Arama

Makyaj Malzemeleri - Rimel

Güncelleme: 4 Ekim 2009 Gösterim: 17.211 Cevap: 8
RuYa - avatarı
RuYa
Ziyaretçi
16 Mayıs 2007       Mesaj #1
RuYa - avatarı
Ziyaretçi
Rimel, bakışlarınıza yoğunluk, anlam ve güç kazandırır. Yorgun görünümü bir anda yok eder, canlılık verir. Seçtiğiniz rimelin özelliğine göre, kirpiklerinizi uzatabilir, kıvırabilir ya da onlara hacim kazandırabilirsiniz. Seçim sizin!
Rimelinizin fırçasını düzenli olarak temizleyin. Böylelikle daha önceki kullanımlarınızdan kalmış olan artıklar kirpiklerinizin üzerinde topçuklar oluşturmaz.Rimelin iyi tutması için kirpikleriniz temiz ve kuru olmalı. Eğer lens kullanıyorsanız, rimeli sürmeden önce lenslerinizi takmayı unutmayın .Uygulamaya üst kirpiklerden başlayın. Aşağıdan yukarı yani köklerden uçlara doğru fırçayı sürekli döndürerek ilk katı sürün.Kirpiklerinizin kurumasını bekleyin, daha sonra ikinci katı uygulayın.Alt kirpiklerinize hacim kazandırmak istiyorsanız, fırçayı kirpik diplerinde yatay olarak gezdirin. Eğer uzun görünsünler istiyorsanız, fırçayı dik olarak tutup kirpikleri tek tek boyayın.Kirpik fırçası ile fazlalıkları alın ve kirpikleri birbirlerinden ayırın.

Sponsorlu Bağlantılar
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
20 Mayıs 2007       Mesaj #2
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Uygulama

1

Sponsorlu Bağlantılar
Rimelin iyi tutması için kirpikleriniz temiz ve kuru olmalı. Eğer lens kullanıyorsanız, rimeli sürmeden önce lenslerinizi takmayı unutmayın.
........................................................
2

Uygulamaya üst kirpiklerden başlayın. Aşağıdan yukarı yani köklerden uçlara doğru fırçayı sürekli döndürerek ilk katı sürün.
........................................................
3

Kirpiklerinizin kurumasını bekleyin, daha sonra ikinci katı uygulayın.
........................................................
4

Alt kirpiklerinize hacim kazandırmak istiyorsanız, fırçayı kirpik diplerinde yatay olarak gezdirin. Eğer uzun görünsünler istiyorsanız, fırçayı dik olarak tutup kirpikleri tek tek boyayın.
........................................................
5

Kirpik fırçası ile fazlalıkları alın ve kirpikleri birbirlerinden ayırın.
........................................................


Uygulama sırasında göz çevrenize rimel bulaştırdıysanız bir kaç saniye bekleyin ve bir pamuklu çubuk yardımıyla temizleyin.


beleza rimel1
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
1 Ağustos 2008       Mesaj #3
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Kirpikleriniz sıcaklarda akmasın!

Sıcak havalarla birlikte nemin artması ve deniz mevsiminde olmamız, göz makyajının hızlı bir şekilde bozulmasına neden olabiliyor.



resim103015

Makyaj uzmanlarının tercihi Max Factor’ün yeni Masterpiece Waterproof maskarası, Masterpiece maskaranın tüm özelliklerinin yanı sıra, suya dayanıklı formülü ile deniz, kum, güneş gibi yazın karşılaştığınız zorlu durumlarda yardımınıza koşuyor.

Kendimizle ilgilenemediğimiz uzun saatler, yaptığımız yolculuklar, sıcak hava ve yağmur gibi günlük yaşamın zorlu şartları ve dış etkenlerden dolayı maskaralar
göz çevresinde hoş görünmeyen izlere neden olabilir. Waterproof maskara, makyajınızdan emin olmaya ihtiyaç duyduğunuz anlar için ideal!

