Arama

Parfüm ve Parfüm Kullanımının İncelikleri - Sayfa 2

Güncelleme: 9 Ekim 2010 Gösterim: 50.182 Cevap: 17
fadedliver - avatarı
fadedliver
Ziyaretçi
8 Mayıs 2008       Mesaj #11
fadedliver - avatarı
Ziyaretçi
hangi yaşta,hangi parfüm güzeldir!

Sponsorlu Bağlantılar

Her yaşın kendine has kodu, anlayışı ve çekiciliği bulunuyor. Ve kendine özgü
parfümü... Hangi tarz kokuların yaşınıza uygun olduğunu öğrenmek için yazımıza bir göz atmanız yeterli.


20’li yaşlar: Her şey sizin için yeni. Bu yüzden daha deneysel olabilirsiniz. Bu yaşların "uçarı" ruhuna en uygun kokular keskin ve güçlü ifadelidir. Kendinizi ortaya koymak ve hissetmek için önemlidir. Meyveli ve egzotik içerikli nar kokusu aynı zamanda seksapeli ortaya çıkarıyor. Beyaz yapraklı portakal çiçeği ve inci çiçeği dışında vanilya ve amber notalarıyla erotik sinyaller veriyor.

30’lu yaşlar: Konferanslar, iş toplantıları, mesleki sorumluluklar... 30’lar, genellikle işyerinde geçirilen uzun saatleri de içine alıyor. Bu yüzden kullanılan kokular bu yaşlarda kendini fazla ön plana atmadan elde edilmiş hakimiyeti simgeler. Listenin başında genellikle yeşil ve baharat içerikli tasarım kokular yer alır. Güçlü turunçgil notaları da kendine güven ve cazibeyi ortaya koyan kokulara hayat verir.

40’lar: Bu yaşlardaki kadınlar artık parfümlerinden güzel kokması dışında başka şeyler de bekler. Kullandığı koku onu görünmeyen bir koza gibi sarmalı ve kişisel bir imzasına dönüşmelidir. İdeal olanlar ise bir tutam buhur içeren rahatlatıcı kokulardır. Pudralı yumuşak dokunuşlar stresi azaltıcı özellikleriyle öne çıkar. Lavanta, biberiye ve zencefil gibi aromatik karışımların da rahatlatıcı etkileri bilinmektedir.

50’ler: Değerlerin en fazla öne çıktığı yaşlardır. Artık zamansız gerçek lüks duygusunun dönemidir. Klasik elegan parfümler 50’li yaşların vazgeçilmezidirler. Koku kompozisyonları, çiçeksi ve rafine kalp notalarıyla belirlenir. Gül, yasemin, sandalağacı parfümün uzun vadede sıkıcı olmasını önleyen çiçeklerdir.
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
8 Mayıs 2008       Mesaj #12
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Parfümler Hakkında Herşey

Sponsorlu Bağlantılar
Hepimizin koklayarak uyandığımız, anılarımızıüzerine kurduğumuz, aşkımızı ayırd ettiğimiz, ne ve nasılolmak isteğimizi bilen bir kokusu var. Kokusu sayesinde yarattığıiletişimle tarihin ilk çağlarından bu yana vazgeçilmezlerimizdenolan parfüm, evrensel bir dil, çiçek ya da yaprak notalarıylabeslenen bir seçim... Latince 'per fumum (dumanın içinden)'kelimesinden gelen parfüm, antik çağlardan beri insanlığı büyüledi.Mısır kaynaklarında banyoda ve dini törenlerde kokulumerhemlerin, sıvı yağların kullanıldığı yazılı. Birkoku düşkünü olan Kleopatra ve maiyeti de tören alanınagirmeden çok önce, saçtıkları kokular insanların burunlarınaulaşırmış. Yunanlı ve Romalılar, ziyafetler esnasındakendilerini çiçeklerle kokulandırmış sularla serinletirmiş.


Size uygun esansı nasıl seçersiniz?

Eskiden sarışınlar için ferah, yeşil ya da meyvelibir koku önerilirdi. Ya da koyu renk saçlılar için oryantalbir koku. Ancak bu tür öneriler tarihe karıştı. Artık,kendi kişiliğinize uygun parfümleri seçmeniz gerekiyor. Bununiçin öz bilincinizi güçlendirin, erotik istek, dikkat çekme,farklılaşma, anı yaratmanın hangisini istiyorsunuz kararverin. Hangi ana maddeden yapılan parfümün, koklayanda hangietkiyi bıraktığını aşağıda bulacaksınız...

Çiçekler: Ferah, gösterişsiz, gıdıklayıcı, zarif,tatlı, feminin.
Chypre: Klasik, gizemli, mütevazi, dolu, kalıcı, şık.
Ağaçlar: Uyarıcı, sportif, sert, dinamik, çekici.
Amber: Egzotik, örtcü, sıcak, derin, fethedici.
Deri: Baharatlı, sıcak, kuru, karakteri güçlü, yoğun.
Yasemin: Esprili, zeki kadın için.
Madonya: Şaşırtıcı kadın için.
Misk: Güçlü kadın.
Gül: Çiçeği burnunda genç kız için.
Limon: Melonkolik kişiler için.
Mavimsi mor: Genç dullar için.


Parfüm neden oluşuyor?

Kökünden çiçeklerine kadar tüm bölümleriylebitkiler, koku malzemelerinin ana kaynağı. Ancak, dünyapiyasasındaki yüksek fiyatlar yüzünden (bir kilo gülyağıbugün 10 bin dolardan fazla) günümüzde parfümler salt doğalmaddelerden oluşmuyor. Zamane pargümlerini doğa ve kimyanınmelezi olarak tanımlayan uzmanlar parfümü oluşturan bitki veözleri şöyle özetliyor:
Yaprak ve saplar: Kekik, okaliptüs, ıtır çiçeği,tefarik, lavanta, biberiye, nane, defne.
Çiçekler: Gül, yasemin, karanfil, nergis, teber.
Meyve, tohumlar: Biber, kuru karanfil, vanilya, anason,hindistan cevizi.
Ağaçlar: Sandal, çam, sedir.
Kabuklar: Armut, tarçın.
Yosun: Meşe.
Bitki ve otlar: Tarhan, adaçayı, kekik.
İğne yapraklar ve dallar: Ladin, çam, selvi.
Kökler: Vetiver, zencefil, süsen.
Meyve kabukları: Bergamut. limon, portakal, limet.


