Arama

İştah Kesmenin Yolları

Güncelleme: 15 Ocak 2009 Gösterim: 61.543 Cevap: 7
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
2 Mayıs 2007       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Tok tutan ve iştah kapatıcı etkisi kanıtlanan özel besinleri yiyerek, rejim yapmadan zayıflayabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar
istahkesen222qk3

Diyet yapmanın en zor yanı, sevdiğiniz pek çok yiyecekten vazgeçmek zorunda kalıp, üstüne bir de iştahınızla baş etmek zorunda kalmanız. Özellikle iştah kapatıcı etkisi olduğu kanıtlanan özel besinleri rejim yapmadan zayıflamak için denemenizi öneriyoruz. Bu besinlerin vücut üzerindeki etkileri, içeriklerindeki bazı maddeler ve görevleri şöyle sıralanıyor:

Karbonhidratlar: Kepek, buğday gibi tahıl ürünlerinde, sebze ve meyvelerde bulunur. İçeriğindeki lifler, sindirim sistemini harekete geçirir. Özellikle kompleks karbonhidratlar insanı tok tutar.

Triptofan: Vücutta serotonin oluşmasında ve hücrelere taşınmasında önemli bir görev alır. Serotonin de iştah hissini azaltır. Özellikle muz, avokado, yulaf ve peynirde bulunur.

Krom: Vücuttaki insülin dengesini korur. Kan şekerinin düşmesi açlığa yol açar. Krom ihtiyacınızı karşılamak için fındık, ceviz gibi kabuklu yemişler, brokoli ve tahıl ürünleri yiyebilirsiniz.

Albümin: Can sıkıntısını giderir ve iştahı kapatır. Bu protein, triptofan oluşturarak beyne taşır ve serotonin üretimini artırır. Bezelye, fıstık ve fasulyede bulunur.

Fruktoz: Meyvelerden elde edilen doğal şekerdir. Kan şekeri dengesini kesinlikle etkilemez. Ayrıca yemek sonrası tatlı ihtiyacı duymanızı engeller. Çilek ve bal, fruktozun ana kaynağıdır.

İyot: Tiroit hormonlarının yapımı için gereklidir. Açlık duygusunun gelişmesini engeller. Balık, iyotlu tuz ve soğan, iyot açısından oldukça zengindir.

Tok tutan öneriler
- Karnabaharı ve brokoliyi hafifçe haşlayıp yoğurtla tatlandırın. Bu karışım lif açısından zengin olduğundan, sizi uzun süre tok tutar.

- Salatalığı iyice yıkayın ve kabuklarıyla birlikte ince dilimler halinde kesip üzerine bol bol dereotu serpin. Kalorisi yok denilecek kadar az olan bu sebze oldukça tok tutucudur.

- 250 gr mor eriği biraz tarçınla haşlayın. Bu meyve fruktoz açısından oldukça zengin olmakla birlikte tatlı ihtiyacınızı da karşılayacaktır.
200 gr ananası incecik doğrayın ve süzgeçten geçirin. İçine 100 gr kefir ve taze nane ekleyin. Ananasın içindeki enzimler, protein sindirimini hızlandırdığından oldukça doyurucudur.

- Öğünler arasında acıktığınızda kuru erik yiyin. Kuru erik kan şekerinin düşmesini engeller. Ancak fazla abartmayın. Bir kuru erikte 8 kalori var.

- Bir demet maydanozu blendırdan geçirip sebze suyuyla karıştırın. Bir iki damla acı biber sosu ekleyin ve için. Bu içecek yağ yakımını kolaylaştırır.

- Kırmızı elmayı ince dilimler halinde kesip 1 çay kaşığı kıyılmış ceviz ve yarım çay kaşığı yonca balıyla karıştırın. Bu karışım hem doyurucudur hem de bağırsakları çalıştırır.

- Kahvaltıda armudu rendeleyin ve yulafa katın. Bu karışıma biraz da yoğurt ekleyin. Armudun içeriğindeki fruktoz uzun süre açlık hissetmemenizi sağlar.

