Arama

Kadınlarda Saç Dökülmesi ve Saç Ekimi

Güncelleme: 9 Temmuz 2016 Gösterim: 8.738 Cevap: 8
neslihanyare - avatarı
neslihanyare
Ziyaretçi
16 Ekim 2011       Mesaj #1
neslihanyare - avatarı
Ziyaretçi

Saç Dökülmesinin Nedenleri ve Saç Ekimi


Saç dökülmesi genelde genetik kalıtım nedeniyle gerçekleşir. Bunun yanında saçların fazla yıpratılması, fazla kozmetik ürün kullanılması, sık fön ve boya yapılması, düzensiz beslenme, kalitelisiz uyku, cilt hastalıkları ( özellikle saç kıran ve kepek ), kan değerlerindeki bozukluklar, hormon düzeylerindeki aksaklıklar, troid hastalıkları, mantar hastalıkları, saç koparma hastalığı ( trikotilomani ), kanser tedavileri, vb. gibi nedenlerde saç yıpranmasına veya dökülmesine neden olabilmektedir. Bilinenin aksine genetik yatkınlık olsa bile diğer sayılan nedenlere dikkat edilirse saçlarımızı kaybetmeden bir hayat sürebiliriz.
Sponsorlu Bağlantılar
Ad:  kadın ve saç.jpg
Gösterim: 3429
Boyut:  41.4 KB
Kadınlardaki saç dökülme problemleri genelde hemotokrit, demir, demir bağlama gibi kan değerlerinin düşmesi yani anemi ( kansızlık ) veya östrojen-testesteron dengesindeki bozukluklardır. Kadınlarda en sık saç dökülmesinin görüldüğü dönemler hamilelik ve menopoz dönemleridir. Genellikle kadınlarda ortaya çıkan saç dökülmesi, bağlı olduğu neden ortadan kaldırıldığında tekrar saç çıkışı ile sonlanır.

Saç Ekimin Sağlık Üzerindeki Etkileri


Başarılı yapılmış bir saç ekimi operasyonun sağlık üzerinde herhangi bir olumsuz etkisi bulunmamaktadır. Tam tersine kişilerin kendilerine olan güvenlerini ve hayat kalitelerini artırmaktadır. Saç ekimi operasyonu bir doktor denetiminde uzman bir kadro tarafından yapılırsa operasyon sonrasında herhangi olumsuz bir durum oluşmaz. Saç ekiminde kullanılan cerrahi malzemeler steril edilmektedir. Tıbbi malzemeler ise disposible ( kullan at ) malzemedir.
Saçlı deride yoğun kan dolaşımı nedeniyle çok zor enfeksiyon oluşur. Buna rağmen operasyon sonrasında küçük dozda bir antibiyotik ve ağrı kesici kullandırılmalıdır.

Kadınlarda Saç Dökülmesi


Bir çok çevresel etmen ve genetik yapıdan dolayı kadınlarında saçları hızlı bir şekilde dökülmektedir. Özellikle son zamanlarda kadınlarda artan bir saç dökülmesi gözlenmektedir. Onbinlerce yıl erkeklerde görülen bu sorun, artık maalesef kadınlarımızda sıkça karşılamaktayız. Bu durum psikolojik tramvalar ve aşırı mutsuzluğu getirmemektedir. Eğer kendinizde saç dökülme belirtileri görmekte iseniz, hızlıca bir doktora görünmenizde fayda var.
Öncelikle uzman bir doktorla görüşmeden önce saç dökülmesi tedavisi için ürünler kullanmayın. Belli bir nebze için bitkisel çözümler sunan ürünler olabilse de siz yine doktorunuz dediğine kulak verin. Unutmayın saç dökülmesinin birinci sebebi aşırı strestir. Önce bunu stres etmeyerek başlayabilirsiniz.

Saç Dökülmesi için Vitamin


Sağlıksız bir beslenme ve yeterli derecede vitamin alınmaması saç köklerin zayıflattığı için dökülmeler yaşanmaktadır. Bunun için ilk yapmanız gereken bolca A vitamini içeren besinler tüketmeniz. Süt?ün her derda deva olduğu daha önceki yazılarımızda söylemiştik. Süt ürünleri, yumurta ve balığı düzenli bir şekilde tüketebilirsiniz.
Şunu unutmayın saç sağlığınız için herşey doğada var. Başka yerlerde aramaya gerek yok.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Son düzenleyen perlina; 9 Temmuz 2016 11:13
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
11 Ocak 2012       Mesaj #2
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye

Saçlarınızın Dökülmesine Nasıl Engel Olabilirsiniz?


Saçlarınız bu aralar çok dökülüyor ve son derece cansız görünüyorsa sorunu yalnızca saçınızda aramayın. Yaptıracağınız testlerle sorunun çözüme ulaşabilir, doğru beslenerek her zamankinden daha gür ve parlak saçlara kavuşabilirsiniz.
Sponsorlu Bağlantılar

İşte saç dökülmesinin nedenlerine ve sağlıklı saçlar için nasıl beslenilmesi gerektiğine dair önemli ipuçları.

Saç Dökülmelerinde Yaptırılabilecek Testler
Eğer saçlarınız her zamankinden daha çok dökülüyorsa şu testlerden birini yaptırıp sorunun çözümüne ulaşabilirsiniz.
1. TSH, T3, T4 tiroid testleri: Tiroid bezinin yeterli derecede çalışıp çalışmadığını belirleyen testler.
2. Ferritin: Bu, demir miktarının yeterli olup olmadığını ölçen bir testtir. 70’den daha düşük çıkan demir miktarı saç dökülmesine neden olabiliyor.
3. B12 ve folik asit testi: Düşük B12 ve folik asit düzeyi saç dökülmesine neden oluyor.
4. Bakır ve çinko testleri: Çinkoya oranla yüksek miktarda bakır mevcut olması saç dökülmesine neden olabiliyor.
5. Dihidrotestosteron: Bu hormonun yüksek miktarlarda bulunması halinde hem erkeklerde hem de kadınlarda saç dökülmesi görülüyor.
6. Progesteron ve estradiyol: Östrojenin düşük miktarlarda bulunması saç dökülmesine neden olabiliyor.
7. DHEA ve kortizol: Yüksek miktarda kortizol ve düşük miktarlarda DHEA saç dökülmesine neden olabiliyor.
8. Testosteron: Yüksek miktarda testosteron saç dökülmesine neden olabiliyor.
9. Biyotin: Biyotin eksikliği uzun zaman içerisinde saç dökülmesine neden olabiliyor.
Daha Gür ve Sağlıklı Saçlar İçin Nasıl Beslenilmeli?
Saç sağlığı ve üremesi için A vitamini, B vitaminleri, biyotin, C vitamini, bakır, demir ve çinko çok gereklidir. Bu arada protein ve su miktarı da aşırı önem taşıyor saç sağlığında.

