Arama

Bayan Saç Modası ve Saç Modelleri

Güncelleme: 12 Haziran 2016 Gösterim: 1.017.733 Cevap: 59
GÜLGECELER - avatarı
GÜLGECELER
Ziyaretçi
19 Haziran 2008       Mesaj #1
GÜLGECELER - avatarı
Ziyaretçi
Ad:  sac.jpg
Gösterim: 1919
Boyut:  14.3 KB

Sponsorlu Bağlantılar

Bayan Saç Modası ve Saç Modelleri



Bayan olsun, erkek olsun güne başlayan her modern insan saçı ile ilgilenir. En azından saçını tarar ve evinden öyle çıkar. Söz konusu özel bir gün olduğunda saça gösterilen özen de artar. Hele bu özel gün evlilik gününüz ise, gösterilecek özen en üst düzeye çıkar. Bir düşünün, torunlarınız sizin evlilik resimlerinize bakarlarken kimbilir neler düşünecekler? Her şeyiniz için bir yorumda bulunurlarken saçınız da bu yorumlardan nasibini alacaktır. Belki saç modelinizi çok demode bulacaklar, belki de yıllar sonra saçınız tekrar moda olmuş olacak. Her ne olursa olsun, saçınızın bu özel günde mükemmel olması gerektiğini hepimiz biliyoruz.
Bayanların saç konusunda çok daha titiz olduğu bir gerçektir. Özellikle de mezuniyet, nişan, düğün gibi çok özel günlerinde bayanlar; model ve kuaför seçimlerinde zor karar verirler, ince eleyip sık dokurlar.


Ad:  sac1.jpg
Gösterim: 2392
Boyut:  30.1 KB

İşte kıvrımlı saç modellerinden tutunda uzun saç modellerine, yuvarlak saç modellerinden topuz saç modellerine kadar birbirinden güzel ve ayrıcalıklı saç modelleri..





Son düzenleyen kompetankedi; 12 Haziran 2016 22:48
GÜLGECELER - avatarı
GÜLGECELER
Ziyaretçi
20 Haziran 2008       Mesaj #2
GÜLGECELER - avatarı
Ziyaretçi
Bu yaz çok sıcak geçecek ve bayanlar olarak bizler saçlarımızı çok sık toplamak zorunda kalacağız. Eğer kısa saçlarınız varsa da üzülmeyin topuzlar artık toka gibi saçlarımıza eklenbiliyor. Saçlarınızı kestirmek taraftarı değilseniz bir de topuz saç hayranıysanız işte size topuz saç modelleri. Bahar saç modelleri oldukça zarif oluşundan gelin adaylarının tercihi oluyor. Yaza koyu renk saçla girmek istemiyorsanız bu renkleri tavsiye ediyoruz.
Sanırız eski topuz modellerine geri dönüş yaşanacak. Belki abartı olarak güldüğümümüz o saçlar şimdi her yerde olacak. Artık herkes Belgin Doruk, Filiz Akın, Türkan Şoray… olacak. Peki ya siz hangisi olmak isterdiniz?
Sponsorlu Bağlantılar

gelintopuzusaclar
2008topuzsac


Aşağıda görmüş olduğumuz değişik saç stillerini kısaca sizlere anlatalım. Saçı üstten toplama genelde gençlere daha çok uygun oluyor. Alttan toplanan topuz saç modelinde ise genelde yaş sınırı olmaz. Alttan toplanan topuz her yaştaki kadında farklı saç modeli olarak durur.
Sarışın saç modelimize uygulanan saçda ilk olarak alttan kuyruk yapılmış ve sıkıca bağlanmış. Saçı kademe olarak ayırıp, hafif sprey sıkarak rulo gibi sarıyoruz. Her sardığınızı saçı, tel tokayla tuttuyoruz. Burada dikkat edilmesi gereken diğer husus da tel toka alırken saçınız sarı renkdeyse eğer, siyah tel toka almayın. Saçınıza uygun tonlarda toka almaya dikkat etmelisiniz. Kademe halinde ayırdığımız saçları üstten başlayıp alta dogru tutam tutam alıp rulo gibi sarın. Aksesur olarak da çiçek tercihimizdi siz nedersiniz?
farklitopuz2

Oldukça şık durduğuna inandığımız bir saç modeli. Hatta değişik bir saç stili de denilebilir. Kurdela modelinde topuz şekli.
farlitopu120

Bu yaz kısa saçlar moda olacak. Saçların ön kısımları arkaya oranla daha uzun kesilecek. Oldukça iddealı bu saç modeli yazın her saç tipinde farklı şıklık yaratacak. Sizce bu saç modeli sizin de yansıtıyormu?

