Arama

Yüzünüze Uygun Saç Modelleri

Güncelleme: 9 Ekim 2011 Gösterim: 378.013 Cevap: 10
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
30 Nisan 2007       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Yüzünüze Uygun Saç Şekilleri
Saçlarınızı kestirmek istiyorsunuz ancak bir modele karar veremediniz. İşte yüz şekillerine göre, ideal saç kesimleri...
Sponsorlu Bağlantılar

Yuvarlak
Yüzünüzün yuvarlaklığını inceltmek istiyorsanız saçınızın volümünü yüksek tutacak modelleri tercih etmelisiniz. Yüzünüzün hatlarına göre öne doğru kesilmiş tutamlarda yüzünüzü biraz olsun inceltecektir.

Kare
Kare yüz yapısı sert bir ifadeye sahiptir. Yüzünüzdeki ifadeyi yumuşatmak istiyorsanız saçınıza yuvarlak modeller kestirmelisiniz.

Dikdörtgen
Suratta değişiklik yapan ama fazla değiştirmeyen bir yüz şeklidir. Şakak kemiğini örtecek şekildeti kesimler ile dengeli ve uyumlu saç modellerine sahip olabilirsiniz.

Üçgen
Saç şeklinde daha negatif olan bir yüz biçimidir. Bunu enselerde saçı azaltarak şakak kemiğindeki bölgeden saç tepesine doğru volümü arttırarak yaptırabilirsiniz.

Baklava Yüz
En meşhur yüz biçimidir. Bu yüz biçiminde saçınıza uzun, kısa, düz, dalgalı, kahküllü modelleri uygulayabilirsiniz. Sadece bunları uygularken kuaförünüz ile diyalog kurarak boyunuza, kilonuza yada yüzünüzde nerenin ön planda, nereniz arka planda kalmasına karar vererek saç modelinizi bulmalısınız.

Yüz şekline göre saç kesilirken kuaförünüzle uzun uzun bir diyalog yapmalı, yüzünüzü mü, saçınızı mı ön plana çıkarmak istediğinizi belirtmelisiniz. Kilo, boy, giyim tarzınız ve hatta kişiliğinizi bile konuşmalı ve ona göre saç kesimi yaptırmalısınız.

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
2 Mayıs 2007       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Saç kesiminiz nasıl olsun?
Yaz yaklaşırken saçlarınızda da değişikliğe gitme vakti geldi! İşe saçınızı kestirmekten başlamaya ne dersiniz?
Sponsorlu Bağlantılar
Saçımızı kestirmeye karar vermeden önce ne istediğimize karar vermeliyiz. Saçımız mı ön planda olsun, yoksa yüzümüz mü? İşte yüz şekillerine göre ideal saç kesimleri.

Yuvarlak yüz

Dengeli yumuşak bir yüz yapısıdır. Suratta değişiklik yapmaz. Ama yüzünüzün yuvarlaklığından şikayetçi iseniz ve bunu biraz olsun inceltmek istiyorsanız saçınızın volümünü yüksek tutacak modelleri tercih etmelisiniz. Böylece saçınız ön planda olup, yüzünüzün yuvarlaklığı biraz olsun azalacaktır. Yüzünüzün hatlarına göre öne doğru kesilmiş tutamlarda yüzünüzü biraz olsun inceltecektir.

Kare yüz

Kare yüz yapısı da yuvarlak yüz gibi dengelidir. Sertlik ön plandadır. Kare bir yüze saç kesimi yaparken eğer yüz şeklinizi değiştirmek istemiyorsanız size en uygun olanı yine kare bir kesimdir. Fakat yüzünüzdeki ifadeyi yumuşatmak, dengelemek istiyorsanız saçınıza yuvarlak modeller kestirmelisiniz. Bunu yaparken saçınıza yuvarlak bir kesimli kakül ve şakaklarınıza inen saç tutamları yaptırabilirsiniz.

Dikdörtgen yüz

Suratta değişiklik yapan ama fazla değiştirmeyen bir yüz şeklidir. Eğer yüzünüzü biraz kısalmak amacı ile kesim düşünüyorsanız çene kemiğini geçmeyecek şekilde kesim yaptırabilirsiniz. Şakak kemiğini örtecek şekilde kesilen kesimler ile dengeli, uyumlu saç modellerine sahip olabilirsiniz.

