Arama

Elmalı Milföy Tatlısı Tarifi

Güncelleme: 8 Ekim 2008 Gösterim: 5.160 Cevap: 0
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Ekim 2008       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
MALZEMELER
500 gr elma
Sponsorlu Bağlantılar
1 paket milföy hamuru
1 çay kaşığı tarçın
100 gr ceviz
50 gr tereyağı
100 gr pudra şekeri
Üzeri için galeta unu


HAZIRLANIŞI
Soyulmus ve doğranmış elmayı çok az ateşte suyu çıkıncaya kadar haşlayın. Sonra pudra şekerini, cevizi ögütülmüş tarçını ilave edin.Hamurları, ılık ve nemli bir örtüde kesin. Hamurun kendi tarafinızdaki yönüne galeta unu serpin ve unlanan hamurun üzerine paralel bir şekilde malzemeyi yerleştirin.
Sonra yerleştirilen malzemenin üstüne de galeta ununu serpin. Daha sonra örtü yardımıyla hamuru ve içindeki malzemeyi yuvarlayın. Kızgın fırında pembeleşene, çatlamalar olana kadar pişirip, tarçınlı pudra şekeri üzerine serpin. Sıcak olarak servise sunun..


Benzer Konular

5 Şubat 2009 / GÜLGECELER Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
11 Mart 2010 / Misafir Taslak Konular
8 Haziran 2013 / _VICTORY_ Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular