Arama

İçli Köfte Tarifi

Güncelleme: 24 Ekim 2008 Gösterim: 5.847 Cevap: 1
The Unique - avatarı
The Unique
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2008       Mesaj #1
The Unique - avatarı
Kayıtlı Üye
dscn0613cb6

Sponsorlu Bağlantılar

MALZEMELER :
500 gram orta yagli kiyma
2 bas sogan
1 cay bardagi ceviz ici
5 – 10 tel kadar maydanoz
2 kasik yag
500 gram ince bulgur
250 gram ayrica yagsiz kiyma
Tuz,karabiber,kimyon,kirmizi biber.

YAPILIŞI :
1- Yagda ince kiyilmis sogan pembelestirilir, uzerine yarim kilo kiyma konur, ocakta hafifce kavrulur, sogutulur.
2- Sogutulan kiyma uzerine bir cay bardagi cekilmis ceviz, kiyilmis maydanoz,tuz, karabiber,kimyon ve kirmizi biber katilir, bøylece ici hazirlanir.
3- Sicak suda islatilmis ince bulgurun icerisine 250 gram cig kiyma,tuz,biber,kimyon,kekik ilave edilir.iyice yogrulur.
4- Bu bulgurlu cig kiymadan yumurta buyuklugunde parcalar alarak islatilmis avuclar icerisinde yumurta seklinde yuvarlanir. Bu arada bir ucundan diger ucuna kadar isaret parmagi ile burgulamak suretiyle genisletip, mumkun oldugu kadar ince bir hale getirmeye calisilir.
5- Dolmalik biber gibi ici bos olan bu køftelere 1 numaradaki icten doldurulur, agizlari iyice sikistirilir.
6- Kaynamakta olan bir tenceredeki suya bu hazirlanan køftelerin hepsi konur. Tencerenin kapagi kapatilip yirmi dakika kadar haslanir. Sonra bu haslanan køftelerin suyu suzulerek cikarilir.
7- Bir kasik yag ile haslanmis køftelerin her tarafi iyice kizartilir. Tabaklara servis yapilirken kenarlarina ince kiyilmis marul, maydanoz konur.
Afiyet olsun.Drool

Bir bildiğim varsa hiç bir şey bilmediğimdir. (:
GÜLGECELER - avatarı
GÜLGECELER
Ziyaretçi
24 Ekim 2008       Mesaj #2
GÜLGECELER - avatarı
Ziyaretçi
Farklı yapılan bu tarıf umarım hosunuza gıder.Adana Yoresıne aıt.

Sponsorlu Bağlantılar
2005 0603jcli0037
Malzemeler;
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1 orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1,5 su bardağı irmik
- 1 dolu tatlı kaşığı tuz

İçi için;
- 1/2 kilo kıyma
- 125 gr margarin
- 4 orta boy soğan
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber, tuz
- 1 çay kaşığı kimyon

Yapılışı;
- Bulguru 1 su bardağı su ile ıslatın. 1 saat bekletin.
- İrmiği ıslatın. Ama çok fazla sulu kalmayacak. Islanmış şekilde bırakın.
- Soğanı süresonunda bulgurun üzerine rendeleyin.
- Kimyonu, salçayı ve tuzu ekleyin.
- İyice yoğurun. Malzeme iyice özleşince irmiği ekleyin. İrmiğide ekledikten sonra yoğurun.
- Kıymayı margarinle kavurun. Pişince soğanı yemeklik doğrayıp ekleyin. 2-3 dk kavurun. Baharatları ekleyin. Soğumaya bırakın.

2005 0603jcli0031

Kıyma soğuduktan sonra, bulgurlu harçdancevizden biraz daha büyük parçalar alın ve işaret parmağı ile içini oyun ve iyice incelterek oyun. Kıymalı harçdan 1 yemek kaşığı kadar içine koyup kapatın.

2005 0603jcli0032

Tencerede kaynayan suya 1 tatlı kaşığı limon ekleyin. Tuzunuda katıp köfteleri atın. Tencerenin dibine birikecek şekilde köfteleri katın. Üstüste gelmesin. Tahta kaşıkla hafif kaıştırın.
- Kaynamaya başlayınca 8 dk bekleyin. Süre sonunda sonunda kevgirle alın.
- İsterseniz kızarmış tereyağ gezdirip sıcak servis yapın...
Afiyet Olsun..!


Benzer Konular

14 Ağustos 2009 / nünü Taslak Konular
18 Ocak 2012 / britneyspears99 Taslak Konular
14 Kasım 2013 / _VICTORY_ Taslak Konular
19 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
2 Haziran 2010 / Breath Taslak Konular