Arama

Mendel Stromm

Güncelleme: 6 Şubat 2015 Gösterim: 1.731 Cevap: 0
iceslush - avatarı
iceslush
VIP ETC
6 Şubat 2015       Mesaj #1
iceslush - avatarı
VIP ETC
Mendel Stromm
Vikipedi,Özgür Ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar

Wardell Stromm  Earth 92131

Dr. Mendel Stromm,Marvel Comics bünyesinde yer alan hayali bir karakterdir. "Robot Master" ve "Gaunt" isimleriyle de bilinir.

Stromm ilk kez The Amazing Spider-Man #37 (Haziran,1966)'da göründü. Mendel Stromm karakteri Stan Lee ve Steve Ditko tarafından yaratılmıştır.

Mendel Stromm, Normon Osborn'un fakülte profesörüydü ve sonrasında "OsCorp Industries" 'e ortak oldu. Mendel'in eski araştırması gücün artmasını sağlayacak bir kimyasal üzerineydi. Bu formül Osborn'u Yeşil Cin'e (Green Goblin) çevirecek olan formüldü. Osborn formülü kendisi kullanmak istiyordu ve Stromm'un şirket kaynaklarını çaldığını öğrenmişti. Stromm sadece ödünç aldığını söylese de Osborn onu polislere teslim etti. Hapiste birkaç yıl geçirdikten sonra Stromm özgür kaldı ve yaptığı robotlarla intikam almak için için Osborn'u öldürme girişimlerinde bulundu. Mendel Stromm Spider-Man tarafından durduruldu ve kalp krizi yüzünden öldü.

Spectacular Spider-Man vol. 1 #233 (Nisan 1966)'da Stromm bu sefer "Gaunt" adında bir cyborg olarak tekrar geri döndü. Vücuduna bağlı olan kibernetik kıyafet sayesinde hayatta kaldığı açıklandı. Osborn,Mendel'in kalp krizini atlattığını fark etti. Mendel iyileştirildi ve büyük bir robot zırhı içinde geri geldi. Kısa bir süre sonra Osborn Stromm'ı bir lazer roketiyle vurdu ve onu ölüme terk etti ancak Mendel ölmedi ve bu olayı sadece hafıza kaybı ile atlattı. Sonrasında başka bir robot zırhı içinde geri geldi ve ancak Spider-Man tarafından durdurulabilirdi.

Stromm ölümü için planlar yapmıştı ve beyin dalgalarını bir robota transfer etti,artık kendisine "Robot Master" diyordu. Stromm Spectular Spider-Man #68 (Temmuz,1982)'de geri döndü ve tekrar Spider-Man tarafından malup edilip,yok edildi.

Mendel Stromm karakteri Spiderman filminde,Spiderman video oyunlarında ve Spiderman çizgi film serisinde (Wardel Stromm ismiyle) yer almıştır.

Biyografi Konusu: Mendel Stromm nereli hayatı kimdir.
http://www.msxlabs.org/forum/signaturepics/sigpic813898_4.gif

Benzer Konular

9 Haziran 2016 / Hi-LaL Bilim ww
8 Haziran 2016 / Ziyaretçi Cevaplanmış
8 Haziran 2016 / Misafir Cevaplanmış
17 Şubat 2018 / Misafir Cevaplanmış
29 Eylül 2012 / Misafir Arşive Kaldırılan Konular