Demir: Günlük demir ihtiyacı 18 mg.dır. Bunun altında demir alımı saç dökülmesine neden olabiliyor.
Demir bulunan besinler: Maden suları, badem, avokado, fasulye, kırmızı pancar, mısır gevreği, hurma, yeşil yapraklı sebzeler, ciğer, lima fasulyesi, böbrek, et, yumurta, balık, fındık, midye, şeftali, armut, piliç, kabak, kuru üzüm, kahve, tahıl, istiridye.

Çinko

:
Kepek ve saç dökülmesi çinko eksikliği ile yakından alakalı olabilir. Çinko hücre yenilenmesinde, doku üremesinde ve tamirinde çok önemli bir mineraldir. Ayrıca çinko saç köklerindeki yağ üretimini dengeliyor. Günlük gerekli çinko tüketimi 15 mg.dır.
Çinko Hangi Besinlerde Bulunur?
İstiridye, sığır eti, peynir, kuru fasulye, sütsüz çikolata, mısır, kığa arides, brokoli, brüksel lahanası, fındık, tavuk.

B6, B12, Folik Asit ve Biyotin: Söz konusu B vitaminlerinin eksikliğinde saça giden oksijen ve kan miktarında azalma olacağından saç dökülmesi sık görülen bir sorun olabiliyor. Çok sık olmasa da biyotin eksikliği de saç dökülmesine neden olabiliyor. Günlük biyotin tüketiminin 300 mg olması gerekiyor.
B6, B12, Folik Asit ve Biyotin Hangi Besinlerde Bulunur?
B 1 vitamini: Rafine edilmemiş tahıl, pirinç kabuğu, yumurta sarısı, brokoli, erik, ay çekirdeği, kuru üzüm, fıstık, bezelye, bira mayası, yulaf ezmesi.

B2 Vitamini: Süt ve süt ürünleri, yoğurt, yumurta sarısı, et balık, hububatlar, kabuklu yemişler B2 vitamin içeren yiyecekler arasındadır.
B3 Vitamini içeren besinler: Peynir, süt, yumurta, balık, havuç, hurma, buğday.
B5 Vitamini İçiren Besinler: Kırmızı et, karaciğer, yumurta, tavuk, tahıllar, baklagiller, kuruyemişler.
B6 bulunan besinler: Muz, balık, yumurta,tavuk, süt, patates, mısır, yulaf, bezelye, lahana, soya fasulyesi, havuç, avokado, kuruyemiş.
Biyotin: Yumurta, süt,balık, bira mayası, soya patates,fındık, ceviz.
Folik Asit: Koyu yeşil yaraklı sebzeler, tüm tahıllar ve kuru baklagillerde bulunur.
B12 İçeren Gıdalar: Karaciğer, böbrek, sığır eti, balık, süt, yumurta ve peynir.


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen perlina; 9 Temmuz 2016 11:00
Sen sadece aynasin...
SaglikON2 - avatarı
SaglikON2
Ziyaretçi
26 Ocak 2012       Mesaj #3
SaglikON2 - avatarı
Ziyaretçi

Gerek iş gerekse evlilik yaşamında üstlendiği sorumluluklar kadını maskulen hale getirirken, stresin tetiklediği "testosteron" hormonu da kadına saç kaybettiriyor. ‘’Erkekleşen Kadının Sonu Kellik Mi?’’ olacak sorusunu Akademi Saç Terapi Merkezi Saç Sağlığı Uzmanı (Trikolojist) Evrim Bayraktar’a yönelttik ve şu uyarıyı aldık:
"Saç dökülmesi fark edildiği anda geç kalmadan bir uzmandan bilgi ve profesyonel destek almak gerek."
Günümüzde kadınlar hem erkekler kadar yoğun çalışıp hem de ev ve çocuklarla ilgili sorumluluklarını yerine getirmeye çalışıyor. Her şeyi aynı anda yapmaya çalışırken de bünyesini fiziksel ve duygusal olarak zorluyor. Akademi Saç Terapi Merkezi Saç Sağlığı Uzmanı (Trikolojist) Evrim Bayraktar yorucu tempoyla birlikte gelişen stresin saç üstündeki olumsuz etkisi en çok iş hayatına aktif katılan kadınlarda gözlemlendiğini söyledi. Bayraktar, günlük stresin saç sağlığını olumsuz etkilediğini belirterek,
"Stresin günümüz insanını pek çok açıdan etkilediği artık herkesçe bilinen bir gerçek. Stres vücut dengemizi etkileyerek, farklı açılardan saçın sağlıklı seyreden yaşam döngüsünü değiştirebilmektedir. Stres hormonların çalışma dengesini değiştirebildiği için, saç kaybında da etkili bir faktördür. Testosteron hormonuna duyarlı saç yapısı, hormon düzeyindeki değişimlere yağ salgısını artırarak tepki verir. Bu nedenle stres altındayken saç derimiz daha çok yağlanır, bu yağ salgısıyla saçlı derinin gözeneklerinin tıkanma riski artar ve saçı besleyen kanallar daralabilir. Ayrıca, fiziksel ve duygusal baskı altındayken vücut fonksiyonlarımız yavaşlar dolaylı olarak saça daha az besin ve oksijen taşınır. Vücudumuz stres altındayken, bu durumla mücadele edebilmek için adrenalin salgılamaya başlar. Bu hormon da bizi daha cesur ve daha güçlü yapar. Ancak bu hormonun salgısıyla birlikte erkeklik hormonu "testosteron" da artmaya başlar. Bu durumdan en çok kadınlar etkilenir. Kadınlarda, eğer genetik bir yatkınlık da varsa, testosteron hormonun baskın hale gelmesiyle, saç dökülmesini meydan getiren saç kılıfı içindeki kimyasal reaksiyonlar artar ve sonuç artan saç dökülmesi olur."dedi.

Saç Dökülmesi Kadınlarda Ciddi Artış Gösterdi


Stresin saç üstündeki olumsuz etkisi en çok iş hayatına aktif katılan kadınlarda gözlemleniyor. Akademi Saç Terapi Merkezi Saç Sağlığı Uzmanı (Trikolojist) Evrim Bayraktar kadınlarda saç dökülmesi ciddi bir artış olduğunu belirterek;
"Eskiden kadın evde oturup, çocuk doğuruyor, yemek pişirirdi. Günümüzde kadınlar erkekler kadar yoğun aynı zamanda hem evle hem çocuklarla ilgilenip, her şeyi aynı anda yapmaya çalışıyorlar. Kadınların bünyesini hem fiziksel hem duygusal olarak zorlayan bu yorucu tempo sonucu, son yıllarda kadınlarda görülen saç dökülmesi ciddi bir artış göstermektedir."dedi.

