Arama

Sinir Sistemi Hastalıkları

Güncelleme: 25 Şubat 2016 Gösterim: 58.625 Cevap: 4
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
10 Ocak 2010       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Sinir Sistemi Hastalıkları

Sponsorlu Bağlantılar
sinir bozukluğu

Hayat şartlarından fazlasıyla etkilenenlerde görülebilen esasta önemli bir kaynağı olmayan bir rahatsızlıktır. Devamlı olarak endişe içinde olmak şeklinde görülenine anksiete ruhi ve bedeni bitkinlik şeklinde görülenine de depresyon adı verilir. Hasta hayattan zevk almaz her zaman mutsuzdur huzursuzdur sinirlidir. Uykuları düzensizdir. Gerçekte bir hastalığı olmadığı halde çeşitli hastalıkların varlığından şikayet eder. Tedaviye hayatının iyi yanlarını görmeye alışmakla başlanır. sinirlenmekten kaçınmak her kötü olayın iyi bir tarafı olduğunu görmeye alışmak düzenli bir hayat sürmek gerekir.

sinirsel ağrılar

Bu çeşit ağrılar genelikle küt ağrı şeklindedir. Vücudun her yerinde hissedilebilir. Ama çoğunlukla kalp çevresindeki ağrılardan şikayet edilir. Bazı kimseler de başlarını tıpkı bir çember gibi sıkan baş ağrılarından şikayet ederler. İşte bu çeşit ağrılar bedeni bir arızadan kaynaklanmıyorsa sinirsel ağrılardır.

sinirsel hazımsızlık

sinir sisteminin düzenli uyumlu çalışmasını kaybetmesi sonucu ortaya çıkar. Ayrıca alkol kullanmak fazla sigara içmek haddinden fazla çay kahve veya süt içmek çabuk ve gereği gibi çiğnemeden yemek yemek şikayetlerin artmasına neden olur. Hastanın karnında ağırlık hissi vardır midede gurultu yanma veya ekşime görülebilir. Geğirir gaz çıkarır. Yorgunluk baş ağrısı çarpıntı ve unutkanlıktan da şikayet edilir.

sinirsel kusma
sinir sistemindeki düzensizlikten kaynaklanan bir durumdur. Ağıza su gelmesi şeklinde de görülebilir. Herşeyden önce sinirlenmemeyi düzenli bir hayat sürmeyi alışkanlık haline getirmek tedavinin ilk şartıdır.

abdüktör

Orta çizgiden uzaklaştıran (genelde kas yada sinir bu işi yapar)

afoni

Ses kaybı. Kısmi veya tam olabilir. Afoni sebepleri genellikle konuşma kaslarını kontrol eden sinirlerin hastalığı veya zedelenmesi boğaz gırtlak hastalıkları veya nörozdur. Histerik afoninin nedeni şuuraltı hiç konuşamamak veya özel bir durumda konu

amfetamin
Merkezi sinir sistemini aşırı uyaran bir ilaç.

anosmi
Koku alamama nezle grip gibi enfeksiyonlarda olabildiği gibi koku siniri ile ilgili beyin bölgesindeki patolojilerde de görülebilir.

anus kaşıntısı

Anus (şerç); yani sindirim kanalının doğrubağırsak denilen son kısmındaki çıkış deliği veya çevresinde (oturak yerinde) görülen kaşıntıların nedeni çeşitlidir. Bunlar arasında; kılkurtları sümüksü akıntı basur çatlak ishal veya kabızlık egzama (mayasıl) sinir bozukluğu veya yeteri kadar temizliğe dikkat edilmemesi sayılabilir.

aşırı aybaşı kanaması

Aybaşı görme arasındaki süre normaldir. Fakat kanama çoktur ve normal süresinden fazla devam eder. Nedenleri çeşitlidir: rahimde ur rahim çarpıklığı yorgunluk sinir bozukluğu ateşli hastalıklar veya evlilik hayatındaki uyuşmazlıklardan kaynaklanabilir.

aybaşı kanamasının gecikmesi

Normal olarak zamanı geldiği halde aybaşı kanaması başlamazsa; gebelik kansızlık tiroid veya karaciğer hastalıkları akla gelebilir. Ayrıca yorgunluk sinirlilik veya adetten kesilme de düşünülebilir.