Mükemmel fırçasıyla en ince kirpiklere kadar ulaşın!
Max Factor Masterpiece Waterproof, fırça tasarımında yepyeni bir çığır açan özel dizayn “iFX” fırçasıyla, gözlerin
ve dış köşelerindeki en ince ve kısa kirpikleri dahi ayırıyor, kökten uca tek tek boyayarak çerçeveliyor, belirginleştiriyor. Aynı zamanda kirpiklerde topaklaşma, dağılma, bulaşma gibi problemleri de ortadan kaldırıyor.

Max Factor Masterpiece Waterproof maskara ile gözlerinizin güzelliği ortaya çıksın!


nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
26 Ağustos 2008       Mesaj #4
nünü - avatarı
Ziyaretçi
Kirpiklerin Ok Ok Eyle

mas0
Maskaralar kesinlikle her kadının olmazsa olmazıdır. Makyaj çantalarının daimi elemanı, çantamız küçücük olsa bile her zaman onun için ayrı bir yer açılan biricik makyaj malzememiz maskaralar sayesinde gözlerimiz daha anlamlı, bakışlarımız baştan çıkaracak kadar çekici. Delip geçen bakışlar için kömür karası maskaralar mı, kirpiklerimizi uzatmak için hacim veren maskaralar mı yoksa bu yaz günlerinde suya dayanıklılığı önem taşıyan maskaralar mı? Ee maskara seçmek zor zanaat. O zaman gelin size biraz yardımcı olalım.
mas1
Mevsim yaz. Sürekli havuzda, denizde suyla içiçeyiz. Ama yine de kirpiklerimiz maskaranın nimetlerinden yoksun kalsın istemiyoruz. Öyleyse bizim aradığımız suya dayanıklı bir maskara. İlacımız ise Maxfactor'den Masterpiece Waterproof maskara. Ürünü güzellik marketlerinden 27.90 ytl'ye satın alabilirsiniz.
mas2
Yoksa dileğiniz, gözlerinizin karşınızdakini olabildiğince etkilemesi, kömür karası derinlik ile bakışlarınızın delip geçmesi mi? Evet diyenlerin tercihi Loreal'den Lash Architecte Carbon Gloss Maskara. Uzun süre kalıcı etkisi olan maskaranın fiyatı ise 29.99 ytl.
mas3
Çoğumuzun başının belası ise yolda yürürken aynanın birinden gördüğümüz ya da bir arkadaşımızın "aa yanağında siyah birşey var demesiyle" irkildiğimiz akan ve bulaşan maskaralar. Sephora ise bu derdimizi sona erdiriyor. Lash Plumper Watreproof adını verdiği maskara sıcakta terleseniz bile akmıyor, bulaşmıyor. Maskarayı 17.90 ytl'ye satın alabilirsiniz.
HerHangiBiri - avatarı
HerHangiBiri
Ziyaretçi
13 Kasım 2008       Mesaj #5
HerHangiBiri - avatarı
Ziyaretçi
Kirpikte son moda 2 renk


Makyaj Malzemeleri - Rimel


Daha belirgin ve uzun kirpiklere sahip olmak isteyen kadınların yardımına maskara yetişiyor.

Kozmetik markalarının her yıl yenisini geliştirdikleri maskaraların içeriğinde, gözde alerji yaratmamak için bitkisel maddeler bulunuyor. Her yıl başka bir kirpik modası ortaya çıkıyor. Bu yıl renk renk kirpikler revaçta.

Makyaj uzmanları, yeşil gözlere mor ya da mürdüm, mavi gözlere gri ya da yeşil maskarayı tavsiye ediyor. Kahverengi ve siyah gözlüler ise, eğer tenleri koyuysa koyu ve bronz tonları, eğer tenleri açık renkse her türlü rengi kullanabiliyor. Son modaya göre, tek renk de yetmiyor. Kirpikler önce siyah veya kahverengi gibi koyu bir renge boyanıyor, sonra uçlarına yeşil, mavi, bronz ve pembe tonlarda bir maskara sürülüyor.


