Arama

El ve Tırnak Bakımı - Sayfa 3

Güncelleme: 21 Mayıs 2013 Gösterim: 217.179 Cevap: 34
nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
10 Ekim 2008       Mesaj #21
nünü - avatarı
Ziyaretçi
Canlı Eller

Sponsorlu Bağlantılar
elle0
El bakımı her kadın için hiç şüphesiz büyük önem taşır. Yumuşacık pamuk gibi eller ve parlayan bakımlı tırnaklar bizim için olmazsa olmazlar arasındadır. Masaya koyduğumuz ellerimizin güzel görünmesine ne kadar özenirsek özenelim çoğu zaman çıt diye kırılan tırnaklar ya da kupkuru çatlaklarla dolu ellerle baş etmek zorunda kalırız. Neme ihtiyaç duyan, kuru ve kırılgan tırnaklarımız için Sally Hansen'in ürettiği kırılmaları engelleyici bakım ojesi ile artık itina ile uzattığımız tırnaklarımızın kopup gidişini izlemek zorunda kalmıyoruz! Tırnakların kurumasını önleyerek kırılmalarını engellemeye yardımcı olan bu ürünü bütün eczanelerden ve Sally Hansen satış noktalarından 26 YTL vererek satın alabilirsiniz.
elle1
Güzel tırnaklarımızı sağlama aldıktan sonra sıra geldi soğuk havaların etkisiyle pul pul dökülmeye yüz tutmuş ellerimize! "Kaza ile biri elimi tutacak olsa rezil oldum!" diyecek kadar kuru ellere sahipseniz, kuru ve çatlamış eller için konsantre bakım sunan Neutrogena'nın yoğun el kremi ellerinizin imdadına yetişiyor. Az bir miktarı, tek bir kullanımda bile, elleri fark edilir derecede daha yumuşak ve daha pürüzsüz hale getiren krem her gün kullanıldığında ellerin kurumasını ve çatlamasını önleyerek, sert iklim koşullarında bile koruyor. Sadece elleriniz için değil, dirsekler, dizler, yüz, dudak ve ayaklar gibi, kurumuş cildinizin ekstra bakıma ihtiyacı olan her yerinde kullanabileceğiniz bu ürünün fiyatı 12 YTL.
elle2
Kuru ve çatlamış eller için kesin çözüm sunan kremlerin aksine "Bana ellerimin yaşlı görüntüsünden kurtulmak için bir şeyler lazım " diyenlerdenseniz, Logona Yaşlanmayı Geciktirici El Kremi tam da size göre bir ürün! Özel zenginleştirilmiş içeriğiyle güneş lekelerine karşı bakım sağlayan ve formülündeki mineral güneş filtreleri ve hint yağı sayesinde özellikle yaşlılık lekeleri pigmentlerinin renk açılmasını sağlayan bu ürünün fiyatı ise 39 YTL.

Son düzenleyen Efulim; 11 Ocak 2012 12:16 Sebep: Sayfa düzeni.
HerHangiBiri - avatarı
HerHangiBiri
Ziyaretçi
9 Aralık 2008       Mesaj #22
HerHangiBiri - avatarı
Ziyaretçi
Manikür Pedikür Yaptırırken Dikkat!

Sponsorlu Bağlantılar

manicure3pb1


El ve ayaklar insanların dış ortamla ilişki kurmasını sağlayan, vücudun çok önemli parçasıdır. Günümüzde artan oranlarda kadın ve erkek, zarif bir tırnak görünümüne kavuşmak için güzellik merkezlerine gitmekte ve farklı tırnak bakım ürünlerini kullanmaktadırlar. Ancak manikür pedikür yaptırırken sağlıksız ortamlarda ve ortak kullanılan aletler pek çok hastalığa davetiye çıkarıyor. Memorial Hastanesi Dermatoloji Bölümü’nden Uz. Dr. Ayfer Aydın “Sağlıklı şartlarda manikür pedikür yaptırmanın önemi” hakkında bilgi verdi.

Manikür ve pedikür aletleri ortak kullanılmamalı

Tırnak bakımı temizliğin de önemli bir parçasıdır. Sağlıklı ve güzel tırnaklara kavuşmak doğru koşullarda yapılan manikür ve pedikür ile mümkündür. Ancak manikür pedikür aletlerinin ortak kullanımı, sağlık için uygun değildir. Diş fırçası ne kadar kişiye özel bir bakım aracı ise manikür pedikür setleri de kişiye özel olmalıdır. Kadın erkek herkesin kuaförüne giderken kendi bakım setini kullanmasını ya da tek kullanımlık aletleri kullanmasını öneriyorum. Ayrıca manikür ve pedikürün steril ortamlarda ve bu konunun uzmanı olan kişilere yaptırılması gerekir.