200820sackesimi


2008kesimleri


S KisaSacModelleri1

Sağlıklı bir saç telinin ömrü ortalama 2 - 6 yıldır. Saç teli ömrü, kişinin azami saç uzunluğunu belirler. Bel uzunluğu için yaklaşık 6 senelik saç teli ömrü gerekir, ki buna periyodik kırık aldırmalar dahildir. Saç teli ömrü 2 sene olanların bel uzunluğuna ulaşmaları mümkün değildir.
Saç için doğru vitaminler de önemlidir. A vitamini eksikliği, saçları kırılganlaşır ve kepek oluşumunu arttırır. B1 veya B6 vitaminleri eksikliği, saç dökülmesine sebebiyet verir. C vitamini saç köklerini uyarır ve saç uzamasını ve saç tellerindeki pigment üretimini düzene sokar. B12 vitamini, saç köklerini besler.
Kalitesiz ve pürüzlü dişlere sahip taraklar ve keskin kenarlı tokalar saç telinin dokusuna hasar verir. Böyle bir hasarda saç teli kolaylıkla kopabilir veya düğümlenmelere yol açabilir.
Kırıklar genelde sert fırçalama / tarama yüzünden olur, özellikle de saç ıslakken. Bununla birlikte saç teli, doğal elastikiyetini kaybedecek şekilde kuruduğunda da kırılabilir. Kırıklar zamanla iki yana açılır ve bu da saçın uzamasını sekteye uğratır.

Saç tellerinin, orijinal hallerine dönmek gibi bir huyu vardır. Düz saçlara at kuyruğu yapılıp çözüldüğünde dalgalı olsa da, yıkandıktan sonra tekrar düzleşir. Gevşek bağlama usulleri, at kuyruğu, topuz ve diğer saç stilleri saça zarar vermez. Saç tellerine karşı güç kullanmayın yeter.
  • Kafa derisinde ortalama 100.000 saç teli bulunur.
  • Günde 40 ile 100 saç teli dökülmesi normaldir.

Son düzenleyen Efulim; 11 Kasım 2011 16:36 Sebep: Açık linkler kapatıldı+sayfa düzeni.
GÜLGECELER - avatarı
GÜLGECELER
Ziyaretçi
20 Haziran 2008       Mesaj #3
GÜLGECELER - avatarı
Ziyaretçi
Saç toplama şeklinizi yumaşak buklelerle aşağıdaki gibi zenginleştirebilirsiniz. Sizce de şık bir bukleli saç topuzu değil mi?
BukleliSacTopuzu2

Resimdeki saç modelini özel gecelerde kullanabilirsiniz. Özellikle abiye kıyafetlerinizde saçlarınızın aralarına takacağınız bir çiçek yada bir taş ile şıklığınızı tamamlayabilirsiniz. Basit bir topuzla bile olsa takacağınız süslü bir aksesuar ile gecenin en gözde hanımı olabilirsiniz. Sizce de topuzlu bu saç modeli güzel değil mi?
NisanTopuzu1

NisanTopuzu2




Aşağıdaki
saç modeli de eğer saçlarınız uygunsa gerçekten de özel gecelerde uygulanabilecek bir model. Farklı bir saç toplama şekli olarak karşımıza çıkıyor…

SacToplamaStilleri1 SacToplamaStilleri2



Örgülü saç modelleri
, okul yıllarından beri sıklıkla kullanılan bir saç stilidir. Örgü saç modelininin modern hali ise balıksırtı saç modelidir. Üçlü örgüye görünüm itibari ile benzese de teknik olarak saç farklı örülür.
Saç örgü tekniklerinden
birisi de kılçık örgüsüdür. Kılçık saç örgüsü de ikili olarak örülür. Birbiri üzerine eklenerek örülür. İleriki zamanlar da bu saç modelinin videosunu yayınlayacağız.
Bu görmüş olduğunuz resimlerde balıksırtı örgüsükullanılmıştır. Balıksırtı saç modeli taç şeklinde örülmüştür. Topuza farklı bir şıklık ve mahsumiyetlik katmıştır. Okul yıllarının vazgeçilmez saç örgüsü şimdi ise topuzlarımızda yer almakta.
orgulusac1orgulusac2
orgulusac3
Son düzenleyen Efulim; 11 Kasım 2011 16:36 Sebep: açık linkler kapatıldı.
GÜLGECELER - avatarı
GÜLGECELER
Ziyaretçi
20 Haziran 2008       Mesaj #4
GÜLGECELER - avatarı
Ziyaretçi
Feminen Saç Modeli:
Farklı uzunluktaki kaküllerle yaratılan asimetri hissi, keskin köşeli kesimler, gözleri tamamen örten uzunluklar, yandan ayırımlar, inceltilmiş düz saçlarla yaratılan dengesiz bir kadınsılık. Kutup güneşi röfleler ve vanilya tonları bu trend için mükemmel seçim.
Bohem Saç Modeli:
Bu tarzı vurgulu kaküller simgeliyor. Gözleri kapatacak uzunluktaki kaküller ve devamında tel tel ayrılmış uzun saçlar yüze başka bir anlam katıyor. En belirgin özelliği saç boyundaki farklılıklar ve kırık çizgiler. Bu saçlar ister düz ister hareketli çok farklı şekillendiriliyor. Tercih edilen renkler ise kızıl ve turuncu gibi sıcak renkler