Koku alırken önce bir kumaşa sıkın
Parfüm dükkanlarında en yeni kokuyu çıkarttırmayın.Henüz parfümlerle hiç ilgilenmemişseniz, bildiğinizkokulardan hareket edin.
Parfümü bir kumaş parçası üzerinde deneyin.Kolunuzda ise üç kokudan fazlasını denemeyin.
'Parfüm sürmeyen kadının geleceği yoktur' sözlerinekulak asmayın.
Alırken erkekleri düşünmeyin. Moda olanı değil, beğendiğinizve size uygun kokuyu seçin.
Parfüm kullanırken belli stratejik noktalar var: Kulakarkası, boyun çukuru, bilekler. Ancak bu noktalarla yetinmekzorunda değilsiniz. Nemli ve sıcak noktaları hedef alın; göğüsarası, kol altları, şakaklar, bilekler, diz arkası, dirsek içigibi.


Ünlüler ve parfümleri

Greta Garbo: Rochas'ın Femme
Liz Taylor: Patou'nun Joy
Brigitte Bardot: Balmain'den Vent Vert
Jeanne Moreau: Diorama No.5
Ava Gardner: Chanel No.5
Marlene Dietrich: L'heure bleue
Mae West: Petou'nun Joy'u
Cameron Diaz: Guerlamain'in Samsara'sı
Katherine Witt: Gucci'nin Envy
Sezen Aksu: Dolce Gabbana
Nükhet Duru: Eccoda ve Gucci Rush
Ajda Pekkan: Nova İsedas
Sibel Can: Armoni

Shiseido
Vocalise Beyaz orkide, siyah frenk üzümü, kırmızıgül, taze vanilya, yuzu, karabiber, müge, şeftali kokularınıbirarada sunan Vocalise oldukça mistik bir parfüm.
Energizing Fragrance İlk kez bir parfümdekullanılan yıldız anason elementinin yanı sıra sag çiçekbuketi, yeşil taç yaprağı, karanfil, karabiber karışımlarındanoluşan doğal bir koku.
Zen Ruhsal, Ağaçsı çiçek kokusu, kantaron,sümbül, bergamot, sarı şebboy, menekşe, iris, leylak,yasemin, uzay gülü, kyara ağacı, armut ağacı, amber kokularınıbirarada sunar
Relaxing Fragrance Saf çiçeksi yeşil koku,artemizya, genç bambu, salatalık, çay gülü, şakayık,gardenya kokularının birleşimiyle oldukça rahatlatıcı biretkiye sahiptir

Aimez - Moi
Sev beni anlamına gelen parfüm bergamut, anason,frenk kimyonu, kakule, menekşe yaprağını üzerinizdehissetmenizi sağlıyor. İnsana cesaret veriyor

Versace's Essence
Exciting Dominik greyfurtu, yeşil yapraklar, şeftali,vadi zambağı, frezya, yasemin, musk ve sedirağacı kokularınınbirleşimi olan bir parfüm
Etheral, mor salkım, yasemin, şeftali çiçeği,menekşe, vadi zambağı, İris, egzotik ağaçlar ve miskkokularını içeriyor.
Emotional, bergamut, vadi zamabağı, mango, karpuz, gültaç yaprakları, ylang ylang, sedir ağacı, vanilya ve miskkokularından oluşuyor.

Givenchy Organza
Bitkiözü, hanımeli, gardenya, sümbülteber, mace,nutbeg, kehribar, sedir, guaiacum ve sandal ağacı birleşimindenoluşan Organza doğal bir kokuyu içeriyor.

Yves Saint Laurent
Opium Vanilya, amber, siyam aselbenti, reçine,tefarikotu, mandalina, bergamot, gül ve yasemin kokularındanoluşuyor
Baby Doll Greyfurt, frenk üzümü, yaban gülü,zencefil, kakule, tarçın, nar, sedi ağacı, şeftali kokularınıiçeriyor

Escada Collection 2000
Klasik oryantal koku ailesinden olan Sicilyalımandalina, yumru çiçeği, erik yasemin, sandal ağacı,ambroxan, tonka baklası, misk ve vanilya kokuları içeriyor.

Hugo Boss
Mango, mandalina, prezya, orris, beyaz sedir ve sandalağacı kokularından oluşuyor.

Dolce & Gabbana
Mandalina, su nilüferi, beyaz siklamen, yeşil armut,mimoza, nilüfer, misk, vanilya tohumu, sandal ağacı ve kaşmirağacı kokularından oluyan

Bluemarine II (Yeni)
Bluemarine sarmaşık yaprakları, nilüfer çiçeği,gül ağacı, ylang ylang, orkide çiçeği kokularını içeriyor.

Donna Nautilus
Bergamut, mandalina, erik, şeftali meyvaları,yasemin, gül menekşe, vadi zambağı, ylang ylang çiçekleriyletaze ve ferahlatıcı. Hint orkidesi, sedir ağacı, güneş çiçeği,amber ve miskin kokuları da bulunuyor.

Amarige
Portakal çiçeği, gül ağacı, menekşe yaprağı,gardenya, mimoza, ylang ylang, dağ selvisi, musk, ak amber,vanilya kokularını içeriyor


Christian Lacroix'in yeni kokusu "Bazar" hemkadın hem de erkekler için ayrı ayrı tasarlanmış. Bazar'ınkadın parfümü kayısı özleriyle birleşmiş bir çiçekbuketi. Erkek parfümü ise greyfurt ve lavantanın verdiğitazelik ve ferahlığın kalıcı ağaçsı özlerle birleşmesiyledaha da çarpıcı hale getirilmiş.

Van Cleef & Arpels 'in kokusu "Tsareau du Tsar" mandalina ve greyfurtun turunçgil katkısındabulunduğu, tatlı kavun ve ananastan oluşan meyvalı bir koku.Üst notalarda kekik, lavanta ve hemameninin aromalı tonları vesandal ağacı hissediliyor.

Ulric de Varens'in yeni kokusu Mystery Secret,portakal ve ananas çiçeklerinin tazeliğinin yasemin, zambak, gülve sandal ağacının etkileyici kokusuyla harmanlayarak;vanilya, çikolata, bal ve karamelin çekici kokularınıbirarada sunuyor.

Bvlgari "Absolute Bvl" sadece kışsezonu için tasarlanmış özel, konsantre bir koku. Bu parfümzencefil, mor salkım ve misk, sandal ağacı, vanilya ve akasyanınsıcak harmonisine sahip.

Ralph Lauren'in parfümü "Glamourous" dünyanınen özel çiçeklerinin karakterini taşıyor. Parfümde Şebnemçiçeği, Kona Plumeria, Casablanca Lilyumu, Egzotik sandal ağacı,kaşmir ve Misk çiçeği içeriyor.