- Günü canlı geçirmek için kendinize yulaf ezmesi hazırlayıp içine kuru meyveler katın. Bu, karbonhidrat ihtiyacınızı karşılayacaktır.
Portakal ve 50 gr ıspanak yaprağından oluşan bir salata hazırlayın. Salatayı 50 gr yağsız yoğurt, bir tutam tuz ve karabiberden oluşan bir sosla tatlandırın..
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
2 Mayıs 2007       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Diyet yapmak isteyip, iştahına engel olamayanlara önerilerde bulunan uzmanlar, gün içinde sık ve az öğünler yemenin, iştahın kontrolden çıkmasını önlemenin en kolay yolu olduğunu belirtiyor.
Uzmanlara göre, yeme isteğinin kontrol altında tutulması, atıştırma krizinden kurtulmak için sağlıklı karbonhidratlara yönelinmesi, bol bol su içilmesi, yiyeceklerin iyice çiğnenmesi ve güç gerektiren egzersizlerin yapılması gerekiyor.
Sponsorlu Bağlantılar
Beynin, vücutta enerjinin azaldığını fark eder etmez açlık hissetmeye yol açan kimyasal maddeler salgıladığını belirten uzmanlar, "Ancak beynimizin bu kimyasal maddeleri salgılayan kısmı, aynı zamanda duyguları da kontrol ediyor. İşte, sıkıldığımız veya kendimizi kötü hissettiğimizde hemen buzdolabına koşmamızın başlıca sebebi bu. Ayrıca yemeklerin tadı, kokusu veya görüntüsü de açlık duygusuna sebep olabiliyor. Örneğin, yemek sonrasında canınız, tatlı vitrininde duran o dondurma kasesinden çekiyorsa, bunun sebebi kesinlikle aç olmanız değil, kontrolden çıkan yeme isteğinizdir. Eğer bunu aklınızdan çıkarmazsanız, tokken yediğiniz yemek miktarını en aza indirmiş olursunuz" ifadelerini kullanıyor.

Gün içinde sık ve az öğünler yemenin, iştahın kontrolden çıkmasını önlemenin en kolay yolu olduğunu kaydeden uzmanlar, şöyle devam ediyor: "Belki yine arada bir şeyler atıştırmak isteyebilirsiniz, ama bu sefer yiyeceğiniz miktarlar az olacaktır. Böyle bir durumda atıştırmak için sağlıklı karbonhidratlara yönelin, çünkü bu besin türü, sindirim sisteminde daha uzun süre kalıyor ve şeker seviyenizi yavaşça yükselterek daha uzun süreli tokluk hissi sağlıyor. Yapılan araştırmalara göre, tat alma duyusunu değişik tatlarla tatmin etmenin, daha az miktarlarla yetinmeyi sağladığını bildiriyor. Sürekli aynı yemeği yeme, özellikle tadı hoşa gitmiyorsa, bir süre sonra tat alma mekanizmasının iptal olmasına yol açıyor. Ve bu sebeple de kendinizi sanki hiç yemek yememiş gibi hissedebiliyorsunuz. Böyle bir durumu engellemek için öğünlerinizi taze otlarla ve baharatlarla tatlandırabilirsiniz" tavsiyesinde bulunuyor."
Su içmenin, kişinin kendisini tok hissetmesi açısından önemli olduğunun da altını çizen uzmanlar, ayrıca vücut susuz kaldığında, çoğu zaman açlık hissine benzeyen sinyaller gönderdiğini belirten uzmanlar, bol su içmenin, beden su istediği zamanlarda yemeğe yönelmeyi engelleyeceğini kaydediyor. Uzmanlar, yiyecekleri uzun süre çiğnedikten sonra yutmanın, beynin vücuda giren besinleri kaydetmesine zaman tanımak anlamına geldiğini ifade ediyor. Üstelik bu şekilde tat alma duyusunun da tatmin olduğunu vurgulayan uzmanlar, "Böylece doyduğunuzu anlamanızla, yemeye son vermeniz arasındaki zaman kısalıyor. Fazla yemekten kaynaklanan sindirim sorunlarından kurtulmanız da ayrı bir avantaj" ifadesini kullanıyor.

Uzmanlar, egzersizler zorlaştıkça vücut ısısının arttığını ve daha fazla kalori yakmaya başlandığını, bu durumun da egzersizi takip eden birkaç saat boyunca iştahın bastırılmasına sebep olduğunu bildiriyor. Böyle bir durumda normal öğün saatinden birkaç saat önce egzersiz yapmanın en mantıklısı olduğunu belirten uzmanlar, şöyle devam ediyor: "Çünkü öğün saati geldiğinde spor yapmanın verdiği etkiyle iştahınız biraz daha kapanır. Fakat asla öğün atlama hatasına düşmeyin, aksi halde hem vücudunuz zayıf düşer, hem de bir süre sonra aşırı yeme isteği duyarsınız."
nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
30 Aralık 2007       Mesaj #3
nünü - avatarı
Ziyaretçi
En iyi zayiflatan 10 yiyecek belirlendi...

