| | #1 (mesaj-linki) | |
| Sheffield United Kulüp Adı: Sheffield United ![]() Kuruluş Yılı: 1889 Ülke: İngiltere Lig: Premier Division Şöhret: Ulusal Yıldız Oyuncuları: Claude Davis, Michael Tonge Genç Yetenekleri: Phil Jagielka, Colin Kazim – Richards Favori Personelleri: Michael Brown Ezeli Rakipler: Sheff Wed, Leeds Diğer Rakipler: Barnsley, Rotherham, Nottm Forest Kulüp Bütçesi: 2,112,347$ Transfer Bütçesi: 3,799,999$ Stadı: Bramall Lane, Sheffield Stadyum Kapasitesi: 33000 Antrenman Sahası: Üst Düzey Tesisler Genç Akademisi: Orta Düzey Tesisler + Genç Akademisi Ulusal Turnuva: Yok Kadronun Yaş Ortalaması: 27 Alt Yapı Hakkında Bilgi: Parasal yönden problemli olan Sheff Utd’de alt yapıya çok önem vermeniz gerek. Çünkü gelecek için güvenilir oyuncular yetiştirirseniz başarı gelir ancak. Alt yapıda gelecekte çok iyi olacak oyuncular olduğu kadar, kötü oyuncularda mevcut. 18 yaşındaki kaleci Jamie Annerson’a dikkatinizi çekerim. Bu oyuncuyu muhakkak özel olarak yetiştirin. 1.sezonda da kalede görev alabilir. Ancak ben bunu önermeyip size bu oyuncuyu 1 sezon yetiştirmenizi ve pilot takıma göndermenizi tavsiye ediyorum. Güzel bir lig tecrübesinden sonra size çok iyi bir kaleci olarak döneceğine şüpheniz olmasın. 17 yaşındaki Lloyd Kerry’de teknik bir oyuncu. Bu oyuncuya da Annerson gibi dikkat edin. Diğer dikkatli yetiştirmeniz gereken oyuncular; Nick Travis ve Stephen Hernandez. lan Ross, Keven Hurst, Jonathan Forte, altyapıdaki kirada bulunan futbolcular. Bu oyuncuların özellikleri iyi ve geliştirilebilir. Döndüklerinde bu oyunculara da özel ilgi göstermelisiniz. Altyapıya takviye için Atletico’da forma giyen Carlos Indiano, Jorge Molino ve Roma altyapısında forma giyen Ricardo Faty’i alırsanız geleceğe dönük bir altyapınız olur. 1-2 yıl içerisinde başarılar gelmeye başlar. YORUM: Bu takımda klasik 4-4-2 taktiği işinizi görür. Atak,çabuk ve doğrudan paslarla oynamak her zaman işinize yarar. Kaleci: Kaleci mevkii fena değil. 34 yaşındaki lan Bennett bu bölgede işinizi görür. Yedeği olarak da Paddy Kenny’e görev verebilirsiniz. İlk sezonda buranın takviyeye ihtiyacı yok. Defans: Sheff Utd takımında adeta bir defans bolluğu var. Genel olarak tamamen sağlam olmayan bir defansınız olsa da oraya koyacağınız 4 iyi oyuncu var. Solda David Unsworth, sağda Phil Jagielka, ortada Craig Short ve Claude Davis işinizi görecektir. Ayrıca alternatif olarak Chris Morgan, Chris Lucketti ve Rob Kozluk’u da kullanabilirsiniz. Bu bölgede özellikle Claude Davis ve Phil Jagielka defansınızın bel kemikleri olacak. İkiside çok yetenekli ve çok yönlü oyuncular. Orta Saha: Maalesef bu bölge biraz sorunlu bir bölge. Forvetlerle, defans arasında bir köprü oluşturacak kadar iyi değiller. Buraya takviye şart. İleride okuyacağınız transferler bölümünde yazdığım oyuncularla buraya mutlaka takviye yapın. Aksi takdirde işiniz zor. Şimdi buradaki oyuncuları inceleyelim. Bu mevkide iyi diyebileceğimiz tek oyuncu Michael Tonge. 23 yaşında ve orta saha sol-orta mevkisinde görev yapan bu oyuncuyu siz takımda solda oynatın. Ayrıca çok çabuk gelişen özellikleri ve daha oyunun başında iyi olması nedeniyle bu oyuncu, kısa sürede Sheff Utd takımındaki favori oyuncunuz olacaktır. Sağda 26 yaşındaki Paul Ifill, ortada Alan Quinn ve Li Tie’yi oynatabilirsiniz. Forvet: Rob Hulse, Colin Kazim-Richards bu bölge için ideal. Her ne kadar ilk başlarda bu oyuncular bizi tatmin etmese de sonradan çok iyi olacaklarını sizde göreceksiniz. Özellikle Colin Kazim-Richards’a dikkat. 