Erkekler de Kelleşiyor!


Saç Sağlığı Uzmanı Evrim Bayraktar stresin erkeklerde de saç kaybını hızlandırıcı etkiler gösterdiğini belirterek sözlerine şöyle devam etti:
"Özellikle erkek tipi– genetik- saç kaybı yaşayan kişilerin; sınava hazırlık, askerlik, yoğun ve uzun saatler süren iş temposu gibi fiziksel ve psikolojik olarak zorlandıkları dönemlerde saçları daha yoğun dökülür. Bununla beraber, ağır bir hastalık, geçirilen bir ameliyat, aşırı duygu yüklü ruhsal durumlardan (boşanma, ölüm, ayrılık vs. gibi) belli bir süre sonra aşırı saç dökülmesi görülebilir. Önlem alınmazsa, dökülmenin kişide yarattığı olumsuz duygu ve düşünceler beraberinde artan endişe veya depresyon aşırı stres hormonu (adrenalin gibi) salgılanmasını tetikleyerek dökülmeyi ısrarlı hale getiren bir kısır döngü oluşturur."

Sonuç olarak aşırı stres:


1. "Telogen effluvium" adı verilen geçici saç dökülmelerine sebep olabilir. Yoğun saç dökülmesinin görüldüğü bu dönemde stres, saçın uzama evresini sonlandırarak, saçı dökülme evresine sokar ve günlük yüzlerce teli bulan bir dökülme başlar. Saçlarda dökülme 6-12 hafta devam edebilir (önlem alınmazsa daha uzun da sürebilir). Saç hacminde genel bir azalma olur ve saçın en fazla %50 si bu dökülmeden etkilenir. Bu şekilde dökülen saçların büyük oranda geri dönüşü vardır.

2. Saç kaybı sebebi genetik yatkınlık, hormon dengesizlik, metabolik rahatsızlık ve ya bağışıklık sistemi rahatsızlığı olan kişilerde stres saç kaybını hızlandırıcı etkiye sahiptir.

3. Hali hazırda saç kaybı olan kişilerde stres yaşam kalitesini negatif yönde etkiler ve var olan saç dökülmesinin kötüleşmesine sebep olur.

4. Asıl saç kaybı sebebinizi maskeleyebilir. Kişi 3 aydan fazla süren saç dökülmesini sadece strese bağlar ve önlem almayabilir. Ancak dökülmenin arkasında daha ciddi sebepler olabilir. Bu nedenle saç kaybını yaratan gerçek sebebin araştırılması önemlidir. Saç dökülmesi ancak onu ortaya çıkaran negatif durum düzeldiğinde dengelenecektir.

Yoğun stresin saç üstündeki olumsuz etkilerini azaltmak için, dengeli beslenmeli, spor yapmalı ve en önemlisi de saç dökülmesi fark edildiği anda geç kalmadan bir uzmandan bilgi ve profesyonel destek almak gerekir.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen perlina; 9 Temmuz 2016 11:37
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
4 Şubat 2012       Mesaj #4
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Kadınlarda Saç Ekimi
İnsan saçı keratin adlı bir proteinden oluşur. Keratin deri ve deri ekleri dediğimiz tırnak, kıl, saç gibi yapılarda bulunur. Zorlu bir yaşam süren insan saçı, yaşamına 1 cm de 1100 adet folikül olarak yeni doğduğunda başlar ve 25 yaşına geldiğinde bu sayı 600’ e düşer. Bunun nedeni dökülmeden çok, sayı sabit olsa bile büyümeye bağlı yüzey artışıdır.
Saçlarımız doğumdan ölüme dek devamlı yenilenme halindedir. Bu dökülme mevsimlere bağlı olarak artabilir ve ya azalabilir. Özellikle ilkbaharda ama daha belirgin oranda sonbaharda dökülme artışı yaşanabilir. Bu dökümlerin gün ışığının azalmasıyla oluşan melatonin azalmasına bağlı olduğu düşünülmektedir.
Saçın doğal döngüsünde, saç tellerimizin bir kısmı uzarken bazıları da dökülür. Bu dökülen saç kökler (telojen faz) belli bir dinlenme döneminden sonra uzamaya (anajen faz) başlarlar. Anajen fazdaki saçlar, tüm saçların %85 ´lik kısmını kapsar. Bu faz saçların uzama dönemidir ve 3–4 yıl kadar devam eder. Katajen fazda ise büyüme durur, saç incelmeye başlamıştır, henüz bir dökülme yoktur. Bu süreç 2–3 hafta kadar sürer. Büyümesi duran ve incelmeye başlayan saç tellerinin oranı tüm saçların %3–4 ´ü kadardır.
Telojen fazda ise saçlar iyice incelerek dökülür. Bu fazdaki saçların oranı tüm saçların %15 ´i kadardır. Bu faz 2-3 hafta kadar sürdükten sonra saç kökünden yeni saç telleri çıkmaya başlar. Bu doğal süreçten de anlaşılacağı gibi saçlarınızı 3–4 yılda bir mutlaka dökülür ve daha sonra yenisi çıkar. Günde 60 – 80 tel saçın dökülme nedeni budur. Yeni ekilecek saç kılları için de bu doğal süreç geçerlidir.

Kadınlarda Saç Dökülmesi Nedenleri:
Scatrisyel Alopesi: Saç foliküllerinin kalıcı yıkımından ve hücre aralarındaki lifli bağdokunun artmasından kaynaklanır. Genellikle dairesel bazen yaygın olabilir. Yüz germe, kafa derisi ameliyatları, yanıklar v.s. sonrası ortaya çıkar. Yara derisi üzerinden yapılan saç ekimleri başarılı sonuçlar vermektedir.

Traksiyonel / Travmatik Alopesi:
Saçın uzun süre gerilmesi veya çekilmesi sonucu ortaya çıkar. Kalıcı bir dökülmedir. Saçların çok gerilerek toplanması, sıkı yapılan saç örgüleri özellikle alın saç çizgisi ve yanlarda dökülmeye neden olabilir. Erkeklerde uzun süreli saç protezi sonrası klipsler ve yapıştırıcı maddelerle bağlı olarak ortaya çıkar.