Christian Dior "Addict" çiçeksi,oryantal, şaşırtıcı ve zevk veren bir parfüm. Gece KraliçesiÇiçeği ve vanilyanın ağırlıklı olduğu parfüm; mandalinaağacı, mimoza çiçeği, gül, yasemin, sandal ağacı veburbon vanilyasının muhteşem karışımıyla size uzun sürekalıcılık sunuyor.

Oscar de la Renta çiçek ve hafif baharat karışımlıparfümü "Intrusion" ile dişilik, sıcaklık veışıltıyı ön plana çıkarıyor. Parfümün üst notasındaSicilya Bergamutu'nun hakimiyeti var. Orta notalar ise yasemin,gardenya ve zambak içeriyor.

Moschino "L'eau Cheap and Chic" meyve veçiçek kokularının ağırlıkta olduğu bir parfüm. Misk özü,yaban üzümü, şeytan tohumu ve portakal parfüme karakteristiközelliğini veriyor.

Carolina Herrera'nın yeni parfümü "Chic"inüst notalarında Bulgar gülü, kırmızı fresya orta notalarındaise tazelik veren mandalina çiçeği, portakal çiçeği ve kırmızıbiber bulunuyor.


fadedliver - avatarı
fadedliver
Ziyaretçi
18 Mayıs 2008       Mesaj #13
fadedliver - avatarı
Ziyaretçi
Parfum kullanırken dikkat etmeniz gereken ilk şey, kullanacağınız miktar.
Guzel kokayım derken girdiğiniz ortamı buram buram parfume boğmayın. Bu her
zaman itici bir imaj yaratır. Parfumunuzu yeterli miktarda, yalnızca cok
yakınınızda bulunanların duyacağı kadar kullanmanız yeterli.

DAHA KALICI OLMASI İCİN...

Parfumu vucudunuzun sıcak, kuytu bolgelerine surmeniz hem kokunun
kalıcılığını arttırır hem de kokunun hafif hafif, hoş bir şekilde
yayılmasını sağlar. En ideal noktalar, kulakların arkası, boyun, bilekler ve
goğuslerin arasıdır. Bu noktalardan gecen damarlar, her kalp atışınızda
kokunun yavaşca yayılmasına yardımcı olur.
Parfumu, 15 cm. uzaklıktan puskurtmeli ve elle yaymadan, kendi
kendine kurumasına izin vermelisiniz.

PARFUM ALIŞVERİŞİNDE ACELE ETMEYİN
Ceşitli markaların piyasaya surduğu, birbirinden cekici kokular
arasından secim yapmaya calışmak, parfum kullanmanın en zor yanı. Cicek
kokuları, meyve kokuları ve onlarca farklı bileşimdeki parfumden birini
tercih etmek, sabırlı olmayı ve karar verirken acele etmemeyi gerektiriyor.
Parfumun tene suruldukten sonra, vucut ısısıyla beraber gercek kokusuna
ulaşması ve tende nasıl duracağının daha iyi anlaşılması icin, bileğinize
bir miktar sıktıktan sonra en az 3-4 dakika kendi kendine kurumasını ve tene
iyice yerleşmesini bekleyin. Aynı anda birkac parfum denemek yerine, acele
etmeden, kokuyu iyice hissetmeye calışarak karar verin.

SERİN VE KAPALI BİR YERDE SAKLAYIN
Bir suru para verdiğiniz parfumlerinizi bozulmadan kullanmak icin
saklama şartlarına dikkat etmelisiniz. Yuksek sıcaklık, nem ve doğrudan
guneş ışığı parfumun bileşenlerinin kimyasal ozelliklerinin dolayısıyla da
parfumun kokusunun değişmesine neden olabilir. Bu yuzden parfumlerinizi
serin ve kapalı bir yerde orneğin cekmecede saklayın.

Burclara gore parfum

Parfumunuzu de burcunuza gore secmeniz gerektiğini biliyor muydunuz?


Su Grubu: Yengec, Balık, Akrep

Sofistike ve zarif su kadınının muthiş bir estetik gozu vardır. Calışma
masasındaki kalemlikten evindeki saksıya, sacına taktığı taraktan kullandığı
parfume kadar, yaşamındaki tum ayrıntılar onun ince zevkini yansıtır. Giyim
onun icin gercek bir tutkudur ve modayı takip etmek bir yana, cizgisini
kendi yaratır. Daima bakımlı olan Su kadını, şehrin en iyi guzellik
merkezlerinin surekli muşterisidir. Daima bakımlı gorunmeyi tercih eden Su
kadını, kendini en kotu hissettiği zamanlarda bile rujunu tazelemeyi ihmal
etmez. O, elegan mekanlarda, elegan dostlarıyla uzun saatler suren
sohbetlere katılmaktan hoşlanır. Tam bir kalite aşığı olan Su kadını,
kalabalık bir ortamda zarafeti ve kokusuyla dikket ceker. Kendisindeki
zarafeti tamamlayan fresh ve sabunumsu kokular, onun dunyasındaki şıklığın
tamamlayıcısıdır.

Burberry: Touch
Calvin Klein: Truth
Lacoste for Women
Rochas: Lumiere
Estee Lauder: Intution
Versace's
Armani: Mania
Kenzo: Flower
Ice Berg Fluid

KlasIkler:
Estee Lauder Beatiful
Christian Dior Poison

Hava Grubu (Kova, İkizler, Terazi)

Modern, cağdaş, meraklı ve inatcı... Sıkı bir aıraştırmacı olan Hava kadını,
sınırsız bir keşif duygusuyla doludur. Kendinden emin, enerjik ve girgin
yapısıyla aradığı cevapları bulmadan peşini bırakmaz. Kariyeri, Hava
kadınının yaşam tarzı ve vitrinidir. İşte bu yuzden, tene değer değmez
patlama hissi yaratan, enerjisine ve hayal gucune ayak uydurabilecek
kokuları tercih eder. O, kullandığı kokunun yaşam tarzını ve guclu
kişiliğini yansitmasını ister. Az ve oz olanı seven Hava kadını, gecmişi cok
duşunur ancak ona bağlı değildir. Acık ve dobra yapısıyla, en abartılı
detayları dahi muthiş bir yalınlıkla sunabilir. Secici Hava kadını, notaları
yalın ve perde perde yayılan kokuları secmelidir.