Zayiflatan yiyecekler ve vucutta yaptiklari etkiler soyle:


İştah Kesmenin Yolları


Esmer pirinc: B Vitamini deposu olmasi sayesinde proteinleri, yaglari parcaliyor, hazmi kolaylastiriyor.
Greyfurt: Metabolizmayi hizlandiriyor, vucut durencini artiriyor.


Kirmizi uzum: Dolasim sistemini temizliyor. Icerdigi lif, vitamin ve mineraller sayesine kolesterolun dusmesine yardimci oluyor.

Salatalik: Lif zengini olmasi sayesinde tokluk hissi veriyor. Ayrica saglikli bir su deposu.

Nar: Hormonlari dengeliyor. Bu sayede kilonuzu kontrol etmeniz daha kolaylasiyor. Ayrica guclu bir antioksidan.

Adzuki fasulyesi: (Kucuk kirmizi fasulye) Fasulyeler arasinda en az yag oranina sahip. Vucutta daha fazla suyu tutuyor.

Brokoli: Lif ve C vitamini deposu. Ayrica kilo vermeye yarayan kalsiyum iceriyor. Karacigere iyi geliyor. Hazma yardimci oluyor.

Elma: Hafif tatli, bagirsaklari harekete geciriyor.

Kiraz: Yumusak bir mushil etkisi yapiyor ve kilo kaybina neden oluyor.

Yulaf: Tok ve siskinlik hissi veriyor. Bir kase lapasi vucutta uc kase su tutmayi sagliyor.
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
16 Nisan 2008       Mesaj #4
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
İştah kesmek elinizde


İştahına engel olamayanlara yapılan önerilerde gün içinde sık ve az öğünler yemenin, iştahın kontrolden çıkmasını önlemenin en kolay yolu olduğunu belirtiyor

Diyet yapmak isteyip, iştahına engel olamayanlara önerilerde bulunan uzmanlar, gün içinde sık ve az öğünler yemenin, iştahın kontrolden çıkmasını önlemenin en kolay yolu olduğunu belirtiyor.

Uzmanlara göre, yeme isteğinin kontrol altında tutulması, atıştırma krizinden kurtulmak için
sağlıklı karbonhidratlara yönelinmesi, bol bol su içilmesi, yiyeceklerin iyice çiğnenmesi ve güç gerektiren egzersizlerin yapılması gerekiyor.

Beynin, vücutta enerjinin azaldığını fark eder etmez açlık hissetmeye yol açan kimyasal maddeler salgıladığını belirten uzmanlar, "Ancak beynimizin bu kimyasal maddeleri salgılayan kısmı, aynı zamanda duyguları da kontrol ediyor. İşte, sıkıldığımız veya kendimizi kötü hissettiğimizde hemen buzdolabına koşmamızın başlıca sebebi bu. Ayrıca yemeklerin tadı, kokusu veya görüntüsü de açlık duygusuna sebep olabiliyor. Örneğin, yemek sonrasında canınız,
tatlı vitrininde duran o dondurma kasesinden çekiyorsa, bunun sebebi kesinlikle aç olmanız değil, kontrolden çıkan yeme isteğinizdir. Eğer bunu aklınızdan çıkarmazsanız, tokken yediğiniz yemek miktarını en aza indirmiş olursunuz" ifadelerini kullanıyor.

Gün içinde sık ve az öğünler yemenin, iştahın kontrolden çıkmasını önlemenin en kolay yolu olduğunu kaydeden uzmanlar, şöyle devam ediyor:

"Belki yine arada bir şeyler atıştırmak isteyebilirsiniz, ama bu
sefer yiyeceğiniz miktarlar az olacaktır. Böyle bir durumda atıştırmak için sağlıklı karbonhidratlara yönelin, çünkü bu besin türü, sindirim sisteminde daha uzun süre kalıyor ve şeker seviyenizi yavaşça yükselterek daha uzun süreli tokluk hissi sağlıyor. Yapılan araştırmalara göre, tat alma duyusunu değişik tatlarla tatmin etmenin, daha az miktarlarla yetinmeyi sağladığını bildiriyor. Sürekli aynı yemeği yeme, özellikle tadı hoşa gitmiyorsa, bir süre sonra tat alma mekanizmasının iptal olmasına yol açıyor. Ve bu sebeple de kendinizi sanki hiç yemek yememiş gibi hissedebiliyorsunuz. Böyle bir durumu engellemek için öğünlerinizi taze otlarla ve baharatlarla tatlandırabilirsiniz" tavsiyesinde bulunuyor."