Sağlıksız koşullarda yapılan manikür pedikür, tırnak mantarından Hepatit B’ye pek çok hastalığa neden olabilir

Ortak kullanılan manikür ve pedikür aletleri; bakteriyal, viral enfeksiyonlar ve mantar için risk taşır. Başkasının el ve ayaklarının bakımı için kullanılan aletler, kesik ve sıyrıklardan bakterilerin geçmesi yoluyla başta Hepatit B başta olmak üzere kan dolaşımı ile geçen pek çok hastalığa neden olabilir.

Sterilize edilmemiş manikür pedikür aletlerinden en sık bulaşan hastalık tırnak mantarıdır. Tırnak mantarı, tedavisi hem çok uzun süren hem de kişinin yaşam kalitesini ciddi oranda etkilebilecek bir şikayettir.

Tek kullanımlık manikür setleri ya da kişiye özel aletler kullanılmalıdır

Yapılan bilimsel bir araştırmaya göre kuaför salonlarının yüzde 98’inde sterilizasyon cihazlarının bulunduğu belirtilmiştir. Ancak kullanılan sterilizatörler yakından incelendiğinde bunların güvenilir, bilimsel ve etkin yöntemler olmadığı tespit edilmiştir. Dolayısıyla bu merkezlerde güvenli sterilizasyon mümkün değildir. Bu nedenle tek kullanımlık aletler ya da kişinin kendi manikür seti kullanılmalıdır.

Manikür ve pedikürün yasaklanması makyajı yasaklamak gibi bir durumdur, bakım ve sağlık söz konusu olduğu için doğru koşullarda yapılmak kaydıyla manikür ve pedikürü mutlaka öneriyoruz.



Son düzenleyen Efulim; 11 Ocak 2012 12:17 Sebep: Sayfa düzeni.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
28 Mart 2009       Mesaj #23
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Cildiniz kış şartlarına ne kadar hazır ?

Eğer güzel bir cilde sahip olmak istiyorsak cildimizi kış şartlarına karşı hazırlamalıyız. Her cilt tipi için ayrı ürünler kullanılacağı için ilk olarak cilt tipinizin doğru belirlenmiş olmasına dikkat edin. Kışın; kuru ciltler canlılığı sağlayıp, nem oranını artıracak ürünleri tercih etmeli. Karma ve yağlı ciltler ise, yumuşak bir görünüm kazanıp, gözeneklerin sıkışması, ciltteki yağların dengelenmesine faydalı olacak ürünleri kullanmaya dikkat etmeliler. Olgun ciltlerde ise zamanla oluşan kırışıklıklarla savaşabileceğiniz ürünler kullanmalısınız. Uzmanların görüşlerinden yola çıkarak derlediğimiz yazımızda cildinizle ilgili her soruya basit çözümler bulacaksınız.

Peeling yaparak cildinizi arındırın ve ferahlatın!

Cildimiz 28 gün gibi bir sürede yeni hücreler üreterek kendini yeniler. Yeni hücreler cilt yüzeyine yaklaştıkça nem giderek kaybolur, deri kurur ve dökülür. Yeni hücrelerin oluşması ve cilt yüzeyine giderek yaklaşmasıyla ölü hücreler dediğimiz nemsiz kuru hücreler ciltte birikir ve ölü bir tabaka meydana gelir. Peeling, oluşan bu ölü cilt tabakasının ciltten arındırılmasını sağlar. Daha sağlıklı ve parlak görünüm elde ederiz. Uzmanlar peeling için piyasada satılan cildi ölü hücrelerden arındıracak kadar güçlü, cildi yıpratmayacak kadar yumuşak olan peeling ürünlerinin tercih edilmesi gerektiğini, aynı zamanda fiyat olarak da ekonomik bir peeling ürününün seçilmesinin yeterli olacağı görüşündedirler. Küçük kum tanesi şeklinde olan granüller içeren peeling losyonunu elinize alıp cildinize iyice masaj yaparak sürdükten sonra durulamanız ışıltılı bir cilde kavuşmanızı sağlar.
Tüm bunların yanında yine pratik çözümlerle cildinizi temiz tutmanın ve sağlıklı görünümün yolları da var. Gülsuyu, mucizevi sayılan bir iksir gibidir. Buz kalıbına gülsuyunu döküp dondurun ve oluşan kalıplardan birini yüzünüze sürdüğünüzde kısa sürede cildiniz sıkılaşır ve canlanır.
Öncelikle cildinizi iyi tanıyıp, çözümlerinizi ona göre uygulayın!!
Kuru ciltler: Nemlendirmeye ihtiyaç vardır. Cildi sık sık yine kolay uygulanabilecek pratik yöntemlerle nemlendirebilirsiniz. İlk olarak peeling yapıp cildi ölü hücrelerden arındırdıktan sonra bir kaba papatya ve ıhlamur suyu koyup kaynatın. Başınızı bir havlu ile sararak cildinizi buharda yumuşatın. Daha sonra bir tatlı kaşığı yoğurt ve mısır unu karışımından elde edilen maskeyi ovarak cildinize uygulayın. Yaklaşık yirmi dakika bu şekilde beklemek yeterlidir. Daha sonra yüzünüzü yıkayıp ve kurulayın.
(Nemlendirmek için ise bir elmayı süt ile haşlayıp ezin, çok az bal ve haşladığınız sütten ilave edip bir maske yapabilirsiniz.Bu şekilde cildiniz nemlenmiş aynı zamanda beslenmiş oldu.
Yağlı ciltler : Yağlı cilde sahip olanlar günde iki kereden fazla yüzünü yıkamamalıdır. Yüzünüzü çok fazla ovalamadan yıkamanız önerilir. Çok yağsız nemlendirici kullanılmalı yada hiç kullanlmamalısınız. Sivilcelerinizi kapatmak ya da yağı gidermek istiyorsanız yağsız fondöten, pudra veya toz allık seçilmelidir.
Normal ciltler : Sabahları cildi önce sıcak, sonra ılık suyla yıkayın.Yüzünüzü temizlemek için kükürtlü bir sabun kullanın. Normal ciltler makyaj yaparken çok fazla sorunla karşılaşmamaktadır. Ancak gece yatmadan önce makyaj temizliğinin asla ihmal edilmemesi gerekir.