Bulgari: Blu
Lanvin: Oxygene
Givenchy: Obligue Rewind
Anna Sui: Sui Dreams
Jaipur Saphir
Ghost

KlasIkler:
Christian Dior Dune
Cacharel: Lulu
Lancome: Poeme

Ateş Grubu (Koc, Aslan, Yay)

Tutkulu ve seksi Ateş kadını, dikkat cekmeyi, maksimalist detayları ve
komplimanları sever. Girdiği her ortamda bir anda tum bakışları yakıcı
etkisi altına almayı başarır. Cinsel cekiciliği ve cazibesi Ateş kadınına
tanınan en buyuk ayrıcalıktır. Flort etmeyi seven ateş kadını icin, yer ve
zaman onemli değildir. Ofiste, tatilde, yemekte hatta ucan balonun icinde...
Genzi yakan baharat kokuları onun dişiliğim yansıtır. O, cana yakın, feminen
ve bonkordur. Parfumu de onun gibi kendine yavaş yavaş ceken, sonunda bir
tutkuya donuşen notalara sahip olmalıdır. Ateş kadını, surekli arzulanır ve
kendisi de bunun farkındadır. Tenine yayılan parfum de tıpkı onun gibi
gosterişli ve frapandır.

Lancome: Miracle
Samba Red
Cartier
Issey Miyake: Feu d'lssey Light
Escada: Sentiment
Le Baiser

KlasIkler:
Lancome: Tresor
Guerlain Samsara
Chanel No: 5
Ralph Lauren Safari


Toprak Grubu( Boğa,Başak,Oğlak)


Toprak burcları bicim verir, altyapı kurar ve meydana getirir. Zodyak'ın
ureticileridir ve olayları gercekleştirirler. Kendilerinin ya da
yakınlarının ruyalarını gercekleştirirler. Cizim yapmaktan butce cıkarmaya,
iş programından, iş akışına ve zamanında bitirmeye kadar bir işin tum
evrelerini iyi kavrar ve yaparlar. Kendilerini yaptıkları işe adayan,
sorumluluk sahibi kişilerdir. Başarılarının buyuk bir bolumunu pratik
olmalarına ve ellerindeki kaynakları iyi kullanmalarına borcludurlar.
Gercekcidirler ve kavrama yetenekleri gelişmiştir. Son derece dakiktirler ve
zamanlamaları iyidir. Sadık, sabırlı ve dengelidirler. Tedbirli, tutucu bir
kişiliğe sahip oldukları icin ani kararlar vermez, adımlarını duşunerek
atarlar. Bu sayede para, zaman ve enerjilerini boşa harcamazlar. Uzun vadeli
planlar yaparlar. Son derece hırslı, kararlı oluşları ve kuvvetli iradeleri
ile istedikleri konularda cok başarılı olurlar.

Boğa burcu toprak grubu ozelliklerini sahip olduğu şeyler ile ve guvenlik
arayışı ile gosterir. Boğa burcunun duyarlı ve maddeye duşkun yapısı onları
cok iyi muze yoneticileri yapar. Sanat eserlerini, değerli şeyleri toplamaya
ve korumaya meraklıdır.

Başak'taki toprak grubu ozellikleri ise sağlık konularına duşkunluk şeklinde
kendine gosterir. Bir cok doktor, biyolog Başak burcundandır. Başak burcu 6.
evin yoneticisidir ve sağlık, gunluk işler, servis konularını yonetir. Başka
bir deyişle Başak'lar toprak grubu ozelliklerini araştırma, duzenlilik,
dakiklik ve calışkanlıkları ile ortaya koyarlar. Yaptıkları işin en ince
detayına kadar inip, kusursuz hale getirirler. Başak'lardan buyuk yazarlar,
yoneticiler, kutuphaneciler, muhasebeciler cıkar. Duzen ve dikkat isteyen
işlerde kusursuzlardır.

Oğlak burcu, toprak grubu ozelliklerini devlette ve buyuk işletmelerdeki
hiyerarşideki konumu ile gosterir. Buyuk firmalar ve devlet, duzen olmadığı
takdirde buyuk karmaşa olacağının bilincindedirler. Oğlak burcu emir-komuta
zincirini iyi anlar ve hiyerarşiye saygı gosterir. Bu yuzden de buyuk
kuruluşlarda eninde sonunda yetki sahibi ve itibarlı kişiler olurlar. Oğlak
burcları genellikle buyuk şirketlerde bolum başkanı ya da şirket
yoneticileri olur.


A. Mc. Queen : Kigdom
Givenchy : Eau D'amour Pour Maman
C. Herrera : 212 H20 - 212 MEN H20
Hermes : EAU DES MERVEILLES
E. Arden : PROVOCATIVE WOMAN

KlasIkler
Gucci : RUSH SUMMER
Loewe: Esencia Pour Femme
Lacoste: TOUCH OF PINK
Tommy: Tommy
fadedliver - avatarı
fadedliver
Ziyaretçi
2 Temmuz 2008       Mesaj #14
fadedliver - avatarı
Ziyaretçi
Parfum kullanırken dikkat etmeniz gereken ilk şey, kullanacağınız miktar.
Guzel kokayım derken girdiğiniz ortamı buram buram parfume boğmayın. Bu her
zaman itici bir imaj yaratır. Parfumunuzu yeterli miktarda, yalnızca cok
yakınınızda bulunanların duyacağı kadar kullanmanız yeterli.

DAHA KALICI OLMASI İCİN...
Parfumu vucudunuzun sıcak, kuytu bolgelerine surmeniz hem kokunun
kalıcılığını arttırır hem de kokunun hafif hafif, hoş bir şekilde
yayılmasını sağlar. En ideal noktalar, kulakların arkası, boyun, bilekler ve
goğuslerin arasıdır. Bu noktalardan gecen damarlar, her kalp atışınızda
kokunun yavaşca yayılmasına yardımcı olur.
Parfumu, 15 cm. uzaklıktan puskurtmeli ve elle yaymadan, kendi
kendine kurumasına izin vermelisiniz.

PARFUM ALIŞVERİŞİNDE ACELE ETMEYİN
Ceşitli markaların piyasaya surduğu, birbirinden cekici kokular
arasından secim yapmaya calışmak, parfum kullanmanın en zor yanı. Cicek
kokuları, meyve kokuları ve onlarca farklı bileşimdeki parfumden birini
tercih etmek, sabırlı olmayı ve karar verirken acele etmemeyi gerektiriyor.
Parfumun tene suruldukten sonra, vucut ısısıyla beraber gercek kokusuna
ulaşması ve tende nasıl duracağının daha iyi anlaşılması icin, bileğinize
bir miktar sıktıktan sonra en az 3-4 dakika kendi kendine kurumasını ve tene
iyice yerleşmesini bekleyin. Aynı anda birkac parfum denemek yerine, acele
etmeden, kokuyu iyice hissetmeye calışarak karar verin.