Su içmenin, kişinin kendisini tok hissetmesi açısından önemli olduğunun da altını çizen uzmanlar, ayrıca vücut susuz kaldığında, çoğu zaman açlık hissine benzeyen sinyaller gönderdiğini belirten uzmanlar, bol su içmenin, beden su istediği zamanlarda yemeğe yönelmeyi engelleyeceğini kaydediyor. Uzmanlar, yiyecekleri uzun süre çiğnedikten sonra yutmanın, beynin vücuda giren besinleri kaydetmesine zaman tanımak anlamına geldiğini ifade ediyor. Üstelik bu şekilde tat alma duyusunun da tatmin olduğunu vurgulayan uzmanlar, "Böylece doyduğunuzu anlamanızla, yemeye son vermeniz arasındaki zaman kısalıyor. Fazla yemekten kaynaklanan sindirim sorunlarından kurtulmanız da ayrı bir avantaj" ifadesini kullanıyor.

Uzmanlar, egzersizler zorlaştıkça vücut ısısının arttığını ve daha fazla kalori yakmaya başlandığını, bu durumun da egzersizi takip eden birkaç saat boyunca iştahın bastırılmasına sebep olduğunu bildiriyor. Böyle bir durumda normal öğün saatinden birkaç saat önce egzersiz yapmanın en mantıklısı olduğunu belirten uzmanlar, şöyle devam ediyor: "Çünkü öğün saati geldiğinde spor yapmanın verdiği etkiyle iştahınız biraz daha kapanır. Fakat asla öğün atlama hatasına düşmeyin, aksi halde hem vücudunuz zayıf düşer, hem de bir süre sonra aşırı yeme isteği duyarsınız."

Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
22 Mayıs 2008       Mesaj #5
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Neden kilo alıyoruz?

Fazla kilolarımızı vermek için onların nasıl oluştuğunu bilmeliyiz! Neredeyse her kadının bir dönem fazla kiloları sorun olmuştur. Dünya'nın obezite tehdidi altında olduğu düşünülebilir, besine ulaşmanın kolaylaşması ve gelişen teknoloji ile hareket imkânımızın kısıtlanması da göz önünde bulundurulduğunda artık kilo problemlerinin gündeme daha çok oturduğu ve kilo korumanın ve kilo yönetiminin daha önemli hale geldiği yadsınamaz bir gerçek halini aldı. Peki, kalın bir belin, istenmeyen fazla kiloların, 38–44 beden arası kıyafetlerle dolu bir dolabın gerçekten bir çözümü yok mudur? Tabi ki var.

Dünya Sağlık Örgütü'nün de neredeyse her toplantı da bir kez daha gündeme getirdiği sağlıklı beslenme ve düzenli fiziksel aktivite kilo kontrolünün ve bu kontrolde yüksek başarı sağlamanın en kalıcı ve gerçekçi yolları. Siz de kadınlara özgü sağlıklı zayıflama, sağlıklı beslenme ve düzenli hareket ile ilgili önerilerimize kulak verebilir ve daha formda bir yaşamın kapılarını aralayabilirsiniz.

Neden durmadan kilo alıyoruz?
Kilo almanın birçok nedeni olabilir. Genetik bozukluklara ve hormonel değişikliklere bağlı bazı hastalıklar kilo almaya neden olabiliyor. Fakat toplumun büyük bir kısmının durmadan kilo alma nedenleri çok daha farklı. Besinler arasında sağlıklı tercihler yapamamak, klasik beslenme hataları, porsiyon kontrolünde başarısızlık ve hareketsiz bir hayat yağ bağlayan bedenlerin en temel nedenlerini oluşturuyor.

