Arama

Harry Potter

Güncelleme: 15 Temmuz 2014 Gösterim: 95.780 Cevap: 2
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
20 Şubat 2007       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Harry Potter

Sponsorlu Bağlantılar
Harry Potter, J.K. Rowling tarafından yazılmış Harry Potter serisinin baş karakteri olan hayali kahraman.

Hogwarts'tan Önceki Hayatı

Harry Potter, 31 Temmuz 1980 tarihinde Godric's Hollow, İngiltere'de doğmuştur. James ve Lily Potter'ın tek oğludur. Henüz bebekken annesi ve babasını Lord Voldemort'un düzenlediği bir saldırı sonucu kaybetmiştir. 1981 yılında Harry Potter'ı öldürmek için yapılan saldırıda önce Harry'nin babası James Potter ölmüş, annesi Lily Potter ise kendisini feda ederek Harry'yi sevgi ve kan bağı yoluyla bir koruma büyüsü altına sokmuştur (Albus Dumbledore'un fikrine göre). Harry Potter, annesinin koruması sayesinde Avada Kedavra ölüm lanetinden sağ olarak kurtulmuştur.
Annesinin Harry'ye yaptığı koruma büyüsü sayesinde, Lord Voldemort güçlerinin büyük bir kısmını yitirmiş ve büyücülük dünyasındaki korkulan görüntüsü zayıflamıştır. Ayrıca sihir marifetlerini istemeden de olsa Harry'ye aktarmıştır. Harry, bu olay sonrasında yapılan herkesin öldüğü Avada Kedavra büyüsünden sağ olarak kurtulduğu için büyücülük dünyasında bir şöhrete kavuşmuştur. Harry'nin bu saldırıdan kalan ve alnında bulunan bir yara izi vardır.
Harry Potter, henüz bir yaşındayken öksüz ve yetim kaldığı için Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu'nun müdürü Albus Dumbledore tarafından Harry'nin hayattaki tek akrabası olan teyzesi Petunia Dursley'nin yanına bırakılır. Burada kuzeni Dudley Dursley tarafından sürekli aşağılanarak ve ezilerek yetişen Harry, 11 yaşına gireceği akşam bir büyücü olduğunu öğrenir ve bundan sonra Hogwarts'ta eğitime başlaması ve eğitim dönemleri süresince orada yaşaması için bir mektup alır. (Dursley'lerin engel olma çabalarına rağmen)

Hogwarts'taki Hayatı

Harry, okula başladığı gün Seçmen Şapka tarafından belirlenen bina seçimlerinde kendi isteği üzerine Gryffindor binasına yerleştirilir. Okuldaki en iyi arkadaşları Ron Weasley ve Hermione Granger da kendisiyle aynı binada yer alır. Harry, yurt odasını Ron Weasley, Neville Longbottom, Seamus Finnigan ve Dean Thomas ile paylaşır.
Harry'nin okuldaki en büyük düşmanı Draco Malfoy (Severus Snape unutulmamalı), en büyük yol göstericisiyse Hogwarts'ın müdürü Albus Dumbledore'dur. Harry, okulda karanlık sanatlara karşı savunmada olan yeteneği ve iyi bir Quidditch oyuncusu olmasıyla göze çarpar.
Hogwarts'taki ilk senesinde KimOlduğunuBilirsinSen'den felsefe taşını kaçırmıştır.
2. senesinde Sırlar Odası'nın yaratığı Basilisk'i öldürmüş ve arkadaşı Ron'un kardeşi Ginny kurtarmıştır.
3. senesinde Sirius Black adlı Azkaban Mahkumunun vaftiz babası olduğunu öğrenmiştir. Daha sonra masum olduğu ortaya çıkmış ancak bakanlık bunu kabul etmemiştir. Böylece Harry Vaftiz babasının Ruh Emicilerden kaçmasına yardım etmiştir.
4. senesinde yaşı tutmamasına rağmen 3 büyücü turnuvasına katılmış ve kazanmıştır. Kupa şeklindeki anahtarla Voldemort'un yeniden doğuşuna tanık olmuştur..
5. yılında Karanlık Lord'un yükselişiyle birlikte arkadaşlarıyla birlikte Dumbledore'un Ordusu -kısaca D.O. denilir.- nu kurar ve Ölüm Yiyenlerle -Karanlık Lord'un yandaşları- savaşır. Böylece Sihir Bakanlığına Lord Voldemort'un yükselişini kanıtlamış olur.
6. yılında Karanlık Lord'un hortkuluklara sahip olduğunu Dumbledore'den öğrenir. Hatta bunlardan biriyle savaşırken Dumbledore yorgun düşer ve hemen ardından güvendiği -hatta Hogwarts'ta öğretmen yapacak kadar güvendiği- bir kişi olan, eski Ölüm Yiyenlerden Severus Snape tarafından öldürülür. (Bu konuda bazı kişiler Dumbledore'nin ölmediğini, aslında bunun Karanlık Lord'a yapılmış bir şaşırtmaca olduğunu düşünür.)