El ve Ayak Bakımı :

Ellerinizin ve ayaklarınızın daha sağlıklı ve bakımlı olmasını istemez misiniz? Hele ki ellerin yaşımızı cildimizden önce ele verdiği düşünülürse el ve ayak bakımında da cilt kadar özen gösterilmelidir. Yazın aşırı güneşe, deniz suyuna maruz kalan ellerimiz ve ayaklarımız kışın ise soğuğa maruz kalan ellerimizin nemi azalır. Kuruma, çatlama ve tırnaklarda kırılma görülür. İyi ve düzenli bir manikür ve pedikür ile ilave edeceğimiz küçük bilgilerle güzel görünümü elde edip koruyabilirsiniz.
-Tırnaklarınızın sürekli sararmasından şikayetçi iseniz; tırnaklarınızı birkaç dakika limonlu suda bekletin. Bunu belli periyodlarla uygulayabilirsiniz.
-Tırnaklarınızın kırılmaması için tırnak diplerine vazelin sürmeniz yeterlidir. Vazelin kolay emilir ve nemlendirici özelliği yüksektir.
-Manikürden iyi sonuç alabilmek için duş sonrasını tercih edin, tırnak etleriniz istenen yumuşaklıkta olacaktır.
-Manikür sonrasında ellerinize sürülen ojenin çabuk kurumasını istiyorsanız bir süre ellerinizi buzlu suda bekletebilirisiniz.
-İyi bir pedikür başlangıcı için ayak tırnaklarınızı düz kesmeniz tavsiye edilir. Aynı zamanda etlerinizin dibinden kesmemeniz önerilir.
-Uzun süre ayakta kalıyorsanız şişen ayak bileklerinizi ılık ve tuzlu suda 10-15 dk. dinlendirebilirsiniz. Ayaklarınızdan başlayıp dizlerinize doğru masaj yaparak kan dolaşımını düzenlemiş olursunuz.
-Ayaklarınızı iyice kurulayıp nemlendirici sürebilirsiniz. Düzenli yapıldığı taktirde sağlıklı ve güzel görünümlü el ve ayak tırnaklarınız olacaktır.


Güzel ve bakımlı eller, kendimizi bize her zaman daha iyi hissettirir. Biraz yıprandıklarında hem hoş görüntü kaybolur hem de rahatsızlık duyarız. Özellikle ev işleriyle uğraşan kadınların elleri çok sık su ve deterjanla temas eder, bu da tahriş olmalarına yol açar. Deri çatlar, sertleşir ve ellerin doğal örtüsü tahrip olur. Güzellik salonlarında uygulanan el banyoları ve kompresler, yıpranmış ellerin kendilerini yenileyebilmeleri için ideal bakım yöntemleridir. Fakat bunların dışında evde de uygulayabileceğiniz, tırnaklarınızın ve ellerinizin mükemmel görünmesini sağlayacak basit ama etkili öneriler bulunuyor. İşte bunlardan bazıları:

Bakımlı ellere sahip olmak zor değil

Nemlendirici maske
Elleriniz çok kuruduysa, bu karışım tam size göre. Bir haşlanmış patatesi ezip içine biraz vazelin ve kuru papatya çiçekleri katın. Biraz karıştırıp elinize sürün. Sonra da elinizi pamuklu bir mendile sararak yarım saat kadar bekleyin. Ardından ılık suyla yıkayın.