Enine dikdörtgen yüz

Bu yüz şeklinde yüzünüzü biraz uzatmak ver şakak kemiklerinizin ön plana çıkmasını istemiyorsanız uzun saç modelleri ya da saçınızda yukarılara verilecek volümlerle saçınızın biçimini dikdörtgen şeklinde kesimler vasıtası ile yüzünüzü inceltebilir ve yüz yapınızda birazda olsun değişiklikler yapabilirsiniz.

Ters üçgen yüz

Surat yapısını tamamen değiştirebilen yüz şeklidir. Bu tip yüz şekillerinde daha modern kesimler yapmak mümkündür. Makyaj için ise en elverişli yüz biçimidir. Kişileri çok enerji dolu gösteren bu yüz şekline eğer yüz biçimini değiştirmeden daha bir güçlülük katmak istiyorsanız, saçınızın yanlarını ve enselerini kısa kestirerek, saç tepesine volüm vererek kesilen saç modellerini tercih etmelisiniz. Ama kendinize biraz dengeli, uyumlu ve yumuşak bir yüz ifadesi vermek istiyorsanız tam tersi enselerde daha çok volümü olan ve saçın tepesine doğru volümü azaltılmış saç modellerini tercih etmelisiniz.

Üçgen yüz

Saç şeklinde daha negatif olan bir yüz biçimidir. Kişileri enerjisi zayıflamış ve yorgun gösterir. Bu tip yüz şekillerinde negatif olan yüz biçimini saçınıza verilecek pozitif enerji ile dengelemelisiniz. Bunu enselerde saçı azaltarak şakak kemiğindeki bölgeden saç tepesine doğru volümü arttırarak yaptırabilirsiniz. Küçük kare kesimler yaptırabilirsiniz.

Baklava yüz


En meşhur yüz biçimidir. Bu yüz biçiminde saçınıza uzun, kısa, düz, dalgalı, kaküllü modelleri uygulayabilirsiniz. Sadece bunları uygularken kuaförünüz ile diyalog kurarak boyunuza, kilonuza ya da yüzünüzde nerenin ön planda, nereniz arka planda kalmasına karar vererek saç modelinizi bulmalısınız.


Bunlara dikkat!

Yüz şekline göre saç kesilirken kuaförünüzle uzun uzun bir diyalog yapmalı, yüzünüzü mü, saçınızı mı ön plana çıkarmak istediğinizi belirtmeli, kilo, boy, giyim tarzınız ve hatta kişiliğinizi bile konuşmalı ve ona göre saç kesimi yaptırmalısınız.

Son düzenleyen Safi; 19 Nisan 2016 22:46
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
3 Mayıs 2007       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Sıcak günlere az kaldı. Bu yaz her zaman olduğu gibi rahat ve kullanışlı saç modelleri yine ön planda olacak. Saç modasıyla ilgili son trendleri, kuaför Levent Yıldız ile konuştuk, onun önerilerini dinledik…

- Bu yaz hanımlar saçlarında ne tür değişiklikler yapacak?

Bu yaz saçlarda çok fazla değişiklik olmayacak. Çünkü tüm kış saçıyla uğraşmak hanımlarda bıkkınlık yarattığından yazın daha salaş ve yıkayıp çıkabilecekleri modelleri tercih edeceklerdir. Gerek sıcak hava gerek deniz havuz aktivitelerinden dolayı da kuaföre bile uğramak istemeyecekler. Bunun içinde bu yaz çoğu kadının başında bandanalar, tül fularlar ve aksesuarlar görürseniz Şaşırmayın. Dağınık kadınlar farkında olmadan bir akım yaratacaklar sanırım! Bence de doğrusu bu, ne öyle yazın sıcağında kuaförde özenle yapılmış saçla dolaşmak, mevsime bile aykırı. Ne yapmalı at kuyrukları basit örgüler veya kısacık kesimlerle yaz atlatılmalı. Yazın düğün ve gece davetlerinin bol olduğu bir mevsim, bu tür anlarda da saçı uzun olanlara sıkı ense topuzları ya da çok doğal dalgalar öneriyoruz, ne de olsa 60’lar geri geldi.

