Gizli Dosyalar Üye Ol (Üye olduğunuzda tüm reklamlar gizlenecektir) Soru/Cevap
Geri Dön   MsXLabs MK > :: LEGEND Forumları :: > PC/Internet/Yazılım/Donanım > Internet/Bilgisayar Dünyası
Facebook Hesabınızla Bağlanın (Connect with Facebook)
Cevap Yeni Konu Aç
Eski 19-01-2007   #1 (mesaj-linki)
Gizli Dosyalar

Arkadaşlar ben pc me gizli dosya oluşturdum ve şimdi gizli dosyaları göster dediğim halde göremiyorum açılmıyor yani. Ayrıca yeni bir dosya daha gizliyorum oda gidiyor bir daha görünmüyor. bu sorunu bir türlü halledemedim. pc ye format attım düzelir diye oda olmadı.. çok önemli bilgilerim vardı gizli dosyalarda lütfen yardım... şimdiden teşekkürler
  Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et Bu mesaja hızlı cevap gönder
Eski 19-01-2007   #2 (mesaj-linki)
Blue Blood - avatarı
Cvp: gizli dosyalar

1- Hard disk'i FAT32 ile formatlarsanız NTFS dosya sistemini göremezsiniz. Örneğin Windows 98 bu dosya sistemini tanımaz. Eğer sorun bundan kaynaklanıyorsa NTFS reader kulanarak çözebilirsiniz.

2- Görünmeyen fakat var olduğundan emin olduğunuz dosyalarınız için ya da hata ile silip geri almak istediğiniz dosyalarınız için dosya kurtarma (file recover) programları Kullanmalısınız.

3- Disk'inizde ki partition sorunları ve kayıp dosya hataları almanız durumunda dosya düzenleme (Defrag) programları Kullanmanızı Öneririm..

4- Arşiv (archive) ya da sistem (system) özelliği kazandırılmış dosyalar Windows tarafından korunmaktadır. Klasör özelliklerinden doğru tanımlamanın dışına çıkmayın.

5- Yeni yüklemiş olduğunuz programlar, kurulum sırasında disk üzerindeki belirli dosya türlerini kendi algılama yordamlarına katarlar. Klasör seçenekleri bölümünde, dosya türleri kısmından ilişkilendirmenizi kontrol ediniz.

6- Son yüklenen programlarınız nedeniyle bu sorunu yaşıyorsanız, ilgili programı kaldırmayı yada "Sistem Geri Yükleme"yi kullanarak, bilgisayarınızı sorun başlamadan önceki ayarlarına dönmeyi deneyebilirsiniz.

7- Sisteminize periyodik olarak Disk Tarama (Scandisk) yapmayı alışkanlık haline getirirseniz, hem sistem performansınız artar hem de sorunlarınızı en düşük seviyeye indirgersiniz.

Önerilerim ßu Kadar
Eski 19-01-2007   #3 (mesaj-linki)
Cvp: gizli dosyalar

Ben format çekerken ntfs olarak ayarlayıp öyle format çektim. fakat yine gizli dosyalar görünmüyor. ayrıca programın var olduğundan eminim fakat açılmıyor. ilk dafa başıma böyle birşey geliyor. anayamadım gitti. yerel diskin boyutuna bakıyorum birde içindeki klasörlerin boyutuna bakıyorum. birbirini tutmuyor yani gizli dosya var fakat açılmıyor. lütfen yardım...
Eski 19-01-2007   #4 (mesaj-linki)
Blue Blood - avatarı
Cvp: Gizli dosyalar

Denetim Masası > Klasör Seçenekleri > Görünüm > Gizli dosya ve klasörleri gösteri işaretleyin, bir de Korunan işletim sistemi dosyalarını gizle seçeneğinin işaretini kaldırın..
Eski 19-01-2007   #5 (mesaj-linki)

kardeş ilgin için teşekkürler fakat şimdi bunuda denedim fakat yine olmadı ha şunu da söyleyeyim adres bölümüne gizli dosyanın konumunu yazıyorum o şekilde çıkıyor. ama yine de eksiklikler var ben birçok dosya gizlediğim için hepsinin tam konumunu yazamıyorum. uğraştırıyorum sizide kusura bakmayın teşekkür ederim...
Eski 14-09-2007   #6 (mesaj-linki)
beco52

arkadaşım adres satırına dosya adını yazarak girebilyorsun bendede aynı olay oldu bilmediğin isimleride şöyle öğrenebilirsin en üst satırı biliyorsan atıyorum D:\x\a gizli dosya olsun şimdi sen x i neroya taşırsan cd çekmek için orda gizli olan dosyaların da adresleri çıkar ben öyle denemiştim ya da gizli olan dosyalar mp3 videoysa winampla add kısmından x klasörünü seç ve ekle içindekileri gizli de olsa ekliyor sonra üzerinde sağtıklayıp view file info tuşuna bas ve dizini gör... umarım faydası olr
Eski 18-09-2007   #7 (mesaj-linki)
deliruzgar__

slm arkadaşlar yeni üye oldum sorun bendede çıkıyordu ben böyle çözdüm.

baslat-calıştır'a regedit yaz.
sırasıyla "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Cur rentVersion\Explorer\Advanced\Folder\Hidden\SHOWAL L" tab'ına git.
Orda bulunan "CheckedValue" değeri bende dword değeri yerine baska bir değer konmustu.
bunu tamamen silip boş alanda sağ tuşa basarak yeni dword değeri olustur.
bu değerin ismi "CheckedValue" olsun değerini de "1" yap. bilgisayarını
bastan baslattıktan sonra klasor seceneklerinden gizli dosya ve klasorleri gosteri isaretlediğin
zaman gizli klasor ve dosyalar goruntulenmeye baslayacaktır. iyi sanslar.
Eski 20-10-2007   #8 (mesaj-linki)
bozodaglarda

deliruzgar__ adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle

sırasıyla "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Cur rentVersion\Explorer\Advanced\Folder\Hidden\SHOWAL L" tab'ına git.
Orda bulunan "CheckedValue" değeri bende dword değeri yerine baska bir değer konmustu.
bastan baslattıktan sonra klasor seceneklerinden gizli dosya ve klasorleri gosteri isaretlediğin
kardeş aklına bilgine saglık.teşekkür ederim.sırf sana yazmak için üye oldum.sagolasın
Eski 20-11-2007   #9 (mesaj-linki)
stardium_1 - avatarı

deliruzgar__ adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle

aynı dert bendede vardı umarım düzelir teşekkürler
Eski 21-11-2007   #10 (mesaj-linki)
stardium_1 - avatarı

yanlız bu uygulamayı yaptım ama pc yi yeniden başlatınca eski haline dönüyor. ve yedeklememe izin vermiyor dosyalarımı. yardım pls. laptopuma bile bulaştı kurtulamıyorum bu illetten
Cevap Yeni Konu Aç

Etiketler
dosyalar, gizli
gizli dosya ve klasorler acilmiyor, gizli dosyalar acilmiyor, gizli dosyalari goremiyorum, gizli klasorler acilmiyor, pc gizli dosyalari acmiyor,
Hızlı Cevap
Resim Doğrulama
Gizli Dosyalar Konusuna Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
MSN Gizli Soru Değiştirme - MSN Gizli Sorunuzu Değiştirin Morrigan MSN Teknik Destek/Bilgiler 50 3 Saat Önce 14:30
Gizli Özne (Gizli Özne Kimdir? - Gizli Özne Hakkında) SatanpisT Türkçe Rock 1 16-03-2009 23:13
Gizli Dosyalar ile ilgili bu sorunu nasıl çözebilirim? Ziyaretçi Soru-Cevap 1 24-01-2009 23:39
Zeki Müren - Akşam Olur Gizli Gizli SiyahLALE Türkçe Şarkı Sözleri 0 03-09-2008 15:08
Müslüm Gürses - Akşam Olur Gizli Gizli Ağlarım KENCISii Türkçe Şarkı Sözleri 0 16-05-2008 21:41