Arama

Engelli Çocuklarda Uzay Terapisi

Güncelleme: 1 Şubat 2009 Gösterim: 6.783 Cevap: 2
B.L.A.C.K - avatarı
B.L.A.C.K
Ziyaretçi
20 Ekim 2008       Mesaj #1
B.L.A.C.K - avatarı
Ziyaretçi
Uzay terapisi spacer 2
haberlerphp?hkid210&ampcb40ee659f4d
Sponsorlu Bağlantılar



Bedensel engelli olan ve yürümekte güçlük çeken çocuklar için geliştirilen "uzay elbisesi"nin, çocukların normal fizik tedaviyle bir yılda ulaşacakları iyileşme performansını 3 aya indirdiği bildirildi.Kütahya'da, bedensel engelli çocuklara yönelik hizmet veren bir özel eğitim ve kurs merkezinin sahibi Mustafa Akdemir, düzenlediği basın toplantısında, merkezde kullanmaya başladıkları sistemi gazetecilere tanıttı.

Akdemir, thera suit (uzay terapisi) olarak adlandırılan, son zamanlarda Türkiye'de de yaygınlaşmaya başlayan sisteminin, özellikle yürüyemeyen çocuklar ve aileleri için umut kaynağı olduğunu söyledi.

Sistemin Türkiye genelinde sadece 10 özel sağlık merkezinde bulunduğuna işaret eden Akdemir, şunları kaydetti: "Bu sistemi Kütahya'ya getiren ilk kurum biz olduk. Sistem fiziksel engelli çocuklar için büyük avantaj sağlıyor. Sistemi kullanmak için ülke genelinde 35 fizyoterapist yetkili durumda. Bu sistem, çocukların her hareketi kolayca yapabilmeleri ve rahatsızlıklarının giderilmesinde hızlı bir gelişim sağlıyor. Sistem, çocukların normal fizik tedaviyle bir yılda ulaşacakları iyileşme performansını 3 ayda yakalamalarını sağlıyor. Ayrıca konuşamayan otistik çocukların konuşmasında da yüzde 64 oranında etkili bir sistem."

UZAY TERAPİSİ NEDİR?
Akdemir'in verdiği bilgiye göre, temelinde kozmonotların giydiği "Penguin Suit" adı verilen özel kıyafet olan, uzay teknolojisinden ilham alınarak geliştirilen pediatrik fizik tedavi yöntemi olan Uzay Terapisinde kullanılan özel kıyafet, büyük eklemlere kompresyon yaparak sıkıştırıyor. Bu sayede eklemlere derin bir basınç uygulanıyor. Böylece eklemdeki tüm sensör (algılayıcı) ve proprioseptif uyaranların (kas, eklemler ve bağ dokusu ile algılanan pozisyon duyusu) uyarılması ve bilinçlenmesi sağlanıyor



darky - avatarı
darky
Ziyaretçi
31 Ocak 2009       Mesaj #2
darky - avatarı
Ziyaretçi
uzay terapisi ile ilgili aklınıza ne takılırsa cevap bulabileceğiniz bir yer Msn Happy
http://uzayterapisi.net
Sponsorlu Bağlantılar
hastalara yardımcı olmak amacı ile eklenmiştir.
orterel - avatarı
orterel
Ziyaretçi
1 Şubat 2009       Mesaj #3
orterel - avatarı
Ziyaretçi
UZAY TERAPİSİ NEDİR?

Temelde astronotların uzayda giydiği özel giysilerden ve uzay teknolojisinden ilham alınarak geliştirilen alternatif, pediatrik bir fizik tedavi yöntemidir. En önemli parçası ortostatik terapi elbisesi ORTEREL’dir. ORTEREL giyilebilir ortezin adıdır.

UZAY TERAPİSİ ÜNİTESİ NEDİR?


Fizyoterapi biliminin en temel taşlarından birisi; zayıf kasın yerçekimi kuvvetine karşı koymadaki başarısızlığıdır. Bu gerçekten hareketle hazırlanan uzay terapi ünitesi ve bu ünitenin kullanımı sağlayan yan ürünlerle sağlanan egzersiz ve terapi çalışmaları ile uzvu yer çekimine karşı koruyamayan ekstremite tamamen askıda tutularak ve ağırlık kuvveti ortadan kaldırılarak hasta harekete başlatılabilir.

Fizyoterapist; Uzay Terapi Ünitesi içinde ORTEREL giymiş olan hastayı Uzay Terapi Ünitesi ile birlikte sağlanan askı, gergi, ağırlık v.s. ek metaryeller yardımı ile terapiye tabi tutar.

ORTEREL giysi ve Uzay Terapi Ünitesi rehabilitasyon merkezleri ve kliniklerde uygulama kolaylığı ve sağladığı faydalar yönünden fizyoterapistler ve aileler tarafından da kısa sürede tercih edilir hale gelmiştir.


YARARLARI NELERDİR?


Posdür duruşunu düzeltir,
Merkezi sinir sistemini yeniden eğitir,
Kişisel gelişimi iyileştirir,
Harici denge sağlar,
Kas tonusunu düzeltir,
Vücudu normale yakın düzeltir,
Dinamik düzeltme sağlar,
Yürüyüş modelini düzeltir,
Dokunma hissini geliştirir,
Vestibular sistemi etkiler,
Dengeyi geliştirir,
Koordinasyonu geliştirir,
Ataksi ve atetozda kontrolü sağlar.
Detaylı bilgi için:Orterel Medikal
www.uzayterapi.co.cc bilgi edinebilirsiniz.

Benzer Konular

5 Ağustos 2018 / nötrino Uzay Bilimleri
12 Ekim 2009 / Mystic@L Spor
13 Temmuz 2016 / _KleopatrA_ Psikoloji ve Psikiyatri
11 Kasım 2010 / _Yağmur_ Psikoloji ve Psikiyatri