Orgulu SacModelleri

Gotik Saç Modeli:
Gözün önüne peçe gibi düşen uzun tutamların sakladığı kare kesimli kaküller ön planda. İster yandan ayrılsın ister öne düşürülsün gotik trendin gizemli ve asimetrik havası var. Vişne, mürdüm, böğürtlen, koyu kahve ve siyah bu tarza en uygun renkler.
Androjen Saç Modeli:
Temel özelliği uyandırdığı asimetrik ve karmaşık hisler. Erkeksi kesimlere sahip saçlar, kadınlarda güçlü bir görünüm sağlıyor. Önden başlayan yay şeklindeki kesimler, bir tarafı çok kısa bir tarafı uzun saçlar bu tarza uygun. İster düz taranmış ve parlak, ister karışık ve mat çok farklı şekillendirmek mümkün. Tercih edilen renk şampanya.

Dünyaca ünlü Pink’in kısa saç modellerini sizlere sunmak istiyoruz. Pink, her zaman farklı saç kesimleriyle ön planda olmayı başarmıştır. Sizce de bu kısa saç kesimleri yaratıcı değil mi?
S PinkKisaSacModeli1S PinkKisaSacModeli2
S PinkKisaSacModeli3S PinkKisaSacModeli4
Son düzenleyen Efulim; 11 Kasım 2011 16:37 Sebep: Açık linkler kapatıldı.
GÜLGECELER - avatarı
GÜLGECELER
Ziyaretçi
14 Temmuz 2008       Mesaj #5
GÜLGECELER - avatarı
Ziyaretçi
Sağlıklı saçlar için doğal yöntemler


Saç derisini hindistan cevizi yağı ile masaj yaparak yedirin. Bu ayrıca saçlarınızın büyümesini sağlayacaktır. Küçük soğanlarla hindistan cevizini kaynatın. Bunu kaynamış prinç suyu ile beraber saçınıza uygulayın. Saçınızı yıkayın.

DalgaliSaclaraOzel

Badem yağı ve üzüm suyu karışımını saç derinize yedirerek uygulayın.

Isıtılmış zeytinyağı, limon suyu ve badem yağını karıştırın. Vücut ısısına kadar soğuttuktan sonra saç diplerinize uygulayın. Saçınızı sıcak havlu ile kapatın ve 15 dakika bekledikten sonra şampuanla yıkayın.
Az bir miktar kafuru zeytin yağı ile ısıtın. Vücut ısısına kadar soğuttuktan sonra saçınıza uygulayın ve 10 dakika masaj yapın. 30 dakika sonra bitkisel şampuanla yıkayın. 15 dakika boyunca sıcak havlu ile saçınızı toplayın.



ivanka trump SacModeli1



Haftada bir saçınızı çay ile yıkayın.
Bir bardak sütü bir avuç bektaşi üzümü ile birlikte bir kabın içerisinde 2 saat bekletin. Hamur haline getirin ve saçınıza maske şeklinde uygulayın.

Bir yumurta sarısı, 2 kaşık hint yağı, 1 kaşık gliserini karıştırın ve saç derinize uygulayın, daha sonra yıkayın.

Saçınızı ılık hindistan cevizi yağı ile masaj yaparak bir saat bekletin ve ardından yıkayın.
Haftada bir sıcak havlu sararak saç diplerininizin açılmasını ve yağı emmesini sağlayın.


Jessica Alba SacModel1


Bira, yumurta ve süt kesmiği karışımı uygulayarak form verin.
Az bir miktar sirke ile sıcak suyu karıştırın ve saçınızı bu suyla yıkayın. Bu saçlarınızın parlak ve dolgun gözükmesini sağlayacak.
1 çay kaşığı ayçiçek yağını süt kesmiği ile karıştırın ve bir gece bekletin. Ertesi sabah saçınıza uygulayın.
Yumurta beyazı ve süt kesmiği çok iyi bir yumuşatıcıdır.
Bir bardak hindistan cevizi yağı ve hardal yağını karıştırın. İçine bir kap köri yağı koyarak bir gece bekletin. Ertesi gün biraz ısıtın ve pamuk yardımıyla saç diplerinize sürün. Karışımı saçınızda bir gece bekletin ve ertesi gün yıkayın. Haftada iki kez aynı işlemi uygulayın.
Saç dökülmesinin önüne geçmek için en önemli bitkilerin: biberiye, kekik ve ısırgan otu olduğunu biliyor muydunuz?
İki çorba kaşığı kekik ile bir litre suyu kaynatın. Kaynamış suyu alın ve güzelce süzün. Süzdüğünüz su saçlarınızın dökülmesine engel olacak süper bir losyon olacaktır. Bu losyonu sabah ve akşam olmak üzere saç diplerinize sürün. Sürerken de mutlaka saç diplerinize masaj yapmayı ihmal etmeyin.
Aynı işlemi ısırgan otu ve biberiye karışımı ile de yapmanız mümkün.