SERİN VE KAPALI BİR YERDE SAKLAYIN
Bir suru para verdiğiniz parfumlerinizi bozulmadan kullanmak icin
saklama şartlarına dikkat etmelisiniz. Yuksek sıcaklık, nem ve doğrudan
guneş ışığı parfumun bileşenlerinin kimyasal ozelliklerinin dolayısıyla da
parfumun kokusunun değişmesine neden olabilir. Bu yuzden parfumlerinizi
serin ve kapalı bir yerde orneğin cekmecede saklayın.

Burclara gore parfum

Parfumunuzu de burcunuza gore secmeniz gerektiğini biliyor muydunuz?


Su Grubu: Yengec, Balık, Akrep

Sofistike ve zarif su kadınının muthiş bir estetik gozu vardır. Calışma
masasındaki kalemlikten evindeki saksıya, sacına taktığı taraktan kullandığı
parfume kadar, yaşamındaki tum ayrıntılar onun ince zevkini yansıtır. Giyim
onun icin gercek bir tutkudur ve modayı takip etmek bir yana, cizgisini
kendi yaratır. Daima bakımlı olan Su kadını, şehrin en iyi guzellik
merkezlerinin surekli muşterisidir. Daima bakımlı gorunmeyi tercih eden Su
kadını, kendini en kotu hissettiği zamanlarda bile rujunu tazelemeyi ihmal
etmez. O, elegan mekanlarda, elegan dostlarıyla uzun saatler suren
sohbetlere katılmaktan hoşlanır. Tam bir kalite aşığı olan Su kadını,
kalabalık bir ortamda zarafeti ve kokusuyla dikket ceker. Kendisindeki
zarafeti tamamlayan fresh ve sabunumsu kokular, onun dunyasındaki şıklığın
tamamlayıcısıdır.

Burberry: Touch
Calvin Klein: Truth
Lacoste for Women
Rochas: Lumiere
Estee Lauder: Intution
Versace's
Armani: Mania
Kenzo: Flower
Ice Berg Fluid

KlasIkler:
Estee Lauder Beatiful
Christian Dior Poison

Hava Grubu (Kova, İkizler, Terazi)

Modern, cağdaş, meraklı ve inatcı... Sıkı bir aıraştırmacı olan Hava kadını,
sınırsız bir keşif duygusuyla doludur. Kendinden emin, enerjik ve girgin
yapısıyla aradığı cevapları bulmadan peşini bırakmaz. Kariyeri, Hava
kadınının yaşam tarzı ve vitrinidir. İşte bu yuzden, tene değer değmez
patlama hissi yaratan, enerjisine ve hayal gucune ayak uydurabilecek
kokuları tercih eder. O, kullandığı kokunun yaşam tarzını ve guclu
kişiliğini yansitmasını ister. Az ve oz olanı seven Hava kadını, gecmişi cok
duşunur ancak ona bağlı değildir. Acık ve dobra yapısıyla, en abartılı
detayları dahi muthiş bir yalınlıkla sunabilir. Secici Hava kadını, notaları
yalın ve perde perde yayılan kokuları secmelidir.

Bulgari: Blu
Lanvin: Oxygene
Givenchy: Obligue Rewind
Anna Sui: Sui Dreams
Jaipur Saphir
Ghost

KlasIkler:
Christian Dior Dune
Cacharel: Lulu
Lancome: Poeme

Ateş Grubu (Koc, Aslan, Yay)

Tutkulu ve seksi Ateş kadını, dikkat cekmeyi, maksimalist detayları ve
komplimanları sever. Girdiği her ortamda bir anda tum bakışları yakıcı
etkisi altına almayı başarır. Cinsel cekiciliği ve cazibesi Ateş kadınına
tanınan en buyuk ayrıcalıktır. Flort etmeyi seven ateş kadını icin, yer ve
zaman onemli değildir. Ofiste, tatilde, yemekte hatta ucan balonun icinde...
Genzi yakan baharat kokuları onun dişiliğim yansıtır. O, cana yakın, feminen
ve bonkordur. Parfumu de onun gibi kendine yavaş yavaş ceken, sonunda bir
tutkuya donuşen notalara sahip olmalıdır. Ateş kadını, surekli arzulanır ve
kendisi de bunun farkındadır. Tenine yayılan parfum de tıpkı onun gibi
gosterişli ve frapandır.

Lancome: Miracle
Samba Red
Cartier
Issey Miyake: Feu d'lssey Light
Escada: Sentiment
Le Baiser

KlasIkler:
Lancome: Tresor
Guerlain Samsara
Chanel No: 5
Ralph Lauren Safari


Toprak Grubu( Boğa,Başak,Oğlak)


Toprak burcları bicim verir, altyapı kurar ve meydana getirir. Zodyak'ın
ureticileridir ve olayları gercekleştirirler. Kendilerinin ya da
yakınlarının ruyalarını gercekleştirirler. Cizim yapmaktan butce cıkarmaya,
iş programından, iş akışına ve zamanında bitirmeye kadar bir işin tum
evrelerini iyi kavrar ve yaparlar. Kendilerini yaptıkları işe adayan,
sorumluluk sahibi kişilerdir. Başarılarının buyuk bir bolumunu pratik
olmalarına ve ellerindeki kaynakları iyi kullanmalarına borcludurlar.
Gercekcidirler ve kavrama yetenekleri gelişmiştir. Son derece dakiktirler ve
zamanlamaları iyidir. Sadık, sabırlı ve dengelidirler. Tedbirli, tutucu bir
kişiliğe sahip oldukları icin ani kararlar vermez, adımlarını duşunerek
atarlar. Bu sayede para, zaman ve enerjilerini boşa harcamazlar. Uzun vadeli
planlar yaparlar. Son derece hırslı, kararlı oluşları ve kuvvetli iradeleri
ile istedikleri konularda cok başarılı olurlar.

Boğa burcu toprak grubu ozelliklerini sahip olduğu şeyler ile ve guvenlik
arayışı ile gosterir. Boğa burcunun duyarlı ve maddeye duşkun yapısı onları
cok iyi muze yoneticileri yapar. Sanat eserlerini, değerli şeyleri toplamaya
ve korumaya meraklıdır.