- Kısa saç modelleri, çok da riskli bir grup galiba…

Yazın en favorisi kısa kesimlerdir. Gerek sıcak havalar gerek rahat bir kullanım için kısa saç değişmez bir yaz modelidir. Ancak kısa kesimlerde en çok dikkat edilmesi gereken unsur kişinin kuaförden çıktıktan sonra da kendinin de rahatça şekillendirip kullanacağı modeller olmalı. Ayrıca kısa saçı ön plana çıkaran renktir ve renklendirilmemiş kısa bir saçın havası olmaz. Renklendirirken de çabuk akıp solacak renklerden uzak durun bunun içinde daha çok sarı ve tonlarını öneriyoruz.

- Bunun dışında öne çıkan bir renk olacak mı?

Bu senenin renkleri devam edecek. Yine karameller hafif ya da yoğun bakırlar daha yumuşak ve doğal tonlar tercih edilmeli. Bu yazın modası doğallık ve bu yaza doğal kadınlar damgasını vuracak
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
20 Mayıs 2007       Mesaj #4
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Her daim modern kısa kesimler

Yazın trendleri arasında kısa modern kesimlerin yeri ayrı. Başka hiçbir model kısa saç kesimi kadar her tip yüzde modern bir görünüm yaratmıyor.
Çünkü kısa saçı keserken kuaförün, optik olarak öne çıkarmak istediği ya da saklamak istediği yüz bölgeleriyle rahatlıkla oynayabilme şansı var. Ayrıca kısa saç kesiminde yer alan model seçeneği inanılmaz derecede fazla. İşte, kısa saçlar hakkında bilmek istediğiniz her şey...

Bugün klasik, yarın dağınık
Saçların şekli ruh halimize göre farklılıklar gösteriyor. Üstelik kısa saçlarda istediğiniz stilin etkisi diğer saç modellerinden çok daha fazla ortaya çıkıyor. İster jöleyle sıkıca arkaya tarayın, kremle dağıtın ya da köpükle ve spreyle şekil verin... Yıllarca uzun saç kullanıp daha sonra kestiren kadınların kendilerini kısa kesimli saçlarıyla daha bilinçli ve şık hissettikleri bilinen bir gerçek.

Trendlerin takipçisi
Kesimlerde birkaç küçük değişiklik, örneğin kaküllerde, işte yeni saç trendine ayak uydurdunuz bile... Bir sonraki kuaför randevunuzda saçınızın üst kısmında birkaç tutamı uzun bırakın, saçlarınız trendy perçemler olarak yüzünüze düşecektir. Ayrıca bu yazın saç trendleri arasında uçlarının rengi açılmış dağınık kesimler yer alıyor.

Maskülen kesim ya da feminen görüntü
Boyun bölgesi ve yüz formu dışında sahip olduğunuz kafa şekli de saçlarınızın ne kadar kısa olacağı konusunda söz sahibidir. İlginç bir yüz şekli ve güzel gözler sıradışı bir kısa kesimle daha da vurgulanabilir. Örneğin, maskülen ya da gergin yüz hatları, ense kısmı kısa ve kulakları açıkta bırakan bir kesim hiç de seksi görünmez. Onun yerine arka kısımların yer yer uzun bırakıldığı, dağınık görünümlü ve yumuşak geçişli kesimler yüze modern bir hava kazandırır. Eğer kafanızın arka kısmı yuvarlak değilse o zaman çok kısa kesimlerden kaçınmalısınız.

İnce telli saçlarda dolgun etki
Aşağı yukarı kulak hizasındaki basamaklı kesimler saçlara hacim verir. Bol kat verilmiş saçlar ise olduğundan çok daha zayıf görünür. Eğer ince telli ya da seyrek saçlara sahipseniz saçınızın aynı uzunlukta olduğu modelleri tercih etmelisiniz. Köpük ya da spreyle güçlendirilmiş saçlar aynı zamanda dolgun bir görünüm de kazandırır.

Hasar görmüş saçlara form kazandırmak
Dağınık kısa kesimli bir saç ya da katlı modern kesimler, uçları incelmiş ve hasar görmüş saçlara yeniden form kazandırır. Doğal buklelerde ise proporsiyonların uyumlu olması gerekir. Bu tarz saçlarda en iyisi ense kısmı uzun, uçlara doğru giderek incelen saç modelleridir.