Kilo alıp verme olgusunu çok kefeli bir teraziye benzetmemiz mümkün. Terazinin kollarını günlük enerji alımımız, düzenli beslenmemiz, su tüketimimiz, stres seviyesi, uyku düzeni ve günlük enerji harcamamız gibi birçok faaliyet oluşturuyor. Terazinin, kilo alma açısından, pozitif kefesini gün boyunca tükettiğimiz besinler ve içecekler ile aldığımız enerji doldururken, diğer negatif kefesinde ise metabolik hızımız, besinleri sindirirken harcadığımız toplam enerji ve günlük hareketliliğimiz dolayısıyla harcadığımız enerji yer alıyor. Eğer terazinin ağır basan kefesi, enerji harcaması yönünde ise kilo veriyor, enerji alımı ağır geliyor ise kilo alıyoruz. Yani her şey hayatın her alanında olduğu gibi, tamamen bir denge meselesi…

Fazla yediğimiz her lokma nasıl depolanıyor
Besinlerde bulunan karbonhidrat, yağ ve proteinler vücudumuza enerji sağlarlar. Bir gram karbonhidrat ve protein yaklaşık 4 kalori enerji sağlarken, bir gram yağ 9 kalori enerji verir. Besin kalitesi düşük ve boş enerji kaynağı olan alkol de vücudumuzda enerjiye dönüşür ve her bir gramı 7 kalori enerji verir.

Besinler ile ihtiyacımızdan fazla aldığımız her enerji birimi, alınan fazla enerji karbonhidrattan da, yağdan da, proteinden de hatta alkolden de alınmış olursa olsun yağ olarak depolanmaya mahkûmdur. Ve günlük olarak fazladan almış olduğumuz her 7 kalori vücudumuzda 1 gram yağ olarak depolanır. Kısa bir hesap ile günde 200 kalori fazla aldığımızı düşünürsek, 1 ay içinde yaklaşık 850 gram yağ, üç ay içinde 2,5 kg yağ ve bir sene içinde 10 kg yağ almış oluruz. Genetik yatkınlığımıza göre bu fazla yağ kitlesi karnımızda veya basenlerimizde toplanabilir. Her iki durumda da göz ardı edilmeyecek bir gerçek yatar. Artık daha düşük kaliteli ve daha sağlıksız bir yaşama 1 adım daha yaklaşmış oluruz.

Yalanları ve Gerçekleri ile "metabolizma"
Yıllar yılı düşman olarak görülen ve neredeyse herkes tarafından suçlanan metabolizmalar genellikle sadece birer günah keçisi olmaktan öteye gidemiyorlar. Herkes fazla kilolarından metabolizmasını sorumlu tutsa da, aslında toplumun büyük bir çoğunluğunun metabolizması normal çalışıyor.

Metabolizma nedir diye düşünenler için en basit tanım, yaşamımızı sürdürmek için bedenimizin ve beynimin bize yardımcı olmak için kurduğu sistem olacaktır. Metabolizmaya genellikle ne verirseniz o, verdiğinizi kullanır. Gereğinden fazla yönlendirdiğiniz her şeyi depolamak ile yükümlü olduğu kadar, gereğinden eksik yönlendirdiklerinizi tamamlamak adına kendinden yani bedeninizden harcar ve mevcut harcamaları kısarak ekonomik davranır.

Metabolizmayı tehdit etmek yapabileceğiniz en büyük yanlıştır. Ona karşı savurabileceğiniz en büyük tehdit ise onu aç bırakmaktır. Çünkü o üretmek ve depolamak üzerine kurulu bir sistemdir. Siz ona üreteceği bir şeyler vermezseniz, onu tembelliğe alıştırırsınız ve yavaş çalışmaya itersiniz.

Sizin mutlu ve sağlıklı olabilmeniz için sizin ona tattırdığınız deneyimlerin hepsine adapte olur, fakat yeni elde ettiği alışkanlıklarından kolayca vazgeçemez. Bu nedenle açlık diyetlerinden sonra normal beslenme sistemine geçtiğinizde ona verdiğiniz her şeyi depolamaya başlar. Özünde ise kötü bir niyeti yoktur, sadece bir dahaki açlık sürecinde hayatta kalabilmeniz için depo etmektedir gönderdiklerinizi. Yemek yeme konusundaki istikrarsızlığınız metabolizmanızın size duyduğu güveni azaltır.

Hiç metabolizması yüzünden kilo alan birileri yok mu yani her şey bizim suçumuz mu diye düşünüyorsanız haklısınız, kimi kişiler metabolizmalarından ötürü bir takım sağlık problemleri sonucu kilo alabiliyor.

Hipotroidi, hormon problemleri, demir yetersizliği anemisi hormon tedavisi ve bunun gibi hastalıklarda yavaşlayan metabolizma ve vücudunun dengesinin bozulabilmesi sonucu hızlı kilo alınabiliyor. Fakat bu durum kilo yönetiminde başarısız olan çok az kişi için geçerli.