HÜRRİYET
HerHangiBiri - avatarı
HerHangiBiri
Ziyaretçi
26 Aralık 2008       Mesaj #6
HerHangiBiri - avatarı
Ziyaretçi
Rimelin 8 altın kuralı


Makyaj Malzemeleri - Rimel


Makyajın vazgeçilmez parçası olan rimeli seçerken bazı önemli noktalara dikkat etmelisiniz.

1) Her gün rimel kullanmanın kirpiklere hiçbir zararı yoktur hatta tam tersi; son yıllarda geliştirilen bazı ürünler, besleyici madde açısından son derece zengin.

2) Her akşam yatmadan önce makyajınızı özellikle de rimelinizi mutlaka temizlemelisiniz.

3) Maskara alırken ürünün fırçasına da dikkat etmek gerekir. Çok sık ya da çok ayrık fırçalar değil, orta mesafeli olanlar tercih edilmelidir.

4) Nem oranının çok yüksek olduğu günlerde, waterproof yani suya dayanıklı maskara tercih edin. Yağmurlu yada nemli bir günde gözlerinizden akan siyah rimel kalıntıları hiçte iyi bir görüntü vermeyecektir.

5) Maskara çabuk kurur. İki üç ayda bir artık iyi sürülmeyen rimelinizi değiştirmeniz gerekir.

6) Maskaranın içine su ya da badem yağı katarak, yumuşatmaya çalışmayın. Rimelinizin yapısı bozulabilir ve hatta gözünüzü tahriş edebilir.

7) Hafif ve doğal bir göz makyajı istiyorsanız, sadece üst kirpiklere rimel çekmekle yetinin. Alt kirpiklere kullanılan rimel çok doğal olmayan bir görüntü sağlar.

8) Renkli rimel kullanmaktan çekinmeyin. Koyu renk gözlüler kahverengiyi ve son günlerde oldukça moda olan mürdüm eriği rengini de deneyebilir.

nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
2 Ocak 2009       Mesaj #7
nünü - avatarı
Ziyaretçi
Devrim Yaratan Maskaralar
eye0
Güzel ve alımlı bir makyajı asıl gösteren ürünün maskara olduğunu hepimiz biliyoruz. Farlarımızı sürüp sürüştürdükten sonra son rötuşlarımız kirpiklerimize verdiğimiz hacim ve dolgunluktur. Ok gibi kirpiklere sahip gözlerin çekiciliği ve derinliği tabiî ki de tartışılmaz. Teknolojinin ilerlemesi ile makyaj dünyasına hızlı bir giriş yapan Lancome'un titreşimli, Givenchy'nin yuvarlak uçlu maskarası ile kirpikler artık mükemmel görünecek. Givenchy'nin yeni ürettiği ve kirpiklerde bir devrim yaratacak olan farklı Phenomen Eyes adlı maskarası makyaj tarihinde yeni bir sayfa açacağa benziyor. Maskaranın yepyeni yuvarlak formda patentli fırçası çok yönlü ve kolay uygulama sağlıyor. Yoğun pigmentler sayesinde ise kirpiklere daha önce görülmemiş bir dolgunluk ve uzunluk kazandırıyor.
eye1
İçeriğindeki balmumu sayesinde kullanım kolaylığının yanı sıra, en kısaları dâhil tüm kirpiklerinizin kökten uca upuzun görünmesini sağlıyor. Topaklanma yapmadan kirpiklerinizi tek tek ayırma özelliği ile gözleri iri göstererek, dramatik bir görünüm yaratan maskara Sephora mağazalarında tüm dünya ile aynı anda satışa sunuldu bile. Bu yepyeni ürünün fiyatı ise 44.50YTL.
eye2
Diğer bir harika ürün ise Lancome'un fırçasında bulunan mikro-titreşim sistemi sayesinde dakikada 7,000 mikro titreşim gerçekleştirerek, her bir kirpiği 360° homojen şekilde kavrayıp saran mükemmel maskarası. Aplikatörün üzerindeki tuşa basarak mikro-titreşim sistemini başlattıktan sonra fırçayı kirpik köklerinin hizasına yerleştirip yukarıya doğru hareket ettiriyorsunuz ve sonuç mükemmel oluveriyor. Ürün, geri dönüşümlü pil ile çalışıyor. Formülü akışkan ve esnek özelliklere sahip olup, kirpiklerin üzerinde kolayca kayıyor. Kirpikler daha uzun, yeniden şekillenmiş ve yoğun görünümüne kavuşuyor. Ürün fiyatı 94 YTL.
nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
2 Ağustos 2009       Mesaj #8
nünü - avatarı
Ziyaretçi
Kirpiklerinizi Konuşturun