Riske girmeden renk değiştirebilirsiniz
Sıkça yapılan denemeler kısa saçlarda uzunlara oranla çok daha kolay gerçekleşir. Üstelik beğenilmediğinde geri dönüşü de zor değildir. Düz formlu kesimlerde de platin sarı, mavi-siyah ya da bakır kırmızısı gibi sıradışı renkleri de uygulamak kolay olur.

Yüz şekilleri kesim için çok önemli
Sahip olduğunuz yüz formu aslında uygulamak istediğiniz her saç şekli için önem taşıyor. Saçlarınızı yıkadıktan sonra aynanın karşısında ortadan ayırarak dümdüz bir şekilde tarayın. Ellerinizle yüzünüzü iki yandan yumuşakça kavrayarak saç uçlarına kadar inin. Şimdi yüzünüzün yuvarlak mı, köşeli mi, üçgen mi ya da oval mi olduğunu göreceksiniz.
Dominant bir burun, çift çene ya da ince bir boyun gibi özelliklerden birine sahipseniz, yumuşak geçişli kesimler, hatları sertçe ortaya çıkaran kısa kesimlerden daha uygun olacaktır yüzünüze. Kate Moss’un oval yüzüne her türlü kısa kesim gider. Alın bölgesi, yanaklar, çene ve boyun da her türlü saç boyunu hoş gösterir. Aynı şey oval bir yüze sahip olan Sharon Stone için de geçerli. Bu yüzden alnı açıkta bırakan kesimler tercih ediyor. Üçgen bir yüz formuna sahip olan Rene Zellweger için de daha önce kullandığı bukleli saçlar uygun sayılmazdı. Yüzüne çene hizasını dolduran ve alın bölgesinden dökülen birkaç tutam saçla yuvarlak bir görünüm kazandırabileceğini keşfeden oyuncu, buna yakın bir kesim denedi.






Son düzenleyen Safi; 19 Nisan 2016 22:46
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
27 Mart 2008       Mesaj #5
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
bir bilenden ögütler

her halde sacımız kadar ilgilendigimiz bir baska yer yok bedenimizde... gercekci olmak lazım! ama ilgilenelim derken bazen öyle zararlar veriyoruz ki saclara , farkında degiliz....
iste böyle durumlarda sacınıza verdiginiz zararı en aza indirecek veya bu zararları görünmez haşle getirecek bir takım hileler mevcut....

bakim3


Saçlarınızı kestirmek istiyorsunuz ancak bir modele karar veremediniz. İşte yüz şekillerine göre,
ideal saç kesimleri

yüze en uygun sac sekilleri:

Yuvarlak:
Yüzünüzün yuvarlaklığını inceltmek istiyorsanız saçınızın volümünü yüksek tutacak modelleri
tercih etmelisiniz. Yüzünüzün hatlarına göre öne doğru kesilmiş tutamlarda yüzünüzü biraz olsun inceltecektir.

Kare:

Kare yüz yapısı sert bir ifadeye sahiptir.
Yüzünüzdeki ifadeyi yumuşatmak istiyorsanız saçınıza yuvarlak modeller kestirmelisiniz.


cilt
iste bu hileler...

1.saclarının saglıklı olarak uzamasını isteyen her insan saclarını 15-20 haftada bir uclarından kestirmeli
2.saclarınızın gür gözükmesini istiyorsanız sac modelinize dikkat etmeniz gerekiyor. bunun icin uclarına jöle sürmeniz iyi olur
3.saclarınızı kuruturkenbasınızı öne egmek en iyi yöntemdir. böylece alttki sacların kabarmasını saglamıs olursunuz
4.sac spreyi kullanırken spreyi sacın üst tabakasına sıkmamak gerekir
5.yüzünüzde otrmus kırısıklıklar varsa saclarınızı koyu renk boyamanız gerekir ayrıca dalgalı modellerde daha iyi duracaktır


Dikdörtgen:
Suratta değişiklik yapan ama fazla değiştirmeyen bir yüz şeklidir.
Şakak kemiğini örtecek şekildeti kesimler ile dengeli ve uyumlu saç modellerine sahip olabilirsiniz.

Üçgen:
Saç şeklinde daha negatif olan bir yüz biçimidir.
Bunu enselerde saçı azaltarak şakak kemiğindeki bölgeden saç tepesine doğru volümü arttırarak
yaptırabilirsiniz.