Ayrıca bu hastalıklarda uygun tedavi başladığında sağlıklı beslenme ve düzenli egzersiz ile kilo kontrolünde başarı yakalanabiliyor.

Fazla kiloların kalıcı çözümü süper üçlüden geçiyor!
Fazla kilolarınızdan sonsuza kadar kurtulmak, belinizi inceltmek, karın bölgenizde toplanan yağlardan kurtulmak, yüksek kaliteli bir yaşama merhaba demek istiyorsanız, bu süper üçlü ile isteklerinizi elde edebilirsiniz:

Sağlıklı Beslenme:

Kilo kontrolünde başarının yanı sıra, kalp - damar, şeker ve kanser gibi hastalıklara yakalanma riskinizi azaltmak, yüksek tansiyon, yüksek kolesterol, düşük/yüksek kan şekeri gibi sağlık alarmlarını susturmak, zinde, formda ve keyifli bir yaşama başlamak için yapmanız gereken sağlıklı beslenme ilkelerini öğrenmek ve öğrendiklerinizi yaşamınıza aktarmak.

Uzun ve uzun olduğu kadar sağlıklı bir yaşamın anahtarlarından ilkinin sağlıklı beslenme olduğunun her geçen gün yeni bilimsel çalışmalar ile kanıtlandığı günümüzde artık daha fazla beklemeyin ve sağlıklı beslenmeye başlayın.

Düzenli Fiziksel Aktivite:

Asansörler, üzerinde durmanızın yeterli olduğu yürüyen platformlar, internetten yemek ısmarlama ve arkadaşlarınız ile görüşme imkânı gibi teknoloji ürünleri kolay yaşamanıza yardımcı olduğunu düşünüyor olabilirsiniz. Fakat bedeninizin böyle sürüp gidecek bir yaşam için uygun olmadığını ve harekete ihtiyaç duyduğunu unutmayın. Bırakın hareket etmeyi kimi zaman kımıldamanın bile gereksiz olabildiği bu toplumda atalarımızın "Nerde hareket, orda bereket" sözünü akıllarınızdan çıkarmadan, olabildiğince hareketli enerji harcayabileceğiniz bir yaşama alışmanız gerekiyor.

Davranış Değişikliği:

Oluşan bir alışkanlığı değiştirmek oldukça zordur fakat imkânsız değildir. Sofraya oturmadan yemek yeme alışkanlıkları, öğün atlamalarınız, sebze ve salataya yer vermeme, kahvaltı etmemeniz, su yerine asitli, şekerli içecekleri tercih etmeniz gibi sağlığınız açısından olumsuz alışkanlıklarınızı sağlıklı olan davranışlar ile değiştirmelisiniz.

Bu konuda bir uzmandan yardım almak işleri kolaylaştıracak bir yöntemdir. Yapamam dememelisiniz. Eğer gerçekten isterseniz, en yerleşmiş alışkanlıkları bile aşmanın mümkün olduğunu göreceksiniz.

Nil Şahin Gürhan
Beslenme ve Diyet Uzmanı

resim108711
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
2 Ağustos 2008       Mesaj #6
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
İştah azaltmanın 10 yolu


İştahınızı azaltmanız icin bu uyarılara dikkat edin!



resim107511

1. Protein ağırlıklı kahvaltı edin. Zaman ilerledikçe daha az acıkacak ve gün boyunca 267 kalori daha alarak beslenebilirsiniz. Sabahları 2 yumurta ve üzerine marmelat sürülmüş 2 dilim ekmek yenilerek doygunluk hissi geciktirilebiliyor.

2. Canınız birşeyler yemek istediğinde merdiven inip çıkın, koşun yani kendinizi yorun. Yiyecekleri ulaşmanızın zor olacağı yerlere koyun. Bu kadar yorgunluktan sonra, favori yiyeceğinizi alıp yemek canınız istemeyecek. Sadece su içerek açlığınızı yatıştırabileceksiniz.

3. İyi uyumaya özen gösterin ve birşey yiyerek rahatlamak yerine mümkünse şekerleme yapın.. Uykunun insanları
acıktırmadığı, atıştırma hissi uyandırmadığı belirtiliyor.

4.
Farklı düşünün.. Bilim adamları, yiyecek kokusu duyma ile yiyeceğin ağızda olmasının beyinde aynı etkiyi yarattığını
keşfetti. Yani eğer canınız birşey yemek istiyorsa sadece koklayarak da aynı doyumu sağlayabilirsiniz.