Katli SacKesimleri1

Mayıs papatyası ve sarı papatyanın saç renginiz açtığını ve saçlarınızı beslediğini biliyor muydunuz.
Mümkün olduğunca çok sarı papatyayı güzelce yıkayın. Yıkadığınız papatyaları bir litre su ile kaynatın. Kaynamış suyu süzün. Süzdüğünüz suyu hergün saçlarınıza sürerek güneşin altında kurutun. Saçlarınızın gün be gün sarardığını göreceksiniz.


Saçlarınız yağlı mı, yıkadıktan sonra çok mu çabuk yağlanıyor? Bununda kolayı var. Yapmanız gereken oldukça basit. Yarım limon suyunu sıkın. Sıktığınız limon suyunu iki litre kadar ılık suyla karıştırın ve saçınızı yıkadıktan sonra bu suyla yıkayın. Göreceksiniz ki her zamankinden daha geç sürede yağlanacak.
isiltilisac2

Zeytinyağı ile saç bakımı

Zeytinyağı saçları beslemesine rağmen, saçtan arıtmak için çekilen zahmete çoğunlukla katlanılamadığı için yapmakdan kaçınılır. Halbuki zeytinyağı saçı besleyen çok önemli maddelerden birisidir. Size zeytinyağını nasıl kullanacağınızı ve saçınızdan kolaylıkla nasıl çıkartacağınızı anlatacağım.

Önce saçınıza uygulayacağınız bakım malzemesini hazırlayalım;
Bir çay bardağı zeytinyağı (mümkünse halis olmalı)
Bir tüp vitamin (panten veya evigen)

Her ikisini karıştırdıktan sonra saç diplerinize sürün. Saçınıza iyica yedirdikten ve bir süre de saçınıza masaj yaptıktan sonra bir tülbentle veya havlu ile saçınızı sarın.

Süre: 1 Saat.
Bir saatlik sürenin sonunda ise bir yumurta sarısını çırparak saç diplerinize yedirerek sürün. Yumurta sarısı saçınızdaki zeytinyağının kolaylıkla çıkmasını sağlayacak ve aynı zamanda da saçınızın beslenmesini sağlayacaktır. Yumurta sarısını saçınıza sürdükten sonra;

Süre: 15 dakika
Sonra saçınızı yıkayın. Gördüğünüz gibi toplam 1 saat 15 dakika sonra saç bakımınız tamam.

Bu işlemi haftada bir kez tekrarlamanızı öneriyorum.

isiltilisac3


Doğal yolla sarı saçlar
Son yıllarda gelişen teknoloji ile birlikte saç boyalarının da saçlar üzerinde olumlu etkisi gelişmiş olmasına rağmen çeşitli sebeplerden dolayı bazılarımız yine de saçlarını boyamak istemezler. Özellikle saçlarını sarıya boyatan kadınlarımızın boya zamanı geldiğinde saç diplerinde ki görüntüden çok sıkıldıklarını biliyoruz.

Kuaförde geçirilecek uzun zamanlar ve ödediğiniz yüklü paralardan tasarruf etmek istiyorsanız işte size önereceğimiz çok güzel bir çözüm. Kendi kendinize doğal yöntemlerle saçınızı rahatlıkla açabilirsiniz. Üstelik te besleyerek. Ne mi yapacaksınız? İşte reçetesi:

Gerekli malzemeler:
100 gram ıhlamur
Yarım litre su

Ihlamuru yarım litre suda iyice özü çıkacak şekilde yaklaşık 20 dakika kaynattıktan sonra süzün. Elde ettiğiniz suyu saçınıza sürün. Islattığınız saçınızı güneş altında kurutun. Saçınızı kuruturken taramaya özen gösterin. Bu işlemi istediğiniz sıklıkta yapabilirsiniz.

Hadi denemeye!

Saçlarınızı nasıl geri kazanırsınız?

Aşağıda size sunduklarımız saçlarınızın yeniden çıkması için yararlı bilgiler olup strese bağlı veya temelinde başka nedenlere dayanan saç kayıpları için tedavi yöntemi değildir. Şunu içmeyi deneyin. Muz, bal, yoğurt ve az yağlı sütü karıştırarak biotin açısından güçlü bir içecek elde edin. Bu içecek saç köklerinizi sağlamlaştıracaktır. Vitamin B6, çinko vitaminleri kullanın. Bu vitaminleri doğal yollarla yeterli oranda alamadığınızda size yardımcı olacaktır. Şampuanınızı uygularken saçınıza iyice masaj yapmayı ihmal etmeyin. Böylece saç diplerinizdeki kan dolaşımını hızlandıracaktır. Stresden uzak durun, bu saçlarınız için gerçek bir felakettir.