Aromatik yağlarla el banyosu
Yumuşacık ellere sahip olmanın yanı sıra hoş kokmaları da her kadının hoşuna gider. Bunun için 3 damla lavanta yağı, 2 damla bergamot yağı ve 10 damla badem yağını 1 tatlı kaşığı gliserin ile harmanlayın. Malzemeyi bir kabın içindeki sıcak suya ekleyin ve karıştırın. Ellerinizi 20 dakika boyunca bu banyonun içinde tutun. Sonra dikkatlice ovuşturarak kalan yağı da deriye yedirin.

Rezeneli el banyosu
8 yemek kaşığı rezene tohumunu havanda hafifçe ezdikten sonra 2 su bardağı kaynar suyla karıştırın. 15 dakika demlendikten sonra süzün. Elleriniz ne zaman çok suyla haşır neşir olursa, ardından mutlaka bu bitki çayının içinde 2 - 3 dakika bekletin ve yeniden canlanmalarına yardımcı olun.

Zeytinyağı ile el banyosu
Ellerinizin üstü çatlıyor, hatta zaman zaman sızlıyor mu? O zaman hemen 1 su bardağı zeytinyağını benmari usulü hafifçe ısıtın. İçine 15 - 20 damla limon suyu ekleyip iyice karıştırın. Ellerinizi bu yağın içinde 5 - 10 dakika beklettikten sonra ılık su ve sabunla yıkayıp besleyici bir nemlendirici sürün.

Jojoba - pirinç unu kompresi
Kuru ve mat ellerin çaresi bu kompreste gizli. 1 yemek kaşığı pirinç ununu biraz sütle bulamaç haline getirin. 1 yemek kaşığı jojoba yağını (veya gliserin) elinizin üzerine yayın ve üstüne pirinç unu bulamacını ekleyin. 10 dakika bu şekilde bekledikten sonra ellerinizi ılık suyla yıkayın. Cildinizin yeniden ışıldamaya başladığını göreceksiniz.

Badem yağı masajı
Özellikle soğuk havalar ellerin çok çabuk çatlamasına ve derinin kalınlaşmasına neden olur. Badem yağı bu konuda en büyük yardımcınız. 2 yemek kaşığı badem yağını benmari usulü 37 - 40 derece sıcaklıkta ısıtın. Dairesel hareketlerle önce elinizin üstüne, sonra da avuçlarınıza doğru masaj yaparak iyice derinize yedirin ve ellerinizin birkaç dakika sıcak kalmasını sağlayın.

Ellerinizi kremleyin
Tüm bu yöntemlerin dışında, ellerde oluşan kuruluğu gidermek için cildi besleyen el kremlerini tercih edebilirsiniz. Kremi gün içinde az miktarda ama sık sürmeye özen gösterin. Bileklerinizden başlayarak parmaklarınızın eklem yerlerine kadar dairesel ve özenli hareketlerle masaj yaparak cildinize yedirin. Özellikle gece kullanılan el kremleri, siz uyurken hücreleri besler. Eller için diğer bir problem olan lekelenmelere karşı ise yapılandırıcı serumlar kullanabilirsiniz.

Sağlıklı tırnakların sırrı Eğer tırnaklarınız kuruysa ve kolayca kırılıyorsa, çok sık temizlik maddeleriyle temas ediyorlar demektir. Bir kadının elleri ne kadar güzel olursa olsun, eğer tırnakları şekilsiz ve kırıksa, güzelliği gölgelenir. Bu yüzden tırnaklarınızın da bakımını ihmal etmeyin.

Atkuyruğu bitkisiyle banyo
Tırnaklarınızın güçlü olması için; 2 yemek kaşığı ince kıyılmış atkuyruğunu yarım litre kaynar suda haşlayın. 20 dakika demlendikten sonra süzün. Ellerinizi zaman zaman 5 - 6 dakikalığına bu bitki çayının içinde tutun. Ardından kurulayıp bir nemlendiriciyle tırnak diplerinize masaj yapın.

Soğan suyu masajı
Kuru soğanın özsuyu ile de tırnaklarınıza masaj yapabilirsiniz. Böylece sertleşmelerini sağlayabilir ve kırılmalarını önleyebilirsiniz.

Masaj yağı
25 gr vazelin, 25 ml hintyağı, 10 damla acıbadem yağı, 25 ml avokado yağı ve 50 ml jojoba yağını benmari usulü eritip karıştırın ve bir krem kabına aktarın. İki günde bir, temiz tırnaklara bu karışım ile masaj yapın. Tırnaklarınız beslenecek ve daha beyaz görünecektir.