Başak'taki toprak grubu ozellikleri ise sağlık konularına duşkunluk şeklinde
kendine gosterir. Bir cok doktor, biyolog Başak burcundandır. Başak burcu 6.
evin yoneticisidir ve sağlık, gunluk işler, servis konularını yonetir. Başka
bir deyişle Başak'lar toprak grubu ozelliklerini araştırma, duzenlilik,
dakiklik ve calışkanlıkları ile ortaya koyarlar. Yaptıkları işin en ince
detayına kadar inip, kusursuz hale getirirler. Başak'lardan buyuk yazarlar,
yoneticiler, kutuphaneciler, muhasebeciler cıkar. Duzen ve dikkat isteyen
işlerde kusursuzlardır.

Oğlak burcu, toprak grubu ozelliklerini devlette ve buyuk işletmelerdeki
hiyerarşideki konumu ile gosterir. Buyuk firmalar ve devlet, duzen olmadığı
takdirde buyuk karmaşa olacağının bilincindedirler. Oğlak burcu emir-komuta
zincirini iyi anlar ve hiyerarşiye saygı gosterir. Bu yuzden de buyuk
kuruluşlarda eninde sonunda yetki sahibi ve itibarlı kişiler olurlar. Oğlak
burcları genellikle buyuk şirketlerde bolum başkanı ya da şirket
yoneticileri olur.


A. Mc. Queen : Kigdom
Givenchy : Eau D'amour Pour Maman
C. Herrera : 212 H20 - 212 MEN H20
Hermes : EAU DES MERVEILLES
E. Arden : PROVOCATIVE WOMAN

KlasIkler
Gucci : RUSH SUMMER
Loewe: Esencia Pour Femme
Lacoste: TOUCH OF PINK
Tommy: Tommy
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
4 Ağustos 2008       Mesaj #15
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Hangi parfüm neyi anlatıyor?

Teninize hangi kokunun gideceğini ve mevsime göre hangi kokuyu kullanacağınızı biliyor musunuz? Peki parfümleri nasıl kullanmanız gerektiğini?




resim109936

Kadın
Çiçek: En büyük koku ailesidir. Taze ve neşeli aromalara sahiptirler. Temel içerikleri çiçek, çiçek yaprakları, yağ ve tohumlarıdır. Bunlara genellikle misk, ağaç, meyve, yeşil bitki notaları ile aldehitler eşlik eder.

Meyve: Taze ve hafif kokulardır. Temel notaları bergamot, limon, portakal, mandalina, greyfurt, portakal çiçeğidir. Bunlara genellikle çiçek ve şipre notaları eşlik eder.

Şipre: Kuvvetli esansların karışımından oluşurlar, kalıcı ve zengin içeriklidirler. Temel notaları ağaç, meşe yosunu, misk ve patçulidir. Bunlara genellikle çiçek ve meyve notaları eşlik eder.

Oryantal: Sıcak ve şehvet uyandırıcı esansların karışımıdır. Temel notaları misk, vanilya, amber, değerli ağaçlardır.

Bunlara genellikle egzotik çiçek ve baharat notaları eşlik eder.

Erkek
Aromatik: Dinamik ve hafif kokulardır. Temel notaları adaçayı, biberiye gibi kokulu bitki esanslarıdır. Deniz ve çiçek notaları ile zenginleştirilir.

Meyve: Taze ve hafiftirler. Temel notaları bergamot, portakal, limon, mandalinadır. Ağaç ve baharat notalarıyla zenginleştirilir.

Ağaç: Sıcak ve keskin kokulardır. Temel notaları sandal ağacı, patçuli, sedir ağacı ve vetiverdir. Baharat, deniz ve aromatik notalarla zenginleştirilir.

Oryantal: Ağır ve egzotiktir. Temel notaları baharatlar, ağaç ve vanilyadır.

Hangi parfüm nerede, nasıl kullanılır?
Parfümü hangi bölgelere sıkacağınızdan, nerede hangisini tercih etmeniz gerektiğine kadar tüm bildiklerinizi altüst eden bir rehber hazırladık. Seçmenin ve saklamanın püf noktalarıyla birlikte...

Ofiste
Kadınlar parfüm kullanmanın en önemli etkisinin karşı cins üzerinde olduğunu düşünür ve parfümleri cinsel bir silah olarak kabul ederler. Oysa geçtiğimiz aylarda, A.B.D. Duke Üniversitesi Tıp Merkezi'nde yapılan bir araştırma parfüm kullanmanın karşı cinsi çekmek dışında yararları da olduğunu ortaya çıkarmış. Bunlardan en başta geleni, parfüm sürmenin özgüveni arttıran bir etkisi olduğu. Özgüveni arttıran ve moralin yükselmesini sağlayan doğru seçilmiş bir parfüm İş yerindeki performansı da olumlu bir şekilde etkiliyor. Tıpkı aromaterapi seanslarında olduğu gibi, günlük hayatta da güzel bir şeyler koklamak insanın kendisini çok daha iyi hissetmesini sağlıyor. Yalnız burada kullandığınız parfümün çok kuvvetli olmamasına dikkat etmek gerek. İş yerinde kullanmak için en uygun olan hafif çiçek, meyve ve sabunsu kokular.

Sporda
Spor sırasında taze, canlandırıcı kokular kullananlar kendilerini daha zinde hissettiklerini belirtiyorlar. Yapılan bir araştırmada 10 kişiden dokuzu yeşil limon kokusunun temizliği ve ferahlığı simgelediğini belirtmiş. Bunun diğer bir nedeni de, vanilya ve lavanta gibi kokulara kıyasla, ten üzerinden daha hızlı bir şekilde uçan limon kokusunun bu sırada tende bir serinlik hissi yaratması. Limon kokusunun daha hızlı buharlaşmasının nedeniyse moleküler yoğunluk açısından diğer kokulardan daha hafif olması. Özellikle yaz aylarında bu kokular oldukça işe yarıyor.

Gece
Gece için parfüm seçerken en ağır kokuları bile tercih etmek mümkün. Ancak burada dikkat edilmesi gereken bir nokta var; eğer ölçüyü biraz fazla kaçırırsak etrafımızdakiler parfümle banyo yaptığımızı düşünüp bundan çok rahatsız olabilir. Peki gece için hangi kokular daha uygun? Estee Lauder'ın "koku stilist'lerinden Karyn Khoury, gece için en uygun kokuların baharatlı ve odunumsu, oryantal kokulardan oluştuğunu belirtiyor. Zevkinize göre seçeceğiniz kadınsı bir koku, daha önce de belirttiğimiz gibi çok fazla kullanmamak kaydıyla, partnerinizin başını döndürebilir.