Diğer nedenler:
Enfeksiyon
Kronik cilt hastalıkları, sedef v.b.
Stres · Troid fonksiyon bozuklukları
Demir-çinko eksikliği
D. Mellitus (Şeker Hastalığı)
Kemoterapi (ilaçlarla kanser tedavisi)
Aşırı doz A vitamini
Yüksek ateş
Mantarlar
Telogen Areate:
Sağlıklı bir kişide saçların %85´i anajen fazda iken %15´i dinlenme fazındadır. Yani saçlarımızın bir kısmı dökülürken bir yandan da yenileri çıkar. Bu saç döngüsünün sonucu günde ortalama 100 kadar saç telinin dökülmesi normal kabul edilir. Ancak bazen dışarıdan gelen nedenlerle saçlarınız hızla dinlenme fazına geçer ve buna neden olmuş bir dış etmen olabilir. Çoğu zaman bu tarz saç kaybıyla sonuçlanabilecek nedenlere hayatınız boyunca hepimiz karşı karşıya kalmaktayız. Bazen gribal enfeksiyon ve üzüntü bile saçlarımızın dökülmesine neden olabilir.

Telogen Areateye neden olacak etmenleri şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Doğum sonrası
    Ad:  saç-dökülmesi.jpg
Gösterim: 1061
Boyut:  31.9 KB
  • Kronik hastalık
  • Hamilelik sonrası
  • Kemoterapi
  • Ciddi enfeksiyon
  • Ciddi psikolojik stres
  • Büyük ameliyatlar
  • Hipotroidizm veya hipertroidizm
  • Proteinden yoksun ağır diyetler
  • Demir eksikliliği anemisi
Bazı ilaçlar
Jetlag´e neden olabilecek uzun seyahatler
Ağır metaller (selenyum, arsenik talyum)
saç döngüsünü bozarlar. Saç anajen fazda iken (yani büyüme fazının başlangıcındayken gelişimi durur ve telojen faz dediğimiz gerileme dönemine geçer. Bir kaç ay içinde de saç dökülür. Hamilelik boyunca saçlar hormonlardan dolayı daha uzun süre anagen fazda kalır. Hamilelik boyunca saçlar en iyi durumundadır. Doğum sonrasında ise saçlar hızla dinlenme fazına geçer ve bu durum hızlı bir dökülmesiyle karşı karşıya kalmamıza neden olur. Aynı durum doğum kontrol haplarının kesilmesinden sonra da görülür. Telogen Areate, dış etkenin ortadan kalkmasıyla çoğu zaman kendiliğinden düzelir.

Burada eğer dış etkene maruz kalma uzun süreli olmuşsa tedavi edilemeyen kalıcı dökülmeler de görülebilmektedir. Tedavide neden saptanabilirse (hipo-hipertroidi, demir eksikliği, proteinden zayıf ani diyetler gibi) buna yönelik tedavi yapılması yeterli olabilir.Bunun yanında saçın daha hızlı uzamasını sağlayabilmek için B vitaminleri, çinko gibi vitamin takviyesi ve mezoterapi uygulanması gerekebilir.

Kadınlarda saç dökülmesi tipleri:
Genellikle yaşlanmaya, bazı hastalıklara veya hormonal sorunlara bağlı olarak her 5 kadından birinde bir miktar saç kaybı olduğu görülmektedir. Kadınlarda genellikle tüm saçlarda bir miktar incelme ve kayıp gorülmektedir.
Yaşla saç dökülmesi arasında direk bir ilişki bulunamamıştır. Genetik yatkınlığı olan yani ailesinde belirgin saç dökülmesi olanlarda 20´li yaşlarda dahi saç dökülmesi başlayabilmektedir.

HORMONAL NEDENLER:
Androgenetık Alopecıa: Kadınlarda saç kayıplarının %80 nedenini Androgenetik Alopecia dır(erkeklık hormonu fazlalıgı). Kadınlardaki saç dökülmeleri, erkeklerde olduğu kadar kolay teşhis edilebilir değildir. Kadınlarda karşılaşılan Androgenetik Alopecia(Genetik Saç Kaybı), aşağıdaki sınıflamada olduğu gibi 3 farklı şekilde karşımıza çıkar
Başın üst kısmında santral alanda saç tellerinde incelme
Başın üst kısmında santral bölgede daha geniş alanlarda saç tellerinde incelme ve yer yer saç kaybı
Başın üst kısmı santral bölgede geniş alanlarda saç kaybı, bu alanın ön ve arkaya doğru ilerlemesi ve veya alın saç çizgisi kayıpları;
Doğum
Menapoz
Tiroid Bezi Salgı Bozuklukları
Stres: Stres bazı durumlarda yaygın saç dökülmesine neden olabilir. Telojen effluvium olarak da adlandırılan bu tür saç dökülmesi androgenetik alopesiden farklıdır. Stres sebebi ortadan kaldırılırsa, bu nedenle dökülen saçlar yaklaşık bir yıl içinde yeniden çıkar.

Bazı hastalıklar da kadınlarda saç dökülmesine neden olabilir?
Anemi: Anemi bu hastalıklardan birisidir. Bazı kadınların % 18’ inde ise tedavi gerektiren demir eksikliği anemisi mevcuttur. Demir eksikliği durumunda anemi ortaya çıkmadan önce depo demir ve doku demiri azalmaktadır. Bazı araştırmacılar saç dökülmesinin, aneminin en erken bulgusu olduğunu ve aşikar anemiden önce ortaya çıktığını ileri sürmektedirler.
Androgenetik Alopecia ve anemi dışında kadınlarda görülen diğer saç kaybı nedenlerinden bazıları şunlardır; Trichotillomania, Alopecia Areata, Kazalar, geçirilmiş operasyonlar, kimyasal madde yanıkları v.b. nedenlerle gelişen yara izi alanlarında ortaya çıkan saç kayıpları
Kimyasal nedenler: Bilinçsiz kullanılan kozmetik ürünler İlaçlar: (Doğum kontrol hapları, beta blokerler, kortizon, heparin coumadin, bazı antidepresanlar gibi)

Kaş Kirpik ve Sakal Kaybı Nedenleri; Kaşların kozmetik amaçlı olarak farklı şekiller vermek amacıyla sıkça çekilmesi kalıcı kaş kayıplarının en sık nedenidir.

Saç Nakli Saç Ekimi Nedir?
İki kulak arasındaki, ensenin üst bölgesinde bulunan genetik olarak dökülmeme özelliğine sahip sık ve sağlıklı saç köklerinin, lokal anestezi altında uzman doktor tarafından alınarak, uzman ekip tarafından birli, ikili ve üçlü gruplara (greft) ayrılıp yine lokal anestezi ile doğala en yakın estetik sonuç alınacak şekilde dökülme olan açık bölgeye tek tek yerleştirme işlemidir.

