Arama

Rosalie Hale

Güncelleme: 25 Şubat 2012 Gösterim: 7.123 Cevap: 3
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
31 Ekim 2010       Mesaj #1
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Rosalie Hale
Ad:  rosalie_hale_2.jpg
Gösterim: 1905
Boyut:  45.4 KB
Sponsorlu Bağlantılar
Genel Bilgiler
İsim: Rosalie Lillian Hale
Doğum Tarihi: 1915
Doğum Yeri: Rochester, New York
Yaşadığı Yer: Forks, Washington
Durumu: Vampir
Dönüşüm Tarihi: 1933
Dönüştürücü: Carlisle Cullen
Dış Görünüşü
Saç Rengi: Sarı
Göz Rengi: Vampir Sarısı
Boyu: 175 cm
Diğer: Bella Rosalie’yi ilk gördüğünde onu bir “heykel gibi… çok güzel bir varlık… onunla aynı odada bulunan her kızın kendine olan güveni sarsılır” diye tanımlamıştır (Alacakaranlık, sayfa 18).
İlişkileri
Aile: Rosalie insan iken Rochester, New York’ta, babası, annesi ve iki erkek kardeşi ile yaşamıştır. Vampir ailesi Carlisle ve Esme ve kendinden küçük olan Edward, Bella, Alice ve Jasper’dan oluşmaktadır. Yeğeni Renesmee Carlie Cullen’dır.
Ruh Eşi: Emmett Cullen ile evlidir.
Arkadaşları: Tanya ve Alaska’da yaşayan Denali Klanı'nın diğer fertleri
Mesleği: Öğrenci
Kişilik
Özel Yetenekleri: Her ne kadar Alice veya Edward gibi özel yeteneklere sahip olmasa da, Rosalie dünyadaki en güzel kız olarak tanımlanmaktadır. Edward Bella’ya ailesinin özel yeteneklerinden bahsederken, Rosalie’nin yeni vampir yaşantısına azim ve inatçılığını getirdiğini söylemiştir (Alacakaranlık, sayfa 307).
Hobileri: Müzik, araba tamiri
Tanım: Rosalie insan yaşantısında da, vampir yaşantısında olduğu gibi her zaman güzelliğine odaklanmıştır. Bu özelliği yüzünden her zaman Bella’yı kıskanmıştır ve Bella’ya ondan nefret ettiği hissini vermektedir. Rosalie Bella’yı Edward’ın kendisini değil, ama Bella’yı istemesinden ve Bella’nın halen insan olmasından dolayı kıskandığını itiraf etmiştir ve Bella’ya vampir olmayı seçtiği için çok kızmaktadır (Tutulma, sayfa 164 – 166). Rosalie çok inatçı bir kişi olarak görünse de, konu Reneesme ve Emmett’e geldiğinde şefkatli bir yanı olduğu görülmektedir.
Diğer
Araba: Kırmızı Mercedes M3
Ad:  rosalie_hale_11.jpg
Gösterim: 648
Boyut:  134.6 KB
Kişisel Tarihi
Rosalie 1933 yılında, babası, annesi, ve iki küçük erkek kardeşi ile birlikte Rochester’da yaşarken, İkinci Royce King ile tanıştı. Royce’un babası Rosalie’nin babasının çalıştığı bankanın ve şehirdeki daha pek çok kazançlı işin sahibi idi (Tutulma, sayfa 156). İki aylık bir flört döneminden sonre İkinci Royce King ve Rosalie nişanlandılar. Çok şatafatlı bir düğün hazırlıklarına başladılar. Bir gece Rosalie arkadaşı Vera’nın evinden kendi evine yürürken çok sarhoş bir grup adam ile karşılaştı (Tutulma, sayfa 159). Adamlar Rosalie’ye adı ile seslendiklerinde, Rosalie adamların nişanlısı Royce ve arkadaşları olduğunu anladı. Şiddet görüp, tecavüze uğradıktan sonra, sokağın ortasında ölüme terk edildiği sırada Carlisle Cullen kanının kokusunu alıp, onu buldu (Tutulma, sayfa 160).
Rosalie’nin, tıpkı Esme’nin kendisine olduğu gibi, Edward’a eş olacağını düşünen Carlisle, Rosalie’yi bir vampire dönüştürdü. Rosalie kendisini ölüme terk eden 5 adamı (ve Royce’un iki adet korumasını) öldürerek öcünü aldı. Bugüne kadar Rosalie sadece o insanları öldürmüştür, ve kanlarını tatmamıştır.