aybaşı kanamasının uzun sürmesi

Normal aybaşı kanaması 2-7 gün devam eder. Bazı kimselerde bu süre uzar. O zaman rahimde ur veya kist olduğundan yumurtalıkların üşütülmüş olmasından sinir veya kalp hastalığından şüphe edilir. Tedaviye geçmeden önce esas nedeni bulmak gerekir. Önemli bir durum yoksa aşağıdaki reçetelerden arzu edilen uygulanır.

bağırsak gazı

Bağırsaklarda hissedilen şişkinlik bağırsak gazından kaynaklanır. Nedeni bağırsakları besleyen bezlerin yeteri kadar çalışmaması yemek yerken fazla hava yutma veya sinir bozukluğudur.

barbitüratlar

sinir sistemini uyuşturucu etkileri olan maddelerdir.

barbitüratlar

sinir sistemini uyuşturucu etkileri olan maddelerdir.

bel gevşekliği

Cinsel ilişki sırasında meninin vaktinden önce boşalmasına verilen isimdir. Halk arasında erken boşalma. Tıp dilinde ise ejakulasyon denir. Nedeni çoğunlukla ruhsaldır. Tedaviye sinirleri dinlendirmek açık havada dolaşmak sabah akşam ılık banyo yapmak ve hazmı kolay şeyler yemekle başlanır.

bell paralizi

Yüz siniri felci.

bell paralizi

Yüz siniri felcidir.

çarpıntı
Tıp dilinde palpitasyon denilen çarpıntının nedenleri çeşitlidir. Bir kalp hastalığı söz konusu değilse; fazla sigara içmek alkol yorgunluk sinirlenmek kansızlık hazımsızlık çay kahve veya zehirlenmelerden kaynaklanabilir.

damar sertliği
Vücuttaki kan damarlarının bir kısmının veya tamamının sertleşmesi sonucu esnekliklerini keybetmesine; halk arasında damar kireçlenmesi tıp dilinde ise Arterio Skleroz veya Atheremo denir. Nedeni kan damarlarının iç kısımlardaki hücrelerin esnekliğini kaybedip zayıflaması veya kandaki yağlı maddelerin birikinti yaparak damarı darlaştırmasıdır. Belirtileri baş dönmesi baş ağrısı titreme yürürken sendeleme düşünme ve öğrenme gücünde zayıflama sinirlilik veya damarın sertleştiği bölgelerde ağrılar görülür. İlk belirtiler görüldüğünde önlem alınacak olursa korkulacak bir şey yoktur. Hastanın neşe ve cesaretini kaybetmemesi ve doktorun tavsiyelerini yerine getirmesi iyileşmede atılacak ilk önemli adımdır. Damar sertliği teşhisi konan kimse perhiz yapmalı alkol ve sigara gibi keyif verici maddeleri bırakmalı yumurta tereyağı ve benzeri yiyecekleri terk etmeli tuzu da azaltmalıdır. Ayak damarlarında meydana gelebilecek herhangi bir hastalığı önlemek için de dar ayakkabı giymekten kaçınmalıdır.

demiyelinizasyon

sinir liflerinin etrafını saran myelin tabakasının kaybı.

dil felci

sinir sistemindeki bir bozukluktan dolayı dil gücünün kaybolmasıdır. Doktor tarafından tedavi edilmesi gerekir.

dopamin

Merkezi sinir sisteminde bulunan nöro aktarıcı.

epilepsi

Sara adıyla bilinen merkezi sinir sistemi ( MSS ) hastalığı.

fasial paralizi

Yüz siniri felci bu sinirin felcinde yüzün yarısı kısmen hareketsiz ve ifadesiz kalır. Santral ve Periferik olmak üzere iki türlü olur.

fazla terlemek

Haddinden fazla terlemek; sinir bozukluğu fazla sıcak tiroid bezinin çalışmasında görülen bozukluk tüberküloz raşitizm veya iskorbütten kaynaklanır. Ergenlik yaşlarında da fazla terleme görülür. Bu nedenle terlemenin asıl nedenini bulmak gerekir.

felç

sinir sisteminde meydana gelen bir bozukluktan dolayı kas gücünün kaybolmasına felç nüzül veya inme denir. Tıp dilinde ise paralizi veya serebral tromboz denir. Hafif ve ağır olmak üzere iki şekli vardır. Tedavinin ilk ve önemli şartı hastanın neşesini kaybetmemesi ve en kısa zamanda iyileşeceğine inanmasıdır.