FUE (Foliküler Ünite Extraksiyonu)
Saç köklerinin hiçbir şekilde kesi izi olmadan, dikiş kullanmadan özel mikro cerrahi aletlerle, uzman bir ekip tarafından, tek tek kökleriyle beraber saçlı deriden alınması işlemidir. Saç üniteleri (greftler) kafa derisinin arka ve yan bölümlerinden çıkarılarak, saçlanması istenen bölgeye yerleştirilir. Verici ve alıcı alana lokal anestezi yapılır.

Bu teknik göğüs, sırt, karın kılları transplantasyonuna da izin vermektedir. Alınan bu kıllar zaman içinde transplante edildiği bölgeye ait kıl özelliklerine uyum sağlayıp, aynı yapıya (görüntüye) sahip olarak yaşamını sürdürür. FUE tekniğinde bir seansta yaklaşık 800 - 1500 greft yani 1800 - 3500 arası saç teli nakledebilmektedir daha yoğun ekim gerektiğinde seanslar uzamakta, kişi için bu işlem 2-3 gün vakit almaktadır.

FUE Tekniği şu durumlarda seçilmelidir;
Yeterli verici alan bulunmadığında
Saçlarını ileride çok kısa boyda kullanmak isteyenlerde
Az miktarda saç ekimi gerektiren durumlarda, (saçlanması istenen alan azlığı, yara izi gibi lokalize alanlar...)
Cilt elastikiyeti çok az, yani FUT tekniği ile şerit alınmasına izin vermeyen kafa derilerinde seçilmelidir.

FUT (Foliküler Ünite Transplantasyonu)

Ense bölgesinde bulunan saç köklerinin, saçın sıklığına, bölgenin esnekliğine, ekilecek alanın açıklığına göre bir formülle hesaplanıp, iki kulak arasından şerit halinde, optimum düzeyde çıkarılması işlemidir. Girişim lokal anestezi ile yapılır. Şerit alınan bölge bakıldığında kolayca anlaşılmayacak bir iz kalması için estetik dikişle kapatılır. Kullanılan özel dikişler vücut tarafından emilir, alınmasına gerek yoktur.
Bu yöntemde şerit halinde alınan saçlar uzman ekip tarafından saçsız dokular çıkartılarak, birli,ikili,üçlü bazen de dört ve beşli gruplara (greft) ayrılıp ekime hazırlanır. Greftler bu sürede en az zarar görecek şekilde saklanır.
Hazırlanan greftler lateral slit adı verilen en son teknikle açılan çizikler halinde görülen kanalllara mikro pensetlerle zarar verilmeyecek şekilde bu konuda ve deneyimli ekip uzman tarafından yerleştirilir.
Açılan ince kanallar dokunun en az düzeyde zarar görmemesi için idealdir, böylece çevre saçlar da zarar görmez, sıklaştırma yapılması gereken alanlara olanak sağlaması nedeniyle avantajlıdır. Ayrıca bu yöntem daha sık ekim olanağı, hızlı büyüme ve doğala en yakın kozmetik sonuca sebep olur.
Bu yöntem yanlış kullanıldığında doğal olmayan oyuncak bebek saçı ya da çim adam görüntüsüne sebep olur.
Son düzenleyen perlina; 9 Temmuz 2016 11:38
Sen sadece aynasin...
SaglikON2 - avatarı
SaglikON2
Ziyaretçi
9 Ağustos 2012       Mesaj #5
SaglikON2 - avatarı
Ziyaretçi
Saçı Dökülenler Biotin Testine

sac bakimi

Saçlarınız dökülüyor, kırılıyor ve mat görünüyorsa, tırnaklarınız kırılıyor ve burnunuzun etrafında egzama oluyorsa nedeni biotin vitamini eksikliği olabilir! Özellikle aşırı çiğ yumurta yiyenleri ve sigara içenleri tehdit eden biotin eksikliğine karşı bol bol süt için, karaciğer, ceviz, tahıllar, soya fasulyesi ve yumurta yiyin…

Dermatoloji Uzmanı
Eksikliğinde saç ve tırnaklarda ciddi sağlık sorunlarına neden olan biotin vitamin açısından önemli ve etkilidir.
· Cilt sağlığı için gerekli bir vitamin olan biotin (Vitamin H); yağ ve karbonhidrat metabolizmasında rol oynayan, suda eriyen bir vitamindir. Birçok saç ve deri kozmetik ürünlerinin içerisinde bulunur. Biotin; B7 vitamini olarak da bilinir. Gıdalar yoluyla alınabileceği gibi bağırsak bakterileri de vücudumuza gerekli olan biotini sağlamaktadır.
· Biotinin bu kadar popüler olmasının nedeni, saç ve tırnaklara kazandırmış olduğu olumlu etkidir. Karbonhidrat, protein metabolizmasında ve diğer vitaminlerin kullanımında gereklidir.Birçok enzimin yapısına girer. Bu enzimler, gıdaların vücuda yararlı hale getirilmesini sağlarlar.Saç dökülmesini ve beyazlamasını yavaşlatır. Cilt sağlığı için gereklidir. Birçok saç ve deri için kozmetik ürünlerde biotin katkısı vardır. Biotin eksikliği, saç dökülmesi ve kalite kaybına yol açabilir. Saç kaybı, biotin eksikliğinde görülen bir bulgudur.

Bebeğinizin Saçlarını Takip Edin
· Biotin eksikliği doğumsal olabilir ya da sonradan gelişebilir. Doğumsal biotin eksikliği genetik kökenlidir. Vücutta bulunan biotinin geri kazanılmasında olan bir bozukluk söz konusudur. Diyetle alınan biotinden vücut faydalanamaz. Bulgular, doğum sonrası ilk aylarda başlar. Bebeklerde saç dökülmesi, saçlarda kırılganlık, tırnaklarda soyulma, ekzematöz bulgular bulunurken; ileriki haftalarda nörolojik bozukluklar buna eklenir. Yeni doğanlarda eksiklik tespit edilip tedavinin hemen başlanması gerekir. Tedaviye geç başlanması yakınmaların kalıcı olmasına neden olabilir.
· Erişkinlerde görülen biotin eksikliği çok sayıda nedenle gelişebilir. Çiğ yumurta tüketilmesi biotin eksikliğinin en önemli nedenidir. Çiğ yumurtada bulunan bir madde biotinin emilimini bozar. Yanık hastaları, epilepsi ilaçları kullanan hastalar, gebeler, uzun süreli antibiyotik tedavisi alan kişiler, yoğun alkol tüketenler ve lohusalar biotin eksikliği açısından riskli kişilerdir. Yapılan çalışmalarda yoğun sigara içen kadınlarda biotin yıkımının arttığı saptanmıştır.