Baklava yüz:
En meşhur yüz biçimidir. Bu yüz biçiminde saçınıza uzun, kısa, düz, dalgalı, kahküllü modelleri
uygulayabilirsiniz. Sadece bunları uygularken kuaförünüz ile diyalog kurarak boyunuza,
kilonuza yada yüzünüzde nerenin ön planda, nereniz arka planda kalmasına karar vererek
saç modelinizi bulmalısınız.

Yüz şekline göre saç kesilirken kuaförünüzle uzun uzun bir diyalog yapmalı, yüzünüzü mü, saçınızı mı ön plana çıkarmak istediğinizi belirtmelisiniz. Kilo, boy, giyim tarzınız ve hatta kişiliğinizi bile konuşmalı ve ona göre saç kesimi yaptırmalısınız
spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
6 Haziran 2008       Mesaj #6
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Her saç her kadına yakışmaz!

Yüzyıllardan bu yana, kadınlar ve erkekler aynı dertten yakınıp durdular: "Kendilerine en uygun saç biçimini bulmak..."



Günün modasına göre saçlarını kazıdılar, pudraladılar, peruk taktılar ya da boyadılar. Ancak bugün artık sağlıklı, güzel ve ışıl ışıl saçları elde etmenin dertsiz tasasız yolları da var.

Kuru saçların neme ihtiyacı vardır, bu nedenle etkili bir saç kremi her şampuanın kesinlikle olmazsa olmazı. Saçınızın kökleri dışında her yanına boydan boya uygulayın. Yaklaşık üç dakika bekleyin, ardından kayganlığı gidinceye dek durulayın.

• Saç maskeleri ışıltıyı artırmak için muhteşem bir çözüm, ancak saçta beş dakikadan uzun süre bekletildiği takdirde işe yarar.
• Kimyasal maddeler ve saç kurutma makinesiyle aşırı derecede kurutma en aza indirilmeli. Öte yandan gölge ve renk, gereğince yapılırsa ışıltıyı ve saçın kalitesini artırabilir. Kullanılan ürünlerdeki peroksit düzeyinin de az olmasına dikkat edilmeli.
• Boyamadan sonra saç renginin korunması için, daima boyalı saçlar için geliştirilen ürünler kullanılmalı. Bu ürünler alkol içermez ve pH dengesini korur, böylece saçın fazla kurumasının önüne geçilir.

İnce ve cansız saçlar

Saç serumları kırılan uçları düzleştirmede son derece işe yarar. Parmaklarınızın arasına bir damla alarak yıpranmış saç uçlarına uygulayın.

• Hacimsiz saçlar çoğu zaman fazla ürünün, özellikle de saç kremlerinin kullanması sonucu ortaya çıkar. Daha hafif bir ürüne geçin ya da birkaç gün boyunca hiç kullanmayın.
• Saçlara hacim ve hareket kazandırmak amacıyla, saç diplerine (geri kalan yerlere değil) köpük sıkın. Saç kurutma makinesiyle şöyle bir kurutun.

Yağlı saçlar
Saç derisinde biriken sebum adlı yağ hücrelerinin fazlalığı düzensiz şampuanlama, terleme ya da hormonal dengesizlikten kaynaklanıyor olabilir. Saç derisindeki bezlerden gelen salgılar saç tellerinin üzerini kaplar, toz ve kirler saçta toplanır, böylece saçınız yağlı, cansız ve donuk bir görünüme bürünür. Çaresi: saçınızı her gün arındırıcı bir şampuanla yıkayın. Krem içermeyen şampuanlardan kullanın.

Dalgalı saç

Saç türleri arasında en yaygın olanı budur. Dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 60’ı değişen oranlarda dalgalı saça sahiptir. Dalgalı saç genellikle kuru olur, bu nedenle nemlendirici içeren şampuan ve kremlere gerek vardır.

• Islak saça uygulanan serumlar saç tellerini yumuşatır.
• Serum ve köpükler saçtaki kıvrımları vurgular.
• Saçın ıslakken düz taranması, jöle sürülmesi ve kendi kendine kurumaya bırakılması da izlenebilecek başka bir yöntemdir.

Saçla ilgili önemli ipuçları
Saçınızın sağlığını yitirecek kadar kötüleşmesine izin vermeyin. Güneşten kaçının, özellikle de saçınız boyalıysa...