Parfüm seçerken bunlara dikkat edin
• Parfüm denemek için en uygun zaman akşamüzeri; çünkü bu saatlerde koku alma duyusu güçlü çalışıyor. Ayrıca kış mevsiminde de - tabii burnumuz tıkalı değilse- yaz mevsimine göre daha güçlü koku alıyoruz.

• Parfümü sıktıktan sonra en az bir saat teninizde olgunlaşması için beklemeniz gerek. Bu zaman sırasında parfümdeki alkol uçacak ve parfüm teninizdeki kimyasal maddelerle etkileşime girerek gerçek kokusunu verecektir.

• Dergilerde parfüm ilanlarının kenarlarında kart üzerine denemeniz için sürülen koku örnekleri o parfüm hakkında iyi bir fikir verebilir. Ancak yine de sizin teninizde tam olarak nasıl durduğunu öğrenmek için bir parfümeride parfümü sıkarak denemeniz şart.

• Parfüm denemeye gitmeden önce yediklerinize biraz dikkat etmeniz gerekiyor. Niye mi? Çünkü baharatlı, acı ve yağlı yiyecekler teninizin kimyasını biraz değiştiriyor, bu da parfümünü kokusuna yansıyarak sizi yanıltabilir.

Daha dayanıklı parfümler için
İyi şaraplar gibi parfümler de havayla temas ettikten sonra bozulabiliyor. Ama iyi baktıktan sonra parfümünüzün bir yıl ve onsekiz ay arası dayanmasını sağlayabilirsiniz. Nasıl mı?

• Dökme değil spreyli şişeleri tercih edin. Bunun en önemli nedeni, ellerinizle temas eden parfümün bakterilere açık hale gelmesi ve daha kısa zamanda bozulması. Ayrıca spreyli parfümleri kullanması çok daha ekonomik.

• Parfümünüzü kutusunda saklamanız onun ışığa maruz kalmasını önleyecektir. Işık parfümün hem kokusunu hem de rengini bozan bir etken. Bu nedenle parfümü kutusunda ya da kutusu yoksa karanlık bir yerde saklamak en iyisi.

• Sıcak ve nemli ortamlarıyla banyolar parfümleri saklamak için pek de uygun mekanlar değiller. Buradaki sıcaklık ve nem parfümlerin kısa zamanda bozulmalarına neden olabilir. Yatak odaları parfüm saklamak için çok daha uygun.

Ne zaman çok fazla?
Parfüm kullanmayı sevenlerin yaptığı en büyük hata bunu biraz abartmak. Peki, ne zaman az, ne zaman çok? İşte bunu anlamanızı sağlayacak birkaç ipucu.

• Parfüm kullanırken en ideal sayı, parfümü değişik bölgelere iki ya da üç kez püskürtmek.

• Parfümün tipi de miktarını belirlemede önemli bir etken; Eau de Parfum kuvvetli olduğu için her zaman daha az kullanılmalı. Eau de Toilette ise daha hafif ve uçucu.

• Burnunuzda kokuya duyarlı alıcılar bir süre sonra etkisiz olacağı ve kokuyu hissetmeyeceği için parfümü az mı, çok mu sıktığınıza karar vermeniz zor olabilir. Yakın birisine bunu sormaktan çekinmeyin.

• Cilt tipi de kokunun kalıcıcılığını etkileyen bir unsur. Eğer yağlı cildiniz varsa koku daha yoğun ve uzun süre kalacaktır.

• Eğer fazla kaçırdığınızı fark ederseniz, nemli bir havluyu teninize dokundurarak parfümün fazlasını alabilirsiniz.

Neresi doğru, neresi yanlış?
Bilek içi ve kulak arkası: Bilek içleri ve kulak arkası parfüm uygulamasındaki klasik bölgeler. Bunun nedeni bu bölgelerin vücudun her yerine kıyasla daha sıcak olması ve parfümün yayılmasını kolaylaştırması. Oysa bu aynı zamanda parfümün uçup gitmesine de neden oluyor. Yani aslında bu bölgeler parfüm sıkmak için pek de ideal değil.

Yüz: Parfümde bulunan alkol özellikle hassa ciltlere zarar verebileceği için yüze parfüm sıkmak hiç doğru değil. Sadece bazı alkolsüz parfümler yüze sürülebilir. Erkeklerse tıraştan sonra after-shave uygulamasını yüzlerine değil, göğüslerine sürebilirler.

Göğüs, kalça kemiği ve bacak üstleri: Bu bölgeler parfüm sürmek için en ideal bölgeler. Havayla temas etmedikleri için parfümünüz teninize hapsoluyor ve kalıcılığını çok uzun süre koruyarak, koku yaymaya devam ediyor.

Kaynak: Mahmure, Dila Ayda


karayel - avatarı
karayel
Ziyaretçi
5 Eylül 2008       Mesaj #16
karayel - avatarı
Ziyaretçi
Koku kodları

Renkler, “renk psikolojisinde” görsel duygular olarak biliniyor ve kişilerin o anki ruh halleri hakkında ipuçları veriyor.


Hangi renk koduna sahip olduğunu bilirsen, parfümünü seçerken zorlanmazsın. En beğendiğin renk aynı zamanda kişisel koku sırrını da ortaya koyar çünkü.


Yeşil; tazeliğin rengi

Modern renk semboliğinde yeşil tazelik, saflık ve doğallık olarak kabul ediliyor. Eğer sen de yeşil rengi sevenler grubuna dahilsen, o zaman koku seçimini turunçgiller, baharat ya da ağaçsı notalar arasından yapabilirsin.

Kırmızı; aşk, cazibe, öfke

Kırmızı, enerji ve yoğun duyguların rengi olarak öne çıkıyor. Gerçekten de bu renk, sinir sistemini harekete geçirmesiyle ünlü. Adrenalin salgısını artırıyor, kan basıncını hızlandırıyor, nefes alıp vermeyi sıklaştırıyor ve nabzı yükseltiyor. Kırmızı tutkunları, renk psikolojisinde çekici, dikkat çekici olarak tanımlanıyor. Koku literatüründe ise bu renk baharat ağırlıklı kokularda kendini ortaya koyuyor.

Mavi; suyun ve gökyüzünün rengi

Renk dilinde rahatlığın ve huzurun rengi... Maviyi en sevdikleri renk olarak işaretleyenler, içinde bulunduğu ruh haline ve hayallerine göre hareket edenlerden oluşuyor. Bu grubun koku seçiminde, parfüm bedenden ruha kadar ulaşmalı. Vanilya, badem, süt ya da pudralı çiçek türleri tam sana göre...