Bir Damla Kanla Biotin Testi
· Biotin eksikliği düşünülen bir vakada, klinik bulgular önceliklidir. Hekim, hastanın şikâyetleri doğrultusunda biotin eksikliğinden şüphelenmelidir. Biotin eksikliği tanısını koymanın en etkili yolu kandan yapılan biotin testidir. Kandaki biotin değeri ölçümü, eksikliği doğrular. Biotin testi, laboratuarda az miktarda alınan kandan Vitamin H değerinin ölçümüdür. Eksikliğin derecesi test sonucunda tespit edilir. Eksiklik hafif, orta şiddet ya da şiddetli olarak raporlanır. Eksikliğin derecesine göre tedavinin dozu ve süresi düzenlenir.
· Çocukluk çağı biotin eksikliklerinde enzim düzeylerine bakılır. Enzim eksikliğinden kaynaklanan biotin eksikliklerinde tedaviye hemen başlanmalıdır. Tedaviye yüksek doz biotin ile başlanılmalı, biotin değeri normale dönünce doz düşürülmelidir. Erişkinlerde olan biotin eksikliklerinde ise öncelikle biotin eksikliğine neden olan sebep varsa o ortadan kaldırılmalıdır. Daha sonrada medikal tedavi başlanır.

Erken Teşhis Etkili Tedavi
· Düzensiz beslenen ve biotin metabolizmasındaki sorundan dolayı ihtiyacın fazla olduğu kişiler aralıklı olarak takip edilmelidir. Biotin eksikliği daha çok dermatoloji ve pediatri hekimlerinin karşılaştığı bir durumdur. Teşhisinin erken konulup tedavinin çabuk başlanması yakınmaların çabuk ortadan kalkmasına neden olur.

Bu Belirtiler Varsa Biotin Vitamininiz Eksik Olabilir!
· Biotin eksikliği; cilt, saç, tırnak, sinir sistemi ve bağırsaklar üzerinde kendini gösterir. En sık dermatolojik bulgular görülür.
· Saç dökülmesi, saçlarda mat görüntü, kırılma ve ekzematöz yakınmalar biotin eksikliğini düşündüren önemli dermatolojik şikayetlerdir.
· Saçlarda kalite kaybına yol açar. Saçlar hacimsiz görünür.
· Tırnaklarda kırılmalar, soyulmalar görülür.
· Yüzde, özellikle ağız çevresinde ve burun çevresinde ekzematöz bulgular gelişir.
· Ellerde ayaklarda uyuşmalar, kas ağrıları, mide bulantısı ve iştahsızlık yakınmaları ise çocukluk çağında görülen doğumsal kökenli biotin eksikliklerinde görülen bulgulardır.

Biotin Eksikliğine Karşı Önleminizi Alın
· Çiğ Yumurtayı Unutun:Çiğ yumurta tüketimi olmamalıdır.
· Antibiyotiğe Dikkat: Yoğun antibiyotik kullanımı varsa ya antibiyotik değiştirilmeli ya da antibiyotik tedavisi ile birlikte biotin tedavisi başlanmalıdır.
· Epilepsi İlaçlarına Takviye:Epilepsi tedavisi alan kişiler ya ilaçlarında değişiklik yapmamalılar ya da ilaçlarına ilaveten biotin takviyesi almalıdırlar.
· Beslenmenizi Düzenleyin:Kişiler beslenme alışkanlıklarını biotin bakımından yoğun olan gıdalara yönelmelidirler.
· Karaciğer Ve Ceviz Yiyin:Süt, karaciğer, ceviz, tahıllar, soya fasulyesi ve yumurta; biotin bakımından yoğun olan gıdalardır.
· Fazla Tüttürmeyin:Yoğun sigara içenler sigarayı azaltmalıdır.
· Biotinli Ürün Kullanın:Kullandığınız kozmetik ürünlerde biotin katkılı olmasına özen gösterin. Birçok saç ve deri için kozmetik ürünlerde biotin katkısı vardır.

Aşırı Çiğ Yumurta Yiyenlere Kandaki Biotininize Baktırın!
Biotin eksikliğinin tanısında kullanılan biotin testinin gerekli olduğu durumlar:
· Saç dökülmeleri
· Alkolizm
· Büyüme gelişme geriliği olan bebekler
· Ailede biotin eksikliği hikayesi olan kişiler
· Aşırı çiğ yumurta yiyenler
Dr. Gökhan Okan
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen perlina; 9 Temmuz 2016 11:05 Sebep: Mesaj düzeni.
BoraDAF - avatarı
BoraDAF
Ziyaretçi
30 Mart 2014       Mesaj #6
BoraDAF - avatarı
Ziyaretçi

Kadınlarda Saç Ekimi Mümkün Mü?


Kadınların saç ekimi yaptırması için herhangi bir engel yok fakat erkeklerin saç ekimi sürecinden daha zor ve bu sebeple daha dikkatli olunması gereken bir süreç olduğu için doktor ve klinik seçimi yapılırken her zaman tavsiye ettiğimiz gibi detaylı bir araştırma sürecinin ardından karar verilmelidir.
En küçük FUE operasyonları bile artık kadınlara uygulanabilir durumdadır. Bu sebeple saç ekimi yaptırmanızın önünde herhangi bir engel bulunmamaktadır.
Ad:  saç sorunları.jpg
Gösterim: 1295
Boyut:  62.4 KB

Saç Ekilen Bölgede Deri Ölmesine Ne sebep Olur?


Ekilen bölgedeki deri ölümü saç ekiminin en kötü sonuçlarından biridir. Aşağıdakilerden birçoğunun birlikte buna sebep olması mümkün,

Saç ekimi öncesinde;


- Fazla sigara tüketimi
- Diyabet
- Kan akışının yavaş ve az olması
- Kötü operasyon teknikleri
- Tek seferde çok fazla greftlerin çok sık şekilde yerleştirilmesi
- Tek seansta birden fazla seanslık ekim yapılması
gibi sebeplerin birkaçının bir arada olması buna sebep olabilir.
Doğrudan doktorunuza ve bir dermatoloğa görünmenizi tavsiye ederim, eğer böyle bir durumunuz varsa.

