Arama

Vücut Maskeleri

Güncelleme: 1 Ağustos 2008 Gösterim: 15.914 Cevap: 4
Pollyanna - avatarı
Pollyanna
Ziyaretçi
1 Mayıs 2007       Mesaj #1
Pollyanna - avatarı
Ziyaretçi
Önemli günlerde, kutlamalarda, bir toplantı söz konusu olduğunda bakımlı görünmek toplumsal bir sorumluluktur. Görünüşün önemli olduğu durumlarda profesyonel bakımlardan büyük ölçüde yararlanılır. Enstitü bakımlarında her sorunun ayrı ve spesifik bir çözümü vardır.
Cildi pürüzsüz kılan bakımlar, dokuları sıkılaştırarak kusursuz görünen beden çizgileri, cildin toparlanıp ışıltı kazanmasını sağlayan bakımlar, tepeden tırnağa sağlıklı ve kusursuz görünüm… hepsi de estetisyenlerin uzman ellerinden, kullanılan ürünlerin cilt üzerindeki etkilerinden kazanılıyor.
Sponsorlu Bağlantılar

Ciltte pürüzsüzlüğün yolu:


Peeling…

Eğer cildinizin leke, akne ve silemediğiniz izler varsa varsa, bunu gidermenin yolu, cildin yüzeyini silgi gibi silerek üstteki tabakayı tüm kusurlarıyla birlikte alan peeling'tir. Tamamen bitkisel içerikli olan ve dünyada kırk yıla yakın bir süreden beri uygulanan "Herbal Peeling, Cilt Yenileme Metodu" ile kusursuzluğu yakalıyabiliyorsunuz. Cildi ölü hücrelerden arındırarak rengini açıyor, akne, komedon ve çiltteki çeşitli izleri gideriyor, gevşeme ve sarkmaları toparlıyor, yüzeysel lekeleri siliyor, cildi yenileyerek gençlik ışıltısını kazandırıyor. Ancak bir haftalık bir bakım programı olduğundan, hayatınızda önemli bir olay varsa en az bir hafta önce bakıma başlamalısınız. Enstitüdeki ilk seans bir buçuk saat sürüyor. Bu seansta cilt temizlendikten sonra, Green Peel masajı yapılıyor, ardından da kalan bitkisel karışım bir maske gibi yüzünüze sürülüyor. Bekleme süresinde ve sonrası cildinizde karıncalanma ve yanma hissedebilirsiniz. Green Peel yüzünüzden silindikten sonra uzmanınızın verdiği ürünlerle dört gün evinizde Green Peel bakımı yapıyorsunuz. Bu süre içinde cildinizdeki iyileşmeyi gözlemleyebilirsiniz. Beşinci gün yine enstitüye çağrılıp özel bakımınız da yapılıyor. O zaman aydınlık, lekesiz ve pürüzsüz bir cilt ortaya çıkıyor. Gren Peel uygulaması sadece yüzde değil, ned-rede düzeltilecek bir kusur varsa orada, sırtta; karında, basende, kol ve bacaklara da uygulanıyor.

Beden çizgilerinin yeniden çizilmesi mümkün…
Toprağın tüm zenginliğini barındıran kil, cilt için o kadar yararlı ki… Doğal bir antiseptiktir, batkterileri öldürür, içeriğindeki zengin mineraller barındırıyor, maske olarak cilde uygulandığında akne ve yara izlerini tedavi ediyor, vücuda uygulandığında toksinleri sürüyor, dokuları toparlıyor. Killi vücut maskesi uygulamalarından biri, acil olarak incelmek isteyenler için en ideal çözüm; bir saatte dokularınız toparlanıyor, bedeniniz yeniden biçimlendiriliyor. Özel günlerdeki şişkinliklere de acil çözüm sağlıyor! Uygulamada kullanılan bandajlar, zengin mineral içerikli ısıtılmış kilde ıslatıldıktan sonra kullanılıyor. Islak bandajları uzman, bir heykeltıraş gibi çalışarak bedeninize sararken toparlanması gereken bölgeleri de düzelterek vücut çizgilerinizi yeniden biçimlendiriyor. Bandajlama bittikten sonra, naylon tulum giyerek bir saat bekletiliyorsunuz. Ardından bandajlar çıkarılıyor. İşte o zaman bedeninizin nasıl toparlandığını, cildinizin nasıl ipeksi bir pürüzsüzlüğe kavuştuğunu görerek şaşırıyorsunuz. Bakımdan sonra minerallerin cilde nüfus etmesi için uzmanınız üç gün duş almamanızı tavsiye ediyor.