5. Asla dolu bir tabak yiyecekle kendinizi sınamayın. Önünüzde daha çok yiyecek olması sizn daha çok yemenize neden
olur. Eğer dışarıda yemek yiyorsanız, garsondan yemeğinizi servis etmeden önce yarısını evinize götürmek için
paket
yapmasını isteyebilirsiniz. Kalan yemeği ertesi gün öğleyin yiyebilirsiniz.

6. Yemeğinizi aydınlık mekanlarda yiyin. Loş bir ortamda aydınlık bir ortamda yediğinizden daha fazla yersiniz. Aydınlık ortamlarda etrafınızdaki kişiler de, iştahınızı kontrol etmenize yardımcı olabilir.

7. Sohbet edin. Eğlenceli bir arkadaşınızla keyifli bir zaman geçirmek,
uzun hikayeler anlatmak yemek için size zaman bırakmaz. Bu sürede sizin tabağınızdakiler duruyor ve onlarınkiler bitmişse, sizin yiyeceklerinizi de yemelerini tavsiye edebilirsiniz.

8. Oturarak yiyin. Eğer oturarak ve tabakta hafif şeyler yerseniz alacağınız kalori miktarı daha az olur.

9. Sadece çorba içerek açlığınızı yatıştırın. En yoğun sebze çorbası yaklaşık 130 kalori içerir. Öğle yemeklerinde çorba tüketerek % 20 daha az kalori almış olacaksınız.

10. İştahınızı azaltmak için ufak bisküviler, şekerleme, peynir, kuru yemiş gibi ufak yiyecekleri belirli bir miktar yiyebilirsiniz.Yalnız fazla kaçırmamaya özen gösterin!





Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
16 Eylül 2008       Mesaj #7
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Kalori yakmanın 100 yolu

"Ne yapsam kilo veremiyorum" bahanesini unutun artık, bu pratik yöntemlerle hiç farkına bile varmadan kilo verebilirsiniz!

İçecekler

1. Diyet veya meyvesiz sodaları tercih edin.

2. Sıcak çikolata veya kahvaltıda tatlı besinler hazırlarken yağsız süt ve tatlandırıcı kullanın.

3. Yemek, kahve veya içecekler servis edilirken yanında sunulan minik kurabiyelere dikkat edin.

4. Sıvı ihtiyacınızı, su, light buzlu çay ve evde makine ile yapacağınız sade soda ile hazırlanan meyveli sodalarla gidebilirsiniz.

5. İçeceklerinizi tüketirken orta büyüklükte veya büyük bardak yerine küçük boy bardak tercih ediniz.

6. Yağsız veya yüzde 50 yağlı sütler tercih edin.

7. Gün içinde yeterli miktarda meyve ve kendinizin hazırladığı meyveli soda ve sade içecekleri tercih edin.

8. Alkol tüketiyorsanız light bira veya şarap tercih edin.

9. Kafein miktarı yüksek olan diyet ürünlerden kaçının (gazlı içecekler gibi).

10. Şeker ilavesiz meyve sularını tercih edin.

11. Alkollü karışık meyve kokteylleri yerine alkolsüz kokteylleri tercih edin.

12. Kahvenize yağsız süt veya şekersiz kahve aroması ekleyerek daha hafif lezzetler yaratabilirsiniz.

Atıştırmalar

1. Tatlı yerine meyva salatası tüketebilirsiniz.

2. Yağsız yoğurdu soğutup taze meyve ile tatlandırabilirsiniz.

3. Büyük kutularda satılan meyveli yoğurtlar yerine küçük kutularda satılan light meyveli yoğurtları tercih edebilirsiniz.

4. Krakerlerinizi paketinden yemek yerine küçük kaplarda tüketerek porsiyon kontrolü yapabilirsiniz.

5. Çiğ sebzeleri mayonezli soslar yerine baharatlandırılmış taze domates soslarıyla yiyebilirsiniz.

6. Kızarmış cipsler yerine fırında pişirilmiş olanları seçebilirsiniz.

7. Şurup veya şekerli suda beklemiş meyve konsantreleri yerine kendi suyunda bekleyenleri, şeker ilavesizleri seçebilirsiniz.

8. Elma, armut veya portakal gibi bütün meyvelerin bir tenis topu büyüklüğünde olanlarını tercih edebilirsiniz.

9. Kurabiye yerine küpler halinde doğranmış meyveleri tercih etmelisiniz.

10. Meyve ve salata soslarında seçici olun. Yağı azaltılmış, kalorisi kısıtlı tatlı veya ekşi sosları tercih edin ya da ev yapımı olanları kullanın.