19 yaşında genç bir yetenek. Takımın 25 kişilik kadrosunda yer alan en genç futbolcu. O oyuncuyu ilk 11’de güvenle oynatın. Emin olun kısa zamanda büyük gelişmeler kaydedecek. Neil Shipperley ve Danny Webber’da bu bölgenin alternatifleri. Pilot Takım: Pilot takımınızı alırken gönderdiğiniz oyuncuların oynayabilme olasılığını göz önünde bulundurarak alın. Pilot takıma yollamanız gereken oyuncular; Nick Travis, Stephen Hernandez, Lloyd Kerry, Jamie Annerson. Transferler: Kaleci ve defans bölgesinin ilk sezonda takviyeye ihtiyacı yok. 2.sezon için kaleci almanızı öneririm. Bu kalecide mutlaka genç olmalı. Derby’de forma giyen Lee Camp’ı öneriyorum. Orta sahanın takımın en sorunlu bölgesi olduğunu yukarıda belirtmiştim. Buraya en az 2 takviye, mümkünse 3 takviye gerek. Sol kanatta Tonge iyi olduğundan oraya kesinlikle takviye yapmayın. Size genç ve ucuz Brezilyalılar önermek isterdim ama maalesef çalışma izni olayı nedeniyle bu oyunculara teklif götürüp ilgilenmek boştan yere zaman kaybı olur. Orta alana 35 yaşında olan ama özellikleri süper olan 35.000$ değerindeki Jari Litmanen’i almanızı tavsiye ederim. İlk sezon için size kurtarıcı lazım. Ondan dolayı yaş pek de önemli değil. Sağ kanat için 24 yaşında, yetenekli ve fiyatı oldukça uygun(450.000$) olan Jan Kristiansen’i alın. Bu oyuncu gerçekten müthiş. Diğer bir orta saha önerim, orta sahanın ortasında oynayacak ve oda Litmanen gibi 35 yaşında olan Runar Berg. Fiyatı 130.000$. Bu dediğim oyuncular takviye için yeterli. Litmanen ve Berg yaşlı olduğundan takımda ancak 1-2 sene görev yapabilirler. Ancak Kristiansen kesinlikle muhteşem. Bu oyuncuyu alırsanız en az 8-9 sezon takımda kendini gösterebilir. Forvetin ilk başlarda özellik bakımından sizi tatmin etmeyeceği ama sonradan süper olacaklarını söylemiştim. Ama siz ille de ben bunları istemem özellikleri çok iyi olan forvetler istiyorum derseniz önerim, Vratislav Lokvenc ve Kris Boyd. Personeller: İlk sezon için zaten paranız yokken personeller için takviyeye pek de gerek görmüyorum. Zaten kulüpteki personellerde fena değil. Asistan Menajeriniz Stuart McCall. İyi bir personel. Ancak gençlerle çalışma özelliğinin düşük olması sizi biraz zora sokabilir. Ondan dolayı gençlerle sizde yakından ilgilenmelisiniz.Antrenörleriniz fena değil. Antrenörlerinizin mental özellikleri maalesef biraz düşük. Antrenörlük özellikleri ise yüksek. Gençlerin antrenörlerinden Kevin Paxton’un gençlerle çalışma özelliği 1 olduğundan dolayı bu antrenörle kulübün ilişkisini kesmelisiniz. Kulüpte 3 tane doktor bulunuyor. Doktorlar maalesef pek de iyi değil. Gözlemcilerinizin ise 2’si iyi 1’i kötü. Ama yinede kalmalarında yarar var. | |
|
| | #2 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Sheffield United
tşkler eline saglık süper olmuş
| |
|
![]() |
| Etiketler |
| sheffield, united |
Sheffield United Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Newcastle United FC | Kral_Aslan | İngiltere Premier League | 5 | 26-02-2009 13:00 |
| Manchester United | PiSiK0PATR | İngiltere Premier League | 14 | 26-02-2009 12:53 |
| Leeds United | estudiantes | İngiltere Premier League | 1 | 13-11-2008 16:36 |
| Sheffield F.C. | estudiantes | İngiltere Premier League | 0 | 14-10-2007 22:34 |
| West Ham United F.C | estudiantes | İngiltere Premier League | 1 | 17-09-2007 14:54 |