Pembe; hem romantik hem çekici

Gökkuşağının yedi tonu arasında, pembe en büyülü renk olarak bir adım öne çıkıyor. Çekiciliği ve romantizmi sembolize ediyor. Gül, yasemin ve orkide tüm bu duyguları harekete geçiren notalar arasında sayılıyor.
RivaN - avatarı
RivaN
Ziyaretçi
24 Haziran 2010       Mesaj #17
RivaN - avatarı
Ziyaretçi
Parfüm Nasıl Kullanılır ?
Vücut
Parfümler kokularını yaymak için sıcaklık hareket gibi faktörlere ihtiyaç duyarlar. Bu nedenle parfüm sürmek açısından vücudun bazı bölgeleri ayrıcalıklıdır:
Sıcak ve nemli noktalar. Koltuk altları göğüs araları ense kulak arkaları ve göbek
Kanın fazla pompalandığı noktalar. Bilek içleri şakaklar ve boyun.

Hareketli noktalar. Dirsekler ve diz içleri.
Uzmanlardan hoş öneriler:
'Öpülmek istediğiniz yeri parfümleyin'
'Parfümü kolunuzu yukarı kaldırıp tam önünüze sıkın ve yarattığınız koku bulutunun içine girin. Böylece binlerce parfüm molekülü vücudunuzun her yerine konacaktır'.

Saç
Saçınızı parfümlemek istiyorsanız öncelikle temiz olmalarına dikkat edin. Kokuların birbirine karışmaması için şampuanınızı kokusuz olanlar arasından seçin. Saçlarınız kısa ise saç diplerinize uzun ise uçlarına sıkmanız yeterli olacaktır.
Küçük bir hoşluk:
Saçınızı fırçalamadan önce fırçanıza biraz parfüm sıkın.

Giysiler
Parfümler pamuklu yünlü gibi doğal lifle dokunmuş kumaşlarda çok kalıcıdır ve rahat yayılır. Sentetik liflerde yayılımı ve kalıcılığı azdır. Parfümün en kalıcı olduğu dokular ise kürkler ve muslin kumaştan yapılmış eşarplardır.
Giysiler parfümlenebilir ama gelişigüzel değil:
Parfümünüzü ceket ve mantoların astarlarına etek ve elbiselerin etek baskılarına sıkın.

Asla giysilerinizi farklı parfümler sıkmayın. Üst üste sıkılan parfümlerin molekülleri iyi bir karışım oluşturmaz ve kötü bir etki uyandırır.
İpekli giysilerinize parfüm sıkmayın kalıcı lekeler bırakır.
Eğer parfümünüzü sık sık değiştiriyorsanız sadece vücudunuzu parfümlemekle yetinin. Koku zaten giysilerinize de sinecektir.
Mücevher ve özellikle incilerinizin yakınında parfüm kullanmayın: parfümlerdeki alkol mücevherlerin parlaklığını yok eder ve incileri sarartabilir.
Giysi dolabınızı parfümlemeyi unutmayın.
Küçük bir hoşluk:
İç çamaşırlarınızın bulunduğu dolap veya çekmeceye parfümünüzle nemlendirdiğiniz yünlü bir kumaş parçası koyun.

pesimist - avatarı
pesimist
Ziyaretçi
9 Ekim 2010       Mesaj #18
pesimist - avatarı
Ziyaretçi




Parfümünüzün daha kalıcı olmasını istiyorsanız duş veya banyo sonrasında sürün: gözeneklerin açık olması cildin kokuyu daha iyi emip tutmasını sağlar.

Banyo sırasında parfümünüzün yan ürünlerini kullanmak da kokuyu katlayacaktır.

Cilt tipi de parfümün kalıcılığıyla yakından ilgilidir. Yağlı ciltlerde parfümler daha kalıcıdır. Bu durumda cildiniz kuruysa daha fazla parfüm sürmeniz gerekir. Cildin asit oranı da parfümün kalıcılığını etkiler.
- Asitli ciltlerde ağaçsı ve baharatlı kokular daha kalıcıdır.
- Asit oranı az ciltler (hassas ve kuru) ise çiçeksi kokuları daha iyi tutar.

Sıcak günlerde daha hafif parfümler kullanın. Parfümün kokusu sıcak ve nemde daha kuvvetlenir. O halde, daha baskın ve egzotik olanları sonbahar ve kışın, hafif olanları ise yaz aylarında kullanın. Peki, sabah, öğle, akşam aynı şekilde mi parfümlenmek gerekir? Kesinlikle hayır. Parfümlendiğiniz anda etrafınızda yaklaşık 3 metre çapında bir koku çemberi oluşturursunuz. Bu nedenle bulunduğunuz ortamlar ve günün bölümlerini göz önüne alarak parfüm konsantrasyonlarıyla ve koku aileleriyle oynamanız gerekir.

Gündüz: Sabahın erken saatinde otobüste, metroda veya iş yerinde insanları rahatsız etmemek gerekir. Metro, otobüs gibi toplu taşım araçlarında, parfüm kokusu, hoş olmayan sonuçlar doğurabilir; örneğin, migreni tahrik edebilir, mide bulantısı, baş dönmesine neden olabilir. Sabah parfüm sürmek konusunda kararsız kalan ama iyi kokmayı da isteyenler için ideal olan, eau de cologne, eau de toilette ya da deodorant, krem gibi bir yan ürünle parfümlenmektir.Eğer sabahları parfüm sürmeyince kendini çıplak hisseden gerçek bir parfüm tutkunu iseniz, meyve koku ailesinden bir parfüm tercih edin.

Öğleden sonra: Öğleden sonra kullanılan parfümler her yere ulaşabilen, hayatın tatlılığını yansıtan parfümler olmalı. Çiçek veya meyve ailesine ait iyi yayılan ama ağır olmayan kokular seçin. İki ayrı parfüm kullanıyorsanız öğleden sonra daha vurgulu olanını tercih edin. Aynı parfümü kullanıyorsanız sabah eau de toilette, öğleden sonra eau de parfum kullanın.

Gece: Parfüm özünün kullanılacağı tek zamandır: ya şimdi, ya hiçbir zaman! Parfüm özleri saatler boyunca vücutta kalır, adeta ikinci deriniz olur. Koku aileleri içinde gece kullanıma en uygun olanlar, şık kıyafetlerle uyum sağlayan, iştahlı notalar içeren, gizemli, ipekli ve ağır kumaşlarla uyumlu olan şipre ve oryantal koku ailesine ait parfümlerdir.


Benzer Konular

14 Şubat 2012 / *TeoDora* Taslak Konular
20 Ocak 2015 / Pollyanna Taslak Konular
28 Kasım 2015 / MaRCeLLCaT X-Sözlük