11. Yarım kase kuru meyve yemektense yarım kap taze meyve tüketmeye çalışın.

12. Çoklu paketlerde satılan barları tek porsiyonla sınırlayın, kendinizi durduramıyorsanız bir arkadaşınızla paylaşmayı deneyin.

13. Küçük bir avuç dolusu beyaz leblebi tüketin.

14. Çikolata krizlerini light olanlarla ve porsiyonları kontrol ederek geçiştirin.

15. Çikolata yemek yerine yağsız ve şeker ilavesiz pudingleri tercih edin.

Dışarıda yemek yerken
1. Yağsız, tuzsuz patlamış mısırı paketleyip yanınızda taşıyın.

2. Masaya oturur oturmaz garsondan ekmek tabağını kaldırmasını isteyin.

3. İlk yemek olarak çorbayı seçin.

4. Kremalı çorbalar yerine hafif sebze içerikli çorbalar tercih edin.

5. Büyük porsiyonları tercih etmeyin, mönüleri asla bir boy büyük alternatifleri ile değiştirmeyin.

6. Mayonezli soslar yerine sirkeli soslar tercih edin.

7. Salatanıza kruton ekletmeyin.

8. Karışık pizzalar yerine domatesli veya sebzeli pizzaları seçin.

9. Garnitür olarak patates kızartması, pilav ve makarna yerine haşlanmış veya ızgara sebzeler tercih edin.

10. Başlangıç yemeklerinden birini ana yemek olarak sipariş edin, yanına çorba, salata veya sebze yemeği alın.

11. Siparişinizin yanında sunulan cips veya patates kızartması gibi opsiyonlara hayır deyin.

12. Sipariş ettiğiniz yemeğin yarısını yiyin ya da paylaşın.

13. Balığınızı ağır soslar yerine limonla tüketin.

14. Fast food yiyecekseniz yanında salata sipariş edin.

15. Kızarmış veya una bulanmış hamburger köfteleri yerine ızgarada pişirilmiş olanları tercih edin.

Kaynak: Mahmure, Özlem Sarıoğlu

resim109932


nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
15 Ocak 2009       Mesaj #8
nünü - avatarı
Ziyaretçi
Kilo Derdine Çözümler

kil0

Kilo vermek kadınların en büyük baş belası ne yazık ki. Bir kaç gram yağ kütlesinin neden bu kadar çok sinirimizi bozduğunu erkekler anlayamaz tabii (: Onlar koca göbeklerinin bir erkeklik simgesi olduğunu düşünedursunlar, biz her daim genç, güzel ve alımlı görünmek için sonuna kadar çalışacağız. Bu zorlu yolumuzda hedefimize ulaşmak için biraz yardım almak da lazım değil mi ama? Kaliteli bir yaşam için kaliteli ürünler sunan Life Time, CLA/ Max Capsules Regu-lax ve Water X tablets'ten oluşan zayıflama seti ile sizlere sağlık ve kıskanılası bir incelik vaat ediyor. Tabletlerin kutu fiyatı 95 YTL.
kil1

"Yok, ben öyle hap map almam kardeşim, ben hırslıyım kendim başaracağım" diye iddialıysanız Doğa'nın yeni piyasaya sürdüğü Probiyotik Tahıl Gevreği sindirim sisteminize keyif katabilir ve aynı zamanda incecik bir vücuda sahip olmanıza da yardımcı olabilir. Ürünün fiyatı ise 6 YTL.
kil2

Uzman Diyetisyen Dilara Koçak sizlere ilk 2009 yılı hediyesini verdi bile: " İyi Yaşam Günlüğü". Bu şık ajanda size gün be gün destek olarak, küçük ayrıntılarla kendinizi daha mutlu ve sağlıklı hissetmenize yardımcı oluyor. Bu günlük sayesinde kendinizi takip edebilir, yaşam için farklı öneriler alabilirsiniz. Gün içinde yediğiniz her şeyi not ederek kalorilerinizi hesaplayabilir ve programlı bir şekilde zayıflayabilirsiniz.


Benzer Konular

3 Aralık 2011 / AndThe_BlackSky Arşive Kaldırılan Konular
21 Kasım 2012 / adsız Sağlıklı Yaşam
22 Ağustos 2013 / _Yağmur_ Moda