Yeterince uyuyun.

40 yaş sonrası saç bakımı





S KisaSacModelleri



Saçlarınızın hergün kuruduğunu, gittikçe azaldığını ve inceldiğini gözlemlemeye başladınız. Ustelik de her ay yaşadığınız period dönemlerinizde aylık olmakdan çıktı ve eski düzeni yerini düzensizliğe bıraktı. Kısacası artık bir ön menapoz dönemine de girdiniz. Her ne kadar kabul etmesenizde!



Saçlarınız için mutlaka daha önce yaptığınızdan daha farklı birşeyler yapmalı, önlem adına ne gerekiyorsa almanın zamanı değil mi sizce?



Bugün yaşlanma etkilerini geciktirici kremler dendiği zaman akla ilk gelen Kolajen, retinol veya bitkisel (phyto) hormonlar gelir. Bu maddeler hemen hemen tüm cilt bakım ürünlerinde bulunduğu gibi son zamanlarda artık saç bakım ürünlerinin de vazgeçilmez unsurları haline geldiler. Yaşlanma ile birlikte değişen hormon dengesi saçların kimyasında da etkisini göstermekte, saç derisindeki kan dolaşımı yavaşladığından saç köklerinin beslenmesi de aynı oranda yavaşlamaktadır.



İşte bitkisel östrojenler saçın eksiklerini tamamlıyor ve böylece saç bitimini hızlandırıyorlar. Pro-retinol hücre yenilenmesini hızlandırıyor, kolajen ise saç foleküllerinin beslenmesini arttırıyor.



AtKuyruguTopuzu2
Bu nedenle saçlarınızın nemlenmesini sağlayan kremler ve pro-retinol içeren kremler kullanmanız, ayrıca saç bakımında çok önemli yer tutan vitaminlerden faydalanmanız çok önemli. Son yıllarda özellikle saç köklerinin beslenmesinde önemli bir yer tutan aminexil kullanımı saç dökülmesinde önlem olarak karşımıza çıkıyor. Sentetik bir molekül olan aminexil ise sertleşen kolajen liflerini gevşettiği için saçın dökülüşünü yavaşlatır. Tüm bu maddeler şampuandan ziyade ampul veya tonik olarak kullanıldığında, gece de saçın içinde kaldığından daha yoğun etkiye sahip olur.
AtKuyruguTopuzu1





Değişik saç tiplerine parlaklık kazandırma





Düz Saçlar




İçinde buğday proteini ve polimer içeren şampuanlar kullanın. Saç tabakasını kaplayarak daha kalın bir görünüm sağlarsınız. Hacim verici spreyleri nasıl kullanacağınızı öğrenin. Saçlarınızın zarar görmeden hacim kazanmasını ve parlamasını sağlayacaktır.



Normal Saçlar




İpek amino asitler içeren şampuanlar kullanın. Yumuşaklık ekler ve saçları onarır. Jel ve kremler herhangi bir ağırlık eklemeden saçlara parlaklık kazandırır.



Kalın Saçlar




Bu saçlar için en iyisi eski moda briyantin. Sadece parlatmakla kalmaz aynı zamanda saçların nemlenmesini sağlar.






Çilekle saç maskesi




Sekiz adet çileği ezin ve bir çorba kaşığı mayonez ile karıştırın. Islak, yıkanmış saça masaj yaparak yedirin. Önce bone ile, daha sonra da sıcak havlu ile kapatın. Bekleyebildiğiniz kadar bekledikten sonra şampuan ve saç kremi ile yıkayın. Bu maske saçınızın gelişmesine ve şekil kazanmasına olanak sağlayacaktır.






Saç bakımının püf noktaları
Her zaman bakımlı saçlara sahip olmak için, saç bakımının püf noktalarını bilmek yeterli...




- Çok sıcak su saç diplerinizde, saçlarınızın bakımını ve gelişimiz sağlayan yağ dokusuna zarar verir. Bu nedenle saçlarınızın çok sıcak su ile yıkanması bu yağ dokusunu ve yağlanmayı azalttığından yapmanız gereken saçlarınızı ılık suyla, hatta mümkün olduğunca, dayanabildiğiniz ölçüde soğuk suyla yıkamalısınız.
SeksiSacKesimleri1




- Saçlarınızı yıkarken mutlaka parmak uçlarınızla masaj yapmayı ihmal etmeyin. Saçlara yapılacak en iyi masaj şekli parmak uçlerınızla ve tutabildiğiniz ölçüde uzun süre tutarak. Bu hem saç dökülmesinin önüne geçtiği gibi hem de saçınızın kan dolaşımını hızlandırdığı için canlanmasına neden olacaktır.



