Arama

Makyaj Malzemeleri - Fondöten - Sayfa 2

Güncelleme: 19 Ocak 2012 Gösterim: 27.704 Cevap: 10
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
19 Ocak 2012       Mesaj #11
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Yaşınıza Göre Fondöten Seçimi

Sponsorlu Bağlantılar
YaC59FC4B1nC4B1za GC3B6re FondC3B6ten SeC3A7imi

Fotoğraflarda yüzünüz yaşı geçmiş bir geyşanınki gibi hem açık renk hem de kırışıklıklarla dolu görünüyorsa, yanlış fondöten seçiminin kurbanı olmuşsunuz demektir.
Çoğu kadın fondöten konusunda doğru formülasyonu ve içeriği seçememenin azizliğine uğruyor. Hatta birçoğu fondöteni uyguladıktan sonra cildinin ne denli kötü göründüğünün farkında bile değil. Eğer fondöten kullanmanın amacı cildi daha düzgün ve pürüzsüz göstermekse, renk seçmek kadar doğru formülasyonu tercih etmek de oldukça önemli. 20’li yaşlarınızda kullandığınız fondötenin 30’lu yaşlarınızda da sizi güzel göstermesini beklemek yapacağınız en büyük hatalardan biri. İşte doğru fondöteni doğru yaşta kullanmanın sırları.

20′li yaşlardaysanız
Bu yaşlar can sıkan birkaç sivilcenin dışında cildinizin en taze olduğu yaşlardır. Çünkü ciltte kolajen üretimi 20’lerde sekteye uğramadan devam eder ve dolayısıyla yüz ovali oldukça düzgün görünür. İnce yapılı renkli nemlendiriciler, sizi almak istediğiniz sonuca ulaştıracak. Sivilceleri kapatmak için kremsi bir kapatıcı ürün kullanabi lirsiniz.

İpucu
Yüzünüzü yıkadıktan ve nemlendiricinizi uyguladıktan sonra yağ üretimini dengeleyici bir ürün kullanın (Nars’ın Multi Protect Primer, makyaj altı bazına bayılıyoruz). Böylece cildinizin en fazla yağ ürettiği bu yaşları, T bölgeniz parlamadan ve makyajınız dağılmadan geçirebilirsiniz.

30′lu yaşlardaysanız
İnce çizgiler ve yıllar boyu maruz kaldığınız güneş hasarları yavaş yavaş cildinizde izlerini göstermeye başladı. Yeni yeni oluşmaya başlayan kırışıklıklarınızla savaşacak daha yoğun kapatıcı özellikte bir ürün seçin.

İpucu
Alnınızdaki ve göz çevrenizdeki ince çizgilerin belirginliğini azaltmak için cildinize silikon içeren bir serum uygulayın (Good Skin Labs, Smooth 365 Intensive Clarity Serum, 74 TL). Böylece cildiniz pürüzsüz görünecek.

40′lı yaşlardaysanız
Cildinizin 40’lı yaşlarınızdaki en önemli ihtiyacıysa nemdir. Orta kapatıcılıkta, cildinizi nemlendirecek ve yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırmaya yardımcı olacak içeriklere sahip bir fondöten sizin için en uygun seçenek.

İpucu
Çantanızda mutlaka mini boy bir yüz nemlendiricisi bulundurun. Kuruyan bölgelere uygulayarak fondöteninizin yeni sürülmüş kadar taze durmasını sağlayabilirsiniz.
Cosmopolitan

Sen sadece aynasin...

Benzer Konular

30 Aralık 2010 / nünü Taslak Konular
14 Haziran 2010 / RuYa Taslak Konular
27 Haziran 2016 / Mystic@L Spor
4 Ekim 2009 / RuYa Taslak Konular
1 Aralık 2011 / Misafir Soru-Cevap