Kişisel Özellikleri
  • Patronus Büyüsüyle, (yetiskin büyücülerin çoğu yapamazken) cismani bir patronus yapabilmesi. (Çatal boynuzlu bir geyik şeklinde.)
  • Stresli anlarda çabuk karar verebilme ve cesur olması.
  • Çatalağız olma, yani yılan dilini konuşabilme ve anlayabilme yeteneği.
  • Imperius lanetine tamamen karşı koyabilme gücü.
  • Süpürge kullanma ve Quidditch'te doğuştan gelen bir yetenek.
  • İyi bir takım kaptanı (Gryffindor Quidditch takımı) ve öğretmen olma (Gizli DO Örgütü'nün karanlık sanatlara karşı savunma öğretmeni)
  • Bir büyüyü yapılışını gördükten hemen sonra tekrarlayabilme yeteneği.
  • Dürüstlüğü dolayısıyla kötü bir zihinbendar olması.
Sahip Oldukları
  • Grimmauld Meydanı 12 Numara'da bir ev (Vaftiz babası Sirius Black'ten miras)
  • Kreacher adında bir ev cini (Sirius Black'ten miras)
  • Şahgaga adında bir hipogrif
  • Dobby adında bir ev cini (Dobby'e sahip değildir ama Dobby Harry Potter'a büyük bir bağlılık gösterir.)
  • Gringotts bankasında annesiyle babası ve Sirius Black'ten kalma yüklü miktarda büyücü parası
  • Çok iyi özelliklere sahip bir süpürge olan Ateşoku (Sirius Black'ten Noel hediyesi)
  • Görünmezlik Pelerini (Babasının pelerini, Albus Dumbledore 1. sınıftayken Harry'e gönderir.)
  • Çapulcu Haritası ismindeki Hogwarts'ın tüm bölgelerini ve içindeki insanların nerede olduklarını gösteren bir harita
  • Karbeyazı baykuş Hedwig (Hagrid'ten okula başlarken hediye)

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Mira; 15 Temmuz 2014 19:04 Sebep: Kırık resim linki kaldırıldı.
Biyografi Konusu: Harry Potter nereli hayatı kimdir.
MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
20 Şubat 2007       Mesaj #2
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
Free Harry Potter Screensaver 1

Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
4 Temmuz 2007       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Harry Potter'ın son kitabı temmuzda çıkıyor..
Büyücü bir çocuğun maceralarının anlatıldığı 'Harry Potter' adlı kitabın yedinci ve sonuncusu 21 Temmuz'da yayımlanacak.
  • Kitabın yazarı J.K. Rowling, internet sayfasında 'Harry Potter and the Deathly Hallows' (Harry Potter ve Ölümcül Takdis) adlı son kitabın 21 Temmuz'da piyasaya sürüleceğini söyledi.
  • Rowling'in yayıncısı Bloomsbury ise aynı gün çocuklar ve yetişkinler için baskı, hediye baskı ve sesli bir kitabın yayımlanacağını belirtti.
  • Bloomsbury, bu yıl serinin başlangıç kitabı olan 'Harry Potter ve Felsefe Taşı'nın yayınlanışının 10'uncu yıl dönümü olduğunu hatırlattı.
  • Bloomsbury, 'Harry Potter' kitaplarının dünya çapında 325 milyon kopya satıldığını ve 64 dile çevrildiğini belirtti.
  • J.K. Rowling'in tüm dünyada milyonlarca satan kitabından beyazperdeye uyarlanan serinin ilk filmi 'Harry Potter ve Felsefe Taşı' (Harry Potter and the Sorcerer's Stone), 2001 yılında seyirciyle buluşmuştu.
  • Seri, 2002'de 'Harry Potter ve Sırlar Odası' (Harry Potter and the Chamber of Secrets) ile devam etmişti. Her iki filmin yönetmenliğini de Chris Columbus üstlenmişti.
  • Seriden 2004 yılında Alfonso Cuaron'un yönettiği 'Harry Potter ve Azkaban Tutsağı' (Harry Potter and the Prisoner of Azkaban) 2004'te, Mike Newell'ın yönetmen koltuğuna oturduğu 'Harry Potter ve Ateş Kadehi' (Harry Potter and the Goblet of Fire) ise geçtiğimiz yıl izleyiciyle buluşmuştu.
  • Serinin beşinci halkası 'Harry Potter ve Zümrüdü Anka Yoldaşlığı' (Harry Potter and the Order of the Phoenix) 13 temmuz 2007'de vizyona girecek.
  • J.K Rowling'in kaleme aldığı Harry Potter serisinin altıncı halkası olan 'Harry Potter ve Melez Prens', 21 kasım 2008 tarihinde seyirciyle buluşacak.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.

Benzer Konular

22 Temmuz 2011 / ThinkerBeLL Edebiyat
22 Temmuz 2011 / ThinkerBeLL Edebiyat
24 Şubat 2014 / heroalper Soru-Cevap