Kurtadam Sendromu: Kurt İnsanlar
2 yaşındaki Abys DeJesus’ın yüzünde koyu kıllar çıktığında, doktor durumunun Kurtadam Sendromu olarak bilinen şey olduğunu söylemişti. Bu hastalığa kurtadam sendromu denir, çünkü hasta olan kişiler keskin dişler ve pençeler dışında kurtadama benzerler. Meksika'da
büyük bir ailenin erkeklerinin yüzleri ve vücutlarının üst kısımları kıllarla kaplıdır.

4- Mavi Ten Düzensizliği: Mavi insanlar
Mavi insanlar olarak bilenen büyük bir aile 1960 lara kadar Kentucky’de Troublesome deresi çevresindeki tepelerde yaşamışlardır. Onlar mavi fügetlerdi. Çoğu 80 yaşını geçmiş ve mavi ten dışında ciddi bir hastalık geçirmemiştir. Bu özellik nesilden nesile aktarılmıştır. Bu durumdaki insanlar mavi, erik moru, çivit mavisi yada hemen hemen mora yakın tene sahiptirler

5- Pika: Yemek Olmayan Maddeleri Yeme Dürtüsü
Pika tanısı konulan insanların toprak, kağıt, yapıştırıcı ve kil gibi yiyilemiyecek maddeleri yemeye inanılmaz dürtüleri vardır. Bunun mineral eksiklikle ilişkili olduğuna inanılmasına rağmen, sağlık uzmanları gerçek bir neden ve çözüm bulamamışlardır.

6 - Vampir Hastalığı: Güneşten acı çekmek
Dışarda güneşten korunmak içim büyük mesafeler gidecek insanlar vardır. Eğer güneşe yakalanırlarsa vücutları kabarır. Bazıları güneş tenlerine değer değmez acı çekip kabarmaya başlar. Tam olarak vampir değillerdir. Kan içip tabutlarda yaşamazlar fakat vampir benzeri belirtilere sahip nadir bir hastalıkları olduğu için acı çekerler.

7- Alice Harikalar Diyarında Sendromu: Zaman, Boşluk ve Vücut İmajı Çarpıklaşır.
Alice harikalar diyarında sendromu (AIWS), ya da mikropsi, insanın görsel algısını etkileyen sinirsel bir şaşırtmacadır. Bu kişiler insanları, beden uzuvlarını, hayvanları ve hayvan olmayan nesneleri gerçekten oldukça küçük algılarlar. Genel olarak uzakta görülen bir nesne aynı zamanda yakında da algılanabilir. Mesela köpek gibi bir ev hayvanı bir fare ebatında görülebilir ya da normal bir araba ölçeğe çekilmiş gibi görülebilir. Bu durum bizi başka bir isme yönlendirir. Lilliput görüşü ya da Lilliput halüsinasyonları, Jonathan Swift’in Gulliver’in Maceralarındaki küçük insanlardan adını almıştır. Bu durum sadece algı terimlerindedir; gözün mekaniği etkilenmez, sadece gözden geçirilen bilgilerin beyindeki yorumu etkilenir.

8- Blaschko Çizgileri: Tüm Vücuttaki İlginç Çizgiler
Blaschko çizgileri oldukça nadirdir ve ilk olarak 1901 de Alman dermatolojist Alfred Blaschko tarafından sunulan açıklanamaz bir insan anatomisi fenomenidir. Ne belirli bir hastalık ne de bir hastalağın tahmin edilebilen bir belirtisidir. Blaschko çizgileri insan DNA’sına inşa edilen görülebilen bir desendir. Birçok aktarılan ve elde edilen ten ya da mukoza hastalığı kendilerini, şeritlerinin görsel görünümünü yaratan desenlere göre izah ederler. Şeritlerin nedeninin mosayizimin sonucu olduğu düşünülür ki; sinirsel, kassal ve lenfatik sistemleri karşılamazlar. Onları daha belirli hale getiren şey hastadan, hastaya benzer yakınlıkta uyuşmalaradır, karın ve yan taraflar etrafında S şeklinde form alır.

9- Yürüyen Ceset Sendromu: Ölü Olduklarına İnananlar
Bu bir akli depresyon ve intihar eğilimleri sendromudur, öyle ki bu durumda hasta her şeyini kaybetmiş olmaktan şikayet eder; tutkularını, vücudunun bir kısmını ya da tamamını, genellikle öldüğünü ve yürüyen bir ceset olduğunu düşünür. Bu hayal genellikle hastanın kendi çürümüş etlerinin kokusunu alması ve teninde kurtların gezindiğini iddia etme derecesine kadar uzar. Sonraki fenomen kronik bir şekilde insanları uykudan mahrum eden ya da amfetamin/kokain psikoz acısı veren tekrar layan bir deneyimdir. Çelişkili olarak ölü olmak sık sık ölümsüz olma ulusuna hasta verir.

10- Sıçrayan Fransız Düzensizliği: Garip Refleksler
Ana karakteristiği hastaların beklenmeyen bir gürültü ya da görüntüyle fazlaca irkilmeleridir. Arkanızdan biri gizlice yaklaştığındaki tikleme gibi değildir. Bu düzensizliğe sahip hastalar kollarını şiddetle sallarlar bağırıp aynı kelimeri tekrar ederler. İlk olarak Fransız-Kanada orjinli Maine oduncularında belirlenmiştir, garip refleksler dünyanın diğer kısımlarında da belirtilmiştir.


Benzer Konular

28 Haziran 2012 / Pollyanna Tıp Bilimleri
29 Mart 2009 / HipHopRocK Tıp Bilimleri
11 Şubat 2008 / yüksel2 Genel Mesajlar
13 Nisan 2010 / Daisy-BT Mimarlık
26 Ağustos 2015 / ThinkerBeLL X-Sözlük