Lut Gölü tuzlarıyla peeling…
Tepeden tırnağa komple bir bakım: Bakımın ilk adımında Lut Gölü tuzlarıyla tüm bedeninizde cilt arındırılarak ipeksi bir pürüzsüzlüğe kavuşturuluyor ve bu çok keyifli bir uygulama. Zira bakımdan aldığınız tad, ayrıca sizi rahatlatarak huzura erdiriyor. Önce estetisyen Hindistan cevizi yağı. Limon ekstresi veE vitamini karıştırılmış ölüdeniz tuzlarıyla 40 dakika masajla peeling yapıyor. Peeling ardından duş alırken teninizdeki ipeksi yumuşaklığı ve ışıltıyı anında farkediyorsunuz. İkinci aşamada KoraOneal cilt bakımına alınıyorsunuz. Birbuçuk saat süren bu bakım, Uzakdoğu Dijito-Punktur ve Manyetizm tekniklerini de içeriyor. Rahatlatıcı bir müzik eşliğinde loş bir ortamda uygulanan bakım enerji noktalarının uyarılmasıyla başlıyor, yine aynı noktalara yapılan basınçla bitiriliyor. Teni yoracak hiçbir uygulama ve sürtünme söz konusu değil. Bliss Vücut ve Cilt Bakım Merkezi, Maçka: (0212) 231 46 90. Aromaterapik antistres bakımı…
Eğer kendinizi yorgun hissediyor ve tepeden tırnağa bakım yaptırarak yenilenmek istiyorsanız, aromaterapik bir bakım öneriyoruz… Bu bakım zor günlerde yaşamla barışmak için birebir! Zira bütün bakım havada aromaterapik kokular, kulağınızda kuş cıvıltıları duyarken yapılıyor. Yüz ve vücut aynı zamanda bakıma alınıyor. Önce vücut buharla ısıtılıp yumuşatılıyor ve rahatlatıcı bir maske sürülüp bırakılıyor. Maske bekletilirken yüzde aromaterapik bakım başlatılıyor. Cilt peeling yapılarak derinlemesine arındırılıp üzerine maske uygulandıktan sonra, bedene dönülüyor ve vücut maskesi siliniyor, ardından aromaterapik masaj yapılıyor. Tekrar yüze dönülüyor ve maske çıkarılıp cilde aromaterapi masajı uygulanıyor. Ayak tabanına yapılan refleksoloji ile iyice rahatlıyorsunuz. Ve vücuttan elektriğin alınmasıyla seans bitiriliyor.



Evde yapabileceğiniz vücut maskeleri


DOĞAL malzemeleri kullanarak sadece yüz bakımı değil, vücut bakımı da yapabilirsiniz.. Şimdi sıra vücut için yapılabilecek maskelerde... Eğer ipek gibi bir ten istiyorsanız, bu maskeyi mutlaka uygulayın. Ölü hücreleri temizler ve vücudun yumuşak, pürüzsüz olmasını sağlar.

Malzemeler:
*
1 çorba kaşığı deniz tuzu
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı: Küçük parçalara ayrılmış deniz tuzunu, zeytinyağı ile iyice karıştırın.

Uygulaması: Ilık bir duş alın. Hazırladığınız karışımı, dairesel hareketlerle masaj yaparak vücudunuza sürün. Bu karışımı özellikle topuklar, dirsek, diz gibi bölgelere yoğunlaşarak uygulayın. Ilık suyla durulayın.

