Arama

Kombi Alacaklar Nelere Dikkat Ediyorsunuz?

Güncelleme: 31 Ekim 2011 Gösterim: 18.179 Cevap: 5
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
23 Ekim 2008       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Kombi Alacaklar Nelere Dikkat Ediyorsunuz- Kombi Seçiminde Dikkat Edilecekler kombi Seçimi

Sponsorlu Bağlantılar
fayd0008



Tüm firmalardan ayrıntılı bilgi alınız, TSE, CE, ISO 9002 standartlarına sahip olup olmadıklarını araştırınız, satış sonrası hizmetlerini inceleyiniz cihazlar için verilen garanti şartlarını sorunuz yanma ve yakıt tasarruf sistemlerini kıyaslayınız, cihazı çalışır vaziyette görmeye gayret ediniz, firma yetkili bayilerine, ücretsiz keşifle dairenizi inceletip cihaz tipini belirleyiniz. Cihazınızı eğitimli bayi ustalarına monte ettiriniz. Ana firma tarafından belirlenen prosedürlerin uygulanışını kontrol ettiriniz.

Ne Alacağınız Bilmelisiniz!
Kombi almaya karar verdiğinizde öncelikle yapmanız gereken evinizde kombiyi nereye koyacağınızı düşünmek olmalı! Evinizin krokisini pencere sayısını oda sayısını ürün alacağınız bayi ye izah etmelisiniz. Evinizin metre karesini oda sayısını kapı pencere sayısını söyledikten sonra cihazın balkona,mı soba bacasına,mı bağlayacağınızı anlatmalısınız.

Bazen kullanıcı evine hermetik kombi gerekli iken yanlışlıkla bacalı kombi alabiliyor bu yüzden yukarıda da yazmış olduğumuz gibi kombiyi nereye monte edeceğinizi bilmeniz gerekmektedir. Aman cihaz büyük olsun kalorisi yüksek olsun diyerek de gereksiz masraflara girmeyin! Sizlere önerimiz bayilerin ücretsiz olarak keşif hizmetlerinden yararlanın ehli arkadaşlar evinize geldiklerinde sizin için en doğrusu neyse onun hesabını yapar sizlere tekliflerini sunarlar dilerseniz onların sizlere önerdiği ürünü alırsınız dilerseniz kendi kafanızda oluşturduğunuz markayı satın alırsınız.

Kişisel Görüş
Kombi hakkında bilgi almaya gittiğiniz her bayi doğal olarak size kendi sattığı ürünü övecektir. Bu yüzden çevrenizde yada ısı sistemleri üzerine mevcut piyasalarda bulunan ürünleri detaylı şekilde inceleyiniz broşürler alın teknik verilerini karşılaştırın. Doğalgazın ülkemize gelişi ile evlerimizde kullanmaya başladığımız kombilerin kötü olanı yok. Bazı kombi kullanıcılarından aldığımız maillerde servisten kaynaklanan sorunlar yüzünden cihazlar hakkında eleştiri almaktayız. Elbette cihazlar arıza yapacaktır sürekli gaz elektrik ve su ile çalışmakta olduğundan zaman aşımı neticesinde sorunlar doğacaktır bu her markada mutlaka yaşanacaktır sorunsuz cihazı kimse garanti edemez.

Bilindiği gibi ülkemizde alt yapıdan oluşan sorunlar yaşanmakta bunlar kısaca düzenli gelmeyen elektrik voltajı aşırı kireçli sular şebeke arızlarından dolayı kesilen gaz vs sayılabilir. Evlerimizde soba bacalarına bağlı doğalgaz sobaları yada bacalı kombiler için nizami standart baca olmayışı kimi bacaların bireysel kullanışı kimi baca çaplarının küçük oluşu kombilerin arıza yapmasına etken olan sebeplerdir.

Bir cihaz alırken her detay düşünülmelidir. Dünyada kullanılan binlerce kombi markası mevcut ülkemizdeki ısı sektörünün başını çeken güçlü firmalar sizlerin konforu için en son çıkan teknoloji ürünlerini hizmetine sunmaktadır. Teknoloji ilerliyor firmalar kendilerini güçlendiriyor cihazlar bir harika peki sizi endişelendiren ne olmalı?

Teknik servisler!

Ne yazık ki teknik servisler hizmet sundukları tüketicileri üzüyor, onlara sağlıklı hizmet sunamıyor, tüketicilerin haklarına saygı göstermiyorlar. 7x24 saat hizmet deniyor ama bırakın 24 saati 5 gün 10 gün gidilmeyen müşteriler oluyor. Gecenin 02'sinde müşterinin kapısını çalıp servisten geldik deniliyor, uygunsuz kıyafet, eğitimsiz eleman, eksik malzeme fahiş fiyatlar daha neler neler saymakla bitmez elbette.