- Sirkenin saçlarınızın parlaklığındaki önemini duymayan yoktur. Yapılacak basit ve üstelik çok ekonomik işlem sayesinde sağlıklı ve muhteşem saçlara sahip olmanız işten bile değil. İki litre ılık suyun içerisine bir su bardağı iyi cins sirkeyi dökerek karıştırın. Saçlarınızı şampuanla yıkadıktan ve duruladıktan sonra da bir kez daha bu sirkeli suyla durulayın. Bu işlemi her banyoda yapmanız halinde alacağınız sonuç sizi şaşırtacak.

BurguluSacModeli




- Jöle kullanırken dikkat etmeniz gereken bir başka nokta da jölenin uzun ömürlü olmasını istiyorsanız Jöleyi saçınızın dip kısımlarında yoğunlaşacak şekilde sürmeniz. Böylece saçınız yağmurdan ıslansa bile formunu koruyacaktır.



- Bu püf noktası özellikle saçlarında beyazlanmalar başlayan hanımlarımız için önemli. Beyaz saçların renklerle uyumu saç boyanıza karar vermeniz için son derece önemli. Kızıl ve sarı saçlar beyaz saçların daha belirgin bir şekilde ortaya çıkmasına sebep olduğundan bu renkleri tercih etmemelisiniz. Özellikle tercih etmeniz gereken renkler saçınıza daha doğal bir görünüm sağlamak için kahve tonlarını tercih etmelisiniz
bakirsac2




Saçlarınızı doğal yolla kurutun




Eğer sürekli saçlarınızı düzleştirici, dalga oluşturucu veya sıcak bigudilerle şekillendiriyorsanız bu durumda büyük olasılıkla saçlarınız kırılmaya hazır demektir. Tüm bu ısı ve işlemler saçlarınızı kurutacak ve zarar vercektir.



Saçlarınızı dinlendirebildiğiniz kadar dinlendirin. Bunu saçlarınız için tatil olarak kabul edin.



Saçları kurutmak için en iyi yol saç ürünleri ve iyi bir havlu kullanmaktır. Havlu ile iyice kuruladıktan sonra saçlarınızı kurumaya bırakın. Saçlarınızı ovalayarak kurutmaya çalışmayın. Bu saçlarınızı yıpratacaktır. Saçlarınızın mümkün olduğunca yumuşak olmasını istersiniz.
siyahsac2




Eğer saçlarınız doğal olarak kuruduğunda çok düz veya çok kıvrık oluyorsa ellerinizi kullanarak şekil vermeye çalışın. Aksi taktirde büyük bir kliple arkada toplayın. Kuruduktan sonra klipi çıkartın doğal hacmine ve dalgasına kavuşacaktır.



Saçınızın dokusuna uygun ürünler kullanın. Düz saçlar için en iyi köpük ve saç spreyleridir. Dalgalı saçlar içinse jeller ve kremler. Saç tipinize en uygun ürünü bulun.



bakirsac




Tatil dönüşü saçların bakımı




Tatil dönüşü saçlar donuk ve parlaklığını kaybetmiş görünür.Haftada iki veya üç kere şampuan öncesinde özel bakım kremi uygulamak gerekir. Saçlarınız güçleninceye kadar kuru ve güneşten yorgun saçlar için tasarlanmış bir seri ile bakımınızı yapın. Daha sonra bakıma başlamadan önce kullandığınız ürünlere geri dönebilirsiniz.Deniz yada havuz suyu güneş ışığı ile birlikte saça en çok hasarı veren ikilidir. Su damlacıkları ışığı büyüteç gibi saç telinin derinlerine kadar alarak hızlı bir hasar yaratır. Sudan çıktıktan sonra saç kuruyana kadar bir şapka ile saçları korumak iyi bir fikir olabilir. Saç, boya ve diğer işlemlerden görmüş ise çok daha fazla özen göstermek gerekir. Zaten kimyevi maddelerden yıpranmış saçlar, yaz bitiminde daha da fazla bakıma ihtiyaç duyacaktır. Saçınızın cinsine ve ihtiyaçlarına göre özel bakım serinizi almak için bir uzman kuaföre danışmak iyi olur.


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Efulim; 14 Kasım 2011 13:36 Sebep: sayfa düzeni.
GÜLGECELER - avatarı
GÜLGECELER
Ziyaretçi
14 Temmuz 2008       Mesaj #6
GÜLGECELER - avatarı
Ziyaretçi
saC3A7 24




Haziran, temmuz, ağustos aylarında evlilik hazırlıkları ve düğün törenleri hızla devam ediyor. Bu özel günde prensesler gibi olmak hepimizin hayali. Beyaz gelinliğimiz ve yüzümüze çok yakışacak bir saç modeli ile hayalimizi gerçekleştirmek zor değil. 2008 Gelinlik Saçı Modelleri size bu konuda oldukça güzel fikirler verecek...


saC3A7 18

saC3A7 12




saC3A7 6


saC3A7 7



saC3A7 8



saC3A7 2



saC3A7 3




saC3A7 5



saC3A7 4


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 26 Mart 2016 16:49 Sebep: sayfa düzeni+kırık link resimler kaldırıldı.
GÜLGECELER - avatarı
GÜLGECELER
Ziyaretçi
27 Ağustos 2008       Mesaj #7
GÜLGECELER - avatarı
Ziyaretçi
Rasta Sac Modeli Nasıl Yapılır.

