Arama

Havuçlu Lahana Turşusu Tarifi

Güncelleme: 9 Ekim 2008 Gösterim: 4.212 Cevap: 0
GÜLGECELER - avatarı
GÜLGECELER
Ziyaretçi
9 Ekim 2008       Mesaj #1
GÜLGECELER - avatarı
Ziyaretçi
HAVUÇLU LAHANA TURŞUSU

Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeler:
1 adet orta boy lahana
1 kg sirke
10 dis sarimsak
7 kg havuç
tuz, su
limon
1 bag maydanoz
Yapilisi:
1) Lahanin dis yapraklarini temizleyin. Iri parçalar halinde dograyin.
2) Sarimsaklari temizleyin.
3) Havuçlari temizleyin, 2 cm kalinliginda dograyin.
4) Lahanalari havuçlari kavanoza yerlestirin, aralarina sarimsaklari koyun.
5) Üzerine sirke ve tuzlu suyu dökün. Limonu dilimleyip lahanalarin üstüne yerlestirin. Maydanozlari uzerine yerlestirin.
6) Kavanozun kapagini iyice kapatin, serin bir yerde 10-15 gün olmaya birakin.
NOT: Tuzlu su 4 su bardagi suya 1 çorba kasigi hesap edilerek konur.


Benzer Konular

5 Ağustos 2011 / RoSSoRoSe Taslak Konular
6 Kasım 2008 / MeLL Taslak Konular
9 Ekim 2009 / Misafir Soru-Cevap
17 Ekim 2011 / _VICTORY_ Taslak Konular
19 Kasım 2012 / _AERYU_ Taslak Konular