Arama

Jasper Hale

Güncelleme: 31 Ekim 2010 Gösterim: 4.923 Cevap: 1
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
16 Ekim 2010       Mesaj #1
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Jasper Hale
Ad:  Jasper_Hale_3.jpg
Gösterim: 843
Boyut:  22.7 KB
Genel Bilgi
İsim: Jasper Hale (Daha önceden “Jasper Whitlock” olarak bilinirdi.)
Sponsorlu Bağlantılar
Doğum Tarihi: 1843
Doğum Yeri: Houston, Texas
Yaşadığı Yer: Forks, WA
Durumu: Vampir
Dönüşüm Tarihi: 1863
Dönüştürücü: Maria
Dış Görünüşü
Saç Rengi: Bal Sarısı
GözRengi: Sarı/Siyah
Boyu: 190 cm
Diğer: Zayıf, ama kaslı. Tüm vücudu geçmişte yenidoğan vampirlerle yaptığı zorlu dövüşlerden kalan hilal şeklinde yara izleri ile kaplıdır.
İlişkileri
Aile: Cullen Ailesi
Ruh Eşi: Alice Cullen
Arkadaşları: Bella Swan, Peter, Charlotte, Denali Klanı
Mesleği: Cornell’de felsefe eğitimi almıştır. Sivil Savaş sırasında binbaşıydı.
Kişilik
Özel Yetenekleri: Diğer insanların duygularını hissetme ve kontrol altına alma.
Hobileri: Ailesi ile yürüyüş yapmak
İlgi Alanları: Akademik araştırmalar
Tanımı: Derin düşünceler içinde, ama karizmatik. Geçmiş patırtılı yaşantısından sonra Cullen Ailesi'nin vejeteryan yaşam tarzına uyum sağlamayı çok zor bulur. Alice'e olan aşkından dolayı bu duruma ayak uydurmaya çalışmaktadır.
Diğer
Araba: Bilinmiyor; ama Edward’ın motorsikletine karşı ilgili (Tutulma, sayfa 234).
Müzik: Bilinmiyor.
Diğer: Seattle’da sahte doğum belgeleri vs. düzenleyen bir adamla bağlantısı var. Tahminen Cullen Ailesi'nin kimlik değiştirme işlemlerinin sorumlusu.
Ad:  1263851924-jaspercullen.jpg
Gösterim: 625
Boyut:  42.6 KB

Kişisel Tarihi

Jasper Whitlock 1843 yılında Houston Teksas’ta doğdu. 1861 yılında daha 17 yaşına gelmeden Müttefikler Ordusu'na katıldı. Yirmi yaşında olduğunu söylediğinde boyu uzun olduğu için askerlerin giriş kayıt işlemlerini yapan görevli asker ona inandı. Bir vampire dönüştürüldüğünde ailesi ve küçük kız kardeşi halen hayattaydı, onları bir daha hiç görmedi.
İlk Galveston çatışmasında Teksas’taki en genç Binbaşı rütbesine erişti. Ona verilen görevlerden bir tanesi şehirdeki kadın ve çocukları alıp, onları Houston’a götürmekti. Houston’a varmalarından hemen sonra, sivillerin yerlerine güvenle ulaştıklarından emin olunca at sırtında Galveston’a geri döndü. Dönüş yolunda üç dişi vampir –Nettie, Lucy ve yaratıcısı olan Maria– ile karşılaştı. Maria Jasper’ı o gece ısırdı ve üç gün sonra Jasper yeni hayatına başladı.
Maria daha sonra onu sınırlar için savaşan acımasız dünyaya getirdi. Jasper Maria’nın sağ kolu oldu ve savaşta yenidoğan vampirleri eğitmekten sorumlu idi. Jasper, yeni çaylaklarla birlikte pek çok şehri ele geçirdi. Çok yetenekli bir savaşçı idi ve halen öyledir. Ayrıca o zamanlar Jasper özel yeteneğini keşfetti; etrafındaki insanların duygularını olağanüstü bir şekilde kontrol etme yeteneği.
Bu fırtınalı yıllar esnasında, Jasper, yenidoğan vampirler işe yaramaz hale geldiklerinde onların ortadan kaldırılması için ona yardım eden, Peter adında bir vampir ile arkadaşlık kurdu. Bir süre sonra sürdürdükleri yaşam tarzı her ikisini de rahatsız etmeye başladı ve Peter bu yaşantıdan ayrıldı. Beş yıl sonra, Charlotte isimli bir yenidoğan vampir ile keşfettikleri yaşam tarzı hakkında bilgi vermek için Jasper’a geri döndü. Bu konu ile ilgili yaptıkları ilk görüşmenin ardından Jasper kolaylıkla ikna oldu ve Maria’yı arkasına bakmaksızın terk etti.
Peter ve Charlotte ile birkaç yıl dolaştı, ama bir türlü içinde bulunduğu depresyondan kurtulamadı. Etrafındaki insanların duygularını olağandışı bir şekilde anlama yeteneği yüzünden insanları öldürürken onların o andaki hislerini yaşayabiliyordu. Hayatının ilk yüzyılında kana susamış intikam ve nefret duyguları için bir filtreydi ve Peter ve Charlotte ile dolaşırken diğer insanları avladığında onların yaşadığı terör ve korku duygularını hissetti. İnsanları öldürmekten yorulmuştu, ama insanları öldürmemek için gerekli iç disiplini sağlayamıyordu. Bunun için halen mücadele vermektedir. Sonunda Peter ve Charlotte’ten ayrıldı ve yoluna yalnız devam etti.
1948 yılının fırtınalı bir gecesinde, Philadelphia’da küçük, tenha bir bara girdi ve orada kendisine Carlisle’nin ailesini ve her ikisinin orada huzur içinde yaşayacaklarını gördüğünü anlatan Alice ile karşılaştı. İkisi birlikte oradan ayrıldılar ve 1950 yılında Cullen ailesini buldular.
2003 yılında Cullen Ailesi Forks, Washington’a taşındı. Ailedeki tüm çocuklar liseye kayıt oldu. Jasper, Rosalie ile birbirlerine çok benzedikleri ve ikiz kardeş olduklarını söylemek dikkat çekmeyen bir açıklama olacağı için Rosalie’nin soyadı olan Hale ismini kullanmaya başladı. Bella Swan Forks’a yerleştiğinde Jasper, Rosalie ve Emmett ile birlikte son sınıfa devam ediyordu.

Ad:  jackson_rathbone_2.jpg
Gösterim: 578
Boyut:  109.4 KB
Alacakaranlık (Twilihgt) serisinde Jasper Hale’i canlandıran oyuncu: Jackson Rathbone



Biyografi Konusu: Jasper Hale nereli hayatı kimdir.
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
31 Ekim 2010       Mesaj #2
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
jasper hale 4

Sponsorlu Bağlantılar
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!

Benzer Konular

25 Şubat 2012 / ThinkerBeLL Hayali Karakterler
14 Kasım 2006 / KisukE UraharA Sanat ww
21 Mart 2016 / BiRuMuT X-Sözlük
20 Mayıs 2011 / Jumong Turizm