2u3xxf6

Rasta genelde zencilerin saçlarını tutamlara ayırarak sık sık örmekle uygulanan bir saç örgüsü modelidir.

Rasta yapılırken nelere dikkat etmeli bal mumu nasıl yumuşatılmalı.
mujv8

Rastaya başlarken saçlar istenen kalınlıkta ayrılır. İnce rasta yaparken 2 cm ebadında, kalın rasta yaparken 4 cm ebadında ayırmak gerekir. Daha kalın ayrılan saçlar rasta da pek sağlıklı olmamaktadır.

rc0ojm

Ayrılan saç tutamı önce hafifçe krepelenip ikiye ayrılır. İkiye ayrılan saça dipten düğüm atılarak saçın açılmasına izin vermeden dipten sıkı bir şekilde krepelenmeye başlanmalıdır. Krepe demir (örnekteki resim gibi) ince dişli tarakla atılırsa daha iyi olur. Yoksa normal ince sık dişli tarakta olabilir.
27yqx4y
İyice krepeyle tiftiklenen saç reçinesi bol sertleştirici ile elde yuvarlanarak terbiye edilir.Aktardan alıp ısıtıp Hint yağıyla yumuşattığımız balmumunu donma derecesine gelmeden saçların üzerine oklavayı avucumuzda nasıl yuvarlıyorsak saçlarda yuvarlayarak sürülür yuvarlama işlemi çok sert dikkatli yapılmalıdır saçlar rastalandıktan sonra hepsi bağlanıp birkaç gün beklemeye alınır rasta yaptıran kişi devamlı olarak rastası oturana kadar saçlarını ovalatmalıdır.

24ecbgh
Son düzenleyen Efulim; 14 Kasım 2011 14:56 Sebep: sayfa düzeni.
GÜLGECELER - avatarı
GÜLGECELER
Ziyaretçi
10 Eylül 2008       Mesaj #8
GÜLGECELER - avatarı
Ziyaretçi
2008 2009 kış saç modelleri


wsttme

2008-2009 Sonbahar-Kış sezonunda podyumlardan sokağa yansıması beklenen saç trendleri...
1. Bakımlı: Aşırı feminen podyum görüntüleri uzun ve ışıltılı modellerle Versace ile Gucci'de, göz alıcı atkuyruklarıyla Lanvin'de hayat buldu.
2. Modern çingene: Saçlar modern ve kararlı bir ifade oluşturacak şekilde pürüzlü ve dalgalı. Kişilik ön planda. Etro, Giles, Chloe ve Jean Paul Gaultier'deki gibi.

2naqihh

o9odbs

14wemgl

3. Abartı: Dağınık ve arkaya taranarak toplanmış topuzlar hayli çok. Güçlü gözlerle birlikte seksilik ön planda. (Viktor&Rolf, Marc Jacobs ve Dsquared2)
4. Kontrollü zarafet: Saçın dokusuna ve yönüne bağlı olarak hem şık, hem de etkili görünümler ön planda. Geriden yapılan atkuyruğuyla maskülen; ama atkuyruğun boyna atılmasıyla feminen bir görünüm Chanel, Balenciaga, Bottega Veneta ve YSL'de belirgin.

15qrktz

25iucr9
Son düzenleyen Efulim; 14 Kasım 2011 15:02 Sebep: Sayfa düzeni.
HerHangiBiri - avatarı
HerHangiBiri
Ziyaretçi
16 Kasım 2008       Mesaj #9
HerHangiBiri - avatarı
Ziyaretçi
Balıksırtı Saç Nasıl Örülür?


orgulu sacmodelleri1 300x300


Balıksırtı saçlar bu sene çok revaçta..

Bunu yapmak için işte size ipuçları;

*Yumuşak yapılı ürünler saçtaki ekstra parlaklığı alıyor. Önce bu tarz ürünlerden birini sıkın, ardından seçeceğiniz modele göre saçı ikiye ayırın. Bir taraftaki saçları üçer santimlik tutamlara ayırın ve tepeden örmeye başlayın.

*Örmek için elinize aldığınız saç tutamını tekrar ikiye ayırın. Dışardan 1–2 santimlik bölümü alarak sol tarafa geçirin ve saçın sağ tarafındaki tutamla kaynaştırın. Sağdan sola bu işlemi tekrarlayın. Böylece yukarıdan aşağıya balıksırtı oluşmaya başlar. Bu örgü tarzını saçın diğer tutamları için de yapmayı unutmayın.