ganglion

Lenf yollarının yada sinirlerin oluşturduğu nodül şekilde oluşum.

geğirmek

Çoğunlukla sinirli kimselerde görülür. Bunlar yemeklerde haddinden fazla hava yutarlar. Ayrıca geğirme mide veya safra kesesi hastalıklarının bir belirtisi olabilir. Bu nedenle esas nedeni tespit etmek gerekir.

gevşek penis
Erkeklik organının sertleşmemesi sağlık durumunun bozukluğundan kaynaklanır. En önemli neden sinir bozukluğudur. Kendine güvenememe yorgunluk içki şeker hastalığı uyuşturucu madde alışkanlığı da diğer nedenler arasında sayılabilir. Tedavinin ilk şartı kötü alışkanlıkları bırakmak kendine güvenmek temiz havada dolaşmak ve yeterince gıda almaktır.

havale

Vücut kaslarının ani ve şiddetli olarak kasılması sonucu ortaya çıkan duruma havale denir. Büyüklerde havale çoğunlukla sara nöbetleri sırasında görülür. Küçük çocuklarda görülen havale sinir sisteminin değişik nedenler karşısında göstermiş olduğu bir tepkidir. Bu tepkiler de; kemik hastalıkları yüksek ateş boğmaca devamlı hazımsızlık bağırsak şeritleri veya diş çıkarmalardan kaynaklanabilir. Ayrıca bu duruma sinir sistemi veya beyinde meydana gelen bir hastalık da neden olabilir. Havale geçiren çocuğun gözleri sabit bir noktaya çevrilir çenesi de kenetlenir. Dudakları yüz kasları kol ve bacakları önce şiddetli bir şekilde kasılır sonra da çırpınmaya başlar. Ağzından da köpük gelir. Bütün bunlar bir iki dakika devam eder. Sonra bütün belirtiler kaybolup uykuya dalar. Hastalığın bir nedenini bulmak için mutlaka bir doktora başvurmak gerekir. Bu arada çocuğu sessiz loş bir odaya yatırmak elbise ve çamaşırlarını gevşetmek faydalıdır.

hazımsızlık

Sindirimin normal şekilde olmaması ve bağırsakların seyrek çalışmasına; halk arasında hazımsızlık tıp dilinde ise dispepsi denir. Nedenleri çeşitlidir. Ağır yemekler yemekleri gereği gibi çiğnememe diş veya dişeti iltihapları içki veya sigara içmek çok miktarda çay veya kahve içmek fazla miktarda şekerli veya unlu şeyler yemek kansızlık yorgunluk sinir bozukluğu ve üzüntü hazımsızlığı doğuran nedenler arasında sayılabilir. Yemekten bir süre sonra; midede şişkinlik veya yanma hissi ortaya çıkar. Sık sık yemek ihtiyacı hissedilir. Kabızlıktan şikayet edilir. Bazı kimselerde halsizlik uykusuzluk unutkanlık veya çarpıntı görülür. Tedavinin ilk şartı sıkıntı ve üzüntülerden sıyrılmaktır. Zararlı şeyler terkedilir. Et yemekleri de mümkün olduğu kadar azaltılır. Haddinden fazla yemek yenmez. Yemeklerden sonra soğuk su içilmez. Yemek aralarında acıkınca süt ile birkaç galete yenir.

hıçkırık

Solunum kasları ve özellikle diyaframın uyarılması sonucu ortaya çıkar. Tıp dilinde singultus denir. Nedenleri çeşitlidir. Basit hıçkırıklar; çoğunlukla mide gazı sıcak ve baharatlı yemekler sinir bozukluğundan kaynaklanır. Ayrıca; bazı kalp karaciğer bağırsak ve pankreas hastalıkları zatülcenp veya zatürreede de görülebilir. 3 saatten fazla süren hıçkırıklarda doktora başvurmak gerekir.

hilus

Organlarda büyük damar ve sinirlerin akciğerlerde solunum yollarının giriş kapısı.

idrar tutukluğu

Mesane (idrar torbası) dolu olduğu halde idrar yapılamaz. Karnın alt bölgesi gerginleşmiştir. Bastırılınca ağrı hissedilir. Tıp dilinde akut retansiyon adı verilen bu durumun nedenleri çeşitlidir. Örneğin böbreklerde taş prostat büyümesi idrar yollarının doğuştan kusurlu olması fazla miktarda alkol içmek mesane felci belsoğukluğu sinir hastalıkları veya üşütmek idrar tutukluğuna neden olabilir. İlk tedbir olarak hastanın karnına içinde sıcak su olan bir şişe konur. Sıcak su ile banyo yapılırken idrar çıkarmaya çalışılır.

iktidarsızlık

Erkeklik organının (penisin) yeteri kadar sertleşmemesi sonucu cinsel ilişkide bulunamamaya; halk arasında iktidarsızlık tıp dilinde ise empotans denir. Kendine güvenememek yorgunluk tiksinti sinir bozukluğu alkolizm şeker hastalığı doğum kontrolü için uygulanan metotlar veya aşırı şişmanlıktan kaynaklanır. Ilık banyolar açık havada dolaşmak ve dinlenmek başvurulacak ilk çarelerdir.

iritabl duygudurum

Kolayca sinirlenen ve kışkırtılınca öfke gösteren.


Son düzenleyen Safi; 25 Şubat 2016 15:54
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
13 Kasım 2011       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Yüz felci
Parkinson hastalığı
Sponsorlu Bağlantılar
Multipl skleroz
tokiohotel - avatarı
tokiohotel
VIP ''Ölü Gelin''
25 Şubat 2016       Mesaj #3
tokiohotel - avatarı
VIP ''Ölü Gelin''
Sinir Sistemi Hastalıkları

Sinir sistemi hastalıkları, sinir sistemi içinde beyin, beyincik, omurilik, kafa sinirleri ve çevre sinirleri bulunmaktadır. Bu bölgeyi etkileyen hastalıklar sinir sistemi hastalıkları olarak değerlendirilir. Sinir sisteminde ortaya çıkan sorunlar bütün vücudu etkileyecek kadar önemlidir. Bu hastalıklar yapısal ya da fonksiyonel olarak ortaya çıkabilir. Sinir sisteminin bölümleri merkezi sinir sistemi, periferik sinir sistemi, otonom sinir sistemidir. Bunların yaşadığı olumsuzluklar sinir sistemi hastalıklarının oluşmasına neden olur. Vücuttaki diğer hücreler hasar gördüklerinde genellikle kendilerini yenileyebilir. Ancak sinir sistemi hücreleri hasar görürse kendilerini yenileyemez. Oldukça hassas bir yapıda olan nöronlar yani sinir hücreleri olumsuzluklardan kolay etkilenebilirler. Sinir sistemi hastalıkları bazen doğuştan etkili olabileceği gibi, bazen de travmadan, iltihaplanma, zehirlenme gibi etkenlerden kaynaklanabilir.

Sinir sistemi hastalıkları belirtileri nelerdir?

Sinir sistemi hastalıklarının sonucunda ortaya çıkan belirtilerin hepsine sendrom denir. Bu psikosomatik ve somatik rahatsızlık belirtilerinin arasındaki ilişki gözlemlenerek, sonuçta fiziksel ve psikolojik hastalıkların sebebi tespit edilir. Hastalardaki psikolojik etkenlerle vücutta fizyolojik belirtilerin olmasına neden olabilir ya da zaten olan fizyolojik hastalıkların etkilenmesine neden olabilir. Fizyolojik etkenlerde hastalarda psikolojik hali etkileyebilir. Bu hastalıklar ile akıl, beden ve maneviyat arasında adeta üçlü bir ilişki bulunmaktadır. Bu nedenle hastalıkların sinir ilaçlarıyla tedavi edilmesinde bunların göz önüne alınması gerekir. Hastalıkların pek çoğunda nevraljik belirtiler söz konusu olmadığı halde, hastalığın sinir sistemiyle lakası bulunmaktadır. Uygulanan tedavide vücuttaki sinir sistemi de güçlendirilmelidir. Bu sayede beden bir bütün halinde sağlıklı hale getirilebilir.

Sinir sistemi hastalıklarının belirtileri hastalığın etkenine, kişinin yapısına, psikolojik savunma sistemine bağlı olarak farklı şekillerde, şiddette ortaya çıkabilir. Genel olarak ele alındığında, psikotik ve nörotik olarak meydana gelirler. Nevroza benzer iç çatışmaların bilinç dışı olarak dışa vurumuyla ruhsal sorunlar oluşursa, hastalarda anksiyete, asabiyet, fobi, aşırı duyarlılık, çarpıntı gibi belirtiler oluşur. Hastalar kendilerini izole ederek, diğer kişilerden uzaklaşır. Bazı kişilerde öz denetimini kaybedecek seviyeye gelebilir. Hastalarda birbirinden farklı ruh hali geçişleri olduğundan, duygular denetlenemez hale gelebilir. Bu hastaların huysuz biri olarak algılanmasına yol açar.