İnsanları kullanmakta oldukları cihazlara karşı soğutuyorlar. Bu yüzden tüketici mağdur kaldığında kullandığı markayı sağa sola eşine dostuna akrabasına kötülüyor. Sizler bir cihaz alacağınız zaman mutlaka bulunduğunuz bölgede yetkili servis var mı hizmeti nasıldır bunu araştırın, servisi olmayan ismi size yabancı gelen bilmediğiniz markalardan kaçının.

ozerozturk - avatarı
ozerozturk
Ziyaretçi
14 Ocak 2009       Mesaj #2
ozerozturk - avatarı
Ziyaretçi
Geçen sene kombi alacağımda ilk olarak yaptığım sağa sola danışmak oldu, daha sonra şikayet sitelerinden markalardan gelen şikayetleri değerlendirdim, ve maalesef sonucunda bana göre çok büyük bir hata yaparak E.C.A. Confeo marka kombi aldım ve taktırdım, ta ki geçen gün farklı markalardan almış arkadaşlarımdan aldıkları kombilerin içerisinden termostatın ücretsiz çıktığını ve ücretsiz monte ettiklerini öğrenene kadar, E.C.A. nın nasıl böyle bir hata yaptığını düşündüm ve şikayet yazdım, Bölge müdürü beni aradı ve bu parçanın opsiyonel bir şey olduğunu ve 70 TL karşılığında taktıklarını söyledi, Demirdöküm ücretsiz koyarken E.C.A 40 TL takma için işçilik olsa 30 TL, 10 YTL de karı olsa 20 TL lik bir parçayı kullanıcılarından esirgiyor, 1500 TL ye yakın para veriyorum 20 YTL lik parçayı koymuyor, E.C.A yı bu konuda kınıyorum ve hiç kimseye tavsiye etmiyorum !
Sponsorlu Bağlantılar
mustakar - avatarı
mustakar
VIP VIP Üye
15 Ocak 2009       Mesaj #3
mustakar - avatarı
VIP VIP Üye
Selam özer kardeş , hayırlı olsuın aldıgın kombi .sen sadece 20 tl lik parça üzerinden olumsuz bakıyorsun ECA ya .bir de kullandıgın süre içinde bir şikayetin olup olmadıgını da yazsaydın durum daha iyi anlaşılırdı, okuyanlara da ürün hakkında bir fikir vermiş olurdun. 1500 tl lik bir üründe 2o tl yi önemsememelisin ürünün saglamlılıgı kullanılışlıgı daha önemlidir .saygılar Msn Happy
eyituux - avatarı
eyituux
Ziyaretçi
29 Ocak 2010       Mesaj #4
eyituux - avatarı
Ziyaretçi
Merhaba arkadaşlar. Bu tür konularla ilgili bir site var. EN UCUZ KOMBİ kombitoptancisi.com'da (216) 365 12 12 firma sahipleri ürünleri toptan fiyatına veriyor. Firmada doğalgaz, kombi ve radyatör konuları ile ilgili tüm soru ve sorunlarınızı yanıtlayabilecek eğitimli personel, mühendis ve ustalar çalışıyor. Üstelik sanal değil gerçek firma yerleri yurtları belli. Hepinize iyi günler.
ayşen_ville - avatarı
ayşen_ville
Ziyaretçi
14 Ekim 2010       Mesaj #5
ayşen_ville - avatarı
Ziyaretçi
Nelere dikkat ediyoruz? Öncelikle çoğunluğun söylediği her şeye inanmamak gerek ona dikkat ediyoruz arkadaşlar=) Ben senelerce demirdöküm kullandım, kombiyi aldığımız seneden itibaren her kış en az 2 kere servis çağırdık. Sonraki evimize yine herkes önerdi diye Vailant taktırdık. İlk kış güzel geçti 2. kış sorunlar başladı. Şimdi oturduğumuz eve taşınırken kimseyi dinlemedik uğraştık araştırdık internette girmediğimiz yer kalmadı, İmmergas yoğuşmalı kombi aldık. Yıllarca harcadığımız fazla fatura ve servis paralarına yazık olmuş 3 sene oldu henüz kapağı açılmadı. Kesinlikle İmmergas yoğuşmalı kombi tavsiye ediyorum adamlar boşuna 11 yıl İtalya'da tek hakim marka değil. Siz yine de kendi kararınızı kendiniz verin.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
31 Ekim 2011       Mesaj #6
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Ben genelde detaylı araştırıp kombilerin özelliklerine bakarım geçen komşumuz demirdöküm kombi taktırdı çok memnun adamlar ek bir yıl daha garanti vermişler kombiye güvendiklerini hiç bir sorun çıkmayacağına eminler 7/24 hizmet servisi de veriyormuş bizde artık <a href="http://www.demirdokum-kombi-servisi.net/">Demirdöküm kombi servisinin </a> kullanıyoruz hem uygun hemde hızlılar

Benzer Konular

13 Kasım 2014 / Ziyaretçi Soru-Cevap
15 Kasım 2015 / Misafir Soru-Cevap
7 Aralık 2008 / HerHangiBiri Genel Mesajlar
29 Kasım 2017 / Misafir Cevaplanmış
25 Aralık 2011 / Misafir Soru-Cevap