*Saçın en ucunda iki- üç santimlik bir alanı örmeyin. Ve oradaki saçı ince bir toka veya lastikle tutturun. Örgünün dış taraflarındaki saçları dağınık bir görüntü için çok zorlamadan çıkarın. Ve üzerine saç spreyi sıkın.

*Daha klasik bir görüntü için yaptığınız örgüyü topuz şeklinde ensede toplayabilirsiniz. Örneğin Amanda Weekley’de böyle örgüler tercih edilmişti. Bu tarzı benimseyecekseniz önce saça tam volüm veren bir köpük sıkın. Bu hem hacim verir hem de saçı kalınlaştırır. Ardından ise makine ile kurutun. Bu tarzı benimseyen Malcom Edwards, saçı önce atkuyruğu seklinde topladığını ve tepede kalan saçları mümkün olduğu kadar yumuşak ve basık tuttuğunu söylerken topuzun etrafında döndürülen örgünün dağılmaması için kesinlikle tel tokaya ihtiyaç olduğunu vurguluyor.

İpuçları ve öneriler:

*Merdiven örgünün yarattığı dağınık görüntüden korkmayın. Çünkü farkı yaratan esas bu karmaşa.

* Uzun saçlarda birkaç örgü çok sık duruyor.

*Abartılı olmak istemiyorsanız; saç aksesuarı kullanmayı unutun! Çünkü bu saç yeteri kadar detaya sahip.

* Aynı zamanda çok özgür kullanabileceğiniz bir model; ister tek, ister yanda, ister ortada…


E-KOLAY
Son düzenleyen Efulim; 14 Kasım 2011 15:08 Sebep: sayfa düzeni.
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
26 Nisan 2009       Mesaj #10
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Düz saç isteyenler buraya!

Saçlarınız kıvırcıksa ve düz olmalarını istiyorsanız, ömrünüz kuaför salonlarında saçlarınıza fön çektirerek geçiyorsa, Strait Threapy tam da aradığınız şey. Üstelik etkisi 6 ila 8 ay boyunca sürüyor.



Saçlarınız kıvırcıksa ve düz olmalarını istiyorsanız, ömrünüz kuaför salonlarında saçlarınıza fön çektirerek geçiyorsa, Strait Threapy tam da aradığınız şey. Üstelik etkisi 6 ila 8 ay boyunca sürüyor.



Kıvırcık saçlar dümdüz olabilir mi??? Evet hem de 6-8 ay boyunca dümdüz kalabilir, üstelik de saçlarınızı hiç yıpratmaz.
Hatta eskisinden daha parlak ve sağlıklı olurlar. Bu işlemin adı Strait Therapy.

Eczacıbaşı Schwarzkopf tarafından özel eğitilmiş, sertifikalı ilk salon ‘İlker Yavruturk Hair Creative’ olduğundan,
saçlarınızın düzleştirme işlemi bizim tarafımızdan uygulanmaktadır.

Soru: Bu işlem ne kadar zaman alır?
Yaklaşık olarak 4 saat süren uzun, ama sonucuna değen, biraz zahmetli bir iş (En az 6-8 ay boyunca saçlarınıza fön çektirmeyi düşünmeyeceksiniz.)

Soru: Her saça uygulanabilir mi?
Eğer saçlarınız aşırı derecede kimyasal işlem gördüyse, uygulanmaz . Ancak sadece boya varsa uygulanmasında bir sakınca yok.
Doğal saçlarda kesinlikle harika sonuçlar aldık!

Soru: Yıkadıktan sonra nasıl duracak?
Kesinlikle dümdüz kalacak.

Soru: Fiyatı ne kadar?
Saçın boyuna ve gürlüğüne göre değişen 13 aşamalı ve özel eğitimli ekip tarafından uygulanani tam mükemmellik gerektiren bu
işlemin fiyatı 350 ile 800 TL arasındadır.

Soru: 6 ay sonra ne olacak?
Saçlarınızın diplerinden çıkan kısımlarına aynı işlem tekrar yapılabilir ve bu işlem saçlarınıza hiçbir şekilde zarar vermez.
Eczacıbaşı bu konuda garanti veriyor ve ürününe güveniyor.

Eğer siz de saçlarınızın dalgalı, kıvırcık ve hatta bonus kafa gibi durmasından bıktıysanız; son 20 yılın buluşunu mutlaka
deneyin. Bu işlemin sonunda saçlarınızın daha da sağlıklı olduğunu görünce siz de şaşıracaksınız.



Son düzenleyen kompetankedi; 12 Haziran 2016 22:50 Sebep: Sayfa düzeni.

Benzer Konular

30 Haziran 2016 / perlina Genel Mesajlar
16 Mart 2015 / KENCISii Taslak Konular
2 Kasım 2011 / neslihanyare Arşive Kaldırılan Konular
15 Mart 2015 / _AERYU_ Taslak Konular