Rosalie 1935 yılında Appalachia’da avlanırken bir ayı tarafından öldürülmek üzere olan Emmett’e rastladı. Arkadaşı Vera’nın oğluna çok benzediğini düşündüğü Emmett’i Carlisle’ın yanında kadar taşıdı. Carlisle Emmett’i bir vampie dönüştürdü ve Emmett Rosali’nin ruh eşi oldu. Emmett ile evlendiler ve halen çok yoğun ve fiziksel sevginin yer aldığı güzel bir ilişkileri var.
Rosalie Edward Forks’ta Bella ile tanıştığında çok kıskanır. Rosalie Edward’ın kendisini veya şimdiye kadar karşılaştığı diğer kadınları değil de, Bella’yı seçmesini kabullenmekte zorluk çeker. Rosalie ayrıca Bella’nın halen insan olmasını ve normal bir yaşam sürebilmesini de çok kıskanmaktadır. Bella’nın kendi rızası ile vampire dönüşmek istemesi Rosalie’yi çok üzer.
James Bella’nın peşine düştüğünde, Rosalie James’i şaşırtmak için Bella’nın kıyafetlerini giymeyi reddeder (Alacakaranlık, sayfa 401). Bella’yı ailesi için bir tehlike olarak görür ve Bella için kendi güvenliklerini tehlikeye atmalarını onaylamaz (Alacakaranlık, sayfa 401).
Edward Bella’yı terk ettikten sonra, Alice Bella’nın bir kayalıktan atladığını gördüğü sırada Rosalie Alice’in yanındadır. Alice neler olduğunu görmek için Forks’a gittiğinde, Rosalie Edward’ı arar ve ona Bella’nın öldüğünü söyler (Yeni Ay, sayfa 415). Yaptıklarından dolayı çok acı çeken Rosalie, Bella, Edward ve Alice ile havaalanında karşılaşır ve Bella ve Edward’dan kendisini affetmeleri için yalvarır (Yeni Ay, sayfa 497).
Bella’nın düğününde Rosalie Bella’nın saçlarını yaparak Alice’e yardım eder (Şafak Vakti, sayfa 43). Rosalie Bella Edward’a doğru yürürken piyano çalar (Şafak Vakti, sayfa 47).
Bella hamile olduğunu anladığında, doğmamış çocuğunu korurken kendisine yardım etmesi için Rosalie’yi arar. Rosalie, Edward veya Carlisle’in bebeğe zarar vermemeleri için Rosalie’nin koruması gibi davranır. Rosalie Bella’nın banyoya gitmesine yardımcı olur ve ayrıca bebeğin kan istediğini fark ettiklerinde Bella’ya kan bulunmasında yardımcı olur. Reneesme doğduğunda Bella bir vampire dönüşene kadar yiğenine bakar ve çok sevgi dolu bir hala olur.
Volturi tüm Cullen ailesini tehdit ettiğinde, Rosalie ailesini korumak için Emmett ile birlikte kuzeyde yaşayan göçebe vampirlerden yardım istemeye gider.

Ad:  Nikki_Reed.jpg
Gösterim: 696
Boyut:  24.5 KB
Alacakaranlık (Twilihgt) serisinde Rosalie’yi Canlandıran Oyuncu: Nikki Reed


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 3 üye beğendi.
Biyografi Konusu: Rosalie Hale nereli hayatı kimdir.
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
31 Ekim 2010       Mesaj #2
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Ad:  rosalie_hale_6.jpg
Gösterim: 796
Boyut:  43.0 KB

Sponsorlu Bağlantılar
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 3 üye beğendi.
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
24 Şubat 2012       Mesaj #3
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
🌘 🚀
_Manu_ - avatarı
_Manu_
Ziyaretçi
25 Şubat 2012       Mesaj #4
_Manu_ - avatarı
Ziyaretçi
Rosalie Hale Fotoğrafları, Resimleri

Rosalie Hale rosalie hale 7341416 417 585
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.

Benzer Konular

26 Eylül 2014 / Jumong Hayali Karakterler
31 Ekim 2010 / ThinkerBeLL Hayali Karakterler
21 Kasım 2009 / UnknowN Sinema tr
8 Aralık 2010 / BiRuMuT Sinema ww