• Her zaman nazik şampuanlar ya da kremler kullanın. Saç tipinize ya da saçınızın durumuna uygun ürünler seçin.
• Saçınızı sert havlularla kurulamak dalgaları kıvırcık hale getirebilir.
• Saç tipinizden emin değilseniz kuaförünüze ya da uzman tehşhisine başvurun.

Saç kesiminin önemi

İnce telli ve düz saçlar cesaret ister

Saçınızı omuzlarınızdan aşağıya uzatmayın; zekice kesilmiş katlar saçınızı daha kalın göstererek hareket kazandırır. Yüz şeklinize uygun bir perçem de iyi fikirdir.

Kalın ve sert saçlar
En kolay saç tiipi, ama sürekli bakım ve kontrol gerektirir. Fazla kısa kesmeyin, yoksa çim adama benzersiniz.

Dalgalı saçlar
İnceden kalına doğru uzanır, bu yüzden kesim ve uzunluk tamamen yüz şekline bağlıdır. Ne kadar uzatırsanız, dalgaları o kadar azalır.

Kıvırcık saçlar
Bu saçların yapısı büyük çeşitlilik gösterir, ancak önünüzdeki seçenekler sınırlıdır. Doğal haliyle bırakın, iyi bakın ve örme, topuz gibi stil tekniklerini öğrenin ya da düz hale getirin. Bu sonuncusu kimyasal işlem gerektirdiğinden, saçınızı sağlıklı tutmak için sürekli bakım uygulamanız gerekecek. Düzleştirme işlemini profesyonellere bırakmanız en iyisi.

Son düzenleyen Safi; 19 Nisan 2016 22:46
PembeSeker - avatarı
PembeSeker
Ziyaretçi
28 Ekim 2008       Mesaj #7
PembeSeker - avatarı
Ziyaretçi
Yeni sezonda saçlarınız değiştirmek istiyorsanız saçınıza ve yüzünüze hangi modelin gideceğini bilmelisiniz. İşte sıkça gördüğünüz saç kesimlerinin avantaj ve dezavantajları..

Omuzlara kadar
Omuzlarda kesilen saçlar kadınlara asil bir görünüm veriyor. Saçlarınız dalgalıysa omuz hizasından daha kısa bir kesimi düşünmeyin. katların önde değil arka kısımda olmasına dikkat edin. Omuzlarınız genişsmilev yüzünüz uzun ise bu kesim size yakışabilir.

Maskülen
Küçük erkek çocuğunu andıran kesimin en bilinen örnekleri Rihanna ve Katie Holmes.. Minyon yüz hatlarına sahip kadınlara önerilen bu kesimsmilev kızıl ve kahve renkli saçlara da çok yakışıyor. Yüz hatları belirgin oval ya da kare olanlara da oldukça yakışan model için yüz şekli çok önemli..

Bob
Yuvarlak yüzlü kadınlar dışında genellikle her yüz ve saç tipine uygun bu kesimsmilev daha çok minyon yüzlü kadınlara öneriliyor. Bob kesim için güzel bir vücuda sahip olmanız gerek yoksa size biraz kilolu gösterebilir. Karesmilev yuvarlak yüze ve keskin hatlara sahip kadınlara yine de önerilmiyor.

Uzun ve dalgalı
Saçları çok olmayan her kadına yakışan bu modeli genellikle sarışınlar tercih ediyor. Uzun ve dalgalı saçlara sahipseniz sürekli kestirmenize gerek yoksmilev aralardaki katlar saçınıza farklı bir görünüm katabilir. Saç ayırma ise yüz şekline göre yapılmalı. Uzun ve dalgalı saçlar uzun yüzlü kadınlara daha çok yakışıyor. Saçların arka ve ön kısımlarına uçlarda kat uygulanarak bu kesim gerçekleştirilebiliyor.

Kaküller

Güçlü kadınların yüz hatlarını yumuşatan kaküller en fazla kaş altına kesilirse hoş görünüyor. Uzun üçgen kakül gözleri vurgular. Koyu renkli saçlarda kakül çok belirgin olmayabiliyırsmilev gölge ya da bakır balyajlar uygulanan saçlarda daha dikkat çekiyor. Hemen altını çizelimsmilev kaküller bu yıl çok da trend değil.. Yine de kestirmek istiyorsanız ilk 2 hafta sonrasında düzelttirmek için kuaföre gitmelisiniz.
nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
2 Ağustos 2009       Mesaj #8
nünü - avatarı
Ziyaretçi
Değişikliğe Saçlardan Başlayın
Biz kadınlar şüphesiz değişikliklere bayılırız. Kadınların hayatlarında bir değişiklik yapacakları zaman önce saçlarından başladıkları söylenir. Siz de bu söze katılıyor ve hayatınızdaki monotonluktan sıkılıyor, değişiklik arıyorsanız, değişikliğe saçlarınızdan başlamaya ne dersiniz? Kendinize yepyeni ve taze bir sonbahar görünümü bulmak için çok uzağa gitmenize gerek yok. Sizin için hazırladığımız yazımıza bakıp kendinize yakışacak en uygun modeli çok rahat belirleyebilirsiniz. Saçımı yıkarım, çıkarım tarzında bir hayatınız varsa, sizlere bob kesim modelini şiddetle öneriyoruz. Özellikle Victoria Beckham'ın moda dünyasına kattığı bu saç kesimi uzun süre tüm modacıların gözdesi oldu. Yalnız kıvırcık tipte bir saç yapınız varsa bu kesim sizler için pek uygun olmayabilir ve kabarık bir görünüm ile karşılaşabilirsiniz. Çenenin altına doğru incelen saç kesiminiz, yüzünüzü olduğundan zarif ve seksi görünüm ile buluşturabilir.


Uzun saçlarım sürekli pırasa gibi bir görünüme bürünüyor ve bu şekilde paspal paspal gezmekten bıktım diyorsanız katlı bir saç kesimi sizi kendinize getirecek en güzel modellerden biri. Katlı modeller ile stilinizi yenilerken, kestirmeye kıyamadığınız uzun saçlarınıza da netlik vermekle kalmıyor, yüzünüzü de olduğundan daha uzun gösterebiliyorsunuz.


Kahkülün 80'lerin modası olduğunu da kim söylemiş? Şu sıralar bir çok ünlünün "cool" görüntüsünün yapı taşı olan kahküller hippili kızlardan bu yana hiç bu kadar tutulmamıştı. Sonbahar-Kış sezonunun defilelerinde vazgeçilmez saç modeli haline gelen kahküllerin geniş alınlı bayanların hayatını kurtardığı da bir gerçek. Tek sahip olmanız gereken biraz cesaret.
heni huni - avatarı
heni huni
Ziyaretçi
2 Mayıs 2011       Mesaj #9
heni huni - avatarı
Ziyaretçi
1- Yuvarlak Yüz ve uygun saç modelleri:
Dengeli yumuşak bir yüz yapısıdır. Yüzünüzün yuvarlaklığından şikayetçi iseniz ve bunu biraz olsun inceltmek istiyorsanız saçınızın volümünü yüksek tutacak saç modelleri tercih etmelisiniz. Böylelikle saçınız ön planda olup, yüzün yuvarlaklığı biraz olsun azalacaktır. Yüzünüzün hatlarına göre öne doğru kesilmiş tutamlar da yüzünüzü biraz olsun inceltecektir.

2- Kare Yüz tiplerine uyan saç modelleri :

Kare yüz yapısı da yuvarlak yüz gibi dengelidir. Sertlik ön plandadır. Kare bir yüze saç kesimi yaparken eğer yüz şeklinizi değiştirmek istemiyorsanız size en uygun olanı yine kare bir kesimdir. Fakat yüzünüzdeki ifadeyi yumuşatmak, dengelemek istiyorsanız saçınıza yuvarlak modeller kestirmelisiniz. Bunu yaparken saçınıza yuvarlak bir kesimli kahkül ve şakaklarınıza inen saç tutamları yaptırabilirsiniz.

3- Diktörtgen Yüz tiplerine uygun saç kesimi modelleri :
Suratta değişiklik yapan ama fazla değiştirmiyen bir yüz şeklidir. Eğer yüzünüzü biraz kısalmak amacı ile kesim düşünüyorsanız çene kemiğini geçmeyecek şekilde saç kesimi yaptırabilsiniz. Şakak kemiğini örtecek şekilde yapılan kesimler ile dengeli ve uyumlu saç modellerine sahip olabilirsiniz.