Manikürü ihmal etmeyin
Yanlış beslenmeyle doğru orantılı olarak çatlayan, kırılan, soyulan ve sararan tırnaklarınızın bakımlı görünmesini sağlamak için, üç haftada bir manikür yapmaya özen gösterin. Ayrıca bir cila veya ojeyle tırnaklarınızın canlı ve bakımlı görünmelerini sağlayabilirsiniz.
Sürekli olarak sararmalarından şikayetçiyseniz; 1 adet limonu çok az suyla karıştırıp tırnaklarınızı birkaç dakika içinde bekletin. Kolay kırılmalarını önlemek için de, tırnak diplerine vazelinle masaj yapın. Çünkü vazelin kolayca emilip cildi nemlendirir ve tırnakların güçlenmelerini sağlar.
Son düzenleyen Blue Blood; 28 Mart 2009 21:16 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
21 Nisan 2010       Mesaj #24
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Tırnaklar için doğal bakım

Malzemeler:

5 adet kırmızı üzüm ve 1 çorba kaşığı şeker

1. Üzümleri ortadan ikiye bölün.
2. Üzümlerin sulu kısımlarını şekere batırdıktan sonra tırnağınızın çevresindeki deriye 30 saniye müddetle bu üzümle masaj yapın.
3. Elinizdeki fazla şekeri bir havlu ile temizleyip bir müddet bekledikten sonra el kremi uygulayabilirsiniz.
Faydası: Şeker, ölü deriyi temizler ve ardından sürülen krem de nemlendirici olarak tırnaklarınızı çevreleyen deriler için eşsiz bir malzemedir…


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
24 Haziran 2010       Mesaj #25
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Daha Sağlıklı Daha Güzel Eller İçin
bakimli eller
Ellerinizi Yıpratmayın
Elleriniz yıpranmadan önleminizi alın!

En çok kulladığımız ve dolayısıyla en çok yıpranan organlarımızdan biri eller... Bu yüzden onlara gerekli özeni göstermek boynumuzun borcu! Ellere ne zarar verir? Fazla sıcak ve fazla soğuk su Deterjanlar, evde kullanılan temizlik ürünleri Güneş, soğuk, yağmur, deniz ve toprak da elleri hırpalar. Elleri nasıl korumalısınız? Suyla yapılacak işlerde lastik eldiven giyin. Ev işlerinde ise pamuklu eldiven kullanın.

Elleriniz için küçük yardımcıları

Ellerinizi ıslattıktan sonra iyice kurulayın. El kremi ya da losyon sürün. . Ellerinizi günde iki, üç kere yumuşak sabunla yıkayıp bol suyla durulayın. Günde bir kere parmakları, tırnakları fırçalayın. . Sert olmayan bir ponza taşı da elleriniz için yararlıdır. Sert derileri aldığı lekeleri de çıkarır. . Haftada bir kere ellere çok yağlı kremle masaj yapın. Her parmağın ucundan başlayarak dibine kadar iyice sıvazlayın. Avuç ve el üstüne masaj yapmayı unutmayın. Bunun için en uygun zaman gece yatmadan öncedir. . Arada bir ellerinize kalın tabaka krem, vazelin sürün pamuklu eldiven takıp yatın. Uyumakta biraz zorlanabilirsiniz. Ama sabah kalktığınızda elleriniz çok bakımlı olacaktır. . El üstlerine sürülecek parafin tabakası gözenekleri açmak için çok yararlıdır. . Limon da eller için yararlıdır. Elin rengine iyi gelir.

Özel bakım gerektiren durumlar

1. Esmer lekeler: Bunlara yaşlılık lekeleri denir. Ellerde kahverengimsi lekeler oluşur. Bu lekelerin çıkmasını geciktirmek, hatta önlemek mümkündür. Bunun için filtreli güneş ilacı kullanabilirsiniz. Eldeki benekler için de pigmen renklerini açan bir krem yararlı olur. En kötü ihtimalde suda çıkmayan fondotenle kapatabilirsiniz. Bu yöntem aynı zamanda damarların gözükmesini engeller.
2. Soğuk kabarcıkları: Parmakların yeteri kadar hareket etmemesi, soğuk ve nemden yeterince korunmaması neden olur. En iyi yol, egzersiz yapmaktır. Çünkü bu egzersizler kan dolaşımını hızlandırır.
3. Sert deri ve çatlaklar: Bunlara soğuk hava, elleri fazla zorlayan işler yol açar. Çatlaklara kir dolabilir. Bu kirleri limonla çıkarabilirsiniz. Sonra da bir parça pamuk yardımıyla zeytinyağı sürün. Bir süre bekledikten sonra ellerinizi sabunlu suyla yıkayıp iyice durulayın. Tabii ki sonra krem sürmeyi unutmayın. Bunun her gün yaparsanız elleriniz düzelir.

