Arama

Tırtıl Alerjisi

Güncelleme: 22 Mayıs 2012 Gösterim: 2.491 Cevap: 0
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
22 Mayıs 2012       Mesaj #1
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Tırtıl Alerjisi

Sponsorlu Bağlantılar
Alıntı

Bu maddedeki yazılar yalnızca bilgi verme amaçlıdır. Yazılanlar, doktor uyarısı ya da uzman önerisi değildir.

Son zamanların en çok konuşulan ve en çok korkulan alerji hastalıklarından birisi olan tırtıl alerjisi, özellikle adalarda ve adalar gibi müşabih ortamlarda yaşayanları tehdit ederek sağlık için endişe yaratmaktadır.
Tırtıl alerjisi vakalarının son zamanlarda sıkça ortaya çıkması kamuoyunda ciddi endişelere yol açmıştır.Tırtılın alerjenler arasında bulunduğunu ve uzak durulması gerekir. Alerji yapan tırtıl çam ağaçlarında yaşamaktadır. Çam ağaçlarının fazla olduğu bir bölgede yaşıyor ya da tatil amaçlı orada bulunuyorsanız tırtıl alerjisine karşı çok dikkat olmalısınız.
Tırtıl, larva dönemindeyken alerji geliştirme potansiyeline sahip olmaktadır. Tırtılın kılları ile temas ederseniz tırtıl alerjisine yakalanırsınız. Bu nedenle çam ağaçlarından uzak durmalı, çam ağaçlarının sık bulunduğu bölgelerde piknik yapılmamalı, bölgeye gitme mecburiyeti olan çalışanların 24 saat yanlarında ilaç bulundurmaları ve tırtıl görüldüğünde temastan kaçınmaları önerilir.
Tırtıllar ile temas kuran kişilerde alerjik cilt hastalıklarının görülmesi kaçınılmaz olur. Bu zamana kadar tırtıl ile temas eden kişilerde egzama ve kurdeşen gibi cilt hastalıklarının oluştuğu gözlenmiştir. Ayrıca tırtıl alerjisi temas dışında rüzgar ve hava yolu ile de ortaya çıkmaktadır.

Tırtıl Alerjisinin Tedavisi
Temas ile ortaya çıkan tırtıl alerjisi için haricen cilt kremleri kullanılabilir. Aynı zamanda oral yolla kaşıntı giderici ilaçlarda kullanılabilir. Bu tip tedavi seçenekleri tırtıl alerjini ortadan kaldırmaya yetecektir.
Tırtıl alerjisi hava ve rüzgar yolu ile bulaşmış ise daha çok gözde alerjik reaksiyonlar ortaya çıkar bunun içinde göz damlaları ve oral yolla alınan alerji ilaçlarının yeterli olabilir.

Sen sadece aynasin...

Benzer Konular

12 Mayıs 2015 / suri Genel Galeri
11 Aralık 2012 / we come one Zooloji
15 Ağustos 2015 / Safi X-Sözlük