Arama

Ton Balıklı Sushi Tarifi

Güncelleme: 3 Aralık 2009 Gösterim: 1.482 Cevap: 0
Alvarez Ocean - avatarı
Alvarez Ocean
Ziyaretçi
3 Aralık 2009       Mesaj #1
Alvarez Ocean - avatarı
Ziyaretçi
Ton Balıklı Sushi Tarifi - Ton Balıklı Sushi Yemeğinin Yapılışı

Sponsorlu Bağlantılar


2vb8x3o

İçindekiler

300 gr taze ton balığı
2 su bardağı yuvarlak pirinç
4 su bardağı su
2 yemek kaşığı pirinç sirkesi veya elma sirkesi
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Japon soya sosu veya soya sosu
Wasabi

Hazırlanışı

* Pirinci bol su ile yıkayın ve süzün. Ardından verilen ölçüde suyla kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca ateşi kısıp 4-5 dakika daha pişirin.


* aha sonra ateşten çekip yine kapağı kapalı olarak 10 dakika dinlenmeye bırakın. Suyunu süzün.


* Daha sonra şekeri, sirkeyi ve tuzu, dinlenen ve suyu süzülen pirincin üzerine dökün ve tahta bir kaşıkla pirinç soğuyuncaya kadar karıştırın.

* Öte yandan çiğ ton balığından yarım santim inceliğinde ve uzunluğunda dilimler kesin. Üzerlerine wasabi veya soya sosundan ince bir kat sürün.

* Soğumuş pirinçten 1 yemek kaşığı kadar alıp, elinizle yuvarlayarak köfte gibi toplar yapın.

* Dilimlediğiniz ton balığının bir dilimini alın ve bu hazırladığınız pirinç topuna sarın. Daha sonra elinizle üzerinden bastırarak uzunlamasına yassıltın.

* Yanında wasabi ve soya sosu ile servis yapın.
images



Benzer Konular

24 Mart 2012 / GÜLGECELER Taslak Konular
3 Aralık 2009 / Alvarez Ocean Taslak Konular
12 Ekim 2008 / GÜLGECELER Taslak Konular
12 Ekim 2008 / GÜLGECELER Taslak Konular
10 Ekim 2008 / Gabriella Taslak Konular