kir0

Şüphesiz güzellik gözlerden başlıyor. Şöyle derin ve anlamlı bakışlara sahip olmayı kim istemez ki? Sürekli aynı göz makyajını yapmaktan artık sıkılmaya mı başladınız? Takıldığında gözlere bambaşka bir hal getiren ve çarpıcı bakışlara sahip olmanıza yarayacak olan takma kirpikleri denemeye ne dersiniz?
kir1

Güzellikte yeni trend takma kirpik kullanmak! Bu sezon gözlere kelebek etkisi veren ve çok daha büyük gözükmesine yardımcı olan takma kirpikler vazgeçilmez bir aksesuar olarak makyaj artistlerinin çantasına girdi. Miu Miu'da sivri takma kirpikler adeta uçlarına birer gözyaşı oturtulmuş gibi kullanılırken, Versace'de takma kirpik inceltilerek ağır göz makyajıyla beraber kullanıldı ve dumansı göz makyajı ile bu etki tamamlandı. Dior'da ise örümcek ayağını andıran incelikteki takma kirpikler parlak renkleri çerçevelemek için tercih edildi. Kısaca, defilelerden kırmızı halı davetlerine kadar her yerde takma kirpiğin izlerini görmek mümkün. Dita Von Teese ve Christina Ricci bu modaya öncülük eden isimlerin başında geliyor.
kir2

Peki ya siz koşup bu takma kirpiklerden kendi tarzınıza uygun olanı almak için hala bekliyor musunuz? Her türlü parfümeride ya da kozmetik mağazalarından bulabileceğiniz takma kirpikler ile gözlerinizde kelebek etkisi yaratabilirsiniz! Naturalites takma kirpikleri derin gözlere sahip olmanıza yardımcı olabilir. Ürünün fiyatı ise 18 YTL.

LaSalle - avatarı
LaSalle
Ziyaretçi
4 Ekim 2009       Mesaj #9
LaSalle - avatarı
Ziyaretçi
Rimel

Rimel (Fransızca Rimmel (marka adından)) veya maskara, kirpikleri kıvırmak ve daha uzun göstermek için fırça ile sürülen yağlı sürmedir.

Tarihi
İlk rimel ürünü 19. yüzyılda Eugene Rimmel tarafından yaratılmıştır. Rimel sözcüğü Türkçe, Portekizce (rímel) gibi birçok dilde maskara anlamına gelir.

Maskara sözcüğü İtalyancada maske anlamına gelen mascheradan gelir. [1]. Modern maskara T.L.Williams tarafından kız kardeşi Mabel için 1913'te yapılmıştır. Bu eski maskara kömür tozuyla vazelinin karıştırılmasıyla elde edilmiştir. İlk Mabel üzerinde denediği ürün başarıya ulaştınca, Williams posta yoluyla yeni ürününü satmaya başlamıştır. Şirketi Maybelline, kız kardeşinin ismiyle vazelinin birleşimi, kozmetikte başı çeken şirketlerden biri olmuştur.
Rimel sadece topak halde bulunuyordu; ve renklendiricilerle Brezilya balmumundan üretiliyordu. Kullanıcılar fırçayı ıslatıp topak üzerinde ovuyordu, daha sonra bunu gözlerine uyguluyorlardı. Modern tüp ve çubuk 1957'ye kadar çıkmadı, bu kullanış şekli Helena Rubinstein'dan gelmişti.

Benzer Konular

30 Aralık 2010 / nünü Taslak Konular
19 Ocak 2012 / RuYa Sağlıklı Yaşam
14 Haziran 2010 / RuYa Taslak Konular
6 Mart 2009 / MaRCeLLCaT X-Sözlük