Saç Ektirmek Ne Kadar Sağlıklı?
Saç ekim operasyonunu herhangi bir estetik operasyonla eşdeğer olarak görebilirsiniz. Nasıl bir estetik operasyonun riskleri varsa saç ekiminin de bazı riskleri var fakat bu riskler sağlığınız üzerinden tehdit oluşturabilecek cinsten riskler değildir. Tabi ki gerekli şartlar sağlandığında.
Bu şartlar, saç ekimi yaptıracağınız doktoru, kliniği saç ekimi forumlarından araştırmış olmanız, kliniğin özenli ve kaliteli hizmet sunan bir yer olduğundan emin olmanız ve doktorun daha önceki tecrübeleri hakkında bilgi sahibi olmanız ile tamamlanmış sayılır. Tüm bu konularda dikkatli davrandıktan sonra saç ekimi sizin için hayatınızın kalanını çok daha güzel yapacak bir operasyondur.
Herhangi bir korku, endişe duymanıza gerek kalmadan sadece operasyon öncesinde araştırmanız, bilmeniz gereken her şeyi öğrenerek tüm bu risklerden uzak durabilirsiniz.

Saç Ekimine Karar Vermeden Önce Yapılması Gerekenler:
saç ekimi yaptırmaya karar vermeden önce yapmanız gerekenlerin bir kısmından bahsedeceğim. Öncelikle saçınızın dökülme sebebinin genetik mi yoksa başka bir sebepten mi olduğunu öğrenmek için bir dermatoloğa gidip muayene olmanızı tavsiye ederim. Eğer saç dökülmenizi engelleyebilecek bir tedavi yöntemi önerilirse öncelikle bu şekilde ilerlemeyi denemeniz sizin için en iyisi olacaktır.

Eğer saç ekimi yaptırmanız gerektiği sonucuna ulaşırsanız öncelikle bizim sitemiz gibi bir çok konuda size yardımcı olabilecek, kaynak oluşturabilecek forum, haber içeren siteleri gezmenizi, konuyu daha önceden denemiş olanlarla tartışmanızı tavsiye ederim. Kaynakların güvenilirliğini test ederken reklam olarak görülebilecek her türlü noktada güvenilirliğinden şüphe etmeniz gerekiyor ki internet ortamında bir çok site, forum, kullanıcı bu şekilde sizleri kendisinin kliniği veya saç ekimi merkezine yönlendirmeye çalışacaktır.Özellikle forumlarda saç ekimi öncesi ve saç ekimi sonrası fotoğraflarını yayınlayan ve her türlü detayı verebilen kullanıcıların yorumlarına güvenmenizi tavsiye ederim.

Bizler de saç ekimi yaptırmadan önce benzer süreçleri yaşadık ve yanlış yönlendirmeler sonucunda 4 defa saç ekimi yaptırmak durumunda kalan arkadaşımız bile oldu. Bu yüzden bu konuda dikkatli olmanız gerçekten çok önemli.
Tüm bunları yaptıktan sonra yine aklınızda kalan tüm soruları bize gönderebilir ve uzun zamandır yaşadığımız tecrübelerden faydalanabilirsiniz. saç ekimi forumlarında reklamsız yazan, öneride bulunan çok az kaynak bulunduğu için tekrardan söylemek gerekirse, her türlü güvenilirliği sorgulamanız gerekiyor. Örneğin biri istanbulda saç ekimini nerde yaptırayım diye soruyorsa ve ona sadece şu saç ekimi kliniğinde yaptır şöyle güzel, böyle güzel şeklindeki yaklaşımlara kesinlikle şüphe ile yaklaşın.

Son düzenleyen perlina; 9 Temmuz 2016 11:33
brkrtp - avatarı
brkrtp
Ziyaretçi
4 Ağustos 2014       Mesaj #7
brkrtp - avatarı
Ziyaretçi
Hem erkekler için hem de bayanlar için fiziksel görünümün önemli kısımlarından bir tanesi saçlardır. Ancak bu kadar önemli olmasına rağmen birçok insanın saç dökülmesi ile orantılı olarak dış görünüm saplantıları bulunmaktadır. Bu olumsuz düşünceler ise kişi de psikolojik etkiler oluşturur ve sosyal yaşamında problemlere sebep olabilmektedir. Saç dökülmesi genelde erkeklerde görülmesidir. Ancak sadece erkeklerde görülen bir rahatsızlık değildir bu. Aynı zamanda kadınlarda saç dökülmesi de karşılaşılabilir bir sorundur. Ancak kadınlarda saç dökülmesi ergenlikten sonraki her hangi bir dönemde olabilmektedir. Ancak en çok dökülme ise doğum sonrasında olabileceği gibi menopoz döneminde de görülebilmektedir. Kadınlarda saç dökülmesinin yoğun olması durumunda dökümün olduğu bölgede seyrelmelere sebep olabilecek boyutlara da ulaşabilmektedir.

Tıbbi Etmenlerin Saça Etkisi


Kadınlarda saç dökülmesinin birçok nedeni olabilir. Mesela Tiroit bezi hastalıkları, menopoz, gebelik ve doğum gibi sebeplerle olabilirken beslenme bozuklukları da kadınlarda saç dökülmesine neden olabilmektedir. Bazı ilaçlar da bu olumsuz etkiyi doğurabilir. Doğum kontrol hapları başta olmak üzere, aşırı A Vitamini, mantarla mücadele için üretilen ilaçlarda buna neden olabilir. Görüldüğü üzere birçok tıbbi etmenlerin saça etkisi büyüktür. Kadınlarda saç dökülmesinin en belirgin olanı da tıbbi etmenlerin saça etkisidir. Erkeksi saç dökülmesi denilen durum kadınlarda saç dökülmesi olarak daha az görünür.

Her ne sebeple olursa olsun saç dökülmesinin önüne tamamen geçmek çok görülen bir olurken biraz dikkat ya da tedavi yöntemleri ile dökülmenin yavaşlatılması mümkündür. Ama olası dökülme yaşanmış ise sonrasında ekim yapılma gibi bir tedavi ile kellik sorunu çözülebilmektedir. Bu işlem genel olarak sadece dökülen saça değil dış etkilere bağlı olarak oluşan kellik durumlarında da saç ekimi yapılabilmektedir.