El ve parmak egzersizleri
1. Yumruk açma: Yumruğunuzu iyice sıkın. Sonra parmaklarınızı öne doğru mümkün olduğunca açın. İki eli de aynı zamanda yapın. Bu hareketi en az 6 kere yapmalısınız.
2. Parmak ayırma: Ellerinizi avuçlarınızın yere bakacağı şekilde tam önünüze koyun. Parmaklar birbirlerine sıkıca yapışmış olsun. Sonra parmaklarınızı açabildiğiniz kadar açın.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
24 Haziran 2010       Mesaj #26
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Bakımlı eller için 10 altın öğüt

1- Kurutmayan temizleyiciler kullanın: Ellerinizi kurutmayan temizleyiciler kullanmaya önem verin. Her el yıkama sonrası ellerinizin nem kaybettiğini unutmayın.

2- Ilık suyla yıkayın: Ellerinizi ılık suyla, cildi kurutmayan sabunlarla yıkamaya dikkat edin.

3- Kısa süreli banyo yapın: Banyo sürenizi kısa tutun. Uzun süren banyolar, derinin daha fazla nem kaybetmesine neden olur.

4- Nemsiz bırakmayın: Nemlendirici kullanmaya önem gösterin; ellerinizi sık sık nemlendirin. Yaz-kış çantanızda el kremi olsun.

5- Zeytinyağı ve E Vitamini: Shea yağı, gliserin, zeytinyağı ve E vitamini içeren nemlendiriciler kullanın.

6- Mutfak işlerinde eldiven kullanın: Mutfakta sebze ve meyve doğrarken mutlaka eldiven giyin.

7- Soğuktan/rüzgardan koruyun: Soğuk ve rüzgarlı havalarda dışarı çıkarken mutlaka eldivenlerinizi takın.

8- Tahriş olmasın: Deriyi tahriş edici maddelerle (mesleki ajanlar, kimyasallar) temas etmeden önce mutlaka eldiven kullanın. Eldiven kullanarak ellerinizin zarar görmesini engelleyin.

9- Pişik kremleriyle bariyer kurun: Özellikle tahriş edici maddelerle temasın fazla olduğu durumlarda bariyer/pişik kremleri yararlıdır. Pişik kremleri; derinin üst tabakasında katman oluşturur ve nemlendirici özelliğinin yanında üst tabakada bariyer oluşturma özelliğinden dolayı kimyasalların içeriye girmesini engeller.

10- Güneş kremi şart: Ellerinizin yaşlanmasını engellemek istiyorsanız, yüze uygulanan güneş koruyucularından ellerinize de uygulayın.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
pesimist - avatarı
pesimist
Ziyaretçi
10 Mayıs 2011       Mesaj #27
pesimist - avatarı
Ziyaretçi
Tırnak hastalıklarından korunmak


tirnak hastaliklarindan korunmak

Vücutta meydana gelen demir, çinko, folik asit ve B12 vitaminlerinin eksikliği durumlarında tırnaklarda bir takım bozukluklar meydana gelir. Tırnaklarda kırılma, kabalaşma, çatlama ve tabakalaşma gibi durumlara neden olabilen bu eksiklikleri gidermek için neler yapmak gerekir? İşte uzmanların önerileri…
Memorial Hastanesi Dermatoloji Bölümü’nden Uz. Dr. Ahmet Arpacı, tedavisi çok da kolay olmayan tırnak hastalıkları ve yapılması gerekenleri anlattı.
Tırnak sağlığı için beslenmeye çok dikkat etmek gerekmekte. Kırmızı et, süt ve süt ürünleriyle deniz ürünlerinin tırnak sağlığı için yenmesi şart. Fakat beslenmenin yeterli olmadığı durumlarda bu eksiklikleri karşılamak amacıyla vitamin takviyesi de yapmak gerekir.

El kremi kullanılmalı


Tırnağın yüzde18’i sudan oluşmaktadır. Su yapısını dengelemek için de nemlendirici balsam türü krem ve solüsyonların kullanılması önerilmektedir. Ayrıca kişinin elini çok fazla deterjanla temas ettirmemesi de gerekmektedir.

Manikür pediküre dikkat


Tırnak hastalıklarının önüne geçmek için manikür ve pediküre de dikkat etmek gerekir. Çünkü tırnak hastalıklarının büyük bir çoğunluğu manikür ve pedikürden geçmektedir. Tırnak bakımını yaptırdığınız yerin hijyen kurallarına uyup uymadığını kontrol etmeniz ve mümkün olduğu kadar tırnaklarınızla oynamamanız gerekmektedir.