Sonuç: Gözenekleri tıkayan ölü deri temizleniyor ve cilt yapılacak bakıma hazır hale geliyor.




Pollyanna - avatarı
Pollyanna
Ziyaretçi
6 Mayıs 2007       Mesaj #2
Pollyanna - avatarı
Ziyaretçi
Kuru cilt için duş jeli tarifi:1 kahve fincanı sıvı el sabunu,1 çorba kaşığı zeytinyağı,3 çorba kaşığı kayısı yağı,3 çorba kaşığı soya yağı.Bu malzemeleri karıştırıp banyo işlemi biterken vücudunuza sürün.5 dakika sonra durulayın.
Sponsorlu Bağlantılar
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
7 Mayıs 2007       Mesaj #3
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
VÜCUT MASKESİ
KULLANILACAK MALZEMELER:
*1 yemek kaşığı kil
*1 tatlı kaşığı kaya tuzu
*1 yemek kaşığı bal
YAPILIŞI:
120 derece fırında 10 dak.fırınlanmış kile kaya tuzunu ekleyerek karıştırın.
5dak.bekletin.
Sonra balı ilave edin ve tüm vücudunuza sürün.
15-20 dak.bekletin.Bol suyla durulayın.
NOT:VÜCUDUNUZA MASKE YAPMADAN ÖNCE MUTLAKA PEELİNG YAPIN.
PEELİNG GÖZENEKLERİ AÇAR.MASKENİN CİLT ÜZERİNDE DAHA ETKİLİ OLMASINI SAĞLAR.
Pollyanna - avatarı
Pollyanna
Ziyaretçi
10 Mayıs 2007       Mesaj #4
Pollyanna - avatarı
Ziyaretçi
Şimdide Kendi Duş Kreminizi Kendiniz Yapin : ))

-Ökaliptus yağı banyosu, sivilceli deri için
Banyo suyunu doldurmaya başlayın ve su bir karış kadar yükseldiğinde, biraz kremanın veya sütün içine karıştırdığınız 5 damla ökaliptus yağını suya ekleyin. Bu katkının eşit oranda dağılabilmesi için, küveti duş süzgecinden akan suyla doldurun.

-Şifalı bitki banyoları
Deriniz yağlıysa 150g mayıs papatyası veya civanperçemi, deriniz sivilceliyse 150g kuru nane veya atkuyruğu kullanın. Bitkiler 1 litre kaynar suyla haşlanır ve soğuyana kadar demlendikten sonra süzülür ve banyo suyuna eklenir.

-Ebegümeci banyosu, iltihaplı, sivilceli deri için
50g kurutulmuş veya 100g taze ebegümeci çiçeği ve yaprağı ince kıyılmış olarak, kaynar derecedeki 2 litre suyla haşlanır, soğuyana kadar demlenmeye bırakılır, süzülür ve banyo suyuna eklenir. Kan dolaşımını hızlandırmak için banyodan sonra beden, orta sertlikte bir fırça ile fırçalanır.

-Elma sirkesi banyosu, yağlı cilt için
¼ litre elma sirkesi banyo suyuna eklenir. Banyodan sonra duş alınmaz, sirkeli su derinin üstünde kurumalıdır. Daha sonra, yağlı olmayan bir nemlendirici beden losyonu uygulanır. Banyo suyuna eklenen 8 damla lavanta yağı, antiseptik etkiyi arttırır ve ruhsal açıdan dengeleyici ve yatıştırıcı etki yapar.

-Lavanta yağı banyosu
¼ litre elma sirkesi(yağlı deriye karşı) veya ¼ litre krema(normal, kuru veya karışık deri için), 8 damla lavanta yağı ile iyice karıştırılır, banyo suyuna eklenir ve su da iyice karıştırılır. Krema-lavanta banyosundan sonra ılık duş alınır. Elma sirkesi-lavanta banyosundan sonra duş alınmaz ve kurulanılmaz.

-Yağsız süt banyosu, kuru ve duyarlı deri için
Yağı alınmış 2 litre süt banyo suyuna eklenirken, su iyice karıştırılır. Banyodan sonra ılık bir duş alınır ve hafifçe kurulanılır. Eğer deriye banyodan önce 2 yemek kaşığı dolusu zeytinyağı yedirilirse, süt banyosu kuru deri için çok daha etkili olur. Banyo suyuna eklenen 1 bardak aynısafa çayı da deriyi ayrıca yatıştırır.

-Yağ-süt banyosu, kuru deri için
1 bardak ılık süt ve bir yemek kaşığı zeytinyağı, kapalı bir kavanozda iyice çalkalandıktan sonra banyo suyuna eklenir. Banyodan sonra sıcak duş alınır ve hafifçe kurulanılır.

-Yağ banyosu, kuru deri için
50 ml bademyağı veya zeytinyağı sıcak banyo suyuna eklenir ve iyice karıştırılır. Banyodan sonra, cildin üstünde kalan su elle sıyrılır ve kalan hafif yağ filmi masajla yedirilir.

-Süt-bal banyosu, kırışıklara karşı
2 bardak ılık sütte 2 yemek kaşığı dolusu bal iyice eritilir, 1 tatlı kaşığı badem yağı eklenir ve kapalı bir kavanozda iyice çalkalandıktan sonra banyo suyuna eklenir ve banyo suyu da karıştırılır. Banyodan sonra sıcak duş alınır ve hafifçe kurulanılır.

-Bal-süt-tuz banyosu, kuru ve olgun deri için
Banyo küveti doldurulurken 100g deniz tuzu serpiştirilir. Bu arada 1 litre sıcak sütte 250g çiçek balı eritilir ve banyo suyuna eklenir. Banyo suyu iyice karıştırılır. Banyodan sonra sıcak duş alınır ve hafifçe kurulanılır.

-Oğulotu(melisa)-Aynısafa çiçeği banyosu, deriyi yatıştırıcı
3’er yemek kaşığı dolusu ince kıyılmış kuru bitki, kaynama derecesinde sıcak 1 litre suda haşlanır, üstü kapalı olarak 15 dakika demlendikten sonra süzülür ve banyo suyuna eklenir. Banyodan sonra sıcak duş alınır.
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
1 Ağustos 2008       Mesaj #5
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Kırışıklıklara karşı bitkisel maskeler


Evde doğal bitkilerle hazırlayabileceğiniz maskelerle cildinizin kırışmasını önleyebilirsiniz.



resim109921

Evde
doğal birkilerle hazırlayabileceğiniz maskelerle cildinizin kırışmasını önleyebilirsiniz.

Birinci seçenek;

1 çay kaşığı bal
1 çay kaşığı gliserin
1 yumurta sarısı

Malzemeleri iyice karıştırarak elde ettiğiniz maskeyi yatmadan önce yüzünüze sürün. Sabahleyin bol su ile yıkayın.

İkinci seçenek;

20 - 25 gr maya
Süt veya bitki yağı

Malzemeleri koyulaşana kadar karıştırın. Yüzünüze sürün ve 15-20 dakika bekleyin. Bol su ile yıkayın.

Üçüncü seçenek;

1 yumurta akı veya sarısı
1 yemek kaşığı kavrulmuş mısır unu

İyice çırpılmış yumurta sarısı ya da beyazını kavrulmuş mısır ununa karıştırıp yatmadan önce yüzünüze sürün. Sabahleyin bol su ile yıkayın.

Tibet Hekimliği Uzmanı
Anarhan Nadirova



Benzer Konular

16 Haziran 2017 / _Yağmur_ Spor
28 Temmuz 2013 / Pollyanna Taslak Konular
18 Mayıs 2012 / kimyacı Sağlıklı Yaşam
29 Ekim 2016 / Misafir Cevaplanmış