| | #1 (mesaj-linki) | |
| Bolton Wanderers Ülke : İngiltere - Statü : Profesyonel - Ün : Ulusal Mali Durum : Emniyetsiz - Antrenman Alanı : Elverişli Olanaklar Stadyum : Reebok Stadium, Bolton Stadyum Kapasitesi : 27500, Tamamı koltuklu ve alttan ısıtma sistemli Kadroya genel olarak bakarsak, kaleciniz J.Jaaskelainen ilk yılınız için gayet iyi bir seçim, defansınız biraz yavaş ama bunu ilk sene pres yaparak kapatabilirsiniz. Tal Ben-Haim, Ivan Campo ve Nicky Hunt arka üçlünüzü oluşturuyor, önlerine de Gary Speed hem defans hem de orta sahaya büyük katkı sağlıyor ve ani ataklara karşı can kurtaran vazifesi görüyor. Orta Sahaya geldiğimizde sağ kanadınız da S.Giannakopoulos sizi atağa kaldıracak isimlerden biri. Orta da J.J.Okocha ve K.Nolan tartışmasız ikiliniz. Sol kanada geldiğimiz zaman R.Gardner hız avantajıyla tercihiniz olmalı. Forvet hattında hızlı, pas verebilen ve bitiriciliği iyi olan bir forvet takviye etmeniz gerekiyor. H.Pedersen ve K.Davies ikilisi sizi kaliteli bir golcü alana kadar idare edecektir. Forvet aldığınız takdirde K.Davies onun partneri olmaya aday ilk kişi. Şimdi sıra oyunculara ve takıma vereceğimiz komutlarda... Takım komutları gayet basit ama ince ayarlar. Mentality, Defensive ile Normal arasında olacak ve bu bize ani ataklardan ve boş alan bırakma korkusundan biraz kurtaracak. Creative Freedom, "Much" olarak ayarlayıp oyuncularımızın içindeki yıldızı serbest bırakmalarını sağlayabiliriz. Tackling ise her ne kadar bütün adamları teker teker ayarlayacak olsak ta takım için Easy olarak ayarlıyoruz. Marking , "Man Marking" olarak ayarlayıp futbolcularımıza adam adama oynayıp kanla başla savaşacağımızı anlattıktan sonra, "Use Playmarker" ı da işaretleyip oyun kurucu ile oynayalım. Oyun kurucunuz için ilk tercihiniz J.J.Okocha olmalıdır. Fakat çok zorlandığınız maçlar olursa yada başka bir deyişle hiç atak yapamadığınız zamanlarda oyun kurucuyu iptal edebilirsiniz. Sıra geldi oyuncularımıza komutlar yağdırmaya. Defans bölgesindeki (DC) oyuncularımızın hepsinin Trackling'i aktif hale getirip "easy" olarak ayarlıyoruz. Takımımızın bir nevi sigortası olan G.Speed'in (DMC) Tracling'i "Normal", Orta sahamızdaki (ML-MC-MR) J.J.Okocha hariç bütün adamların Tracklingi de Normal olarak ayarlıyoruz. J.J.Okochanın top kapma özelliği bulunmadığından ve onu oyun kurucu olarak kullandığımız için gereksiz yere zorlamayalım. Forvet hattında (FC-SC) ise Trackling'i "easy" olarak ayarlıyoruz. Bu bizim ummadığımız zamanlarda rakip defanstan, kaleciden top kapmamızı sağlayacak ve ummadığınız bir anda oyunun dönüm noktası olacaktır. Takımı ve oyuncuları kadrosal ve taktiksel anlamda tamamen hazırladık fakat geriye eksik bir şey kaldı. Size ummadığınız puanlar kazandıracak ve tur atlamanızı sağlayacak püf noktalarını vermeye geldi sıra. Maç içerisinde, takımınız takır takır top oynarken bir anda durduysa ve sürekli atak yiyorsa bunun sebebi genelde orta sahanızda puanlamada iyi oynuyo gözükebilen birisinin aksadığıdır. Bazen izlediğiniz maçtan, bazen maç esnasında hiç göremediğiniz bir isimden bu kişiyi sizin tespit etmeniz ve bunun için hemen bir değişiklik yapmanızı gerekir. Takımınız, rakibe çok fazla boş alan bırakıyorsa "Defensive" oynamanızı öneririm. Bu tür zamanlarda takımınız haddinden fazla gol yiyebilir. Boltonla, ofansif futbol oynamayı düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Denediğim 6-7 taktikte de bu takım ofansif oynamayı başaramadı. Gerek defansınızın yavaşlığı, gerek 3 lü defans hattınızın oluşu hücum futboluna büyük bir engel taşıdığını 2-3 farklı öndeyken bile aklınızdan çıkarmayın durum bir anda eşitlenebilir. Bu arada takımınızın süper bir yönü var... Dikkat kalp krizi geçirebilirsiniz uyarısını bence burada koymalılar. Hiç ummadığınız, inanamayacağınız, 2-3 farkla yenik olduğunuz maçlarda takım şahlanıp skoru bir anda kendi lehine çevirebiliyo... bunun bir örneği ise Chelsea deplasmanında yaşadım. Maçta, ilk yarıyı 2-0 yenik durumda kapadım. İkinci yarıya başlayacaktım ama hiç umudum yoktu iki oyuncu değişikliği yaptım, ikinci yarıda karşılıklı goller birbirini izledi ve maç sonunda gülen taraf 3-4 lük skorla Bolton olmuştu... Bolton'un yabana atılmaması gereken bir takım olduğunu hatırlatıyor, kariyerinizde sonsuz başarılar diliyorum. Buradaki ilk yazımda sizlerle olmak güzel bir duyguydu. İleride nice takımlarla nice destanlar yazma dileğiyle... Umudunuz kalbinizde, aklınız takımınızda olsun. Pc : İnceleme FM2005'in 5.0.0 versiyonunda yapılmıştır. Oyuncu özellikleri, versiyon değişikliklerinde farklılıklar göstermektedir. | |
|
| | #2 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Bolton Wanderers![]() | |
|