4-Enine Diktörtgen Yüz tipi ve uygun saç modelleri :
Bu yüz şeklinde yüzünüzü biraz uzatmak ver şakak kemiklerinizin ön plana çıkmasını istemiyorsanız uzun saç modelleri veya saçınızda yukarılara verilecek volümlerle saçınızın biçimini dikdörtgen şeklinde kesimler ile yüzünüzü inceltebilir ve yüz yapınızda biraz olsun değişiklikler yapabilirsiniz.

5-Ters Üçgen Yüz tipleri ve saç kesim modelleri :
Surat yapısını tamamen değiştirebilen yüz şeklidir. Bu tip yüz şekillerinde daha modern kesimler yapmak mümkündür. Makyaj için ise en elverişli yüz biçimidir. Kişileri çok enerji dolu gösteren bu yüz şekline eğer yüz biçimini değiştirmeden daha bir güçlülük katmak istiyorsanız, saçınızın yanlarını ve enselerini kısa kestirerek , saç tepesine volüm vererek kesilen saç modellerini tercih etmelisiniz. Ama kendinize biraz dengeli,uyumlu ve yumuşak bir yüz ifadesi vermek istiyorsanız tam tersi enselerde daha çok volümü olan ve saçın tepesine doğru volümü azaltılmış saç modellerini tercih etmelisiniz.

6-Üçgen Yüz tipi ve uygun saç modeli:
Saç şeklinde daha negatif olan bir yüz biçimidir. Kişileri enerjisi zayıflamış ve yorgun gösterir. Bu tip yüz şekillerinde negatif olan yüz biçimini saçınıza verilecek pozitif enerji ile dengelemelisiniz. Bunu enselerde saçı azaltarak şakak kemiğindeki bölgeden saç tepesine doğru volümü arttırarak yaptırabilirsiniz. Küçük kare kesimler yaptırabilirsiniz.

7-Baklava Yüz tipleri ve uyan saç modelleri :
Bu yüz biçiminde saçınıza uzun, kısa, düz, dalgalı, kahküllü modelleri uygulayabilirsiniz. Sadece bunları uygularken kuaförünüz ile diyalog kurarak boyunuza, kilonuza ya da yüzünüzde nerenin ön planda, nereniz arka planda kalmasına karar vererek saç modelini bulmalısınız.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
neslihanyare - avatarı
neslihanyare
Ziyaretçi
28 Eylül 2011       Mesaj #10
neslihanyare - avatarı
Ziyaretçi
Yüzü kare şeklinde olan kadınlar genellikle yüz şekillerine uygun saç modeli bulmanın zor olduğunu düşünürler. Ama bu doğru değildir. Kare yüz şekillerine uygun model bulmak kolaydır ve saç modelleri bu yüz şeklinde çok güzel ve belirgin durur.


Yüzü kare şeklinde olan kadınların yüz hatları köşeli ve belirgindir. Ünlüler arasında Cameron Diaz, Jodie Foster, Demi Moore ve Brad Pitt yüzü kare şeklinde olan kişilere örnek olarak gösterilebilir.Tabi ki ölçerseniz hepsinin yüzü tam olarak kare değildir ve muhtemelen sizinki de değildir. Ama hemen hemen yüzünüz kare gibiyse siz de kare yüz şekline sahipsiniz demektir.


Yüz şekli resmin çekilişine duruşunuza gülüşünüze ve saç modelinize göre değişiklik gösterebilir ve daha çok ortaya çıkar. Bu yüzden bu özelliklere dikkat etmeniz gereklidir. Özellikle saç şekli yüz şeklini ön plana çıkarma konusunda çok önemlidir.



Yüzünüzü ön plana çıkarmak istiyorsanız aşağıdakilere dikkat etmelisiniz:

Hafif dalgalar
Uzun saçlarda katlar
Yüze düşen katlar
Asimetrik saç stilleri
Yanlarda daha kısa katlar



Nelerden kaçınmalısınız?

Kat olmayan uzun düz saçlar
Yanların uzun olması
Çene uzunluğunda saçlar
Ortadan ayrılmış saçlar
Son düzenleyen Safi; 19 Nisan 2016 22:47

Benzer Konular

6 Ekim 2014 / GÜLGECELER Moda
21 Kasım 2012 / _Yağmur_ Moda
20 Mart 2015 / neslihanyare Genel Mesajlar
2 Kasım 2011 / neslihanyare Arşive Kaldırılan Konular