Arama

Havuç Helvası Tarifi

Güncelleme: 8 Ekim 2008 Gösterim: 2.616 Cevap: 0
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Ekim 2008       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
MALZEMELER
1 çorba kaşığı margarin
Sponsorlu Bağlantılar
1,5 kg havuç
3 su bardagı süt
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı pekmez
1 çay bardağı dövülmüs ceviz veya fistık
1 çay bardagı süt


HAZIRLANIŞI
Havuçları temizleyip rendeleyerek tencereye koyun. Üzerine 3 su bardağı sütü ilave edin. Kısık ateste sütü çekene kadar pişirin. İçine şeker, margarin ve pekmezi ilave edin.
Diğer tarafta nişasta ve unu bir çay bardağı sütün içine koyup ezin. Havucun içine ilave edip beş dakika daha pişirin. Ocaktan havuçları alıp servis tabağına koyun.
Üzerine fistık veya ceviz koyup soğuk olarak servise sunun.


Benzer Konular

8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
2 Şubat 2012 / seramiksır Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Lavie Taslak Konular
18 Ekim 2008 / nünü Taslak Konular