Arama

İktiyozis Vulgaris

Güncelleme: 10 Mayıs 2012 Gösterim: 2.415 Cevap: 0
bekirr - avatarı
bekirr
VIP VIP Üye
10 Mayıs 2012       Mesaj #1
bekirr - avatarı
VIP VIP Üye
İktiyozis vulgaris Hakkında

Sponsorlu Bağlantılar
Bu maddedeki yazılar yalnızca bilgi verme amaçlıdır. Yazılanlar, doktor uyarısı ya da uzman önerisi değildir.

İktiyozis vulgaris
, genellikle balık derisi rahatsızlığı olarak da bilinen genetik bir rahatsızlıktır. Ölü deri hücreleri kalın ciltte birikir. Rahatsızlığın belirtileri bazı durumlarda doğumun hemen ardından gözlemlenebilir. Buna karşın genellikle ilk belirtiler çocukluk döneminde ortaya çıkar.

Rahatsızlığın belirtileri hastalığın derecesine göre farklılık gösterebilir. Bununla birlikte genellikle belirtiler kuru ve pullu deri ve deride poligon şeklindeki ufak şekiller olarak karakterize edilir. Pullu deri genellikle dirsek ve alt bacak bölgesinde gözlemlenir.

Rahatsızlığın nedeni cildin üst katmanında aşırı ve kronik protein birikmesidir. Bu birikme vücudun yenilenme sürecinin yavaş işlemesi sonucu oluşur. Genetik olarak aile bireylerine geçen rahatsızlık gençlik döneminde kaybolmakla beraber daha sonra tekrar geri döner.

Rahatsızlığın bilinen bir tedavi yöntemi yoktur. Uygulana tedavi yöntemleri hastalığın belirtilerini en aza indirmeye yöneliktir. İktiyozis vulgaris tedavisi alfa hidroksi asitleri içeren kremleri ve A vitamini içeren ilaçları içerir.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.

Benzer Konular

16 Eylül 2017 / Misafir Tıp Bilimleri
9 Ocak 2008 / Misafir Tıp Bilimleri
8 Temmuz 2011 / _Yağmur_ Botanik
20 Kasım 2012 / buz perisi Taslak Konular
20 Kasım 2012 / Rower Taslak Konular