Son düzenleyen perlina; 9 Temmuz 2016 11:07
fbacker - avatarı
fbacker
Ziyaretçi
29 Nisan 2016       Mesaj #8
fbacker - avatarı
Ziyaretçi
Kadınlarda görülen genetik saç dökülmesi erkeklerde ki genetik saç dökülme ile aynı şekilde gerçekleşmez. Erkek tipi genetik saç dökülmesi frontal,top ve crown olarak adlandırılan bölgelerde gerçekleşir. Başın yan ve arka tarafında saç dökülmesi gerçekleşmez. Bu bölgelerdeki saçlar ‘kalıcı saçlar’ olarak adlandırılır ve saç ekimi operasyonlarında verici saha olarak kullanılırlar.

Kadınlarda ise saçların tüm bölgelerde incelmesi en sık görülen belirtidir.Bu duruma ‘minyatürizasyon’ denir. Minyatürizasyon saç dökülme sürecinin bir bölümü olup dökülme öncesi son evredir.

Minyatürizasyon verici sahayı da etkilediği için bu durumdaki kişilerde saç ekimi operasyonu yaptırma hususu tartışmalı bir karardır.Ekim yapılan saçların dökülme riski yüksek olduğu için çoğunlukla operasyon tavsiye edilmez.

Kadınlarda görülen saç dökülmeleri ile ilgili tedavi veya operasyon öncesi değerlendirme yapabilmek amacı ile bazı kan testleri talep edilir.

Bu testlerden birkaçı

;
Ad:  genetik-sac-hastaliklari.jpg
Gösterim: 1173
Boyut:  49.4 KB
Serbest T3
Serbest T4
TSH (Thyroid Stimulation Hormone)
Bu testlerin sonuçlarının değerlendirilmesi neticesinde doktorunuz size uygun tedavi konusunda yardımcı olacaktır.
Son düzenleyen perlina; 9 Temmuz 2016 11:17
perlina - avatarı
perlina
Ziyaretçi
9 Temmuz 2016       Mesaj #9
perlina - avatarı
Ziyaretçi

Saç Dökülmesine Lavanta Kürü

Ad:  sac_dokulmesine_cozum.jpg
Gösterim: 874
Boyut:  36.4 KB

Saç dökülmesine karşı uygulaması oldukça kolay olan bitkisel kür . Bu kürü evinizde kolaylıkla uygulayabilirsiniz. Lavantanın doğru türü en etkili olanıdır.
Bir tutam (yaklaşık 5g) lavantayı 750 ml kaynamakta olan suya ilave ediniz. Yaklaşık 5 dakika yüksek sıcaklıkta (kaynama noktasına yakın) demleyiniz. Demleme tamamlandıktan sonra ılımasını bekleyiniz ve ılıkken süzünüz.

Eğer, saçlarınız temiz ise demlediğiniz lavanta suyu ile saçlarınızı yıkayınız ve yarım saat etki ettiriniz. Yarım saat etki ettirdikten sonra sadece suyla durulayınız.
Eğer, saçlarınız kirli ve çok yağlanmış ise, önce yeşil sabun veya şampuanla yıkayınız. Sonra demlenmiş lavanta suyu ile yıkayarak, yarım saat etki ettiriniz. Daha sonra sadece su ile durulayınız. Saç dökülmesi durana kadar haftada bir-iki defa uygulanır. Saç dökülmesi durduktan sonra önleyici amaçlı olarak zaman zaman uygulanır.
Saç dökülmesine çözüm sunan bitkilerden biri de karanfildir. Başka bir ifadeyle karanfilin faydalarından biri de saç dökülmesini kısa sürede durdurmasıdır.

Karanfil Kürü

1. Diğer yöntemler gibi rahatsız edici bir kokusu yoktur. Bu özelliği sayesinde hem kış aylarında hem de yaz aylarında rahatlıkla kullanılabilir.
2. Hazırlanması ve uygulanması son derece zahmetsizdir.
3. Özellikle tercih etmediğiniz sürece uygulandıktan sonra durulama gerektirmez.
4. Çok kısa sürede sonuç verir.
5. Tonik görevi görür.

Peki karanfil kürü nasıl uygulanır?

10-15 adet karanfili bir bardak kaynar suya atıp 10 dakika demleyerek karanfil çayını kolayca hazırlayabilirsiniz. Sonra yapmanız gereken tek şey hazırladığınız bu çayı saç derisine masajla uygulamak. (bu ölçülerle hazırladığınız çayın miktarı fazla ise yarım bardak su ve 7-8 adet karanfille de hazırlayabilirsiniz)

(Erkek tipi ya da inatçı saç dökülmelerinde karanfilleri 10 dakika kaynatmanızı öneririm. Ardından kapalı bir kavanozda ılınana kadar demlenmeye bırakın ve süzerek saç diplerine masajla uygulayın.)

Bu uygulamayı birkaç gün (etkisini görene kadar) üst üste yaptıktan sonra bir süre haftada bir gün ve sonraları on beş günde bir uygulayarak dökülmeye karşı önlem alabilirsiniz.
Burada birkaç önerim olacak, demleme sırasında kapaklı cam bir kavanoz kullanmanız bitkinin etken maddelerini korur. Dolayısıyla şifa etkisi güçlenmiş olur.
Bunun dışında, karanfil ne kadar kaliteli olursa etkisi de o kadar güçlü olur. Genellikle bakıldığında görüntüsü ele verir kalitesini ancak daha önce almadıysanız saplarının koyu renkli, tomurcuk kısmının açık renkli olmasına dikkat etmelisiniz. Ayrıca biraz iri olması da avantajdır. Ayrıca sevimli bir test şeklinden de bahsedeyim sizlere. Karanfilleri suya attığınızda direkt dibe çöküyorsa ya da suda dikey biçimde asılı kalıyorsa kaliteli bir karanfil seçmişsiniz demektir. Ölü balık misali yatay biçimde suda yüzüyorsa yanlış seçim yapmışsınız demektir.

Saç Bakım Yağı


- Sarımsak yağı
-Çam yağı,
-Badem yağı,
-Havuç Yağı,
-Buğday yağı
Yapılışı:
Bütün yağları karıştırın. Her akşam yatmadan önce, 5-6 damla kadar karışımı, saç diplerinden geriye doğru saç köklerine yedirin. Saçlarınıza bir bone sararak, sabaha kadar bekletin, sabah saçlarınızı yıkayın. Bu kür, 3 hafta uygulanacak. Kür bittikten 3 ay sonra, saçlarınız artık dökülmeyecek, hatta ve hatta dökülenlerin yerine yenileri çıkarak gürleşecektir.
Derlemedir
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen perlina; 10 Temmuz 2016 13:22

Benzer Konular

25 Aralık 2017 / recruit87 Sağlıklı Yaşam
2 Temmuz 2019 / nünü Sağlıklı Yaşam
27 Ekim 2011 / _Yağmur_ Sağlıklı Yaşam