Oje enfeksiyona neden olur


Kozmetik ürünlerinin çok büyük bir kısmı cilde zarar vermektedir. Oje de bu ürünlerden biridir. Her ne kadar ojeler

güzel bir görünüm sergileseler de; tırnağı havasız bırakır ve bazı enfeksiyonların oluşmasına fırsat tanır.

Beyaz noktalar vitamin eksikliği değil


Tırnakların üzerinde bazen beyaz noktacıklar görünebilir. Halk arasında vitamin eksikliği olarak değerlendiren bu durum tırnağın içerisine hava kabarcıklarının girmesiyle oluşur. Fakat bunun vitamin eksikliğiyle hiçbir ilgisi yoktur. Endişe edecek bir durum da oluşturmamaktadır. Sadece görüntü itibariyle insanları tedirgin etmektedir. Hatta bazen tırnağın tamamen beyazladığı durumlar dahi olabilir. Fakat bu beyazlanmadan korkulmamalıdır, bu durumun da herhangi bir zararı yoktur.

Şeytan tırnağı deyip geçmeyin


Şeytan tırnağı kişinin yapısı ve tırnakla çok oynanmasına bağlı olarak ortaya çıkar. Gerekli tedavi yapılmazsa mikrop kapıp dolamaya dahi dönüşebilir. Antibiyotik tedavisi ya da lokal anesteziyle steril bir şekilde kesilerek parmağa müdahale edilebilir.

İç hastalıklar tırnak bozukluğu yapabilir


Bazen iç organ hastalıklarında, romatizmal hastalıklarda, kalp, karaciğer ve akciğer hastalıklarında tırnaklarda bazı bozulmalar olabilir. Tırnağın bazen de genetik olarak küçük kalması ya da batık çıkması durumu söz konusudur.

Tırnak mantarlarının tedavisi zordur

Tırnağı hastalandıran en önemli nedenlerin başında mantarlar gelmektedir. Tırnak hastalıklarının yüzde 60’ı mantarlardır. Tırnağın serbest kenarından girer. Islaklık, nemlilik, karanlık, kapalılık, dar ayakkabı, travma ya da sıkışmayla, başkasının ayakkabısını giymekle, ve manikür- pedikürde vücuda girmektedir. Şayet kişinin vücut direnci düşükse, şeker hastasıysa, uzun süre antibiyotik kullandıysa ya da kortizon kullanmışsa bu mikropların vücuda girmesine ortam hazırlar.
Bu mantarlar tırnakta kalınlaşma, kırılma, sararma ve çizgilenme yapar. Mantarların batması durumunda ise dolama oluşmaktadır. Bu tür mantarlar elden çok ayakta görülmektedir. Tedavisi en zor olan mantar, tırnak mantarlarıdır. Sedef ya da sıkıntı hastalıklar da tırnak bozukluklarına neden olabilir. Bu durumda yüksük tırnak denilen noktacıklı bir görünüm ortaya çıkar, enine ya da boyuna çizgilenme, tırnak yatağının üzerinde kamburlaşma ve bombeleşme meydana gelebilir.


Sağlıklı tırnakların sırrı

Hem güzel görünümlü, hem de sağlıklı tırnaklara sahip olmak alınacak bazı önlemlerle mümkün. İşte sağlıklı tırnakların sırrı: “Tırnakları kısa kesmek, manikür ve pediküre dikkat etmek, elleri ve ayakları nemli bırakmamak gerekir. Tırnak yemek enfeksiyonlara ortam hazırlar, aşırı antibiyotik ve kortizon tüketimi tırnak yapısını bozar. Başkalarının terlik ya da ayakkabılarını giymek sakıncalıdır. Beslenmeye dikkat etmek, et, süt ve balık ürünlerinden tüketmek gerekmektedir.”