Sinir sistemi hastalıklarının belirtilerinde uyuşma, karıncalanma, bayılma, bellek kayı gibi histerik olanlarda olabilir. Bazen depresyon etkisi de ortaya çıkabilir. Psikotik özellikteki belirtilerde ise, sanrılar, düşüncelerde bozulma, hezeyan, konuşma bozuklukları, gerçeklik duygusunun kaybedilmesi gibi belirtiler yaşanabilir. Bunlar akıl hastalığı etkileri değildir.

Sinir sistemi hastalıkları akut şekilde ortaya çıkmış olsa da, bundan önce bazı belirtiler verirler. Bundan sonra hastanın psikolojik tedavisi sırasında, durumu geriye doğru sorgulandığı zaman hastalığın sebepleri ve daha önce dikkate alınmayan belirtiler tespit edilebilir. Bu hastalıklara tanı koymak kolaydır. Ancak bazı durumlarda teşhiste zorlanma olabilir.

Sinir sistemi hastalıkların bazıları şunlardır;

Felç: Hareket sinirinde zedelenme ya da kopma halinde, bu organlardaki kaslara uyarı ulaştırılamaz. Kaslarda organı çalıştıramaz.

Akıl hastalığı: Bu temel düşüncelerde, davranışlarda, insan tabiatına uymayan davranışlara, davranış bozukluklarına sahip kişilerde ortaya çıkar.

Menejit: Beyinle omuriliği örten zardaki iltihaplanmayla oluşan bir hastalıktır.

Kuduz: Bu rahatsızlık virüslerin etkisiyle ortaya çıkar.

Sara: Rahatsızlık beyin hücrelerinde ani bilinç kaybının oluşmasıyla yaşanır.

Parkinson: Bu sinir sistemi hastalığında mesajların sinapslardan atlamasına yardımcı olan kimyasal ileticilerin görev yapmadığı görülür. Bu vücutta bölgesel olarak titremelere, sarsılmalara neden olur.

MS Multipl Skleroz: Bazı sinirlerde miyelin kılıfın parçalanması sonucunda oluşan bir sinir sistemi hastalığıdır. Konuşma, görme, sakarlık, titreme gibi etkiler ortaya çıkar.


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
''Boşver''
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
25 Şubat 2016       Mesaj #4
Safi - avatarı
SMD MiSiM
Sinir sistemleri veya bir diğer adıyla sinir ağı insan içsel ve dışsal çevresini algılamasını sağlayar. Aynı zamanda bilgi sağlayan ve sağlanan bilgiyi işleyen, vücut içerinde hücre ağları sayesinde sinyallerin farklı bölgelere iletimini sağlayan organların ve kas yapılarının düzenini sağlayan sisteme merkezi sinir sitemleri denilmektedir. Düşünce ve duygu üretemez veya iletemez. Bu yüzden insan için hayati öneme sahiptir. Birçok nedenden dolayı çeşitli sinir sistemi hastalıkları meydana gelmektedir. Bunların başlıcaları şizofreni, Alzheimer, menenjit, kortikal görme bozuklukları, Parkinson, skleroz, epilepsi gibi daha birçoğu bulunmaktadır. Sizler için tek tek sinir sistemi hastalıklarını maddeler halinde aşağıda yazımızda paylaşıyoruz.Merkezi sinir sistemleri hastalıkları nelerdir.

Felç
Beyindeki kan akışının azalmasından dolayı kasların ve sinirin düzenli çalışmasının engellenmesi, hareket sinirlerinin zedelenmesiyle oluşur.

Sara(epilepsi)
Beyinde bulunan sinir hücrelerinin görevlerini yerine getirememesi sonucunda geçi bilinç kaybı ile sara nöbetleri ortaya çıkar.

Merkezi sinir sistemleri hastalıkları nelerdir2

Parkinson
Beyinde ki alanları sinir hücrelerinin görevlerini yerine getirememesi sonucunda ellerin birinin istem dışı hareketler göstermesi ve bilinç kaybının oluşması.

