Arama

Zeytinyağlı Bakla Tarifi

Güncelleme: 18 Ekim 2008 Gösterim: 2.500 Cevap: 0
nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
18 Ekim 2008       Mesaj #1
nünü - avatarı
Ziyaretçi
Zeytinyağlı Bakla

Sponsorlu Bağlantılar
zeytinyaglibakla

Malzemeler
bullet dortgen 1500 gr. taze bakla
bullet dortgen 1 bardak zeytinyag
bullet dortgen 3 demet taze sogan
bullet dortgen 1 demet dereotu
bullet dortgen 2 demet nane
bullet dortgen 1 çorba kasigi toz seker
bullet dortgen 2 adet limonun suyu
bullet dortgen Tuz

Hazırlanışı: Baklanin uçlarini ve iki yandaki kilçiklarini siyirirarak ince kestikten sonra su dolu bir tepsi yada tencereye atarak yikayin ve süzün. Sonra tuz ile limon suyu katarak harmanlarcasina karistirin. Daha sonra baklalarin büyük ve ayni boyda olanlardan bir miktar seçerek, bunlari içinde pisirecek oldugumuz büyükçe tencerenin altina yanyana ve düzgün bir sekilde döseyin ve tam ortalarina da çok ince kiyilmis dereotu ile yarim demet nane yerlestirin, sonra üstlerini küçükçe parçalara kesilmis bir sira taze sogan koyun, onlarin üstlerine de gelisigüzel olmak üzere kalan bakla ve soganlari yerlestirdikten sonra zeytinyag, 2 bardak su ile toz seker koyun. Sonra üzerlerine, islatilmis bir yagli kagit örterek tencerenin kapagini sikica kapatmis olarak, baklalar suyunu çekipte yumusak bir hal alincaya kadar kuvvetli ateste yaklasik 1.5 saat pisirin ve tencereyi atesten alarak, baklalar iyice soguduktan sonra tencerenin üstüne bir tabak kapatip alt üst ederek baklalari tabaga alip servis yapin.


Benzer Konular

18 Ekim 2008 / nünü Taslak Konular
2 Ağustos 2009 / nünü Taslak Konular
18 Ekim 2008 / nünü Taslak Konular
12 Şubat 2012 / GüNeSss Taslak Konular
12 Şubat 2012 / GüNeSss Taslak Konular