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
heni huni - avatarı
heni huni
Ziyaretçi
13 Mayıs 2011       Mesaj #28
heni huni - avatarı
Ziyaretçi
BAKIMLI ELLER İÇİN
El ve Tırnak Bakımında dikkat edilecek konular:
**Temizlik yaparken mutlaka eldiven kullanın.
**Gün içerisinde kuruyan ellerinizi mutlaka nemlendirin.
**Güneşe çıkarken 15 faktörlü koruyucu krem sürün.
**Bakımı ihmal edilen eller erken yaşlanır, kurur ve lekelenmeye başlar. Yaşımızı ilk, ellerimizi ele verir. Her yaşta zarif el ve tırnaklara sahip olmak için aşağıdaki doğal ve kolay uygulanabilir yöntemleri tercih edebilirsiniz.
Çikolata Kokulu Bakım Kürü
Tamamen bitkisel yağlardan oluşan el ve tırnak bakım kürü çikolata kokusuyla sizi büyüleyecek. Bakım yapmak hiç bu kadar eğlenceli olmamıştı!
Malzemeler:
2 çorba kaşığı balmumu
2 çorba kaşığı kakao yağı
4 çorba kaşığı jojoba yağı
1 çorba kaşığı susuz lanolin
Hazırlanışı ve Uygulaması:
Küçük bir tencerede tüm malzemeleri karıştırın.
Kısık ateşte balmumu eriyene kadar ısıtın.
Ocaktan indirdikten sonra soğuyuncaya kadar karıştırın.
Elleriniz için kullanmak istediğinizde bir çay kaşığı yağı masaj yaparak yedirin.
Tırnak ve çevresinin bakımı için ellerinizi sıcak suda 2 dakika bekletin ve hafif nemli kalacak şekilde kurulayın. Her tırnağın çevresine bir miktar yağ sürün ve parmak uçlarınızla ovalayın.
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
11 Ocak 2012       Mesaj #29
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Tırnaklarda Evrim Yaratan Modeller


Tirnaklarda Evrim Yaratan Modeller

Japon tırnak sanatının 2012 modelleri geniş bir repertuara sahip. Bu manikür stilleri, uygulama teknikleriyle hayli dikkat çekici.

Şirin baskılara, desenlere düşkün olanlar ve sıra dışı olmayı sevenlerin ilgisini çekecek yaratıcı trendler. Ami Manabe markası tarafından oluşturulan bu modeller, eminiz şu ana kadar gördüğünüz en farklı stiller.

Göz kamaştırıcı bir yılbaşı manikürü için ideal bu modeller, özel günlerde dikkat çekici olmak isteyenlere zengin fikirler sunuyor.

Siz de favori renk tonlarınızla farklı modeller oluşturabilirsiniz.

Önemli bir ipucu: Oje seçiminde tırnak uzunluğunuza ve cilt tonunuza ön plana çıkaracak renkleri tercih etmeye özen gösterin.

Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
16 Ocak 2012       Mesaj #30
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Bakımlı Tırnaklar İçin Yapmanız Gerekenler
Bakımlı el ve tırnaklara kavuşmak için yapılması gereken işlemler vardır. Bunlar uygulaması
kolay işlemlerdir. Siz de her kadın gibi bakımlı el ve tırnaklara sahip olmak istiyorsanız bunları uygulayın…
Tırnaklar ve eller kadıların dikkat ettiği önemli konulardan biridir. Kadınlar için bakımlı el ve tırnaklar güzelgörünmenin vazgeçilmez bir parçasıdır. Bununda ilk şartı tabi ki, temizliktir. Temizlik, hem sağlık hem de bakımlı olmanın ilk adımıdır. Bu, el ve tırnak bakımında da geçerlidir. Bakımlı el ve tırnaklara sahip olmanın diğer bir şartı ise doğru nemlendiriciler kullanmaktır. Akşam ve sabah düzenli kullanılan nemlendiriciler ellerinizi bakımlı gösterir.
Ellerinizin bakımlı gösteren nemlendiricilerken, tırnaklarınızı bakımlı gösterecek olan unsur ise manikürdür. Manikür bakımlı tırnakların olmazsa olmazıdır. Bayanların belirli periyotlar halinde manikürü yaptırması gerekir. Bu sıklık hafta bir ya da iki olarak ön görülmektedir. Manikür sayesinde tırnaklarınız temizlenip estetik bir güzelliğe kavuşturulur.
Manikür tırnağı güzelleştiren bir uygulamadır. Ama yeterli olmaz. Tırnağın sağlık olması da önemlidir. Ancak ve ancak sağlıklı bir tırnak bakımlı görünür. Bu sebeple, tırnaklarınızı besleyerek sağlıklı tutan bazı ürünler kullanabilirsiniz.
Elleriniz ve tırnaklarınız için yukarıda saydıklarımız yeterli değildir. Bunların yanı sıra belirli aralıklar ile el bakım banyoları ya da maskeleri yaptırmak gerekir. Bu uygulamalar cildinizin arınarak canlanmasını ve bakımlı görünmesini sağlayacaktır.
Son olarak, bakımlı bir el genç ve diri görünür. Yaş ilerledikçe ellerimizde de kırışıklıklar meydana gelebilir. Bunu önlemek için ise kırışıklık giderici bir takım ürünler kullanılabilir.


Sen sadece aynasin...

Benzer Konular

20 Ekim 2010 / Pollyanna Sağlıklı Yaşam
22 Ağustos 2013 / Misafir Sağlıklı Yaşam
15 Ağustos 2015 / ThinkerBeLL X-Sözlük