Menenjit
Omuriliği ve beyni kaplayan zarların virüs ve bakteri, mantar gibi zararlı olumlar sonucunda iltihaplaşmasıdır. Ölümle sonuçlanabilir.

Kuduz
Kuduz hayvanlardan insanlara bulaşan ve sinir sistemlerini etkisi altına alan kuduz mikrobu sayesinde tüm sinir sistemleri alt üst olarak yok olurlar. Ölümlerle sonuçlanabilmektedir.

Çocuk felci
Omurilikte bulunan kaslarda kasılmalar gösteren, sinir hücrelerine zarar verici bakteri oluşumların neden olduğu bir hastalıktır. Virüsler dışkı yoluyla yayılma gösterirler. Ağız yolundan enjekte edilen ilaçlarla tedavi edilmektedir.

Ve diğer hastalıklar şunlardır:
Sinirsel ağrılar
Sinirsel hazımsızlık

Merkezi sinir sistemleri hastalıkları nelerdir

Sinirsel kusmalar
Abdüktör
Afoni
Amfetamin
Anosmi
Anus kaşıntısı

SİLENTİUM EST AURUM
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
25 Şubat 2016       Mesaj #5
Safi - avatarı
SMD MiSiM
Sinir Sistemi Hastalıkları

Sinir sistemi hastalıkları, sinir sisteminin temel yapısı olan sinir hücrelerinin, başka bir deyiş ile sinir liflerinin tahrip olması sonucunda oluşmaktadır. Nöronların ve onlara bağlı olarak sinir liflerinin ölümü, atrofi ile sinir dokularının lezyonlarına ve dolayısıyla fonksiyonlarını yitirmelerine neden olur. Sinir sistemi hastalarında nöronların lezyonu dereceli ve simetrik olarak ilerleme gösterir ve sinir sisteminin her iki yanını da ciddi derece de etkiler.
Sinir Sistemi Hastalıklarını

  • Parkinson; Merkezi sinir sisteminin hareketi ile alakalı olan bölgelerden bir tanesinin veya bir kaçının hastalanması sonucunda oluşan bir hastalıktır. Genel olarak Parkinson hastalığı olgun yaşta ki kişilerde daha çok görülür ve kronik bir hal alır. Bu hastalığın gelişimi oldukça ağır olmasına rağmen kötü giden bir seyir izlemektedir. Titreme, kaslarda tansiyon fazlalaşması, istekle yapılan hareketlenmelerde ağırlık ve yüz ifadesinde değişiklik bu hastalığın en tipik belirtileri olmaktadır.
  • Mültipl skleroz; bütün sinir sistemini ve beyin ak maddesinin büyük bir kısmını meydana getiren miyeline zarar veren bir hastalıktır. Bu hastalığın başlangıcında ak maddeyi alakadar eden ilk lezyonlar belirdiği zaman meyilin hücrelerinden bazıları ciddi derece de zarar görür ve kayba uğrar. Böyle bir durum söz konusu olduğunda ise merkezi sinir sisteminin ara dokusunu yapan ve sinir hücresi olmayan hücrelerin artış yaptığı gözlenir.
  • Epilepsi (sar'a); Epilepsiler, çok çeşitli uyarılar karşısında merkezi sinir sisteminin tepki farklılıklarını temsil etmektedir. Bunlar birbirine bağlı olmak üzere iki temel kriter ile tanımlanırlar. Birincisi krizler ile kendini belli eden klinik kriter, diğeri ise krizlerin devamlı tekrarlanması sonucunda eğilim gösteren evrimli kriterdir.
  • Migren; Şiddet, frekans ve süre bakımıyla kendini çok şiddetli bir şekilde gösteren, sürekli tekrar eden baş ağrıları nöbetiyle karakterize edilen bir ailevi hastalıktır. Tek yanlı olan nöbetler, çoğunlukla kişi de mide bulantısı ve de kusma ile birlikte gözlenir. Ancak bazı vakalarda nörolojik rahatsızlıklar veya keyifsizlik halleri de söz konusudur.
SİLENTİUM EST AURUM

Benzer Konular

4 Nisan 2011 / Safi Sağlıklı Yaşam
25 Şubat 2016 / Ziyaretçi Tıp Bilimleri
23 Temmuz 2017 / Sena Şenol Cevaplanmış